Juli 2014

1 juli 2014

(19:34) En lång och effektiv dag måste jag nog konstatera trots en känsla av otillräckligt gjort. Hm, jag får nog ta mig själv i örat mellan varven. Var till Vanneboda och tömde kärran på morgonen, efter det packade morbror och jag kärran full och körde en vända till Måle. Ja, vi och en miljon till verkade det som. Nåja, det gick bra och som vanligt var det vinstkänsla när kärran var tom. Hem till morbror och moster för att hämta ett skåp som vi körde hem till mig. När det var gjort fixade jag lite lunch innan det var dags för en ansning och rensning av och vid berberishäcken. Jag höll på att glömma en kopp kaffe efter lunchen men kom på det i sista stund, vem vet hur det hade gått och låtit vid berberisen annars. Rensade klart hela utsidan på häcken och klippte ut- och ovansidan innan regnet kom. Tog det som ett tecken och gick in. Ja, klockan hade hunnit bli kvart i fem eller så så det var hög tid att jag drog mig in. Jag tränar ju på att göra lagom ute på ägorna och i dag blev det kanske lite länge men allt var ju inte på ägorna så det räknas inte som "på-ägorna-jobb". Nu blir det en slö afton och känslan är att det också blir ganska tidigt i säng. Hm, glömde en sak. Jag skulle lägga lite saker i en låda i skåpet som jag fått hem. Glömsk som jag är kom jag inte ihåg att det inte går att dra ut lådorna längst ner utan att först fälla ut skivan ovanför... Nu löste det sig själv eftersom skivan for ner då jag drog ut lådan längst ner - tyvärr hade jag skallen i vägen och det blev en rejäl smäll, trä mot trä... Hela dagen har gått glimrande utan ett enda "Ooops, hur blev det nu?" eller "Hoppsan, hur tänkte jag nu?" men i och med smällen tog jag igen det med råge. Ja, så kan det gå när spånen inte är synkade. Nu blir det mat och sedan supermysig avkoppling.

3 juli 2014

(15:21) En tung dag med tankarna på C och familjen, det finns inte tillräckligt med ord... Min hjälp under dagen har varit att fixa med bilder som jag skulle gjort under en längre tid. Skapandet är många gånger en hjälp i tunga stunder.

(20:05) Afton, snart blir det lite käk och avkoppling innan kroppen får fraktas ner mellan lakanen. Dagen i dag - en liknande men annorlunda dag som skapar eftertanke och lägger fokus på det viktiga i livet. Att ta vara på varandra så ofta det någonsin är möjligt. Att bidra till medmänniskors välbefinnande och lycka och vilja varandra väl. Tänk vad lätt det är att glömma bort det i vardagen och välfärden. Jag är så tacksam för de människor jag har nära mig, människor som finns närhelst jag behöver, människor som inte tappat bort fokus på det viktiga i livet och människor som jag kan finnas för när de behöver.

4 juli 2014

(04:52) Morgonstund i stillhet och med tankarna vandrande från ena hörnet till det andra. Slog upp ögonen redan för en timme sedan och har startat dagen i lugnt tempo. Skönt att bara vara men väldigt svårt att greppa och förstå. Det är en märklig tomhet som infinner sig i hela systemet - en tomhet som nästan går att ta på men ändå är så flyktig och svår att fånga in. En ny händelse men den drar liksom till sig de tidigare och spelar upp dem på nytt. Det är så mycket som vill ut men jag hittar inte orden...

5 juli 2014

(06:47) Morgon med kaffe och datorn i knäet - en morgon som sig bör med andra ord. Nöjd efter gårdagens insats på ägorna, hade god hjälp av E som även hade med sin traktor och baklastare. Jag tror dock att lilla planteringsspaden blev favoritleksaken för dagen. Tänk vilken hjälp det är att ha en liten E vid sidan då jag håller på. Bra arbetsledare den där E. :-) Det blir nog ett pass på ägorna även under dagen i dag. Påtandet, grävandet och grejandet har även en hjälpande verkan i tunga tankestunder. E under dagen och DB senare på kvällen - en, efter förutsättningarna, optimal dag skulle jag vilja påstå. Från toppen till obeskrivligt ljuvligt!

(22:35) Afton i hemmet och jag har varit på väg hur länge som helst att tippa omkull mig för i dag men så har jag kommit på något jag måste göra. Nåja, så kan det bli ibland och det är helt okej. Jag rensade lite på ägorna i dag men sedan tog latmasken över. Ja, det kändes helt okej faktiskt eftersom jag fick en hel del gjort i går. Får se om det kan bli ett ryck i morgon bitti, då temperaturen är lite mer jobb-vänlig. Mitt på dagen är inte optimalt för rensande, grävande och annat fysiskt arbete - tror jag insett det nu. Kan tänka mig att både Herr och Fru FP jublar åt den insikten från sin sfär.

7 juli 2014

(06:08) Härlig sommarmorgon, kaffet är intaget och jag småpysslar lite. Har lite att greja med innan jag ska på utflykt. I går morse tog jag 2½ timme med spaden i landet och rensade. Skön temperatur att jobba i och hög nöjdhetsfaktor efteråt. Ska nog ta en stund nu på morgonen och göra klart den delen jag började med i går, tror det räcker med en timme för att bli klar. Vore gott att ha de fixat innan utflykten. Ja, rensning ja... det blev även träff med en del små vänner så nu får jag avnjuta MYGGBETTEN!!! Bara att gilla läget och klia tillbaka helt enkelt. Det lär nog bli några fler när jag ger mig ut om en liten stund. Näe, nu är det bara att sätta fart om jag ska hinna det jag vill innan jag rullar iväg.

14 juli 2014

(20:38) Hemma igen i Metropolen efter en härlig vecka i Norrland. Först i Ö-vik hos trivsamma vänner och på slutet en sväng med färjan över till Hemsön och broder och svägerska. Resan upp gick förvånansvärt smidigt, 58 mil i ett svep. Ja, jag stannade självklart för att få i mig lite matsäck ett par gånger. Annars vore det ju som att köra bilen utan bensin - om jag blev utan mat alltså. Hur bra skulle det gå på en skala? Det blev en hel del sightseeing och "några" foton. Ska bli skoj att sätta mig och gå genom alla bilderna och välja ut lite till bildgalleriet.

16 juli 2014

(11:02) Kaffepaus i hemmet. Började dagen med ett lätt pass på gymmet, bra att komma igång igen. Tackar coach DB för det! Tänk att det kan kännas så otroligt mycket bättre i kroppen bara genom att köra ett pass på gymmet, både fysisk och själslig vård skulle jag vilja påstå. Har börjat redan i måndags med program som innebär enbart kroppen som belastning - det blev sådant pass både måndag och tisdag. Härligt! :-) Jag ska strax ta mig samman och köra ett pass på ägorna också, med sekatör, spade och annat. Tror nog det får bli en tripp till ICA först. Mums-lådan är oroväckande tom och behöver liiite påfyllning. Hm, eller var det fruktkorgen... Lika bra att köpa till båda. Ska passa på att ta med lite skräp när jag far till ICA, skönt att bli av med. I eftermiddag ska jag nog kika lite på Touren, det har inte blivit så mycket av den varan i år. Nåja, annat har upptagit min tid och det känns helt okej - ja, riktigt bra faktiskt.

(14:01) Touren är på gång och snart är det dags för en lur i soffan känns det som. Behaglig eftermiddag mitt i sommaren måste jag säga. Reflekterar över tillvaron, skeenden och oss människor i allmänhet. Jag kommer nog aldrig sluta förundras över människor som har ett enormt behov av att vara i centrum hela tiden, får uppmärksamhet och ta över situationer som att de är den person som allt hänger på. Stackare - säger jag bara. Det måste vara ett schå och fullt med jobb hela tiden för att hänga med. Oftast inser de inte heller när det är nog. Det enda som är värre än det är nog människor som inte håller sig till sanningen eller står för det de sagt. Ja, stackare får jag säga igen. Jag menar inte på något vis att jag själv skulle vara fullkomlig, jag är ju människa. Men jag hoppas innerligt att människor i min närhet reagerar och talar om för mig om jag skulle börja ta över. Näe, nu lämnar jag stackarna och återgår till den behagliga sommardagen.

18 juli 2014

(08:17) Frukost, kaffe och morgonsurf avklarat. Strax ska snabeldraken få komma ut en sväng. Under gårdagen grävde jag klart en rabatt som ska bort, kändes skönt att få det gjort. Har lite kvar men det är sådant som ska flyttas till annan rabatt och ges bort. Efter morgondagen kan jag så gräs där och då börjar det baske mig bli ordning på torpet. :-) Ser fram mot dagen, tror jag ska ta en relativt lat dag med lite småpysslande mellan varven - eller inte. Det visar sig, träning blir det på eftermiddagen eftersom kroppen har intagit någon form av semesterläge och kommer igång mycket senare än vanligt. Näe, nu hojtar snabeldraken på mig från städskåpet - bäst att lyda.

19 juli 2014

(07:03) Morgonkaffet är urdrucket, kroppen börjar komma igång och dagen ligger framför mig. En dag mitt i sommaren, mitt i livet. Jag fascineras av hur hjärnan och kroppen anpassar sig efter situationer, händelser och skeenden av olika tunghetsgrad. Hur besvikelse och svek kan vändas till något positivt. Människan är en fantastisk varelse, skaparen visste minsann vad han gjorde när han modellerade. Tur att inte vi människor var med och petate i det skedet... Vem vet hur det hade gått då? Det räcker med det vi fixar och donar med nu och det vi fixat och donat med tidigare. Jag är i alla fall väldigt tacksam för att jag får uppleva livet med alla skiftningar och mer eller mindre givande möten. I och för sig är väl alla möten givande - på ett eller annat sätt. Alltid lär jag mig något, även om jag inte har förmågan att se det med en gång.

21 juli 2014

(05:56) Morgonstund i hemmet med kaffe, dator och stillhet. Skönt för själen och en bra start på dagen. Reflekterar över en trivsam och givande helg. Hade förmånen att i lördags få avnjuta underbar musik och fantastiskt framförande i Breds kyrka. Efteråt fortsatte det med trivsam samvaro tillsammans med familjen i TV, familjen med stort F. Söndagen fortsatte i trivsamhetens tecken tillsammans med DB och nästa familj. Hemma igen och känner mig så privilegierad över att befinna mig just här och nu. Ska försöka få lite gjort på ägorna under dagen, det gäller bara att hitta en bra tidpunkt med tanke på värmen. Tror nog inte att Klippon ska få komma ut för tidigt - vet inte om grannarna skulle gilla det. :-) Näe, jag lugnar mig nog en stund med det. Nu ska jag fortsätta njuta av morgonkaffet och bara-vara-känslan.

(10:22) Gräset får vila i dag, tror det blir alldeles brunt om jag klipper i dag så jag avvaktar. Pass på gymmet avklarat, lite rastlöshet som behövde schasas ut. Nu blir det nog en lat dag på baksidan om jag känner mig själv rätt. Kaffet håller på att bli klart och då finns det laddat för en stor del av dagen. Lunchen är fixad - bara att micra ett par minuter och glass finns i frysen, ja en härlig sommardag med andra ord. Jag har till och med vågat mig på att lägga in dagens väder redan nu - en stor sol!!! :-D

(17:54) Eftermiddag i Metropolen, jag befinner mig på altanen och njuter av den ljumma sommarvinden. Ja, den börjar bli ljum nu när det - helt otippat - tornat upp sig och mullrar i horisonten. Mysigt måste jag säga. Jaha då, jag vet att Fru FP hade tyckt det var mindre behagligt men både brorsan och jag tycker det är mysigt som bara den. Fascinerande att Fru FP inte förmedlade den oron/rädslan. Imponerande!!! Det optimala hade varit att det kom några mm regn men jag vet inte om jag tror på det. Det verkar mer som att det går runt på nåt vis. Nåja, det visar sig. Skönt är det i alla fall att sitta här ute och njuta. DB är inte i Metropolen i dag - hm... :-D Ska öva lite mer i kväll, det blir några gånger per dag. På torsdag är det en tung dag för Trion, begravning och avsked... :-/ Vi ska sjunga en av våra "parad-sånger" från åren men övning är nödvändig för att kunna hantera känslorna. Surrealistisk känsla.

22 juli 2014

(07:33) Morgonkaffet är på upphällningen... snart urdrucket alltså. Lite småsysslor på morgonkvisten har jag tänkt mig innan kvicksilvret stiger för högt. Tror minsann att slangen ska få komma ut en stund för att ge grönsaker och annat lite väta. Det blir inte många knop resten av dagen, mest semesterslöande och det känns helt rätt.

(18:55) Hemma efter en trivsam utflykt med morbror och moster till brorsan och svägerskan i Mullhyttan. God mat, service och guidning gör att jag känner mig rätt bortskämd. Det blir umgänge med DB i afton - bortskämd igen med andra ord... :-)

23 juli 2014

(06:24) Morgonkaffe, surfande och igångsättande av kropp och knopp inför dagens göromål. Ja, jag har till och med gjort en lista för att känna att jag har koll på läget. Hoppas verkligen att göromålen vill som jag vill, speciellt i dag. Märkligt hur hjärnan jobbar nattetid - bearbetar, förbereder och grejar. Ja, nattsömnen kanske inte blir den bästa men något gott för det väl med sig - hoppas jag i alla fall. Siktar på att börja med göromålen om en inte allt för lång stund. Känner att jag vill komma igång för att kunna fokusera och göra annat på slutet av dagen. Behöver nog köra ett pass på gymmet i dag också, töja lite om inte annat. Jodå, det blir nog annat också. Fördelen med gymmet är att temperaturen är så väldans behaglig där - nästan så att det är värt att köra ett extrapass lite då och då med tanke på utomhustemperaturen. :-) Näe, jag ska väl inte överdriva motionen.

25 juli 2014

(08:22) Morgon i sommarvärmen, kaffet är upphällt och en ny dag ligger framför. Gårdagens sista spelning med Trion gick över förväntan. Tung dag men med massor av ljusa minnen. Tack C för alla år.

(10:05) Räkningarna är betalda och kaffet har landat i systemet, ja det var en bra stund sedan. Nu ska jag satsa på en liten sväng på ägorna med sekatören - lagom tempo för temperaturen. :-) Siktar nog på en stund i solen fram på dagen. Kan vara skönt för hela systemet att få landa i eftertanke och reflektion. Alla skulle behöva landa i reflektion mellanåt, ja det gäller även mig själv så klart. Sedan kan jag ju tycka att en del skulle behöva göra det lite oftare än andra men det kan jag inte påverka så det släpper jag.

(15:56) Eftermiddag på ägorna, solen skiner från en klarblå himmel och det är 32 grader i skuggan. Ja, svensk sommar när den är som bäst kan jag tycka. Tre eller fyra grader svalare hade inte gjort något med tanka på alla som lider av värmen. Har grejat lite på ägorna på förmiddagen och sedan njutit i solen resten av dagen. Nu har jag dock flyttat in i skuggan för att vara skonsam mot kroppen och knoppen. Kanske mest mot knoppen, vad vet jag. Ser fram mot att duscha svalt som bara den om några timmar och sedan krypa till kojs och sova hur gott som helst i flera timmar. Känner att det behövs och jag tror inte det blir några som helst problem. Musik i Metropolen i helgen, med början i kväll. Jag har lyssnat på repetitionerna på håll under dagen. Trivsamt för dem som går dit men jag håller mig på hemmaplan och kopplar av. Får se om Klippon får komma ut en sväng i morgon förmiddag. Det skulle behövas, i alla fall fläckvis. Jag får nog köra en vända över gräset - även om det bär mig emot med tanke på att det ska vara fortsatt varmt. Gräset behöver få vila till det kommer regn - det skulle Herr FP talat om för mig. När jag låg i solen för en stund sedan slog det mig att Fru FP nog tagit mig i örat om hon kunnat. Ligga i solen när det är 32 grader i skuggan... Näe, det är rent förskräckligt. :-) Åh... jag saknar Herr och Fru FP så det skaver i hela själen.

(22:24) Afton i hemmet, får lugna mig ett tag till innan jag dyker ner. Håller på att vädra in liiite svalare luft i hemmet. Det går ingen nöd på mig - det är ju Columbo på TV. :-) Musik från Prästryggen strömmar in genom fönster och dörrar. Kul när det är lite på gång i Metropolen. Skönt att sitta och koppla av i sommarkvällen, ja fram till nu vill säga - nu kom det en envis mygga som jag inte får tag på, hör bara surrandet och känner inte för att bli måltid åt den. Hm, tända i taket är inte ett alternativ för då kommer myggans tre miljoner kompisar också hit på "natt-macka".

26 juli 2014

(08:56) Morgonfika på altanen, skönt att sitta och njuta av sommaren. Ska fara en sväng till kyrkogården och sedan får Klippon komma ut. Ja, i dag ska det bli gjort - gräset alltså. Skönt att få bort de värsta tussarna och så ser det lite mer ordningsamt ut. Ännu en varm och skön sommardag har tagit sin början. Det är bara att ta in känslan, vara och må gott.

(10:52) Klippon har fått gjort en insats på ägorna och vattenkannan på kyrkogården. Har avnjutit en god frukost på altanen och ska snart njuta en stund i solen. En kopp kaffe först så klart.

28 juli 2014

(07:19) Morgonkaffet har landat i systemet och det var väldans gott. Njuter av den något svalare luften nu på morgonen efter gårdagens åskande och regnande på eftermiddagen/kvällen. 22 mm visade regnmätaren och det var välgörande både för natur och djur - oss själva inräknade. Har ett litet trädgårdsprojekt i dag, tänkte mig beta av det på morgonkvisten innan värmen kommer på allvar. Skön jobbtemperatur nu så det är väl bara att fixa frukost så att jag kan gå ut och greppa det som greppas ska. Middagsbesök i går kväll av DB med bror - mycket trevligt och avkopplande. Vi kunde till och med sitta ute och inta middagen trots regnet. Som tur var regnade det rakt ner. :-) När de farit norrut igen körde jag major KD i hela huset och det blev väldans behagligt här inne. Ser fram mot en givande dag med lite småpyssel och sedan lite lata timmar i solen också om det blir läge för det. Ja, det är klart det blir det.

31 juli 2014

(09:04) Morgonfika efter en mastodont sovmorgon. Uj... förfallet är nära kan man nästan tro. Nåja, det är väl bara sunt att vara lite halvslö på morgonkvisten och sova lite längre mellanåt. Har en laddning snurrandes i tvättmaskinen, laddningen ska sedan få komma ut och lufta sig på torkvindan i den för dagen lite kraftigare vinden. Säkerligen torrt på ett par timmar kan jag tro och det gör ingenting. Det skulle tydligen vara lite mer vind hela dagen i dag. Ja, det gör nog gott åt de flesta med tanke på den intensiva värme som varit den senaste tiden. Lyssnar lite på fåglarna i trädgården, de konverserar rätt friskt med varandra - eller så bråkar de, vad vet jag? Jag kan ju inte fågel-prat. Tjatter förstår jag mig på men fågelprat är värre men trevligare att lyssna på. Juli månads sista dag och i morgon är vi inne i augusti. Jag tycker ändå att juli varit relativt lång och att avkoppling blandats med göromål och annat som varit inbokat. Det är lätt att känna att det gått för fort men med lite eftertanke så har det ändå varit en rätt lång tid.

(20:06) En avkopplande och skön dag med väldigt lite ansträngning. Jobbigast var nog att bära ut kaffekoppen på altanen några gånger. :-) På förmiddagen gick lilla E och jag och hämtade posten, inte varje dag jag har sällskap av en pratglad och energifull 2½-åring. Trivsamt som bara den. Något senare kom DB och förgyllde min dag. Ja, så är det varje gång vi ses - trivsamt, avkopplande, givande och bara en superhärlig känsla. Satsar på en tidig kväll för att känna mig lite mer på hugget i morgon. Har lite jag skulle vilja få gjort och i dag har det helt enkelt inte varit läge för det. Så är det ibland och då är det bara att gilla läget och följa med livet.

(21:30) Afton i hemmet och jag är fortfarande uppe. Nåja, än så länge är det inte så väldans sent. Skönt att vädra och få in lite sval luft i hemmet. Funderar på om det ska bli en kopp kaffe till i kväll eller om jag ska vänta med den till i morgon bitti. Tror jag håller mig till vattenpåfyllning i kväll. Näe, nu är det mycket pladder - får nog tänka på refrängen. På återhörande i augusti... :-)