Februari 2014

1 februari 2014

(09:09) Morgonmys i hemmet. Var ute och skottade rent tidigt i morse efter att jag hängt upp dagens laddning av tvätt. När jag väntade på att maskinen skulle bli klar passade jag på att dammsuga hela källaren. Skönt att få det gjort och betydligt lättare sedan jag bytte påse i dammsugaren. Har även varit en sväng till ICA för att handla lite åt mig själv. Tar en slapparförmiddag i dag tror jag. Känner att kroppen är i behov av att bara göra ingenting en stund. Nu ska jag ge mig på kaffet och eventuellt lite bläddrande bland kanalerna på TV:n för att se om det finns något behagligt att vila ögonen på.

6 februari 2014

(06:22) Morgonkaffe i Metropolen, surfandet är avklarat och jag ska faktiskt bara vara en stund till innan jag sätter fart och gör mig redo. Det blir förmiddag på möte i länsmetropolen innan jag susar norrut mot KH och ett eftermiddagspass där. Intressant möte i länsmetropolen som säkerligen ger en del insikt i system och annat. Ska försöka att inte göra en allt för lång dag i dag utan komma hem i skaplig tid till Herr Fickolén Pasoll. Ska också sikta på en tidig kväll i kväll eftersom gårdagen blev allt för lång.

9 februari 2014

(14:20) Eftermiddag i hemmet. I dag har jag haft en riktigt slö dag men ändå fått en del gjort. Hm, det blev en lite lätt konstig mening men så har det varit under dagen. Har slängt in några foton från förra helgen och i går i bildgalleriet. Trots mulet väder förra helgen blir färgerna häftiga som bara den tycker jag. Nu ska jag ta mig lite välförtjänt kaffe och koppla. Snögloppet som råder utanför får sköta sig själv, jag tänker inte gå utanför dörren i onödan i dag.

14 februari 2014

(04:16) Alla hjärtans dag och så har äntligen Herr och Fru Fickolén Pasoll fått återförenats igen. En sorg för oss så klart men kärleken till dem gör att vi kan känna trygghet och värme över att de åter är tillsammans. Jag har kommit hem och sitter med en kopp kaffe för att landa i stillheten innan jag ger mig ner igen för att komma igång med lite praktiskt. Ja, sån är jag och det hjälper mig. Vad kan vara bättre än att veta att de återförenas en dag som denna - alla hjärtans dag. Deras livslånga kärlek till varandra och till oss kan inte befästas på en bättre dag.

16 februari 2014

(07:21) Söndag morgon och frukosten har landat i systemet, jag kan bara konstatera att det inte gjorde mig piggare. Nåja, den här helgen har brorsan och jag bestämt att vi ska vara lediga så det gör inte så mycket om jag är lite småtrött. Kan ju slänga omkull mig i soffan och lura en stund om jag får det för mig. Kör lite tvätt i dag på morgonkvisten. Tänkte få undan det som var i tvättkorgen samt lite annat som kom med hem från lägenheten i fredags. Jag behöver ju i alla fall inte stå nere vid sjön och tvaga. Usch och burr vad kallt det skulle vara. Sitter och njuter av gårdagens trivsamma eftermiddag och kväll. Jag blev bortskämd så det nästan var ohälsosamt för mig. Näe då, det var rena häslokuren skulle jag vilja påstå. Tror jag ska lägga in om fler såna dagar... :-) Det är nog liiite fräckt att be om en sådan dag redan i dag kan jag tro.

20 februari 2014

(07:37) Hemtjänsten - en förmån och trygghet

Vi kan läsa i nyhetsflöden både här och där om missförhållanden och bedrövligt bemötande av våra nära och kära på äldreboenden. Visst, det ska fram om det är så men lika viktigt är att vi lyfter allt det fantastiska som görs inom hemtjänsten. Den trygghet och det fina bemötande personalen ger både oss anhöriga och våra älskade äldre.

Under en längre tid har jag och min bror kunnat jobba i lugn och ro, besöka våra föräldrar när vi jobbat klart och känt fullt förtroende för det hemtjänstpersonalen gjort i sitt team. Vi har sett oss som en del i det teamet, vi har haft vår roll som anhöriga och de har haft sina olika roller. Vi har fått information så fort det skett förändringar och teamet har varit måna om att involvera oss i allt och noga med att föra dialog med oss, tillsammans har vi samarbetat för att det ska bli så bra som möjligt för mamma och pappa. Det har inte funnits något tillfälle då tanken slagit oss att personalen inte gjort vad de kan för att mamma och pappa ska ha det bra. Den känslan bär vi med oss och vi är ödmjuka inför den äldreomsorg vi har och fått vara en del av.

Jag är tacksam över att få leva i ett samhälle där vi har den trygghet hemtjänsten innebär, tacksam över att veta att det finns människor som varje dag gör sitt yttersta för att finnas för och underlätta för våra äldre när de behöver. Det finns så klart saker att önska, bättre lön för det jobb de gör och mindre tidspress. Med tanke på det är det faktiskt ännu mer beundransvärt att de gör ett så fantastiskt jobb.

Nu har vi avslutat vårt samarbete med hemtjänsten för den här gången eftersom mamma och pappa fått återförenas i en annan sfär. Vi kommer att fortsätta ösa beröm över teamet som vi samarbetat med och vår tacksamhet tar aldrig slut.

Tallkottarna - ni har förgyllt tillvaron för både mig, min bror, mamma och pappa. Tack för att ni finns!