December 2013

1 december 2013

(15:38) Har precis tryckt i mig adventsfika för andra gången i dag. Hm, gott men nu får det vara bra för i dag. Var en sväng till Herr och Fru Fickolén Pasoll i morse. Mysigt som vanligt. For hem till ägorna en vända på förmiddagen för att fixa lite hemma. När det närmade sig lunch åkte jag ner till Herr och Fru FP en sväng igen, kom hem för en halvtimme sedan. Morbror och moster kom också på besök en sväng och vi hade som vanligt väldigt trivsamt. Nu är jag hemma en stund, behöver fixa lite matlådor och tänkte även ta en sväng på löpbandet i källaren - jag skippar promenad ute i dag, det är så besvärligt att få till frisyren igen när jag varit ute i blåsten... Sitter nu och laddar för en tur på löpbandet, jag tror nog jag får ta mig själv i örat snart för att komma till skott. Känner mig tung i kroppen men troligtvis beror det på det tunga i knoppen. Därför är det bra om jag kommer ner och får köra lite fysiskt och få ut en del av frustrationen. Överraskade mig själv i går genom att träna halv fem på eftermiddagen. Det var en häftig känsla och passet gick hur bra som helst. Jag hade under dagen städat och plockat fram ljusstakar och annat innan brorsan kom för besök hos Herr och Fru FP. Näe, i stället för att sitta här och pladdra kan jag lika gärna svida om och få lite nyttigt gjort.

3 december 2013

(07:53) Morgonstund i Metropolen, det blåser på rätt bra ute. Kollade på SMHI och det ska tydligen blåsa skapligt hela dagen. Ja, så kan det vara mellan varven. Den här veckan är lite annorlunda, jag jobbar mestadels hemifrån och har flyttat mitt kontor till Herr och Fru FP om dagarna. Skönt att vara där och kunna göra lite av både det ena och andra. Ska nog ta mig en uppmjukande tur på gymmet innan jag tar kontoret och far ner till Herr och Fru FP. Skönt att kunna få lite energi i kroppen på morgonkvisten. Det är fascinerande hur mycket träningen gör för välmåendet.

4 december 2013

(22:51) Fru Fickolén Pasoll... I love you - for ever!

9 december 2013

(19:44) Tankarna är många men orden få... Saknaden är enorm men på något vis rullar tillvaron på. Jag får saker gjorda och känner mig sansad men på något underligt vis känns det som att det rationella tar överhanden och tränger undan något annat. Vad vet jag inte, det är mest bara en känsla. Jag sitter vid rodret och ska hålla skutan flytande men känslan av kontroll är vag. För ett kontroll-freak som mig själv är det risk för sjögång och kraftig gungning. Fascinerande att studera sig själv i situationer som denna, klurigt att få tag i alla tankar och känslor. Ja, det är livet - vad mer kan jag säga.

20 december 2013

(09:12) Det är inte så tätt med skrivandet för tillfället. Ibland blir det så och livet gör sig påmint mer än vanligt. Processer som vi ska ta oss genom tillsammans och själva. Jag tror det är oerhört viktigt att få egentid och reflektera över sina känslor och beteenden i stora händelser i livet. Sen vad stora händelser är kan bara var och en avgöra själv.

24 december 2013

(21:57) Julafton och fridfull stämning. En sväng till kyrkogården i morse efter att jag fixat klart en Jansson, jag tog en promenad till kyrkogården och det var väldigt skönt trots småregnande. På vägen hem tog jag svängen till Herr Fickolén Pasoll för att önska God Jul och vara tillsammans lite. Vi fick reflektera tillsammans och finnas för varandra. Hem en sväng för att plocka ihop det jag skulle ha med mig och även få lite ordning på mig själv, stilmässigt alltså. For sedan ner till Herr FP igen för att börja fix lunchen. Efter en stund kom bror och svägerska med resterande godsaker. Som tur var hade de inte åkt från korven. Vi hade en trivsam lunch med Herr FP men självklart var det någon som saknades för oss alla. Fru FP fanns med oss hela tiden så klart även om "bara" i våra hjärtan. Jag landade hemma igen på eftermiddagen och tog en välbehövlig eftermiddagslur. Välbehövlig med tanke på de senaste nätternas få timmar med sömn. Käkade lite och försökte hitta något på TV:n att vila ögonen på men gav upp efter en stund. Satte mig i stället en stund och lyssnade på musik på datorn.

För en dryg timme sedan kom jag på att jag skulle gå ner i källaren och måla bordsskivan en andra gång. Nu är det gjort och i morgon kan jag ställa upp det lilla bordet igen. När jag ändå var där nere passade jag på att röja lite i hyllan i garaget. Skönt att få det gjort eftersom det är något jag funderat på länge. Ja, nu kanske inte julafton är tänkt eller optimalt att göra sånt på men i år är det inte som andra år. Jag tycker i alla fall att det gick väldigt bra att göra det trots att det är julafton. Som en vän sa, julstämningen vill inte riktigt infinna sig - jag är benägen att hålla med. Det låter kanske som jag hädar om jag säger att julen inte känns viktig i år men kanske är det just det den är. Viktig för att vi får tid till eftertanke och tid för sorgen. Kanske är den viktigare än någonsin och den julstämning jag letar efter innebär något helt annat, den julstämning som infinner sig i och med den komersiella delen. Kan det vara så att jag för en gångs skull känner den verkliga julstämningen trots att jag inte förstår det? Att jag känner det julen verkligen är historiskt sett. Jag kanske inte ens är i närheten av att häda. Vad vet jag - en liten människa bland alla människor? Jag önskar alla er där ute en riktigt God Jul med den stämning ni känner är rätt för er. Var rädda om er!

28 december 2013

(14:14) I dag fick jag äntligen häcken ur vagnen och satte igång med att byta packningarna i köksblandaren. Var inne till IKEA före jul och de skickade hem nya packningar. När jag väl grejat och fixat visade det sig att de nya packningarna till blandaren var för långa. Det blev en superful glipa på ett ställe. Kranarna fungerade men det såg inte klokt ut. Lugn som en filbunke, faktiskt, for jag in till IKEA efter lunchen och tog med en packning av varje. Tjejerna där inne var lite lätt konfunderade men otroligt service-inriktade. De hänvisade mig att ringa till kundservice för att de skulle skicka en helt ny blandare till mig. Ja, jag får väl göra det helt enkelt. Inget kul med droppande kran. Nu verkar det dock fungera med de gamla - kanske behövde de bara lite omsorg en stund. Jag måste dock säga att det är märkligt att de bygger om en blandare så pass mycket när det är 10 års garanti på den. Mysko... Ja, ja, jag kan ju inte förstå allt som görs runt omkring. Har hällt upp en kopp kaffe som ska avnjutas innan jag far ner en sväng till Herr Fickolén Pasoll. Var hos honom på förmiddagen en sväng också men tar en sväng till om en stund.