Augusti 2014

1 augusti 2014

(07:15) Morgonkaffe och tillströmningen av arbetslust är betydligt större i dag. Ska röja i diskhon innan jag ger mig ut på ägorna för att beta av några saker jag vill få gjort. Skönt att känna att lusten och orken börjar återvända. Ja, det är väl bara att sätta fart så att jag inte glömmer bort vad det var jag skulle göra. Jodå, det står på "att-göra-listan", bara att glutta där. :-)

(17:56) Eftermiddag/afton på ägorna och jag kopplar av efter en dag med lite pysslande både på ägorna och hos moster och morbror. Känner mig lite lat men logiken försöker ta överhand och tala om för mig att jag har gjort okej mycket i dag. Nåja, övning ger färdighet och någon dag ska väl logiken och känslan komma i balans kan jag tro.Det blir inga fler knop i afton i alla fall - nu är det semesterläge som gäller.

4 augusti 2014

(08:37) Morgonfika i hemmet. Fåglarna är igång i trädgården och fixar och donar med sitt. Samlar ihop mig inför förmiddagen, ett pass på ägorna för att få lite gjort. Det går inte att göra så mycket på dagen med tanke på värmen så då gäller det att vara effektiv på morgonen. Hm, jag brukar inte ha några problem med det men av någon anledning är jag fantastiskt morgontrött för tillfället.Trögt att komma igång och dåligt med driv. Jag får väl helt enkelt ta mig själv under upptuktning. Ska ta mig samman och klippa lite rosor nu på morgonen i alla fall. Får se om det blir något mer eller om det får bli dagens insats, förutom ett par laddningar tvätt. Det går ju inte att klaga på torkvädret i alla fall. :-) Har lite behov av solen i dag så det får nog bli en slö stund i solen på dagen - mycket vatten både in- och utvärtes i samband med det.

(16:44) Eftermiddag i hemmet, tar igen mig en stund efter väl utfört trädgårdsarbete på förmiddagen och några timmar i solen efter det. Rätt skaplig temperatur på ägorna i dag, + 34,5° som varmast i skuggan på norrgaveln. Jag är glad att Herr och Fru FP slipper den värme vi haft i sommar, det betyder dock inte att saknaden efter dem är desto mindre. O nej... saknaden går nästan inte att beskriva med ord. Den är där hela tiden, ibland i form av lätta vindpustar av nostalgiska tankar och ibland som rena tornados som gräver sig djupt in i själen. I saknaden känner jag en stark närvaro och en stor samhörighet, trygghet och glädje. Allt detta grundar sig på livet, livet jag fått av Herr och Fru FP.

Har på eftermiddagen varit en sväng till "Förorten" och fikat med DB, trivsamt som vanligt. Jag känner mig djupt tacksam för att jag haft sådan tur i mitt liv. Att få träffa och lära känna DB känns som ett privilegium utöver det jag kunnat föreställa mig. Så enkelt, okomplicerat och "bara-vara-känsla" trodde jag nästan inte var möjlig att stöta på.

5 augusti 2014

(09:19) Morgonfikat är avklarat för en bra stund sedan liksom en promenad till kyrkogården för att vattna. Inte så varmt ute i dag men fuktigt och lite kvavt. Ännu en skön och avkopplande semesterdag framför mig, tror jag ska lyxa till det och göra så lite som möjligt under dagen. Inget överhängande som måste tas tag i så jag latar mig lite i stället.

(23:43) Afton i hemmet... Ja, en lugn och stilla semesterdag börjar gå mot sitt slut. Har bara tagit det lugnt i dag och inte gjort många knop. Nu går dagen mot sitt slut och det börjar bli dags att knyta sig. Ser fram mot en god natts sömn och en lika behaglig dag i morgon.

6 augusti 2014

(20:42) Afton i hemmet efter en slö men effektiv dag. Har slöat men ändå fått lite gjort som jag trodde skulle vara senare göromål. Nåja, vädret under dagen inbjöd till inomhusaktiviteter och lagom slöande. I kväll har jag varit till kyrkan och njutit av musik i sommarkväll. Fantastiska musiker och fin musik som får mig att reflektera, bara vara i nuet och sväva iväg i tankarna. Häftig upplevelse att bara bli serverad och få njuta hur mycket som helst.

7 augusti 2014

(09:57) Förmiddag i Metropolen, jag har varit till kyrkogården och bytt ut lite blommor. Väntar på finbesök österifrån. Trivsamt besök som förgyller hela min dag. Hoppas på en varm och skön dag med lagom temperatur. Det verkar som det ska bli så i alla fall. Har fortfarande en go och harmonisk känsla i hela kroppen efter gårdagens musikaliska upplevelse. Tack än en gång till er tre fantastiska musiker som bjöd oss på sådan upplevelse i tonernas värld. Det går aldrig att få för mycket av den varan men garanterat för lite.

(17:18) Eftermiddag/kväll på altanen, kopplar av efter en avkopplande dag med härligt besök österifrån. En, precis som väntat, väldigt trevlig dag med skratt, skoj och lite lagom tokerier blandat med seriösa inlägg mellan varven. Ja, vi var ju tvungna att jämna ut saligheterna. :-) En del foton blev det under dagen men flera av dem kommer inte ut på webben på grund av inställningen hos webmaster. Inga personer på bild, så är det. Skön promenad med mys i kyrkan och även i dag ljuv musik, den här gången från besökarna. Det är fantastiskt att ha sådana vänner, ett privilegium. Nu ägnar jag resten av dagen åt eftertanke, reflektion och konstaterande - livet är gott och jag har det väldigt bra. Helheten är som en ljum sommarvind som smeker över landskapet och ger en känsla av total tillfredsställelse i hela själen. DB, ytterligare ett privilegium - en lisa för själen och en kraftkälla utan dess like. Jag blir ödmjuk av tanken på vilka vinslotter jag fått i livet. Tänker på människor, som i jakten på pengar, missar hela grejen med att leva, att uppleva och att uppskatta det som livet erbjuder. Ting och händelser som faktiskt inte kostar en enda krona, de kostar bara vår egen förmåga att se dem och njuta av dem. Dagen i dag är en sådan händelse. Tack C och A för en fantastisk dag i tillvaron. TACK LIVET!!!

8 augusti 2014

(18:40) Afton i hemmet, summerar en bra dag med en del uträttat på ägorna. Skönt att få det gjort och faktiskt ha jobbat i lagom tempo. Tog en liten lur i soffan för en stund sedan och det gjorde susen inför fortsättningen av dagen. Klurar lite på vad jag ska fixa för käk till kvällen, nåja något kommer jag nog på om jag kikar lite i skåpen. Har bara ätit lätt hela dagen eftersom det varit varmt och jag jobbat, har inte varit sugen på något mastigare i matväg. Nu är det dags att smyga ut i köket och se vad kocken kan erbjuda.

10 augusti 2014

(06:56) Morgonkaffe och lagom start på dagen. Gårdagen blev fylld med sightseeing i Metropolen, promenad till målen och behagligt väder under tiden. Trivsam dag med trivsamt sällskap. I dag blir en lugn dag med avkoppling inför morgondagen - dags för KH igen. :-) Det ska bli skönt att komma in i normala dagar igen, smyga igång och få göra det jag tycker är så roligt. Ledigheten har varit lång och bra och jag är tacksam för att jag tog så pass lång ledighet som jag gjorde, den har varit nödvändig. Var lite taxi i går kväll och det kändes bra att kunna vara behjälplig när behov uppstod. Regnet hade börjat på kvällskvisten och tilltog under hela färden. Bra för växtlighet och annat.

14 augusti 2014

(18:59) Afton i hemmet och jag filosoferar över tillvaron - bara så där generellt alltså. Jag är tacksam för den tillvaro jag har, de fantastiska kollegor jag möter dagligen på jobbet och det faktum att jag har kollegor över en stor del av geografin. Njuter av att få jobba med det jag tycker är absolut roligast och njuter av att få komma hem till ägorna och den trygghet det innebär. Känner mig enormt privilegierad att ha det som jag har det. Allt det hade inte varit möjligt om inte Herr och Fru Fickolén Pasoll tagit med mig hem en dag för drygt 49 år sedan. Ja, det är så mycket att vara tacksam för och inte minst de värderingar, förhållningssätt och tankar Herr och Fru FP förmedlat till bror och mig, värderingar, förhållningssätt och tankar som vi bär med oss hela vägen. Herr och Fru FP var nog även med och påverkade tidigare under året - hur hade jag annars varit där jag är i dag? :-) DB... = glädje, trygghet och skön "bara-vara-känsla". :-D

17 augusti 2014

(06:42) Morgonfika och semesterkänsla kvar i hela systemet, det känns bra. Laddar för utflykt i dag, trivsamt som tusan att träffa en gammal vän och småprata lite. Jag ska nog småplocka lite här hemma innan jag samlar ihop mig och åker iväg. Får se vad det kan bli för småplock hemma. Ganska skönt att kunna behålla semesterkänslan på helgen även då jag jobbat under veckan. Sånt gillas och det är bara att försöka se till så att det håller i sig. Ser fram mot en trivsam dag både under dagen och till kvällen.

18 augusti 2014

(05:08) Måndag morgon och jag summerar helgen med orden trivsam, avkopplande och behaglig. Gårdagens utflykt österut var väldigt givande med umgänge, småprat och bara härlig "vara-känsla". Eftermiddagen och kvällen fortsatte i samma stil. Slängde på en brasa då jag kom hem eftersom det var regnigt och lite småruggigt - mysfaktor hög. Efter en stund kom DB och det gjorde dagen fulländad. Kvällspromenad och sedan lite käk, efter mycket om och men. Ja, det var kocken som hade planerat dåligt - jag alltså. Har haft skön semesterkänsla hela helgen och den ska jag försöka behålla även helgerna framöver. Tror det är viktigt att koppla av helt, om man kan, för att ladda batterierna och få ny energi inför kommande uppdrag. Strax dags att göra mig redo för dagens pass på KH men har lite annat att fixa med först.

20 augusti 2014

(15:27) Hemma efter ännu en trivsam och givande dag på KH. Ett par möten, effektiva och enormt givande båda två. Häftigt med möten som är effektiva - det är skyhög nöjdhetsfaktor efter ett sådant möte. Lätt som en plätt att komma tillbaka till kontoret och jobba vidare. I dag for jag hem lite tidigare eftersom jag kom tidigt i morse. Skönt att komma hem och bara landa och kunna greja lite ett tag innan det är kväll. I dag är det innegrejande som gäller. Funderar på att avnjuta en brasa framåt kvällen, fortsätter vädret som nu blir det garanterat en brasa. Det kan också vara bra för att få lite tork-fart på tvätten. Hoppas verkligen att jag kommer fortsätta känna mig som nu, avslappnad utan stress eller andra "måste-tankar". Det känns i alla fall som att jag är på god väg tankemässigt.

24 augusti 2014

(12:52) Mitt på dagen denna söndag i slutet av augusti. Jag sitter hemma på ägorna och njuter av tillvaron i allmänhet och livet i synnerhet. Reflekterar över hur gott det är att få uppleva livet och att ha dagar då det bara är att varva ner och landa i någon form av insikt om hur bra jag har det. Var till kyrkan på förmiddagen och i predikan lyfte P vikten av att låta de minsta vara störst. Häftig tanke och den kan så klart tolkas hur den vill, lösryckt ur sitt sammanhang. Ibland tänker jag att vi gör allt så svårt i stället för att göra allt så okomplicerat och naturligt som möjligt. Bryr vi oss om varandra och att vi var och en gör en liten del för att hjälpa till så löser sig det mesta. Hur svårt ska det vara??? I och för sig ser jag svårigheten - så länge vi har egoister i samhället som sätter sig själv i fokus hela tiden kommer det alltid att vara svårt. Naturligtvis är det viktigt att var och en av oss mår bra och har harmoni i oss själva, annars kan vi inte finnas för någon annan. Att hitta harmonin och tryggheten i oss själva kan vara knixigt nog. Jag tror dock att det handlar om att reflektera över våra krav på tillvaron. Vad vill vi? Vad förväntar vi oss? Sist men inte minst, vad är logiskt att vi kan förvänta oss och vad är värt något? Ligger värdet i pengar, göranden och saker tror jag vi är illa ute. Kanske borde vi alla sänka ambitionerna, viktigast måste väl ändå vara mat för dagen och tak över huvudet. Tänker vi så tror jag vi kan höja vår egen harmoni betydligt och på så sätt ha energi och ork att finnas för våra medmänniskor.

28 augusti 2014

(20:28) Landat i soffan efter en effektiv dag på KH följd av vedhämtning med morbror. Jag tror baske mig jag har den bästa morbrodern och mostern i hela världen. En högvinst även där med andra ord. Att bara få vara med dem ger mig energi och fyller min tillvaro med glädje och ro. När vi lastat av deras "kubik" blev det fika med supergod äppelkaka och vaniljsås som moster fixat. Ja, det är lyxigt värre på torsdagskvällen. Hemma igen vid sju eller så var det bara att kärra in min ved i garaget för att börja klyva. Nu var jag förutseende nog att inte lyfta in klyven i garaget i kväll, då hade jag nog inte varit inne än. Jaha då, jag känner mig själv rätt väl och risken att "ska bara" hade tagit över var överhängande - därför fick klyven stanna på sin plats i pannrummet till en annan dag, i morgon eller så. När jag var färdig med att köra in veden ringde DB och vi pratade en bra stund. DB... en lisa för själen och berikande för hela min existens. Det blir inte många knop till i kväll. Nu är det bara att rikta in mig på en god natts sömn och ladda batterierna för morgondagens pass på KH med efterföljande pass hemma på ägorna. Härligt och väldigt tillfredsställande.