April 2014

9 april 2014

(18:13) Hemma med något mysko i kroppen, det är bara att gilla läget, vila och åter vila. Inte konstigt egentligen med allt som florerat på jobbet senaste tiden. Varför skulle jag klara mig? Sovit mest hela dagen och snart är det dags för en lur till. Känner att det vore gott för systemet. Skönt med TV:n som sällskap, cykel på eftermiddagen som jag lurade lite till och nu är det tyngdlyftning. Underhållande och avkopplande att kika på. Till min stora lycka har Fru FP:s hibiskus slagit ut i dag, den har självklart blivit fotad under hela knopp-processen också förutom alla bilder i dag. Näe, nu ropar kudden i soffan så jag ska väl lyda och luta omkull mig för en stunds vila.

12 april 2014

(05:43) Morgonfika med gott kaffe, fötterna i högläge och datorn i knäet. Precis som det ska vara en lördagsmorgon mitt i livet med andra ord. Hyfsat i systemet på morgonkvisten men vila står på agendan även i dag. Tur att ryggen är bra i vanliga fall för det är definitivt inte optimalt att ligga flera dagar på raken. Provade att töja ut kroppsdelarna lite försiktigt nu på morgonen och hoppsan vad stelt det var. Ja, det var väl ingen överraskning direkt men likväl lite lätt frustrerande. Nåja, jag får ha tålamod och låta kroppen sköta sitt så får jag ta tag i stelheten småningom. Efter fyra dagars sockerchock för kroppen tar jag mig i örat och bestämmer att mums-lådan måste vara tom en tid framöver. Jodå, man behöver lite godis när man är krasslig men det får finnas gränser. Konstigt att jag kunnat sova så mycket om dagarna med tanke på sockerhalten i systemet. Ny dag och nya möjligheter, vila, återhämtning och kurerande. Tror dock det börjar gå mot tillfrisknande eftersom jag i samband med omkullvältande av vattenmuggen i går fick ur mig några väl valda: "Men hoppsan hur gick det nu?" och "Oj, vad blött det blev!"

19 april 2014

(07:23) Påskafton och lite gråmulet ute. Jag har laddat en bra stund för att ta mig ut på ägorna och fixa lite. Hm, att det ska vara så svårt vissa dagar att komma igång. Tror nog att jag behöver ta mig själv i örat och spänna ögonen i mig för att sätta lite fart på mig. Har gett mig den på att beta av några punkter på "att-göra-listan" i dag. Jadå, jag är väl medveten om att jag inte kan få hela listan gjord men försöker intala mig att det kommer att kännas bättre om jag fixar några göromål. Latmasken kanske har börjat fått fäste i systemet - vedervärdiga tanke!!! Håller precis på att avsluta dagens andra kopp kaffe och väntar tålmodigt på att koffeinet ska sätta fart på energin. Om jag lägger mig ner en stund kanske inspirationen kommer... Nej, här gäller det nog att ta i med hårdhandskarna mot mig själv. Nu - sätt fart din lata "mämmiska"! Ja, jag tror det hjälpte - nu ger jag mig ut.

29 april 2014

(20:22) Kväll i hemmet och jag sitter och njuter av stillheten och tystnaden. Funderar som vanligt en del och på livet generellt. Fantastiskt att få uppleva med skiftningar av olika grad. Fascineras också över hur vi människor fungerar, hur vi anpassar oss till situationer och faktum vi blir ställda inför. För egen del påverkas jag nog mer negativt av situationer och faktum av mindre allvarlig grad än när det verkligen gäller. När det verkligen gäller och är allvarligt känns det som att hela systemet mobiliserar någon kraft som ligger latent. Kanske är det så att de krafterna finns i någon sorts reservbank i mig som bara används när det blir riktigt tufft. Vid andra situationer och faktum, av mer allmän karraktär, kanske jag får klara mig mer på vanlig energi och isikt och försöka hitta lösningar utan hjälp av extrakrafterna. Ibland önskar jag dock att jag kunde slå på de extrakrafterna även vid situationer som inte är så allvarliga. Något för mig att träna på och ta med mig in i framtiden, en framtid som faktiskt börjar här och nu eftersom i dag är första dagen på resten av mitt liv.

30 april 2014

(17:44) Valborgsmässoafton och Herr och Fru FP ser säkert ner på mig med ett leende. Jaha, nu får du pälsa på dig rejält, tänker de nog. Ja då, det lovar jag - här ska inte frysas inte. Jag tror jag har haft världens lataste dag i dag, inte gjort en släng på hela dagen, bara skrotat i soffan. Nåja, jag har ju faktiskt varit ledig så det är väl med all rätt jag tagit igen mig - lite. Det får bara inte bli för många såna här dagar för då gror väl latmasken fast. Lovar att skärpa mig. Njuter för tillfället av en kopp kaffe, middagen får bli lite senare. Sen är det underställ, extratröja och vantar på som gäller innan jag ger mig ut i geografin. Under dagen har jag bara varit till postlådan och soptunnorna, fullt tillräckligt för en latdag som i dag. Skönt att vara ledig och väldigt välbehövligt. Det ska bli roligt med en lite annorlunda Valborg, ny geografi och ny upplevelse - bra att jag vidgar mina vyer mellan varven.