December 2014

1 december 2014

(21.30) Nedkrupen under pläden i soffan, ja där har jag befunnit mig sedan eftermiddagen. Sovit, vilat och gjort vad jag kan för att krya på hela systemet. For hem efter lunch i dag, då ville varken kroppen eller knoppen mer. Nu får det bli några dagar i lutat läge med massor av vila, vätska och ännu mer vila. Bara att lyda när kroppen säger ifrån. Trots några timmars sömn på eftermiddagen känner jag att det börjar bli dags att krypa ner mellan lakanen och få ytterligare några timmars välbehövlig sömn och vila.

2 december 2014

(4.11) Arla morgonstund i hemmet. Slog upp de havsgröna för en stund sedan, smög upp och fixade kaffe och hämtade in datorn. Myser lite innan jag troligtvis somnar om en stund till. Ska e-posta ett par jobb-grejer innan jag kan slappna av helt och hållet. Nu blir det en tur i cyberspace, behöver hålla mig liiite uppdaterad i alla fall. Om inte annat kanske BK kan uppdatera mig i afton.

(15.45) Eftermiddag och middagsluren på minst två timmar är avklarad. Uj, jag sov som en stock tror jag och det var helt klart välbehövligt. Somnade till strax före lunch, ganska djupt då också, men blev väckt av telefonen... försäljare som, när jag inte var intresserad, nästan röt åt mig: "Vill du inte tjäna pengar?" Märkliga försäljningsknep tycker jag. På sådant blir jag bara irriterad och vill avsluta samtalet så snabbt som möjligt. Ja, efter det var det ingen idé att försöka somna om direkt utan jag mumsade i mig lite lunch. När lunchen sjunkit ner var det, som sagt, inga problem att lura till en stund. Nu ska jag försöka hålla mig vaken en stund så att jag kanske till och med känner för att ta mig an disken om en stund. Ingen fara, den smiter inte från mig... Längtar till i kväll när BK kommer, tror nog att jag kommer att bli liiite bortskämd då - inte mig emot. :-) Jag är otroligt tacksam över privilegiet att få uppleva det jag gör tillsammans med BK.

3 december 2014

(8.23) Morgonstund, frukosten är intagen, soptunnorna utkörda för tömning och BK har farit till jobbet. Passade på att plocka med lite tändved upp från källaren när jag varit ute med tunnorna. Bara den lilla ansträngningen var nog för en stund. Det är i såna här lägen man verkligen uppskattar att ha en relativt god form i vanliga fall. Hade en fundering på att smyga ner till affären i dag för lite inköp men jag skippar det, inget jag egentligen behöver. Tror minsann det är mer spänst i en fuktig disktrasa i dag än det är i min egen kropp. Vila - det är vad som gäller och för att vara helt uppriktig känns det inte som att jag har några större problem med det. Bortskämd av BK:s närvaro både i går kväll och i morse gör att kurerandet tar ett extra skutt framåt. :-) Vissa stunder fascineras jag av hur stilla det är här hemma. Lugnt, tyst och alldeles stilla - en lisa för själen med andra ord.

4 december 2014

(15.41) Eftermiddag i hemmet, kaffe i koppen och vilande läge. I morse när jag klev upp var det precis samma läge som de tidigare dagarna, tryckande värk i skallen och orken på botten. Har inte gjort många knop under dagen men så får det vara. Vila är väl bästa medicinen och Alvedon är inte tokigt det heller. Jag har, som synes, gjort vissa justeringar här på webben. Skönt att pyssla med lite hobbyverksamhet när orken är skral. Ja, den här hobbyverksamheten kräver inte speciellt mycket fysisk insats så det har varit ganska skönt att få placera tankarna på lite annat. Dagen i dag är speciell för oss eftersom det är precis 1 år sedan Fru FP flyttade till en annan sfär. Tungt som bara den i morse men webb-grejandet har hjälpt till under dagen. För tillfället funderar jag på om jag ska sätta igång en brasa, är lite småkulen så det vore skönt. Men skönt är det också under pläden och den kräver inte lika mycket jobb. Får fundera en stund till och se vad jag bestämmer mig för. Jag har ju ingen tid att passa... :-)

(20.53) Njutit av en brasa, på gränsen för varmt här inne men jag får väl skylla mig själv som hetsar på eldaren BK... :-) Nu har i alla fall elden falnat och det börjar svalna lite. Skönt dock med värmen från brasan och den gör absolut sitt till kurerandet. Tycker mig märka en vändning i systemet i dag från eftermiddagen till nu - det känns väldans bra och inger hopp inför nästa vecka. I går fick jag en energiinjektion när jag såg att stenknäcken var på besök vid fågelbordet. Härligt att se den vackra fågeln. Nu är det bara steglitsen som saknas för att vinterskaran ska vara komplett. Nåja, det kan nog dröja en stund. Har för mig att det behöver bli lite kallare innan den är villig att visa sig. Men nu gissar jag bara och går på det jag tror, så ta det inte bokstavligt. Nu kom BK in efter att ha varit ut på en liten afton-promenad. Ja, det kan behövas när jag ska tas om hand... :-) Kanske kan det bli en kopp kaffe till innan det är dags att bädda ner mig. Jag får väl be snällt så kanske det går vägen.

5 december 2014

(8.30) Kurerandet fortsätter i maklig takt, det var väldans vad segdraget det här var. Nåja, att jag börjar bli lite lätt frustrerad och rastlös är ett gott tecken. Kollegorna samlas i dag för en heldag tillsammans, trist att inte kunna vara med men så är det ibland. Tror inte de hade uppskattat speciellt mycket att ha en hängig kollega med dåligt tålamod i sin grupp i dag. Hoppas i alla fall att de får en givande och trivsam dag. Har småplockat lite här hemma på morgonen, bra att testa orken... ja, den är inget att skryta med i alla fall. Jag gjorde en lista i går på projekt i hemmet framöver, skönt att ha börjat med listan i alla fall - för stunden är det där de får stanna. Det som är väldans bra med listan är att när jag väl är på hugget igen så kan jag börja beta av den.

(10.35) Förmiddag och jag stannar upp en stund i tanken för reflektion. Reflektion över det senaste året och allt vad det inneburit. Livet har gjort sig påmint med full kraft, testat och prövat oss på livets vis. Jag fascineras över vår förmåga att möta prövningarna och gå in i dagarna med energi och kraft nog att ta oss vidare. Vilken fantastisk förmåga vi människor har, inte nog med att vi antar utmaningarna och gör vårt bästa, vi kan även ta med oss erfarenheterna för att växa i vår roll och förkovra oss i att vara människor. Än en gång får jag lov att uttrycka min tacksamhet över att få uppleva livet, att få vara med om dess alla skeden och ta mig framåt. Saknaden och sorgen efter Herr och Fru FP kommer alltid att finnas där men även alla fina, underbara, vackra och glada minnen. Tack vare resan med Herr och Fru FP har jag även fått privilegiet att möta en människa så fantastisk och fin en människa kan vara - hela vägen rätt igenom. Inför det faktumet är jag helt ödmjuk och känner stor tacksamhet. Känslan är så mycket men ändå så lagom - det trodde jag inte var möjligt. BK - du gör mig hel.

6 december 2014

(10.49) Förmiddag och vila i soffan, liiite frustrerande att det inte ger sig i systemet men inte mycket annat att göra än att vila. Funderar på att ta en tur runt "lilla nollan" för att få lite luft. Ska fundera en stund till innan jag bestämmer mig. Tror i alla fall inte det skulle skada. Småkikar lite på skidtävlingar på TV:n och jag måste säga att det ser väldans lockande ut med snön och skidorna. Ja, för tillfället är inte det aktuellt på Metropolens breddgrader. Bra fäste just nu i alla fall men glidet är inget att skryta med... :-)

(14.32) Tog en långsam promenad på förmiddagen, skönt som bara den med frisk luft i hela systemet. Fixade lunch då jag kom hem och såg till min stora glädje att steglitsen kommit till fågelbordet. Tänk så lite som kan sprida sån glädje. Tog några bilder under promenaden och "slängde" ut dem på bildgalleriet efter lunchen. Positivt med den långsamma promenaden var att jag inte var tvärslut då jag kom hem. Det bådar gott inför kommande vecka. Längtar till KH!!!

(19.33) Afton och slötittande på TV:n. Har tagit det fantastiskt lugnt hela dagen i dag. Det känns bra men ändå är frustrationen där... det går liiite för långsamt för mitt tålamod. Inser dock att jag inte kan göra så mycket mer än att ta det lugnt och låta systemet ha sin process. Börjar sukta efter gymmet igen och det är alltid ett bra tecken. Har en väldigt stor längtan i kväll, men som någon sa till mig för några månader sedan: "Det är hälsosamt att längta." Det är säkert så även om det är väldans svårt att förstå under de mest intensiva längtans-stunderna... Det heter väl: "Den som väntar på något gott väntar oftast för länge." :-)))

7 december 2014

(10.16) Andra advent och nu har jag fått tända andra ljuset. En härlig tid den här adventstiden. Jag tror jag njuter lika mycket varje år - trots livets vinklingar och olika skeenden. Ron, friden och den känsla av välbehag som adventstiden ger är obetalbar. Jag njuter till fullo och insuper den harmoniska känsla som hela stämningen för årstiden erbjuder. Det är, för mig, det viktigaste med advent och julen. Att sedan ha nära och kära att dela den känslan med är ett privilegium.

(16.28) Fina naturprogram på TV:n, sämre kan man ju ha en kurerande söndag mitt i livet. :-) Fantastiska bilder och häftiga vyer - en lisa för själen. Ser fram mot morgondagen, att få komma till KH igen och göra lite göromål. Hoppas att dagen i dag är ett tecken på att skräpet i systemet är på väg bort och att jag kan återgå till att göra sånt jag vill. Ja, förutom att fika och sitta med fötterna på puffen alltså - det har gått bra även under den gångna veckan. I kväll kommer BK hit, jippi!!! Känns som en evighet sedan vi sågs senast så det ska bli supermysigt. Men eftersom det är nyttigt att längta... så ska jag vara nyttig några timmar till.

11 december 2014

(15.33) Eftermiddag i hemmet, service av fjärrvärmen pågår. Skönt att bara öppna dörren och sedan sköter den flinke serviceteknikern allt själv. Jag har placerat mig själv lojt tillbakalutad i fåtöljen med fötterna i högläge och en kopp kaffe bredvid mig. Skönt som bara den. Nåja, jag har varit lite effektiv sedan jag kom hem. Hann både diska, vattna och aska ur braskassetten samt fylla på ved innan serviceteknikern kom. Det kändes bra, speciellt med tanke på att jag slog upp de havsgröna 2.30 i morse/natt. Jag tog mig själv i örat, somnade om och sov i nästan två timmar till. Var på KH redan strax efter 5 i morse och har gjort en hel arbetsdag trots att jag for hem tidigare. Det blev en sväng med en kollega in till länsmetropolen för att lyssna på föreläsning på förmiddagen, avslutade i länsmetropolen med lunch och sedan tillbaka till KH en sväng för att göra lite småpyssel innan det var dags att fara hem till Metropolen.

Får se vad jag hittar på resten av dagen och kvällen. Kanske blir det en tripp till BK eller så kommer BK hit eller så blir vi på var sitt ställe. Det visar sig och oavsett så blir det garanterat en mysig afton. Satsar på rester i kväll för att få känna mig lite bekväm. Var sugen på att ta några pepparkakor till kaffet nu men det får vänta till efter maten. Mat först och sedan eventuellt någon godsak. Jag tror minsann jag börjar bli lite sömnig redan, det måste göras något åt. Jag kanske tar mig en promenad när serviceteknikern är klar eller kanske rent utav ger mig ner på gymmet för ett sanslöst lätt pass. Ja, mer än så lär det inte bli med tanke på att jag var däckad hela förra veckan och fortfarande har sviter av det i kroppen. Jag ska klura lite och bestämmer mig om en stund.

(19.29) Jaha då, fortfarande vaken. Måste säga att jag är överraskad själv. Skippade promenad och gym i dag, ska vara lite förnuftig och lyssna på kroppen - ge den någon eller ett par dagar extra att komma ifatt sig själv. Myser i soffan under pläden och unnar mig en kopp kaffe lite då och då. Extra möte på KH i morgon bitti med anledning av eventuellt omval i mars. Ja, det är bra att vi har lite att pyssla med. Ser fram mot att BK ska komma om en stund eller så. Lite trivsam samvaro innan det är dags för skönhetssömnen.

12 december 2014

(5.35) Morgonfika som uppladdning för dagens pass på KH. Har bestämt att ta en lite längre morgon hemma innan jag kör norrut. Frukost med BK, vardagslyx de lux. Ser fram mot dagen och dess göromål, även de jag har att göra då jag kommer hem. En sak i taget och i lagom takt, det är det som gör allt så mycket mer njutbart och roligt. Får se om jag tjuvstartar och börjar kika på julsakerna innan brorsan kommer i morgon. Kanske blir det så, eller så väntar jag. Det hänger lite på hur pass alert jag är efter göromålen på eftermiddagen/kvällen. Bara att jag mentalt är sugen på att börja kika på dem är positivt. Man får vara glad för det lilla. :-)

(21.44) Fredagsmys i Metropolen och en skön känsla i hela systemet efter att småpysslat lite sedan jag kommit hem, haft en väldans mysig stund med BK på kvällen samt haft ett par väldigt energigivande samtal i telefonen. Ja, i de samtalen får jag även räkna in ett som var för tre dagar sedan. Ibland tar livet härlig vändningar helt enkelt. Vi påverkar så klart en hel del själva men när vänner bara finns där känns livet bara så fantastiskt. Allt det skickar fredagsmyset in i en ny dimension.

13 december 2014

(7.51) Lucia-morgon på TV, behagligt och duktiga sångare. Har, trots att jag inte trodde det själv, haft en ganska effektiv morgon. Strax är andra laddningen tvätt redo att hängas upp, jag har kört ett uppfriskande pass på gymmet och frukosten är intagen. Ja, för att vara i dag tycker jag själv att det känns rätt effektivt. Det var utlovat snö men fortfarande bar backe då jag klev upp. Ser att det kommer en hel del mörka moln mot Metropolen, men det är ju inte säkert att det kommer några flingor ur dem. Hoppas att det kan komma ett litet täcke som lyser upp hela geografin. Men som tur är styr inte jag över det så det är bara att avvakta och se.

(11.00) Förmiddag i hemmet och jag väntar på brorsan som är på väg. I dag blir det genomgång av diverse julsaker, jag har varit förutseende och plockat fram allt så det är bara vi kör igång då han kommer. Jag har även kört backup på det jag ska så att vi kan byta hårddisk.

14 december 2014

(16.07) Eftermiddag och jag summerar helgen, effektiv i lagom tempo och mycket avkoppling och njutning. Ja, som en helg ska vara med andra ord. Brorsan och jag var supereffektiva med julsakerna i går. Efter lunchen tog vi en tur till morbror och moster för fika och trivsam samvaro. Senare på kvällen promenerade jag till kyrkan för att se och lyssna på Lucia. Väldigt härlig stund i en fullsatt kyrka med stämning och skön känsla. Senare på kvällen blev det lyx-mys med BK. I morse sov jag till halv åtta... Jodå, så var det. Jag till och med drog mig till halv nio... Förfallet är nära... :-) Sen frukost och bara-vara-tid innan det blev promenad i den friska och lite kyliga luften. Skönt som bara den. Efter lunch tog jag mig samman och fortsatte sorterandet av julsakerna, den här gången även med mina egna. Firade med en mugg glögg när det var klart. Nu blir det inte många knop till i dag. Ny vecka i morgon vilket innebär - nya möjligheter.

15 december 2014

(4.58) Kaffet är strax urdrucket och det är dags att svida om och smyga ner på gymmet. Det blir en relativt lång dag på KH i dag skulle jag tro. Nåja, en sak i taget i lagom tempo så blir det så bra så. Ser fram mot dagen och veckan, det är en mysig tid det här - tiden innan jul. Jag känner mig nöjd med känslan av att ha njutit hela tiden från första advent. Lika bra att fortsätta med det och njuta hela vägen. Ny vecka - nya möjligheter! :-D

16 december 2014

(17.28) Hemma efter en lång dag på KH, i dag blev det faktiskt 11 timmar exklusive lunch. Uj, uj, uj... Ja, så kan det bli ibland. Jag skulle bara... Döm om min förvåning när jag kommer hem och än en gång upptäcker post i lådan som inte är till mig. Ska det vara så svårt kan man fråga sig... tydligen. Det mest märkvärdiga är när det inte ens landat hos individen att den inte bor kvar på en adress - ett och ett halvt år senare.

En effektiv dag på KH med mycket gjort och hög nöjdhetsfaktor. Det blev en sväng till ICA efter jobbet, skönt att få handla hem lite som saknades. Jag slog till och handlade ett par saker inför jul också. Oj, då har jag betat av två saker på den listan också. Härligt! :-) Kopplar av en liten stund innan BK kommer hem. Myskväll med andra ord.

I går blev det också en relativt lång dag på KH, avslutade dagen med avtackning av en kollega. Trivsam tillställning med favoritmaten - korv med bröd! Jag kunde faktiskt inte gjort det bättre själv. :-) En kollega som går vidare till andra uppdrag och som kommer att vara saknad på KH - garanterat. For till BK efter avslutad arbetsdag i går och hade myskväll där, bortskämd till max blev jag och mysigt som bara den var det. Nu längtar jag till om en stund då BK kommer hem och jag får skämma bort lite jag också. BK - en swish av all ljuvhet i livet och samtidigt en så fantastisk bara-vara-känsla. Jag känner mig privilegierad att få uppleva den känslan och att få bli så bortskämd  av BK.

17 december 2014

(19.07) Afton i hemmet efter en givande dag på KH och efter den en trivsam stund med en kollega innan hemfärd mot Metropolen. Brasan brinner och värmer gott i minusgraderna som faktiskt kommit till oss. Det blir inte många knop till i kväll utan jag siktar på en tidig afton mellan lakanen för att vara redo för morgonens göromål med skönhetssömn i bagaget. :-) Började dagen med ett pass på gymmet och det känns fortfarande gott, trots att det var flera timmar sedan. Skönt att vara igång igen efter alla månader av "tunghet" och saknad i sinnet. Ja, saknaden finns så klart kvar men med mindre "tunghet".

(20.38) Nu börjar det strax bli dags att krypa ner för kvällen. Ögonlocken är förbluffande tunga och verkar ha en egen vilja - neråt alltså. Ja, jag börjar misstänka att det bara är att lyda dem och "tänka på refrängen". Ny dag i morgon med nya utmaningar - trevligt som vanligt. Assisterade en kollega efter KH i dag, det kändes bra. Alltid kul att kunna finnas för någon som behöver. Glad att träffa kollegan och få umgås lite. Har några projekt hemma som planerings-snurrar i skallen. Jag tror jag låter snurrandet fortgå över jul, så jag inte sätter igång med något projekt innan alltså. Har lyckats njuta av hela adventstiden så här långt och har inga andra planer än att fortsätta njuta hela vägen fram.

18 december 2014

(4.54) Morgonmys med kaffe och datorn innan det är dags att svida om och smyga mot KH. Ja, smyga blir det nog på grund av alla varningar om halt väglag. Hade tänkt greja lite hemma innan jag gör mig i ordning för arbetsdagen men väntar med det till helgen. Unnar mig lite vardagslyx på morgonen i stället - myser på i lugn takt. Lätt snöfall i Metropolen vilket så klart ökar på mysfaktorn. Hoppas kunna beta av en hel del göromål på förmiddagen på KH innan eftermiddagen då jag har "verkstad" med några kollegor.

20 december 2014

(13.50) Städat och julpyntat klart, härligt! :-) Nu blir det avkopplande tillvaro resten av dagen tror jag. Nåja, ett par laddningar tvätt ska tvagas och hängas så klart men det är ju inte speciellt mycket jobb med det. Funderar på om jag ska fara ner till ICA och handla lite som jag glömde i går. Näe, tror jag väntar med det till i morgon - ICA tre dagar på raken är lite för mycket. Hade en väldans lång sovmorgon i dag, vaknade 8 och drog mig till 9... Uj, uj, uj... Kanske ett sundhetstecken, vad vet jag?

21 december 2014

(17.07) Eftermiddag och jag njuter fullkomligt av ledigheten innan det är dags för ett par dagar på KH. Effektiv morgon/förmiddag som bara den, gymmet, dammsugning av källaren, skräpkörning och ICA. Superskönt att ha det gjort innan måndagen. Lyssnar nu på BK som spelar durspel, mysigt att lyssna och känslan är nästan att jag befinner mig på någon brygga vid en sjö en varm sommarkväll. Myggorna surrar och det är alldeles vindstilla. Hm, häftigt vad lite musik kan få associationerna att komma igång. Ännu häftigare är att jag får den känslan tre dagar före julafton.

24 december 2014

(4.10) Julafton och morgonmys med härlig julkänsla. Julgröt och skinksmörgås blir det om en stund - mums. Jag önskar alla där ute en riktigt harmonisk, fridfull och
God Jul

25 december 2014

(6.02) Det blev ett pass på gymmet i går morse innan jag körde igång med matfixande inför dagen. Härlig start och den känslan stannade kvar hela julafton. Åt, för en gångs skull, alldeles lagom med julmat. I dag får jag lutfisk hos BK - mums.

(9.19) Frukostmys innan det är dags för mig att svida om. Ser verkligen fram mot att träffa BK. :-) Minus 12,1 grader i Metropolen nu på morgonen/förmiddagen. Skönt att det är kallt och inte regnar, mycket mysigare för årstiden när det är kallt. Vi har ju faktiskt lite vitt på backen vilket gör hela geografin mycket ljusare. Ja, ljust och vackert är det ju ändå - tack vare dig BK. Utan dig skulle tillvaron inte vara sig lik, färgerna skulle inte ha samma lyster, ljuset inte samma styrka och naturen skulle bara vara en blek kuliss. Jag känner mig så tacksam för att få uppleva det jag gör, känna den kraft samhörigheten har samtidigt som det känns alldeles lagom. Tack BK, tack för att du är du!

26 december 2014

(8.34) Privilegium i dag, BK jobbar men vi får ses extra under dagen. Härligt! :-) Gott som bara den med lutfisk i går, trevligt umgänge och skön tillvaro. Ja, som juldagen ska vara med andra ord. Funderar på om jag ska göra något nyttigt i dag, ja jag funderar nog en stund till så visar det sig om jag kommer på något bra. Jag ska inte stressa fram nyttig-göranden under ledigheten har jag bestämt mig för. Strax får det bli en kopp kaffe till tror jag minsann, det gäller ju att hålla kaffet flytande i systemet. 

27 december 2014

(20.10) Kväll, lördag och avkoppling efter en väldigt trivsam och givande dag. Brorsan med sambo har varit här på lunch tillsammans med mig och BK. Senare på dagen blev det ett pass på gymmet tillsammans med BK - givande som bara den - och passet avslutades för min del med en tur på löpbandet. Första turen sedan februari, skönt och livgivande för hela systemet. Ooops... trodde nog aldrig att jag skulle uttrycka mig så om att jogga men tydligen är inte undrens tid förbi. :-) Efter gymmet var det dags för lite mat igen, BK och jag fixade i ordning och hade en mysig måltid med tända ljus och givande dialog. Lika livgivande den som joggingturen på löpbandet.

28 december 2014

(6.41) Morgonstund med kaffe och datorn i sängen, skön start på morgonen vill jag lova. Funderar på vad jag ska ta mig an i dag. Har lite alternativ att välja på men kan inte riktigt bestämma mig. Jag får helt enkelt fundera en stund till och se vad jag kommer fram till. Det är väldigt skönt att njuta av stillheten och ron på morgonen, alldeles tyst och fridfullt vilket är en lisa för både kropp och själ.

(12.20) Fika i soffan efter en givande förmiddag framför stora datorn. Har roat mig med lite bilder och "slängt ut" på bildgalleriet. Några är tagna genom bilrutan, i åkande stund och andra är tagna inifrån hemmet genom fönsterrutorna - därav den något "blurriga" kvalitén. Men det går i alla fall att se vad det föreställer, jag ser i alla fall. :-) Egentligen är det väl lunch nu men det struntar jag i, det blev fika med lussebulle och pepparkaka i stället. Lunchen får helt enkelt vänta i dag. Hade nog tänkt mig en sväng till kyrkan i dag men slöheten tog över. Ja, så kan det bli ibland och det är väl bara att gilla läget.

I morgon är det dags för KH igen, ganska skönt att komma dit och få pyssla med lite göromål. Nu hann jag väldans mycket innan jul, vilket känns toppen, men det finns en del att plocka med ändå. Hade samlat på mig lite smått som skulle fixas till under mellandagarna, en bra tid att ta mig an sådant som behöver lite mer klurande. På eftermiddagen i dag ska jag ge mig ner till kyrkogården för att tända på alla gravarna. Det är väldigt fridfullt att gå omkring på kyrkogården och tända - jag skulle inte ha något emot om det kom lite mer snö, då blir det ännu mer fridfullt och mysigt.

30 december 2014

(4.21) Njuter av en morgon mitt i vintern, mitt i livet. Kom hem efter ett långt pass på KH och nödvändig massage i går kväll, då hade BK fixat lite glögg med gott tilltugg till oss. Så härligt att komma hem till! Myskväll med BK hela kvällen och det är både liv- och energigivande utan dess like. Var supporter till BK på gymmet och jag är så imponerad över drivet och lyhördheten för instruktion - en läraktig adept med andra ord. Själv fick jag nöja mig med att vara support eftersom jag fått massage. Jag kilar ner på gymmet nu på morgonen i stället, ett skönt pass innan det är dags att fara norrut till KH.

Jag hade en väldigt effektiv dag på KH i går trots att jag upplevde lite tröghet i starten då jag anlände. Dagen svischade förbi men jag hann över förväntan mycket. Ser fram mot dagen och att kanske få en del gjort i dag också. Nöjd med "terminen" eftersom jag lyckats behålla känslan av att göra en sak i taget utan att stressa. Go känsla och effektiviteten blir absolut inte lidande av det. Bara att fortsätta i det tempot med andra ord - jag ska i alla fall försöka lyssna på mig för en gångs skull.

31 december 2014

(9.56) Nyårsafton och årets sista skälvande timmar. Ja, egentligen en dag som alla andra. Har haft en otroligt slö morgon med sparsam aktivitet och mycket bara-vara-känsla. Skönt och behagligt med andra ord. Det börjar bli dags för en promenad och få lite fart under fötterna och i hela systemet. Nyårsmiddagen är planerad och jag kan överraska er alla med att säga att det inte blir korv. :-) Nähä då, i kväll blir det annat gourmet-käk. BK arbetar en stund på dagen och förkvällen men sedan blir det mat och trivsamt umgänge. Jag är ledig i sju lyxiga dagar. Bara mysa, småfixa och ha det gott - det är vad som står på "att-göra-listan" för kommande vecka.

(12.09) Förmiddagspromenad med BK i "förorten", skönt för både kropp och knopp. Nu blir det riktigt gourmet-käk... Jaha då, korv så klart. :-) Hoppas dagen fortsätter att gå i samma lagom-tempo som den gjort så här långt. Ja, promenaden trummades på lite så klart. Önskar alla ett riktigt skön dag och ett
Gott Nytt År