Oktober 2013

1 oktober 2013

(12:24) Lunch i hemmet. Sitter och kopplar av en stund innan jag ska fara norrut för att hälsa på Fru FP. Läkningen går bra och vi hoppas att hon snart får komma hem till Herr FP. Otroligt vackert ute i dag, det är så att det känns i alla sinnen av höstfärgerna och den fantastiskt blå himlen. Vilket vackert land vi bor i, en natur som vi ofta inte ser för att vi har så mycket annat att tänka på. När vi väl stannar upp och tar oss en titt runt omkring slås vi av skönheten och variationen i landskapet. Ja, jag borde i alla fall stanna upp mer ofta för att njuta av det som är i omgivningarna.

2 oktober 2013

(18:41) Afton i hemmet, fötterna på puffen och kaffe i koppen. Kvällsmaten sprider sig i systemet och matlådan är fixad inför morgondagen. Härligt att komma tillbaka till KH i dag. Vilken arbetsplats, vilka kollegor och vilken atmosfär. Ja, det är inte svårt att göra ett så bra jobb jag någonsin kan när jag är i den miljön. På eftermiddagen avslutade jag det jag höll på med och traskade upp för backen till Fru FP. Det var en fröjd att se henne som vanligt och jag blir alldeles varm i hjärtat av hennes närvaro. När jag for söderut igen tog jag så klart svängen förbi Herr FP och pratade en stund. Nu är jag i egna hemmet och bara kopplar av. Känner mig nästan lite lat men det är nog lite orättvist mot mig själv. Får ha gott samvete  och luta mig i fåtöljen. Aftonen är ännu relativt ung och jag kan koppla av en stund till innan det börjar bli dags att krypa till kojs.

5 oktober 2013

(19:04) Afton i hemmet, brasan är tänd och jag sitter och landar. En bra dag med början i morse då morbror och jag for med kärran till Måle för att slänga en massa skräp. Skönt som bara den att bli av med det. Nu kan jag börja strukturera upp i källaren så att det blir ordning. Efter det var jag en sväng till Herr FP för att kolla läget och vi kollade vad som behövde handlas. Hem igen och slappa en kortis innan jag samlade ihop ytterligare skräp som skulle ner till sorteringen vid ICA, lika skönt att bli av med det. Handlade till Herr FP och for hem till honom med det och sedan norrut till Fru FP. En stor tillfredsställelese att se henne och veta att hon, om några dagar, får komma hem till Herr FP. En enorm lycka för oss alla. Efter besöket hos Fru FP for jag ner till Herr FP igen och vi pratade en stund innan jag drog hem till ägorna. Ringde lite samtal för att rapportera dagens status och sedan fixade jag en delikat sallad som gynnade hela systemet. Nu blir det avkoppling resten av kvällen. Funderade på att ge mig ner i källaren och klyva lite ved men det får vänta till en annan dag - lika bra så att inte fler fingertoppar ryker i onödan. Har lite svårt att varva ner i afton, nåja så kan det vara mellan varven. Får göra mitt bästa och se till att jag verkligen kopplar av. Behöver energin dagtid och då är det onödigt att ödsla energi på "ingenting".

6 oktober 2013

(19:46) En lång och effektiv dag började med att jag laddade tvättmaskinen och sedan gav mig ut på en timmes uppfriskande morgonpromenad. Fick beskåda en soluppgång så vacker att det kändes i hela systemet. Hemma igen fixade jag frukost, hängde upp tvätten och gjorde mig redo att fara till Herr FP en sväng. In till stan för att fixa några saker åt Fru FP, moster hakade på och det var trivsamt. Hem en liten stund för att få i mig lunch och vidare norrut för att hälsa på Fru FP. När jag åter for söderut hejade jag på Herr FP innan jag landade på ägorna. Har nu fixat matlåda till några dagar och det känns toppen. Ska nu koppla av en stund med en kopp kaffe innan det börjar bli dags att tippa omkull mig för natten. Har i eftermiddag/kväll kört backup på digitalbilder. Det tog några timmar men nu är det gjort. I morgon börjar en ny vecka, nya utmaningar och nya tag. Alltid lika spännande med ny vecka tycker jag. En del går att förutse men långt ifrån allt. Tur är väl det skulle jag vilja påstå, det vore urtrist om vi kunde förutse allt som ska hända kring oss.

7 oktober 2013

(17:51) Afton i hemmet, njuter av det faktum att Fru FP är hemma hos Herr FP igen. JIPPI - är det enda jag kan skriva som faktiskt beskriver det jag känner. Upprymd som tusan men samtidigt i behov av lite vila. Jag vilar nu så det gör nog susen. Njuter av att se ut genom fönstren och beskåda de otroligt vackra höstfärgerna i naturen. Ja, naturen är helt fantastisk och jag slutar aldrig att fascineras. Kameran har fått vila en hel del men så blir det ibland. Energin har behövts i andra sammanhang helt enkelt. Kära vänner - njut av stunden och lev nu.

9 oktober 2013

(18:41) Hemma på ägorna, kvällsmaten gör gott åt hela systemet och fötterna är landade på puffen. En bra dag på KH men lite som behöver fixas till. Nåja, det får jag beta av efter hand - allt kan inte fixas på en dag. Tre möten under en och samma dag är inte helt optimalt men så blir det ibland. Jag har i alla fall blivit mycket bättre på att fördela mötena under en vecka. När jag for hemåt igen styrde jag så klart kosan mot Herr och Fru Fickolén Pasoll med en gång. Skönt att träffa dem en stund och få vara nära. De är mina guldklimpar och mina stora idoler. Tänk att få ha så fantastiska föräldrar - det är inte klokt vilken tur jag haft.

12 oktober 2013

(16:36) En effektiv lördag i hemmet. Ett par laddningar tvätt fick komma ut på torkvindan i morse, plockade i ordning i tre rum i källaren. Ja, det är inte klart men betydligt mer ordning och sakerna på sin plats än det var innan i dag. Har även tagit en promenad med snabeldraken i hemmet, det var behövligt och gjorde susen. Några vändor till Herr och Fru Fickolén Pasoll för att umgås, även brorsan var med i dag. Han och jag åt lunch på lokal i Metropolen, ja det sker inte allt för ofta. Trivsamt och avkopplande. På eftermiddagen räfsade jag hela gräsmattan, det kändes som att nöjdhetsfaktorn sköt i höjden i och med det göromålet. Rosor och andra växter har fått vintertäcke runt sina rötter - hoppas de känner omvårdnadsgraden och mår bra av det även nästa år. Inventerade lite i källaren med brorsan när han var här och fick okej att kasta ett par grejer. Det känns toppen och jag ska ta någon dag framöver och sortera upp det som ska slängas. Säkerligen inte mycket men det är alltid skönt att få undan sådant jag inte behöver spara. Var en sväng till ICA för en stund sedan, tydligen hade jag total blockad i hårddisken när jag skrev nota i går för det var flera saker jag missat att skriva upp. Nåja, det löste sig med dagens tur dit och på så sätt fick jag lite lördagsgodis också - inte tokigt alls.

13 oktober 2013

(17:08) Fötterna på puffen och nöjdhetsfaktor skyhög. Lånade hem vedklyven av morbror i dag efter lunch och började klyva med en gång. Hur kul som helst och väldigt trivsamt görande. Tog en paus mitt i för att svänga ner till Herr och Fru Fickolén Pasoll en sväng. Kände redan då att flera ställen på kroppen kommer att vara rätt stela i morgon. Händerna har fått sitt i dag och jag kommer troligtvis ha rätt skön träningsvärk i dem i morgon. Nåja, så kan det gå och träningsvärk är bara att tacka för. Jag har absolut inte kluvit all veden, det är en hel del kvar men jag har kommit en bit på väg och känner mig väldans nöjd. I morse när jag steg upp kvart i sju... jo då, du läste rätt. Jag steg upp kvart i sju, tog en kopp kaffe och efter sedvanlig morgonsurf i cyberspace fortsatt jag med kalendrar till Filofaxen. Det är dags att fixa ny för kommande år men senaste veckorna har det inte varit hög prioritet. Nu börjar det dock likna något och kalendrarna är nästan klara. Det känns skönt. Nu blir det inte många knop till i dag - helt utan dåligt samvete. Ja, det har inte hänt på väldigt länge vill jag lova. Det dåliga samvetet är jag ensam om att ge mig själv, tro inget annat.

14 oktober 2013

(20:39) Vaknade upp i morse med en, för ovanlighetens skull, riktig "träl-känsla". Usch... var det första jag kom att tänkat på, vilket är väldigt ovanligt för mig. Nåja, såna dagar kommer väl mellan varven. Nu blev dagen betydligt bättre än jag någonsin kunnat tänka mig med tanke på den starten. Märkligt hur vi påverkas av en känsla eller ett intryck ibland. Det bara slår till mot eller med oss utan förvarning eller minsta chans till förberedelse. I och för sig, det är väl livet och för det mesta kan vi skratta åt det efteråt och många gånger även när det håller på. I dag har varit en "skratta-åt-de-medan-det-håller-på-dag". Ja, jag har haft rätt roligt åt mig själv under tiden. Som sagt, man har inte roligare än man gör sig. Efter KH var jag så klart ner till Herr och Fru Fickolén Pasoll en sväng och det verkade som Fru FP haft en liknande dag. Hm... äpplet faller inte långt...

16 oktober 2013

(17:43) Hemma efter en lång dag på jobbet och en sväng till Herr och Fru FP efter det. En morgon som började på KH och på förmiddagen var det dags för kurs resten av dagen. Kursen fortsätter även i morgon. Intressant kurs och väldigt givande. I går blev det en 11-timmarsdag och i dag en 10-timmarsdag och troligtvis blir morgondagen lika lång. Nåja, så blir det mellan varven och huvudsaken är att jag hinner det jag ska. Ja, det gör jag inte de här dagarna men jag hinner i alla fall få undan sådant som brinner lite i knutarna. Har fått i mig lite käk nu på kvällskvisten och det satt fint vill jag lova. Nu blir det inget annat än slappande resten av aftonen.

17 oktober 2013

(19:44) Andra kaffekoppen för aftonen, gott som bara den. Höstregnet slår mot rutorna och jag myser så här på vardagskvällen. Ingen brasa i kväll, nej den får vänta till en annan dag. Lång dag även i dag. Kom till KH fem i morse och avslutade dagen på kurs vid fyra på eftermiddagen. En sväng till Herr och Fru Fickolén Pasoll innan jag åkte hem. Väl hemma peppade jag mig själv, svidade om och placerade mig i garaget för att klyva ett par kärror ved. Det gick smidigt och jag var lite stolt över att jag gav mig efter ett par kärror. Fixade käk och nu njuter jag av kaffet. Det blir nog inte speciellt sent uppesittande i kväll heller. Känner av att jag gjort några rejält långa dagar på raken. I och för sig har de varit nödvändiga och jag kan börja slappna av lite inför helgen. Fantastisk dag på kursen i dag. Det var väldans bra i går också men i dag var en helt ny upplevelse och massor av ny erfarenhet. Jag hade lite vånda innan eftersom vi skulle bli filmade men det gick hur bra som helst. Fantastiska kollegor gör det hela ännu lättare.

19 oktober 2013

(06:45) Morgonmys i Metropolen. Har hällt upp morgonens andra kopp kaffe och placerat fötterna på puffen en stund. Fixat lite vid datorn, hängt en laddning tvätt samt avnjutit en god frukost. Ja, nu är det bara att se fram mot resten av dagen. I går kväll blev det brasa och skön värme här inne. Klöv lite ved då jag kom hem och staplade i ställningen i källaren. Nöjd som sjutton med det bygget, det sväljer mycket ved samtidigt som det inte tar stor plats. Tur att morbror stod på sig att jag skulle låna vedklyven. Det hade varit lite smådrygt att klyva all den veden med yxa, jodå jag erkänner det - även om det sitter väldigt långt inne... :-) Jag tror nog det blir brasa i kväll också. Har tänkt mig en sväng i geografin i dag och då kan nog en brasa vara en mycket trivsam avslutning på dagen.

(17:52) Hemma igen efter en trivsam utflykt i geografin. Nytt utflyktsmål som jag aldrig besökt förut, trevligt som bara den. Lite svala vindar men kaffe, matsäck och ett strålande humör gjorde susen. Nu är det brasa och lördagsmys som gäller. Det brinner behagligt och mysfaktorn är skyhög.

21 oktober 2013

(18:39) Afton i hemmet, fötterna på puffen och en brasa brinnande i kassetten. Ah, det är vardagslyx och i dag var det extra skönt med tanke på gråvädret ute. Var så klart till Herr och Fru Fickolén Pasoll efter KH, plockade lite och umgicks. Trivsam stund innan jag for hem till mig. Kvällsmaten har landat i systemet och nu blir det nog bara slöande innan jag ska dyka ner mellan lakanen. Känner mig väldigt slö i kväll men det är helt okej. En bra och givande dag på KH är inte att förakta.

24 oktober 2013

(20:43) Fötterna på puffen, datorn i knäet och kaffet urdrucket. Ja, det närmar sig skönhetssömnen. For hem lite tidigare i dag, det var skönt och säkerligen rätt välbehövligt. Efter en sväng till Herr och Fru Fickolén Pasoll for jag hem och tänkte bara slappa. Väl hemma kom inspirationen att röja lite med dammsugaren och moppen. Tog både övervåningen och markplan så nöjdhetsfaktorn är skyhög skulle jag vilja påstå. Förutom det ordnade jag till en delikat måltid och har kvar till morgondagens matlåda. For ner till Herr och Fru FP en sväng till nu på kvällskvisten, kom på att Fru FP har namnsdag i morgon och då är det klart att hon ska ha och kunna njuta av blommor hela dagen.

26 oktober 2013

(21:00) Jaha då... jag är fortfarande uppe trots att klockan passerat "barnprogrammen". Tog en lur på eftermiddagen/kvällen och sov stenhårt ett par timmar. Nu kan jag nog vara uppe nån timme en stund till. Hade inga projekt på gång när jag steg upp på morgonen och därför är det extra trivsamt att summera dagen och inse att jag hunnit massor utan att stressa. Tvättat några maskiner tvätt samt sorterat i stora byrån i datarummet, frostat av frysen, matat fåglarna, bytt ett par gardiner och kört ett pass på gymmet. Blev lite bestört under sorteringen då jag saknade en ägodel som jag fick för flera år sedan. Trist att den inte finns men jag har väl lagt den på något fiffigt ställe. Hoppas verkligen att den kommer fram eftersom den summerar 22 år av mitt liv. Nåja, jag kan inte påverka det just nu så då får jag helt enkelt släppa det. Har under dagen varit några vändor till Herr och Fru Fickolén Pasoll. Skönt att se dem och prata lite. Livet är - och det är bara att åka med och göra varje dag speciell.

28 oktober 2013

(20:15) Afton i hemmet. Roar mig för tillfället med att sitta med vänsterarmen i isförpackning. Ingen större fara men vill få ordning på spänningar runt fästena. En bra men intensiv dag på KH, en sväng till Herr och Fru FP och sedanhem för att klyva lite ved. Nu är det inte mycket ved kvar att klyva, det blir klart nästa gång jag klyver. Började dagen med ett pass på gymmet, skön start som vanligt. Nu har jag slappat en stund efter kvällsmaten och fortsätter med det en stund till innan jag dyker ner mellan lakanen. Ah, nu är isen bortplockad från armen och det känns bra som bara den. Körde även lite småövningar för armen på gymmet i morse. Måste bli bättre på att köra de småövningarna med jämna mellanrum och då menar jag inte med ett-års-intervaller. Näe, nu får det allt bli en kopp kaffe till så att jag hinner med den innan jag slänger omkull mig.

29 oktober 2013

(21:00) En lång men effektiv dag håller på att ebba ut. Jag steg upp alldeles för tidigt, redan tjugo över två. Vid fyra-tiden i morse var jag nere i källaren och joggade på löpbandet. En skön start på dagen. Stämplade in på KH redan strax efter fem och körde på fram till fyratiden på eftermiddagen. Tillbaka till Metropolen och följde med Herr FP till frissan för lite ansning. Hem till ägorna igen och få i mig lite mat. Efter det har jag inte gjort många knop vill jag lova, mest kopplat av och vilat ögonen på TV:n. Skön kväll och jag är liiite stolt över att jag hållit mig uppe så pass länge utan att somna. Ska försöka sova lite längre i natt, Fru FP tyckte att jag bara kunde lägga mig igen när jag vaknar så tidigt och somna om. Jag får testa det om det händer igen - vilket det med största sannolikhet gör. Nu börjar det i alla fall kännas helt okej att krypa ner mellan lakanen så jag dröjer nog inte värst länge till i upprätt läge. Ser fram mot morgondagen, att få komma till KH och sätta fart med lite göromål.

31 oktober 2013

(19:54) Afton i hemmet och jag har precis slagit mig ner med en kopp kaffe. Lite kortare dag på KH i dag, en sväng till Herr och Fru Fickolén Pasoll, handla åt dem och mig och hem med varorna. Svidade om och for ner för min "spa-kväll" mitt i veckan. Först frissan och efter det massage. Ah, det var skönt och välbehövlig ompyssling. Efter det var jag en sväng till till Herr och Fru FP för att kolla läget. For sedan hem till ägorna för att köra igång med käket. Nu är kvällsmaten intagen, matlådan laddad och disken undanröjd. Nu tänker jag inte göra många knop till i kväll. I går blev det en tio-timmarsdag på KH och innan dess hade jag haft två nätter med alldeles för lite sömn, mindre än fem timmar per natt. Somnade i fåtöljen i går kväll före åtta och släpade mig in i sovrummet vid halv elva. Slocknade så fort huvudet träffade kudden och vaknade kvart i sex i morse. Ja, de tio timmarna var mer än välbehövliga. Det blir nog inga tio timmar i natt men åtta skulle inte göra speciellt ont.