September 2013

1 september 2013

(10:42) Förmiddagsfika och lite paus från pysslande. Passar på att tvätta lite i dag när det är torkväder de lux ute. Friska vindar och strålande sol - ja, det går inte att önska mycket mer för en tvättdag. Hinner mer än jag tror när jag går runt och småpysslar om dagarna. Skönt att bara strosa och greja lite i maklig takt. Nu väntar jag på att kuddarna ska snurra färdigt i maskinen, nästa laddning blir fler kuddar och täcken. Har ett byggprojekt på gång i källaren. I går avbröt jag det eftersom jag mätte fel på en regel. Hm, det var bara att gilla läget, inse att jag var för trött och avbryta. Ja, bara det att jag avbryter är ett tecken på att jag kanske håller på att lära mig att ta det lite lugnare. Jag får helt enkelt ge mig själv en guldstjärna i boken. För tillfället vädras det för fullt här hemma. Härligt att få in den friska sensommarluften.

(15:27) Eftermiddag på ägorna. Tar igen mig en stund med go-fika. Fixade ett delikat men kanske inte supernyttigt mellis. Vaniljglass med nyplockade björnbär, ett par tunna päronklyftor och riven mörk choklad över. MUMS! Den visste var den tog... Ett antal laddningar tvätt är fixade i dag. Det mesta är torrt men nu hänger sista laddningen och fladdrar i den sköna sensommarvinden. Klippon har fått gjort ett pass i dag, det var behövligt. Har även plockat en del inne och fixat till lite i garderober bland annat. Har bestämt mig för att det inte blir så många knop till i dag. Får se om jag lyder mig själv - annars får jag nog ta i med hårdhandskarna. Fortsätter att släppa in den sköna luften. Vilken skillnad mot gårdagens väldigt fuktiga luft. Ja, naturen är helt enkelt så himla fascinerande. I morgon är det dags för KH igen. Ett par möten är inplanerade och resten av tiden är det bara att köra på med egna göranden.

2 september 2013

(19:49) Myskväll på ägorna. Sitter och njuter av en brasa. Sprakande, doftande och energigivande - ja, lyx på måndagskvällen måste jag säga. En bra dag på KH, lagom tempo och massor gjort är resultatet av den första arbetsdagen för den här veckan. Har ett par dagar framför mig utan möten inbokade, då är det bara att köra på med andra ord. Var ner till Herr och Fru Fickolén Pasoll efter jobbet, blev bortskämd med matlåda. Hm, det skulle vara tvärt om egentligen kan man tycka. Har även betat av ett besök hos tandläkaren och det såg bra ut. Ja, inte bara hos tandläkaren utan även bland mina tänder. En laddning tvätt är fixad efter hemkomsten och hänger på tork. Skönt att få lite tvätt fixad som legat och väntat på att bli omhändertagen. Misstänker att jag inte blir supersen i kväll, har varit rätt sömntrött hela eftermiddagen så jag dyker nog ner mellan lakanen inom en inte allt för avlägsen framtid.

3 september 2013

(05:10) Morgonmys på ägorna. Kaffet är intaget och surfandet avklarat. Strax dags att svida om för en morgonpromenad. Lite svalare i dag så jag tror att vantarna får följa med. Kanske till och med en tunn mössa. Det var 4,1 grader ute för en liten stund sedan och det är ju ingen åskvärme precis. Tänk vad många bra uttryck jag lärt mig av Herr och Fru Fickolén Pasoll. Ja, det är inte klokt egentligen vad mycket fiffigt de kan. Nu ska jag ge mig ut i geografin innan jag packar ihop mig och far norrut till KH.

4 september 2013

(20:30) Annorlunda dag som inte alls blev som jag tänkt mig. Effektivt och bra på stor del av förmiddagen på KH. Skulle kört på gymmet i morse men jag var alldeles för trött i kroppen. Strax före lunch kände jag mig så himla trött men tänkte att det nog berodde på blodsockerhalten. Efter att jag intagit lunchen var jag lika trött, nästan lite mer faktiskt. Insåg att det var kört och bara att fara hem. Kom hem och lade mig för att lura en stund - jag sov i fyra timmar. Uj, uj, uj... Ja, det var säkerligen behövligt och bara att gilla läget. Jag hann självklart inte allt jag hade hoppats på i dag men fick i alla fall in veden som morbror och jag hämtade i går. Nu är det avkoppling i fåtöljen med fötterna vilande tungt på puffen. Skönt att bara vara och sitta och filosofera en aning.

8 september 2013

(19:05) Söndag kväll och summerar ännu en helg. Konstaterar än en gång att varje dag är annorlunda och vi människor möter olika utmaningar varje dag. Gårdagen innebar sightseeing i länsmetropolen. Svampen med utsikt åt alla håll i ett fantastiskt vackert väder. Därefter Naturens hus med omgivningar och strosande runt med kameran i fortsatt fantastiskt vackert väder. I dag har jag tvättat för fullt, allt är torrt och nästan allt är vikt. Jag har en liten paus för att återhämta mig en smula innan jag tar resten. Funderade för en stund sedan på att ge mig ut på ägorna med kameran men så blev det inte och nu är det inte helt optimalt ljus längre. Det går snabbare och snabbare med solnedgången för varje dag som går. Ja, det är väl tjusningen med årstiden som nu ligger framför oss. Årstider är fascinerande och jag skulle inte vilja vara utan dem. För mig skulle det kännas konstigt att bo på en plats där det är i princip samma årstid året runt. Nej, tacka vet jag VÅR, SOMMAR, HÖST och VINTER!!! Alla är lika härliga på sina egna speciella vis. Ser fram mot hösten, som har börjat smyga sig på. Ser fram mot när den slår till med sin fulla kraft och bjuder oss ett färgsprakande scenario som jag nästan glömmer bort från ett år till ett annat. Ja, i minnet finns färgerna och de vackra vyerna men själva känslan av att stå mitt i det försvinner när de andra årstiderna tar över. Tur är väl det i och för sig, annars skulle det väl bli som med TV-reklamen... tjatigt, enerverande och öka viljan att byta kanal. Jag menar... hur lätt skulle det vara att byta årstid???

10 september 2013

(04:37) Morgon i Metropolen, +14ºC klockan fyra när jag steg upp. Uj, uj, uj... och det är nästan mitten av september. Ja, så kan det vara och vi får helt enkelt fortsätta att njuta så länge det är värme och go-väder. Skön morgon med lagom tempo, kaffe och surfande. Effektiv dag på KH i går även om jag höll på med flera saker samtidigt. Jag tror inte jag blandade ihop något i alla fall... Det visar sig väl i så fall när jag dyker upp i dag. Möte i länsmetropolen på eftermiddagen, det ska bli intressant.

(18:36) Skön morgonpromenad strax efter fem och sedan norrut till KH. Relativt lång dag på KH med avslutning i länsmetropolen på möte. Efter det en sväng förbi Herr och Fru Fickolén Pasoll med leverans från stan och koll av läget. Hem till ägorna, svidade om och gav mig ut en sväng för att rensa mellan plattorna vid komposten. Ja, jag hade egentligen tänkt klippa lite överblommat men om det blir regn är det bättre att jag klipper då och har rensandet mellan plattorna gjort. Gallrade även ur bland jordgubbsplantorna där det blivit alldeles för tätt. Skönt att hålla på ute i det härliga vädret. Fortfarande är det ingen idé att ta på något annat än t-shirt och kortbyxor - häftigt med tanke på datumet. Nåja, det har nog varit så även tidigare år men det är bara så lätt att glömma. Ska strax fixa nåt att käka men tar igen mig en stund först. Jag hade som mål att hålla på med rensandet någon timme och det blev alldeles lagom. Jag måste känna mig nöjd med det eftersom jag gjort en hel del annat innan jag gav mig ut - som att jobba till exempel. Det ser ut att bli skapligt väder under veckan, bra jobbarväder för trädgården. Jag får satsa på att hinna någon timme per dag - blir spännande att se vad jag får undan på den tiden. Klurar på om jag skulle behöva klippa gräset en gång till - jag tror nog det. Nu har jag ett dilemma... En del av mig vill göra en "att-göra-lista" för trädgården men den andra delen vill det inte. Jag ska nog lyssna på del två och beta av pö om pö. Jag hinner det jag hinner helt enkelt. Bra träning för mig att inte göra en lista, självdisciplinen får ju på så sätt ett övningstillfälle och det är bara att tacka och ta emot.

11 september 2013

(19:35) Ännu en dag till historien, en bra dag med mycket gjort på KH, kanonkurs i Örebro på eftermiddagen och trivsamt besök hos Herr och Fru Fickolén Pasoll vid hemkomst. Väl hemma på ägorna tog latmasken över en stund innan jag började plocka så smått och till slut fixade lite käk, vilket resulterade i två matlådor till förutom den mumsiga jag fått av Fru FP. Ja, jag får nog känna mig rätt nöjd med kvällen trots att jag inte gjorde det jag tänkt mig från början. Så kan det bli ibland. Nu är det fötterna på puffen och avkoppling inför en välförtjänt natts sömn. I och för sig är väl alltid en natts sömn alltid välförtjänt. Om det är uppehåll i morgon ska nog Klippon få komma ut en sväng. Tror det är läge att klippa en sista gång innan det växt färdigt för i år. På väg till parkeringen inne i stan i eftermiddag fick jag upp ögonen för ett hus som jag inte tänkt på förut. En fantastiskt fin byggnad som jag hoppas får vara kvar länge än. Hm, egentligen skulle jag flanera mer i stan och bara kika på alla fina hus.

12 september 2013

(19:38) Afton i hemmet. I kväll fick Klippon komma ut en sväng för att ansa gräset. Det var fläckvis lite tjockare men relativt lättklippt. Undrar just om det var sista klippningen för i år. Nåja, det visar sig framöver. Passade på att klippa lite överblommat när Klippon svalnade och jag hade god assistans av grannen E 1½ år. Han är en riktig klippare och det är full rulle när vi ska kika på saker och ting.

14 september 2013

(05:45) Morgonstund i hemmet, kaffet är snart urdrucket och jag ska kila ner till gymmet en sväng för att låta kroppen få en bra start på dagen. Lite smådisigt ute men det är mysigt tycker jag. Stilla morgon innan göromålen kör igång. Har inte supermycket planerat i dag, men lite pysslande blir det. Näe, nu ropar gymmet - bäst att lyda.

(20:49) En otroligt effektiv dag med massor gjort. Nöjdhetsfaktor hög och så även mysfaktorn nu när brasan brinner. Skönt att få lite torrare luft här inne i vardagsrummet. Nu dröjer det nog inte superlänge innan jag kryper ner mellan lakanen men då gör jag det med stor tillfredsställelse efter dagen och dess göromål i lagom takt. Fick ihop TV-bänken i kväll och nu är den på plats. Den blev precis som jag tänkt mig och ser precis så "hemslöjds-aktig" ut som jag ville. Fascinerande nog kom inte ett enda "Ooops, hur blev det nu?" eller "Nämen hoppsan, hur tänkte jag nu?" under monteringsafasen. Ja, jag får nog vara lite stolt över mig själv och min självbehärskningsförmåga. Rent hem både här hemma och hos Herr och Fru Fickolén Pasoll, ren Racer både ut- och invändigt samt ett par laddnignar tvätt tvagade. Ja, en bra dag med andra ord. Gymmet på morgonen var en superbra start på dagen.

15 september 2013

(19:24) Vaknade väldigt sent i morse, tio i åtta. Insåg att jag sovit i 10 timmar och insåg samtidigt att det kanske var precis det jag behövde. Tog det lite lugnt till en början och fräste iväg för att ta tillvara min demokratiska rättighet - rösta. När det var gjort blev det en sväng till Herr och Fru Fickolén Pasoll för lite fixande. Hem igen och fixa frukost som i dag mer blev som brunch med tanke på tiden. Småpysslade lite hemma innan jag for till ICA och sedan till Herr och Fru FP igen för lite mer fixande. När jag återvände till hemmet efter lunchen lyxade jag till det med fika och sjönk ner i fåtöljen för en avkopplande stund med Vuelta a España på TV:n. Jodå, jag lurade till en stund under sändningen från gårdagens etapp. I och för sig hade jag inte sett den men det hindrade inte lurandet att infinna sig. Har klurat lite på en ram eller liknande för veden i källaren. I dag efter luren hade klurandet landat. När regnet började falla kändes det helt okej att kila ner i källaren och testa. Otroligt nog hade jag virke hemma så att det räckte till att bygga. Veden är på plats och nöjdhetsfaktorn superhög. Ja, jag vet inte vad som hänt men även i dag uteblev både "Ooops, hur tänkte jag nu?" och "Nämen hoppsan, hur blev det nu?" Ska jag bli orolig för mig själv eller helt enkelt konstatera att jag kanske börjar bli vuxen???

19 september 2013

(20:12) Började dagen med en snabbfika innan jag svidade om och for norrut till KH. Vaknade fem och insåg att jag sovit åtta timmar, härligt. Har hunnit massor på jobbet i dag även om det känts lite lätt rörigt. Säkerligen mest rörigt i skallen på mig, men det rätade upp sig mot slutet av dagen. Ett möte på eftermiddagen som var väldigt givande, för övrigt egen-arbets-tid då jag betade av mer än jag räknat med. Hade först tänkt köra igång en brasa i kväll men det skippade jag. Tar det myset till helgen i stället, tror jag i alla fall.

20 september 2013

(19:39) Har precis varit ute på ägorna och fotat lite. Fantastisk himmel och fantastiska växter. Ja, det visar sig hur bilderna blev. Lite halvmörkt å så... En bra dag på KH med en hel del gjort och fixat. Började dock dagen med ett pass på gymmet som var hur skönt som helst. Nu är krafterna sinande och jag tror inte det blir värst länge kvar i vaket tillstånd. Nåja, så blir det mellan varven. Morgondagens att-göra-lista är redna fylld så det är bara att jag vilar mig i form.

21 september 2013

(16:54) Efter en liten sovmorgon, sov till kvart över 6, började dagen i lugnt tempo. Laddade en första maskin med tvätt - hade bestämt mig för att hänga ut i dag då det skulle bli fint väder. När första laddningen snurrade i maskinen tog jag mig en kopp kaffe innan jag svidade om och gav mig ut med sekatören för att klippa klart hallonhäcken och björnbärsplantan inför vintern. Det blev gjort och likaså de två andra ställena på ägorna som var kvar att klippa innan vinterdvalan. Kärran och jag tog en sväng förbi Herr och Fru Fickolén Pasoll innan vi for till Vanneboda för tömning. Ner till Herr och Fru FP igen för lite fixande och småningom kom jag åter till ägorna strax efter 11. Det blev sen frukost i dag, halv tolv - men det var gott när jag satt och avnjöt den. Lurade en stund efter frukosten, svidade om och for in till IKEA för lite småinköp. Det var jag och en miljon andra där inne... Puh!!! Nåja, det gick bra och jag hittade nästan allt jag skulle ha. Resten får väl bli vid ett annat tillfälle eller i någon annan affär helt enkelt. Svängde förbi ICA på vägen hem och lyxade till det med lite godis till aftonen. Ja, nu har jag ätit lunch/middag så godiset får ligga kvar i mumslådan en stund till. Plockade in tvätten då jag kom hem och det luktade hur friskt som helst om den. Härliga dagar att hänga tvätten ute för att torka. Jag sitter och klurar på om jag ska lyxa till det ytterligare så här på lördagkvällen och slänga på en brasa. Hm, får fundera lite till tror jag. Kanske blir det lite senare.

23 september 2013

(04:43) Morgon i hemmet, jag har varit uppe en stund och även betat av en del jobb-jobb. En annorlunda vecka framför mig med en hel del jobb-jobb på hemmaplan och lite utflykter då och då. Passar på nu på morgonkvisten att tvätta lite, var ute för en kvart sedan och hängde första laddningen. Jaha då, mörkt som bara den men jag skippade pannlampan. Risken är ju att grannarna larmar för att de ser någon galning ute som viftar med olika skynken. Det positiva är väl att de flesta grannarna fortfarande sover. Ska strax ta en tur nere på gymmet, känner att kroppen är i behov av lite utmaningar och det får jag inte ignorera.

(18:06) Hoppsan hejsan... nu känns det att jag varit uppe sedan 02:08. Ja, så kan det bli ibland. Alla laddningarna tvätt är torra, vikta och placerade där de ska vara - i garderoberna alltså. Det har varit ett fantastiskt torkväder i dag. Morgonpasset på gymmet väckte mig lite lagom och dagen har efter det varit väldans effektiv. En sväng med Fru Fickolén Pasoll på förmiddagen norröver gick bra och efter det var det bara att sätta fart att jobba igen. Bra tempo på jobbandet och när så orken var slut blev det en vända till ICA för komplettering. Färskvarorna behöver laddas ibland. Nu har kvällsmaten landat i systemet och jag har planer på att göra INGENTING resten av kvällen. Ja, i och för sig, disken röjer jag nog undan innan jag dyker ner mellan lakanen.

24 september 2013

(04:16) Morgonstund i hemmet, första koppen kaffe är snart urdrucken och jag ska ge mig ut på promenad. Skönt att komma igång med en promenad inför en stillasittande dag. GRATTIS till Fru FP som har sin dag i dag. Jubel och hurra-rop kommer längre fram på dagen. När jag öppnade sovrumsfönstret i morse stod en rådjursmamma där med tre kid. Mysigt men lite lätt kluvet eftersom de mumsade på sånt jag inte vill att de äter upp. Pratade lite med dem när jag öppnade köksfönstret och de lyssnade uppmärksamt några sekunder. Kanske fick de med sig något av det jag sa. Knappast!!! Näe, nu behöver jag sätta fart för att hinna det jag ska innan allt annat kör igång.

(20:35) Har landat på ägorna. Kom hem för en timme sedan efter avslutat dag i länsmetropolen och 84-årstrivsel hos Fru och Herr FP. Fru FP har födelsedag i dag och det ska firas, det blev gourmet-käk och bakelser som avnjuts vid behov. Jag har varit på en förträfflig dag i länsmetropolen. Lyssnat på diverse föreläsare och minglat med likasinnade nätjobbare. Trivsamt som bara den. I morgon är dag två av de årligt återkommande dagarn. Ser fram mot den men samtidigt ser jag väldig mycket fram mot att få dyka ner mellan lakanen. En lång men effektiv och trivsam dag går mot sitt slut. I morse blev det en uppfriskande morgonpromenad innan jag for söderut för omväxlings skull. I dag var det ju heldag i länsmetropolen. Ett årligen återkommande arrangemang som är lika trivsamt varje år, ja jag skulle nästan påstå att det blir trivsammare för varje år. Säkerligen har det att göra med att jag lär mig och förkovrar mig mer för varje år som går. Häftig känsla!

25 september 2013

(16:37) Jag måste få rikta min totala ödmjukhet till Tallen och dess personal för det jobb ni gör. TACK allihopa för ett fantastiskt jobb och ett engagemang som gör mig rörd. Förstår att det inte alltid är lätt att bli äldre men med ett team som er till hjälp måste det kännas hundra gånger lättare i åldrandet. Att komma in i andra människors hem kan inte vara en lätt uppgift - ni sköter det med bravur. Som anhörig är det en ren fröjd att möta er och er aldrig sinande positiva inställning. Det kommer aldrig att vara möjligt att ge er den lön ni förtjänar - det ni gör är helt enkelt obetalbart. Tack än en gång och jag hoppas ni känner hur uppskattade era insatser är både från de som bor på Tallen och oss anhöriga.

26 september 2013

(15:18) En dag fylld av annat än det jag tänkt från början. Ja, det blir inte alltid som man tänker sig och i vissa fall väldigt långt ifrån. Efter en vaken natt ser jag fram mot kvällen och att få tippa omkull mig. Om en stund ska jag ringa och se hur det går för Fru FP, måste fara norrut och hälsa på henne senare i dag. Nu pimplar jag kaffe för att hålla mig vaken, lyckades bara sova 1½ timme då jag kom hem i morse. Nåja, så kan det gå ibland.

27 september 2013

(21:25) Ännu en dag till historie-boken... Blev inget besök hos Fru FP i går, fick vänta till i dag. Brodern och jag for upp till två, då besökstiden började. Skönt att se Fru FP och höra henne prata med oss. Trots stort ingrepp under gårdagen var hon vid gott mod och tränade flitigt på det hon fått i uppdrag av personalen. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Fru Fickolén Pasoll är en hjältinna i mina ögon, hon är min stora idol och förebild. Måtte jag utvecklas och få samma inställning till tillvaron som hon har. Den glädje och livsbejakande attityd hon besitter smittar av sig på vem som än kommer i hennes närhet. Jag hoppas jag kan förvalta det arvet så länge jag har möjlighet.

29 september 2013

(06:40) Morgonstund på ägorna. Jag ska köra på med lite jobb-jobb nu på morgonkvisten innan det är tid för en sväng till Herr FP på förmiddagen och sedan norrut till Fru FP på eftermiddagen. Härligt att träffa Fru FP under gårdagen, bara att sitta där och småprata lite fyllde mig med lugn.

(18:46) Afton i hemmet. Funderar på att dra igång en brasa men jag tror jag lämnar den tanken i kväll. Skönt att bara sitta och bara vara. Livet är en större prövning vissa dagar. Att vi växer med prövningarna är det ingen tvekan om men mitt i prövningen är det lätt att känna sig väldigt liten... Jag kan inte bättre beskriva känslan just nu.

30 september 2013

(18:58) Stilla afton i hemmet. Har faktiskt slängt på en brasa i kväll. Tänkte göra det både i går och i förrgår men då fanns inte energin eller orken. Det är vilsamt för själen med brasan, ljudet från draget och knastret från elden. Ja, helt enkelt balsam för alla sinnen. En god kopp kaffe till det är heller inte fel, jag tar självklart var annan vatten eftersom kaffet är lite starkt. Fantastiskt att kunna njuta av en brasa inne samtidigt som jag ser ut genom fönstret och får njuta av färgspelet som är på himlen innan mörkret träder in för kvällen. Det är fascinerande både med molnformationerna och färgerna. Har en go-bit i mumslådan som jag tror jag ska lyxa till måndagskvällen med. Jodå, jag vet att det inte är lördag men jag fuskar lite.