November 2013

2 november 2013

(11:43) Helg i Metropolen, veden är färdigkluven och kärran redo att komma ut. Skönt för Racern att få komma in i garaget igen. Jag har varit en sväng till Herr och Fru Fickolén Pasoll på förmiddagen och ska dit en sväng på eftermiddagen igen. Brorsan med sambo och hund kommer hit i dag, det ska bli trevligt som bara den. Jag ska fixa lite käk så de inte behöver hungra ihjäl. Körde ett pass på gymmet nu på förmiddagen och det var faktiskt skönt att köra lite senare på förmiddagen eftersom kroppen var lite trött på morgonkvisten. Bra pass med bra tryck och bevis för att kroppen kan. Skön känsla och nöjdhetsfaktor hög. Nu är det strax dags att köra igång med matförberedelserna.

(19:36) Afton i hemmet och avkoppling med fötterna på puffen. Summerar en mycket trivsam lördag med lite pysslande och träning på förmiddagen och härligt besök på eftermiddagen av bror, svägerska och hund, besök hos Herr och Fru Fickolén Pasoll och fika på ägorna med besöket efter det. Fascinerande att se hunden, som var här för första gången, gå husesyn för att kolla läget. Jag tror att den hunden och jag kommer att kunna bli väldigt goda vänner framöver. Jodå, jag grundade det lite extra i dag genom att skämma bort henne med lite mat. Det är alltid ett säkert kort. Ja just ja, jag ska isa min arm lite i kväll också - det får jag inte glömma. Tack svägerskan för dina peppande ord i dag. Hoppas du vet vad de betydde för mig.

3 november 2013

(19:33) Afton på ägorna. I dag har jag haft en fantastiskt effektiv dag med massor gjort hemma. Det har varit inne-grejar-väder och det har nog gynnat inspirationen. Skönt att få beta av saker och ting på min lista som jag gjorde i ordning inför dagen. Tillfredsställelsen är stor och nu slappar jag, mätt och belåten efter ett näringsgivande kvällsmål. Trots att dagen varit grå tycker jag den varit mysig och fridfull. En inre ro infinner sig då det är lite gråväder ute, i alla fall är det så för mig. Nu börjar längtan efter att få sätta upp adventsljusstakarna, det är en mysig tid på året. Men jag ska inte vara för ivrig, det är i alla fall några veckor kvar. Kluven i tanken, jag både vill och inte vill att tiden ska gå fort. Nu tror jag att jag ska fylla på kaffekoppen och kanske lyxa till det med pyttelite glass så här på söndagskvällen.

(20:36) Ja då, jag är fortfarande vaken - tro det eller ej. Sitter och småmyser framför TV:n. Kaffet är urdrucket så nu kör jag på med vatten för att jämna ut vätskenivån i kroppen. Ser fram mot att få krypa ner mellan lakanen småningom men tänke försöka hålla mig uppe en stund till. Sitter och reflekterar lite över allt möjligt. Ja, just nu är livet ett stort reflektionsämne för mig. Säkerligen är det en omedveten bearbetning av situationen med allt vad den innebär. Jag fascineras och stärks konstant av insikten om våra förmågor som människor. Hur vi i olika situationer ändrar fokus och hittar krafter för att klara livets olika utmaningar och hur tufft det än är fixar vi det. Någonstans känns det som att en ny pusselbit läggs till vårt livspussel och hur ont det än gör blir vi ändå mer hela på något absurt sätt. Kanske blir vi mer kompletta som människor och får en ökad förståelse för oss själva och andra. Livet - är en upplevelse som saknar motstycke.

4 november 2013

(03:00) Morgon med sedvanliga rutiner, kaffe, datorn och fötterna i högläge. Ja, en trivsam morgon med andra ord. Jodå, jag vet - det är fortfarande natt och inte morgon. Allt är ju relativt och beror på tolkningar. För mig är det morgon eftersom jag sovit färdigt och gått upp, alltså är det morgon. :-) Har lite att pyssla med hemma innan jag far upp till KH, har tänkt mig att inte börja jobba så tidigt och då är det bra med små projekt i hemmet på morgonen.

5 november 2013

(20:52) En härlig dag som startade med en tur på löpbandet i källaren. Försöker få bukt med mitt håll som sätter fart efter en knapp kvarts joggande. Hm, det ska nog ordna till sig någon dag. Efter det for jag upp till KH för ett arbetspass. En mycket givande dag som avslutades på annat ställe och fixande med webben därifrån. Hem och hälsa på Herr och Fru Fickolén Pasoll innan jag for hem för att fixa fika innan morbror och moster kom över en sväng. Trivsam kväll som bara den - tusen tack för att ni finns i mitt liv. Ni är helt enkelt toppen. Vi avnjöt en brasa medan vi småpratade om allt möjligt. Nu har fötterna landat på puffen och jag funderar på att kika om det är något på TV innan jag kryper till kojs. Ska vara uppe en stund till innan jag tippar omkull mig.

6 november 2013

(20:42) Det blev födelsedag även i dag vill jag lova. En kollega hade placerat godsaker på mitt rum då jag var på utflykt. Har provsmakat i kväll, bara några stycket. Mums! En bra dag på KH, ja även övrig tid än då jag upptäckte presenten. Avslutade dagen med massage vilket var en välgärning för hela systemet. Nu är det ren slappartid som gäller till jag tippar omkull mig.

7 november 2013

(22:50) Joho då, ni läser alldeles rätt tid. Jag sitter uppe och nattsuddar så här mitt i veckan nästan. Förfallet är nära. Hm, hur ska det bli i morgon. Sovmorgon hoppas jag och att jag verkligen får sova länge. Grundar med kaffe så det ska säkert gå hur bra som helst. Ibland önskar jag att jag vore tankeläsare, inte jämt men ibland och vid vissa tillfällen. Eller det kanske är lika bra att jag inte är det, vem vet vad jag skulle få höra. Det kanske är lika bra att tänka sig för vad man önskar mellan varven. Ibland blir jag så trött på mig själv och hur jag tänker - hur ska då inte andra i min omgivning bli. Nåja, de vet ju inte hur jag tänker så det är lugnt. Får nog börja tänka på refrängen hur skönt det än är att sitta uppe. Har roat mig med lite fotofixande i kväll, får se om det kan komma ut något på hemsidan småningom. Ska klura lite på det.

8 november 2013

19:15) Afton i Metropolen och på ägorna. En bra dag på KH även om jag kom sent och gick tidigt. Ja, det var väl inte helt fy skam vill jag påstå. Skönt att få lite extra hemma-tid på fredagen. Lurade en sväng i soffan på eftermiddagen innan jag for till kyrkogården för att tända lyktorna. Det är fantastiskt fint på kyrkogården den här tiden på året. Mysfaktor hög med alla ljus och den stämning som är. Tack käre bror för ditt stöd och din fantastiska logik och ditt sunda förnuft. Ja, jag var bara tvungen att skriva det - brorsan är för mig helt ovärderlig. Det är ett privilegium att jag fått en bror som honom. Det går inte att med ord beskriva vad han betyder för mig. STS - that's my man!

(23:59) Jaha, midnatt och jag är fortfarande uppe. Ja, så kan det bli ibland. Har lagt till lite nya bilder i bildgalleriet. En fin tur med Nova och hennes "mormor" för några veckor sedan. "Mormor" fick inte vara med på bild - fåfänga eller nåt... Skönt att nattsudda lite så här på fredagen. Det kan ju sluta så att jag faktiskt sover till halv sju eller något liknande i morgon bitti. Ja, det vore inte tokigt. Skulle i och för sig inte ha något emot att sova till halv åtta eller åtta heller. TV:n får vila i kväll, det är bara skräp - eller rättare sagt, jag har ingen större lust att kika på något speciellt. Näe, musik på datorn och lite surfande är fullt tillräckligt i afton.

9 november 2013

(19;03) En förvånansvärt trivsam dag med tanke på hur jag kände mig då jag vaknade i morse. Det är väldigt länge sedan jag hade en sådan dag. Vaknade först halv åtta men tänkte att jag inte hade någon lust att gå upp så jag sov en timme till. Ja då, jag steg upp halv nio i morse. När jag väl kommit igång lite och frukosten landat kändes det aningen bättre. Brorsan på besök under dagen och ett par vändor till Herr och Fru Fickolén Pasoll gjorde väl för måendet vill jag lova. När brorsan farit mot sitt hem kom jag hem till mig, svidade om och körde ett väldigt bra pass på gymmet. Ah, nöjdhetsfaktor skyhög. Har sedan slöat och bara varit hela kvällen. Det tänker jag fortsätta med helt utan dåligt samvete. Brorsan är en klippa - det är så himla skönt att bara prata med honom om vad som helst. Det går inte med ord att värdesätta brorsan och hans betydelse i mitt liv. Tack STS!!!

10 november 2013

(08:42) Söndag morgon med avkoppling och i princip inga planer för dagen. Ah, det är härligt. Ser fram mot en lat dag med småpysslande och självklart en sväng till Herr och Fru Fickolén Pasoll.

12 november 2013

(16:39) Nu är det soffläge som gäller och kommer att hålla mig här resten av kvällen. Har krupit ner under pläden och tänker inte röra mig mer än nödvändigt. Började dagen med en tur på löpbandet vilket gick hyfsat bra. Hållet kom lite senare än det brukar. Skönt, då kanske det finns hopp att jag får ordning på det till slut. En bra dag på KH med rätt mycket gjort. For hem lite tidigare än vanligt men eftersom jag kom tidigare i morse så blev det rätt antal timmar i alla fall. Var en sväng till Herr och Fru FP efter KH innan jag for hem till ägorna. Som sagt, nu blir det viloläge resten av kvällen - hoppas också att jag får sova betydligt bättre i natt än jag gjorde natten till i dag. Hade tänkt mig att fixa med lite foton vid datorn i kväll men jag tror jag skjuter på det till en annan dag.

(17:48) Hm... känner mig som en urvriden disktrasa... Lurade lite i soffan, lyssnandes på avkopplande musik från datorn. Ja, det funkar i en halvtimme ungefär sen vaknar jag som med ett ryck och har betydligt mer än vilopuls. Asch... gillar det absolut inte det minsta. Så har det även varit flera nätter på raken. Nåja, det hör väl processen till och kanske är det bara att gilla läget men det är absolut inget jag gör frivilligt - gillar läget alltså. Inte när det ska vara så här - det är inte jag känns det som. Undrar vem som smugit sig in i mitt system och ställer till det... Livet kanske?

14 november 2013

(13:59) Hemma på ägorna reflekterande över lite allt möjligt. Lydde chefen efter lunch och for hem för att köra igång en brasa. Ja, ibland är jag minsann inte svår att övertala. :-) Var en sväng till Herr och Fru Fickolén Pasoll då jag körde in i Metropolen strax före ett. Ville bara kolla läget innan jag for hem till ägorna för att kurera mig. Kroppen var inte hundra i morse och det blev inte bättre under dagen. Asch... jag har helt enkelt inte tid för sånt trams just nu. SUCK!!! Nåja, jag får göra det bästa jag kan för att mota eländet. Kände det i och för sig redan i morse då jag körde på gymmet men hoppades att det skulle ge sig under dagen.

15 november 2013

(14:46) Sov som en stock hela eftermiddagen och kvällen i går, vaknade till strax efter midnatt och släpade mig in i sovrummet, somnade om och vaknade vid halv fyra i morse. Tänkte först stanna hemma hela dagen i dag men ändrade mig och for upp en kort sväng för att får ett par måsten gjorda. Racern skulle lämnas på verkstaden och det var lika bra att få det gjort. Killen från verkstaden ringde redan tio över åtta i morse och var klar. Jippi, jag gick dit och hämtade ut Racern - det kostade gratis i dag vilket var en överraskning. Det gjorde inte något att det blev gratis i dag. :-) Väl hemma i Metropolen igen gjorde jag mig en rejäl frukost, klockan var trots allt bara nio på morgonen/förmiddagen. Efter det rätade jag ut mig och somnade efter en inte allt för lång stund. Sov i vart fall tre timmar. Nu har jag lunchen i ugnen och känner att det är hög tid för intag av föda. Lyxar nog till det med en kopp kaffe efter det innan jag rätar ut mig igen. Vet inte om det är en förkylning jag har i kroppen eller om det bara är kroppen som talar om för mig att jag behöver vila ordentligt ett par dagar. Ja, vila är det enda jag kan göra.

(19:43) Skön afton på ägorna med filosoferande, kaffe och avkoppling. Brasan får vila i kväll, eller så är det jag som helt enkelt är för lat. Det är behagligt att sitta och låta tankarna vandra mellan olika funderingar och händelser. Låta saker och ting landa i lugn och ro. Själavård är väl ett bra ord för det kan jag tänka.

16 november 2013

(05:57) Morgonstund i hemmet. Slog upp de havsgröna vid halv fyra och steg upp. Ingen form att skryta med i dag - vila är läget. Småsurfade till första koppen kaffe när magen började kurra, det var strax före fem. Helt otroligt, det händer inte en gång om året ens - att jag är hungrig så tidigt på morgonen alltså. Nåja, det var bara att fixa frukost och få i mig den. Nu vankas en morgonlur, ska lyxa till det med en morgonlur så här på lördagen.

(14:48) Kanonväder ute men för mig är det inneläge i dag och kurerande. Det är bara att gilla läget helt enkelt. Pratade med Fru Fickolén Pasoll för en stund sedan. Skönt att höra hennes röst och bara det tror jag gör så att mitt kurerande går snabbare.

17 november 2013

(19:26) Härligt väder även denna novemberdag. Skönt att sitta i hemmet på kvällskvisten och filosofera lite, låta tankarna vandra och landa i nuet. Stillheten gör gott för både kroppen och knoppen vill jag lova. Jag är bara liiite frustrerad över att jag inte kan träna som jag vill i och med något som spökar i kroppen. Nåja, det är väl bara att ta det lugnt och vila ett par dagar till så att jag kan börja köra ordentligt igen. Märkligt hur kroppen är beroende av träningen men samtidigt bra. Är lite sugen på att göra om på hemsidan men jag behöver klura lite till och skissa på tanken. Vill ju ha bilden klar hur jag vill ha det innan jag sätter igång och fixar vid datorn.

21 november 2013

(16:39) Hemma lite tidigare för en gångs skull. Det känns skönt och jag gjorde det medvetet i dag eftersom jag var på jobbet tidigt. Skönt att komma hem och bara vara, landa i vardagen och lyssna till tystnaden och stillheten. Det är vardagslyx de lux skulle jag vilja påstå. I går blev det brasa då jag kom hem, frös som sjutton och hade väldans behov av värmen. Brasan gjorde susen och jag mådde toppen resten av kvällen. I kväll blir det ingen brasa, sitter bara lojt tillbakalutad och tänker inte göra många knop till i dag - om ens några. Har haft en effektiv dag på KH, hunnit massor men är lite frustrerad för att jag inte kunde hjälpa en kollega att fixa till bildskärmen. Hm, jag får ta kurs av brorsan helt enkelt så att jag är redo när nästa fråga dyker upp. Nu kan det ju bli frågor av alla de slag, jobbar man med någon form av IT/data så är det lätt att flertalet kollegor tror man besitter kunskap utan dess like. Kanske får jag ta det som en komplimang även om det är frustrerande när jag inte kan hjälpa till. Får klura på den tanken en stund till tror jag.

22 november 2013

(19:30) Började dagen med en tur på löpbandet i källaren. Det gick över förväntan och nöjdhetsfaktorn var skyhög när jag for mot KH. Ja, först var jag en sväng till Herr och Fru Fickolén Pasoll för att heja innan jag for norrut. Väl på KH blev min dag väldans effektiv. Drog hem strax före tre, häktade på kärran och for till morbror för vidare färd mot vedhämtning i nordostlig riktning. Hem med veden och en sväng till Herr och Fru FP för att vara lite social en stund. När jag sedan kom hem till ägorna blev det lite käk och nu slappar jag hur mycket som helst i soffan. Jag tänker inte lyfta ett finger till i dag, kanske för att hämta lite fika i köket men absolut inte mer. Nöjd med dagen och längtar lite efter att få krypa ner mellan lakanen och sova en riktigt skön och lååång nattsömn.

24 november 2013

(17:36) Stilla på ägorna, avkoppling på söndagskvällen innan det är dags att ta kväll inför en ny och utmanande arbetsvecka. Skön helg med mycket avkoppling men också mycket eftertanke och livsreflektioner. Började dagen med en uppfriskande promenad runt Lia - det gjorde gott för både kroppen och knoppen. Ska försöka att vara lite duktigare på att utnyttja det fina vädret när det erbjuds av naturen. Träningen inne är superbra men det är lika viktigt att jag kommer ut och får i mig lite av den fatastiskt friska och livgivande luften som är om dagarna. Nu är det inte helt optimalt att ge mig ut tidigt på morgnarna, det lockar liksom inte på samma sätt som under sommarhalvåret. Däremot kan jag bli mycket bättre på att utnyttja de ljusa timmarna på helgerna. Skärpning får jag säga till mig själv helt enkelt. Nåja, nu är situationen som den är och jag har inte bara motionen att fokusera på. Den är en bonus som hjälper till att hålla mig i trim både vad gäller kroppen och knoppen. Är tacksam för löpbandet i källaren och grämer mig inte speciellt mycket över att jag kanske inte är ute så mycket som jag skulle behöva. Jag går ju i alla fall till och från bilen på jobbet, ungefär 30 meter... Det där sista var kraftig självironi, ville bara förklara det. Jodå, jag rör mig annars också - även om det inte sker så ofta utomhus den här årstiden.

25 november 2013

(18:03) Måndag kväll och jag har lagt upp fötterna i högläge efter en givande dag på KH med efterföljande besök hos Herr och Fru Fickolén Pasoll. När jag kom hem blev det käk-fixande, röja undan disken och slänga på en brasa. Nu njuter jag av en kopp kaffe till ljudet av brasan. Rogivande och skönt för både kroppen och själen. Jag är så himla nöjd att jag tog mig samman och tvättade av Racern i lördags. Det ser ut som att den får vara fin ett litet tag framöver. Det är märkbar skillnad att åka när Racern är nytvagad - utan tvivel.

27 november 2013

(19:21) Afton på ägorna. Har haft en bra dag på konferens i länsmetropolen. Var ganska fullmatad med information då jag kom hem. Käkade och sjönk ner i soffan med en kopp kaffe. Ja, där är jag kvar och reser mig nog inte innan det är dags att krypa till kojs. Kommer nog att sova rätt tungt i natt med tanke på hur trött jag är i skallen. Ja, kroppen är också rätt loj måste jag nog erkänna. Ser fram mot att få komma till KH i morgon och beta av lite göranden. Det är i alla fall bra med de nya telefonerna på jobbet. Har kunnat beta av en del e-post under dagen trots att jag varit på konferens. Toppen, för då har jag inte lika mycket att beta av då jag kommer på plats i morgon. Var till Herr och Fru FP både före och efter konferensen. Det går ypperligt när vi börjar så pass sent som nio. Handlade lite åt dem på vägen hem men lämnade min egen handling till senare i veckan. Tänkte att jag handlar till helgen, det är ingen brådska med det eftersom jag fortfarande har skapligt med alla färskvaror. Näe, nu ska jag nog lyxa till kvällen med ytterligare en kopp kaffe och lite mer mys.

29 november 2013

(07:18) Morgonstund i hemmet. Hade tänkt ha en effektiv dag i hemmet i dag, men jag tror jag fokuserar på att vara med Herr och Fru FP och även ta lite stunder hemma - utan att göra något. Energin bara rann av mig på morgonen och då får jag väl helt enkelt gilla läget. Fascinerande hur livet fördelar händelser mellan varven. Hur pass mycket är vi själva med och påverkar det? Ibland kanske vi kan det men vissa gånger är det bara att ge sig in i livet och ta tag i det som sker. Eller ta tag i sig själv i det som sker kanske behovsmässigt är lika viktigt som att ta tag i själva händelsen. Vad vet jag? Ja, det är nog viktigt att även tillåta sig själv att landa i reflektion. Att tillåta sig själv att bryta ihop, känna sig liten och svag. Klättringen tillbaka blir så mycket mer odramatisk, tror jag, om vi tillåter oss själva att vara svaga för en stund. Alla fakta och all information som läggs fram under en livsavgörande process är relativt lätta att ta till sig, svårast är nog att förstå sig själv. Att även under processen vara medveten om sitt eget handlande och tänkande. Det är fascinerande att försöka men inte alltid så lätt. Ofta kommer frågan upp om man vill prata med någon. Tanken är god och att möjligheten finns är ett privilegium. Nu tycker inte jag att det är bara att prata med någon. För mig är det enormt viktigt att jag känner förtroende för den personen och att kemin funkar. Hur ska jag rent spontant kunna känna förtroende för någon jag aldrig tidigare mött. Jodå, jag kan väl ana om det är finns eller inte men att prata om vad som helst med en helt främmande person - nej, det är inte min grej. Tack och lov för brorsan - han är en klippa och ett stöd som det inte ens finns ord att beskriva.