Januari 2014

1 januari 2014

(14:12) Nyårsdag, nytt år och nya möjligheter. Ja, det är en brytpunkt i tillvaron med nytt år. Konstigt med tanke på att det är en ny dag som alla andra egentligen men min känsla är att det är ett nytt blad som öppnas framför mig som jag kan fylla med det jag önskar. Ja, självklart inom vissa gränser men dock. Har som vanligt inte ett enda nyårslöfte - att bestämma mig för saker och ting kan jag göra hela året, det behöver det inte var nyår för. Nu siktar jag in mig på kommande dagar med öppet sinne och positiv attityd. Jag har egentligen en enda önska för året - att få känna glädje i hela mig igen. Nåja, det kommer - processen ska avverkas först.

8 januari 2014

(08:42) Håller mig i Metropolen i dag och på ägorna, något skrutt är det som spökar i kroppen så det är bara att lyssna och lyda kan jag tro. Jag gör mitt bästa i alla fall. Slängde på en brasa för en och en halv timme sedan och underhåller den efter hand. Brasvärmen är inte att förakta, behaglig för hela systemet skulle jag vilja påstå. Gråväder i dag men för min del är det helt okej med tanke på att jag bara är hemma och kurerar mig. Det är inte fel med sol men dagar som denna är det lite mer än vad jag känner för. Jag har jobb-jobbat lite på morgonen, behöver aktivera hjärnan vissa stunder av dagen i alla fall. Skönt att ha den möjligheten när jag inte är helt hundra. Är lite sugen på att greja lite med bildgalleriet, får se om jag tar tag i det under dagen. Ska i alla fall välja ut favoriter från året. Har lite funderingar på hur jag skulle vilja göra om några sidor men jag får se vad jag får till när tankarna vandrat klart. Det är alltid en process som ska genomgås innan jag kan sätta igång och göra på riktigt. Nu är det dags för påfyllning av brasan, kanske dristar jag mig till en kopp kaffe eller så lugnar jag mig med det en stund.

9 januari 2014

(06:53) Fikapaus i jobb-jobbandet. Skönt att känna energin återvända till systemet och vara lite mer på hugget. Ah, det är toppen att jobba och ge järnet. Skruttet i kroppen känns som att det är på tillbakagång och faktiskt börjar ge med sig. Ja, inte mig emot skulle jag kunna säga utan att överdriva. Både brasa och mycket vila under gårdagen var nog precis vad hela systemet behövde. Tänk att det ska vara så svårt att lyssna på kroppen, trots att jag varit med en ansenlig mängd av år. Nåja, någon gång ska väl även den kunskapen sätta sig på något vis - repetition hjälper tydligen inte så då får jag försöka komma på något annat fiffigt sätt att få in det. Näe, nu är fikapausen över - dags att jobba på lite.

11 januari 2014

(10:01) Efter mycket sen frukost sitter jag nu och njuter av dagens andra kopp kaffe. Ja, det är inte så att jag har tagit sovmorgon - o nej. Jag har fixat och donat lite i hemmet och även varit ute och sopat snö två gånger - JIPPI! Härligt med snö, äntligen är den här. Inne har jag fixat med lite tavlor i vardagsrummet, vill koncentrera några tavlor på en vägg. Tavlor som är gjorda av morfars bror. Det blev mycket bättre än jag förväntade mig. Så nu får jag vara lite smånöjd på lördagsförmiddagen också, inte illa. Ska snart fräsa ner till Herr Fickolén Pasoll en sväng. Brorsan kommer också dit i dag. Vi kör nog delad tur som brukligt så att Herr FP får sin välbehövliga vila mitt på dagen. Det ger ju utrymme för en massa pratande med brorsan också vilket är hur trevligt som helst. Brorsan har odjuret med sig i dag så det gäller att ställa fram vatten och kanske muta med något ätbart.

18 januari 2014

(09:01) Småfixat lite på morgonkvisten och nu har jag slängt på en brasa för att få lite annan luft här inne och sån skön värme som bara en brasa kan ge. Frukosten har landat och nu satsar jag på dagens tredje kopp kaffe. Hade celebert besök på KH i går, en tidigare kollega som kom förbi en sväng. Mycket trivsamt och upplyftande. Ska ge mig ut på en promenad i dag men det tar jag nog senare på eftermiddagen. Brorsan kommer i dag och vi kör en delad tur till Herr Fickolén Pasoll. Snön ligger kvar och det är jämn temperatur ute, ungefär -8 grader varje dag. Skönt som bara den och fint. Det småplockar lite i dag också, under hela tiden har det varit väldigt lättsopat och lättskottat eftersom det som kommer ner är pudersnö. Jag ska nog ge mig ut och sopa en sväng innan jag far ner till Herr FP. Det har inte kommit mycket men det är skönt att få undan. Tog mig samman i morse och sorterade undan lite papper jag hade låg inne i datarummet - bara att få bort den högen kändes som en seger i sig. Nu ska jag försöka att vara lite bättre på att sätta in dem i pärmarna med en gång. Behöver dela upp ett par pärmar först så att det inte är så fullt i dem - då tar det nämligen mot att vara ordentlig med en gång. Jaha då, så är det. Får se vad jag hittar på senare i dag. Kanske kommer jag på något kul, eller så blir det helt enkelt en lat eftermiddag kväll med så lite som möjligt på så lång tid som möjligt.

23 januari 2014

(16:58) Hemma ovanligt tidigt den här torsdagen i slutet på januari. Hade tid på banken, därav den tidiga aftonen. Var först en sväng till Herr FP innan jag for hem och hämtade det jag behövde ha med mig ner till mötet. Nu är jag inställd på avkoppling och slappande resten av kvällen. Brasan sprakar skönt och jag känner mig rätt avkopplad måste jag säga. Från i måndags har jag upplevt en förändring i mitt inre - ett större lugn och mindre jäkt. Jag har kunnat göra och slutföra saker på ett helt annat sätt än under de tidigare 2½ åren. En skön känsla och en trivsam insikt. Hade tänkt mig in på Hindersmässan i år, jag tror aldrig jag varit in någon gång. För tillfället känns inte det som ett alternativ, vare sig i dag eller i morgon. Jag avvaktar lördagen för att se vad orken och humöret säger då. Kanske skulle jag strunta i både orken och humöret och bara bestämma mig för att åka in. Näe, det bestämmer jag inte i dag. Nu ska jag bara luta mig bakåt och njuta.

25 januari 2014

(08:39) Smågrejat lite på morgonen och röjt lite papper och andra småsaker. Skönt att i lugn och ro plocka lite utan stress. Skönt att det är lördag - det är inte ofta jag säger det men i dag säger jag det med eftertryck. Hoppas att helgen kommer kännas superlång och att jag verkligen kan landa i frustrationen från gårdagen. Det är inte ofta jag blir frustrerad på KH men i går blev jag det rejält. Säkerligen blev jag mer frustrerad eftersom jag jobbat rätt långa dagar och det tar väl ut sin rätt någon gång. Njuter nu av dagens andra kopp kaffe och försöker släppa tankarna från gårdagen. Ja, jag får väl jobba på det helt enkelt...

26 januari 2014

(08:00) Skickar ett stort tack till supporten i Mullhyttan för hjälp under gårdagen med att fixa till lilla datorn. Det blev att installera om lite program efter boostandet men det blev bra som bara den. Nu kan jag surfa i lugn och ro utan större hinder. Morgonen har varit lugn och nu väntar jag på att andra laddningen i maskinen ska bli klar. Det blir nog ett pass på gymmet i väntan på den.

30 januari 2014

(18:30) Hemma på ägorna efter en annorlunda dag. Det är bra med annorlunda dagar tycker jag för de bryter det invanda mönstret och ger ett annat perspektiv på tillvaron. Var med morbror och moster på förmiddagen, trevligt som vanligt och det ger alltid en extra guldkant på tillvaron. For till KH så jag var uppe strax före 11. Har fått en hel del gjort under de timmar jag jobbade och det känns bra. Gårdagen var helt fenomenal vad gäller göranden på jobbet, jag hann hur mycket som helst och nöjdhetsfaktorn var skyhög då jag for hem. Var en sväng till Herr FP och vi pratade en hel del. I dag blev det en kortis till honom innan jag for hem för att svida om och ge mig ut och skotta. Andra skottningsvändan för dagen, det blev en i morse också. Väl inne i kväll efter snöskottningen fick snabeldraken komma fram en stund, det är så himla skönt att ha det gjort innan helgen. Hade tänkt tvätta i kväll också men där tog jag mig själv i örat och bromsade lite. Nåt ska jag ju ha att göra i helgen också. Klurar lite på vad jag ska fixa för käk till kvällen och tror jag har koll på läget. Så med andra ord är det hög tid att fixa till det så att kroppen får näring.