Juni 2014

3 juni 2014

(19:28) Uj, uj, uj... redan juni. Ja, så kan det gå - det går undan när man minst anar det. I kväll har jag svingat mina lurviga tillsammans med snabeldraken och jag kan ärligt talat inte säga vem som förde. Jag tror vi turades om men resultatet blev i alla fall bra. Maten har landat behagligt i systemet och jag fick till salladen så smarrig i kväll att jag till och med ägnade mig åt självbeundrand en stund. Nåja, det kan väl vara tillåtet mellan varven, det var i alla fall ingen som hörde... Klurar för tillfället på om jag ska unna mig lite glass till kaffet på kvällskvisten men jag har inte klurat färdigt än. Ska, ska inte, ska, ska inte... Hm - en svår nöt att knäcka. Näe, nu ska jag ägna mig åt absolut ingenting en stund. Ja, ärligt talat blir det nog en bra stund - till i morgon bitti eller så.

6 juni 2014

(07:37) En speciell dag i dag... Ja, det är nationaldagen men även en dag som förändrade mitt liv. För 49 år sedan drog jag mitt livs högvinst och fick förmånen att komma till Herr och Fru Fickolén Pasoll. Jag är evigt tacksam för att det blev som det blev.

7 juni 2014

(18:03) En skön dag i hemmet. Har fått lite gjort och även tagit igen mig - utan att göra en massa saker medan jag tagit igen mig. Det är ett klart steg framåt i utvecklingen. :-) Har suttit på altanen och filosoferat en stund, skönt som bara den att lyssna på alla ljud på ägorna. Fåglar, humlor, myggor, flugor och andra djur som ger oss sån njutning i sommarkvällen. Ja, hur mycket njutning myggorna ger är väl kanske frågan. men det faktum att de finns bevisar ju att det är sommar och är en njutning i sig. Jag är så djupt tacksam för att jag har den bror jag har. Tur som en tokig har jag haft i livet, både med föräldrar och brorsan. Det går nästan inte att beskriva hur tacksam jag är. Ibland är det svårt att finna ord men tacksamhet och evig kärlek är väl ganska bra ord i sammanhanget. Det brorsan gjort och gör för mig känns som ett privilegium utöver det jag över huvud taget skulle kunna begära. TACK - är inte ord nog. STS - DU är den klippa!!!

12 juni 2014

(05:26) Morgonstund i hemmet, sovmorgon för min del i dag. Ja, sovmorgon är väl att ta i med tanke på att jag slog upp de havsgröna redan 04:15. Jag kan i alla fall ta det lugnt på morgonen och njuta av kaffet i lagom tempo. Vädrar hela hemmet och jag börjar misstänka att det inte var världens bästa idé. Jodå, det är superskönt att vädra men frågan är hur lätt det är att dra norrut om några timmar. Sommar- och semesterkänslan biter sig väl fast i hela systemet en så här skön morgon kan jag tro. :-) Jag har dock superroliga utmaningar på KH i dag så jag tror nog inte det blir så himla svårt att fara när det blir dags. Kanske skulle jag ta mig samman och tömma kameran på morgonkvisten, alla 1000 bilder från diverse utflykter. Ja, det vore ett bra första steg mot att småningom få in lite nya bilder i bildgalleriet. Jag har verkligen varit slö på den punkten under en längre tid men av anledningar som jag själv inte påverkat. Nåja, så blir det ibland och ska det göras kreativa saker bör hela systemet vara med.

15 juni 2014

(19:30) Märkligt väder på eftermiddagen, känslan har hela tiden varit att åskan är på gång. Men icke... Tryck i luften är det i alla fall. I går var det fyra månader sedan Herr och Fru FP förenades igen. Konstig känsla att de är i en annan sfär och svårt att förstå att det gått fyra månader. Tidsperspektivet har ändrats på något vis eller så är det sinnet som stått still en tid. Det finns nog många olika teorier om det men jag tror det är viktigast att var och en hittar sin egen förklaring, logik eller vad det nu kan vara för att komma i balans igen. Jag hade en fantastiskt fin upplevelse i naturen på förmiddagen/middagen. Gudstjänst vid en sjö med den fantastiska inramning som den ger, prästens berättelse som gick rakt in i hjärtat så till och med ögonen vattnades och trevliga människor runt omkring. Ja en höjdarupplevelse skulle jag vilja påstå.

21 juni 2014

(07:05) Midsommardagen, morgon och myskänsla i hela systemet. Skönt att vakna och känna så. Gårdagen innebar total slappning för mig - det är länge sedan jag var så trött men jag lyssnade lydigt på kroppen och vilade, vilade, vilade. Det blir nog inte många knop i dag heller och faktum är att det gör inte ett dugg. Jag hoppas att dagen i dag kommer att kännas lika lång och fridfull som gårdagen. Skön känsla, total harmoni och avkoppling för hela systemet. Jag misstänker att jag kan bli liiite bortskämd i dag men det visar sig. :-)

24 juni 2014

(05:14) Morgonstund i hemmet, fötterna i högläge, kaffe i koppen och datorn i knäet - ja, som en morgon ska börja med andra ord. Skönt att sitta i stillhet och komma igång inför dagens göromål. Ska fara norrut till KH om en stund men vill komma igång först och även få lite gjort hemma. Fyra dagar kvar innan årets välbehövliga ledighet - semester. Får se vad jag hittar på, troligtvis mest bara-vara-tid och njuta på ägorna. DET är semester!!! Nöjd med gårdagskvällen då jag, trots någon form av total sömnighet tog mig samman och fixade käk så att jag även har matlådorna fixade för resten av veckan - det känns lyxigt som bara den, speciellt eftersom jag inte räknat med att jag skulle göra det i går. Tänk vad lite som kan ge stor tillfredsställelse och hög nöjdhetsfaktor. Jag är tacksam att jag kan känna så och att inte behöva sträva efter större utmaningar eller häftigare upplevelser hela tiden. Känna mig nöjd med vardagen och se de glädjeämnen som finns där. Det är livet tycker jag.

(20:40) En skön eftermiddag/kväll efter KH började med ett besök hos Herr och Fru FP bland annat. Har bara slappat och kopplat av sedan jag kom hem. Skönt att bara ta igen mig. Blev tillsagd att gå och lägga min nu... ja, det var för en halvtimme sedan ungefär - så jag ska väl lyda och göra som förnuftet säger. :-) Jodå, kroppen ropar efter det också så jag blir väl tvungen att lyssna. Ser fram mot en god natts sömn och att få vakna utvilad och redo för en ny dag i tillvaron. En ny dag med nya uppdrag och tillfredsställande utmaningar.

28 juni 2014

(12:33) Ledig, semester, ferie, vacation... Ja, vad jag än kallar det så är jag ledig - och ledig länge. Räknade ut i går att det är 45 dagars ledighet - galet länge men samtidigt så väldigt välbehövligt. I dag har jag startat dagen med lite smårensande på ägorna, planterat lite sommarblommor i urnan på framsidan och väl inne igen blev det på med en brasa. Skönt som bara den och superhög mysfaktor. :-) Jag njuter i fulla drag. Tillbringade gårdagskvällen med DB - ett privilegium i livet. Jag blir så ödmjuk inför tanken på ytterligare en vinstlott i mitt liv. Den första och största var ju redan 1965 då jag fick komma till Herr och Fru FP.

30 juni 2014

(18:13) Juni månads sista dag. Ja, vi är snart mitt i sommaren. En årstid med varierande väder och semesterdagar. Det är gott att vara ledig.