Maj 2014

5 maj 2014

(10:24) Hemma på ägorna, kaffe i koppen och en fantastiskt lat morgon. Skönt som bara den med sovmorgon, semester och latdag. I går blev det lite gjort på ägorna men inte så mycket som jag önskat. Latmasken satte in och soffan blev väldigt skön på eftermiddagen - i flera timmar... Tur att jag blev utdragen på en kvällspromenad i alla fall, det var uppfriskande för både kroppen och knoppen. I dag kanske det blir fikautflykt i geografin. Får se om det finns något gott fika på den platsen i geografin.

6 maj 2014

(20:05) Afton i hemmet, brasan sprakar och jag sitter och kurar lite småkulen efter en lång men förvånansvärt effektiv arbetsdag. När jag kom hem passade jag på att gödsla gräsmattan och väl inne igen, fixandes med maten, insåg jag att det börjat regna lite mer. Det var glädjande eftersom gödslet behöver vätska. Nu känns det att jag haft en lång dag på jobbet, lagom småsömnig även av brasan - ja, det får inte bli sent i kväll inte. I morgon blir det ytterligare en lång dag så det gäller att vara utvilad då klockan ringer i morgon bitti. Ja, jag har faktiskt ställt klockan på ringning eftersom jag har en tidig tid att passa - vågar inte chansa även om jag säkerligen vaknar av mig själv i god tid innan det är dags att fara norrut. Det är fantastiskt skönt att kunna sitta och mysa på kvällen utan att behöva tända några lampor, trots att det är mulet och regnar ute. Livet är härligt, att kunna njuta av dagen utan att det är helg eller något speciellt som händer. Att bara vara i nuet och låta tankarna vila i stillhet - det är vardagslyx på hög nivå.

7 maj 2014

(04:34) Morgonstund i hemmet, kaffet är snart urdrucket och jag satsar på att ta mig an diskbaljan. Jag tror minsann det smugit in någon med mer disk i natt... Måste ta ett snack med grannarna att de får diska sin egen disk helt enkelt. Jag somnade hur gott som helst i skaplig tid i går kväll och hade säkerligen sovit fortfarande om jag inte vaknat av att jag själv gav ljud ifrån mig. Mardröm... det har inte inträffat på jag vet inte hur många år, men så var det i alla fall. Tänkte att det var okej att gå upp och slänga på kaffet men insåg ganska snart att det inte var aktuellt. Klockan var bara halv elva och absolut inte dags för nåt kaffe eller att gå upp för att jag hade sovit klart. Somnade småningom men har väl sovit "sådär" under natten. Det är bara att gilla läget och ta en sak i taget under dagen så ska det nog gå bra. Regnet smattrar på fönsterbläcken och jag känner egentligen för att slänga på en brasa och mysa lite till på morgonkvisten. Nähä, så blir det inte - nu är det bara att sätta fart och få till sysslorna innan jag styr norrut mot KH.

10 maj 2014

(06:29) Lördag, morgon, kaffe och datorn. Ja, det är väl precis så en lördagsmorgon ska vara - starta i lagom tempo, njuta av dagen och känna att jag hinner lite göranden i alla fall. I maklig takt så klart... Ska förbereda inför morgondagen, lillebror kommer och vi ska "hemslöjda" lite grann tillsammans. Det ska bli trevligt som bara den. Ja, jag får väl hålla för öronen om det skulle slinka ur några "Ooops, hur gick det nu?" eller "Nämen hoppsan, vad hände?" ur brorsans mun... eller var det tvärt om??? Tänk att det är så svårt att minnas ibland. :-) Eventuellt får snabeldraken komma ut på en rundtur under dagen i dag, ja varför inte. Det kan vara trevligt för den och absolut supertrevligt för mig efteråt. Sen får jag inte glömma att prata lite med blommorna inne, de behöver få sig en dos av trevliga ord mellan varven. Jag får nog Googla för att ha några i ord-banken. Det vore synd om jag skulle råka klämma ur mig "Nämen hoppsan, vad hängig du ser ut!", vem vet vad som skulle hända med den blomman då.

(14:49) En givande förmiddag på ägorna och utanför. Var till "Affärn" och fixade lite material till morgondagen då brorsan och jag ska "slöjda". Efter det tog jag med kärran till morbror och moster för en insats. Det blev väldans bra tycker jag. Förbi ICA på vägen hem och väl hemma rensade jag lite i en rabatt för att få ner en blomma jag fått av moster. Potatisen har fått dyka ner i landet i dag, ska bli spännande att så hur pass tidigt den kommer. Lunchen har landat behagligt i systemet och nu vilar jag ögonen en stund på Girot från Italien. Jaha då, chansen att jag lutar mig en stund är relativt stor skulle jag vilja påstå. Men vad gör det, helg och vila - då ska man väl ta igen sig lite mellan varven.

18 maj 2014

(06:52) Har stigit upp, fått i mig kaffe och surfat runt lite i cyberspace. Ja, en morgon som den ska vara med andra ord. Gårdagen innebar totalt slöande i solen för min del. Jag hade andra planer från början men insåg att jag gott kunde ta en dag och bara njuta. Så blev det och hela systemet njöt till fullo, det blev till och med en och annan lur i den behagliga temperaturen. I dag styr jag kosan mot sydligare breddgrader. Spännande att se hur det ser ut där med tanke på att det är några år sedan jag var där sist. Det är några timmar kvar innan jag ska smyga iväg så jag kan fortsätta lata mig en stund till. Hade först funderingar på om jag skulle få lite gjort innan jag far men jag tar det senare. Gårdagskvällen avslutades med en skön promenad i solen, eftersom kameran fick följa med blev det en lugn och stillsam promenad - icke att förakta.

28 maj 2014

(16:41) Onsdag eftermiddag men det känns som fredag, ja så blir det med de här kort-veckorna. I och för sig ska jag jobba på fredag men ändå, inte konstigt att man blir lite vilsen på dagarna. En bra dag på KH med en hel del avbockat på listan. Avslutade dagen med studiebesök hos kollegor, intressant att se vad de pysslar med och få lite mer information om verksamheten. När jag kom hem hade jag tänkt ge mig ut på ägorna en sväng för att röja lite men bestämde mig för att ta det lugnt i dag och satsa på morgondagen i stället. Jag skulle behöva köra en vända med häcksaxen men det är inte optimalt när det blåser som det gör. Ja, inte för häcksaxens skull utan mer för mitt kontrollbehov av det avklippta som kan fara hur som helst i vinden - det klarar inte tålamodet just nu. Jag tror det är väldigt länge sedan jag längtade efter semestern som jag gör i år. Inte så konstigt med tanke på allt som varit och som inneburit en stor oro under lång tid. Nu när det släppt kommer säkerligen alla spänningar och fokuseringar ifatt och tar ut sin rätt. Jag har varit klok nog att välja en längre semesterperiod än vanligt, det känns hur bra som helst.

29 maj 2014

(07:22) Morgonkaffe i hemmet, en lugn start på dagen. Första laddningen tvätt snurrar i maskinen och det blir i vart fall en laddning till efter det. Skönt att få lite gjort. Jag ska även ta en sväng på ägorna för att få undan lite smått och gott i rabatterna bland annat. Tror att häcksaxen får vila även i dag på grund av vinden. Har sovit länge i natt, 10 timmar. Ja, det var nog rätt välbehövligt kan jag tro. Det hade nog kunnat bli ett par till om jag inte kände att ryggen behövde upp. Bra att kroppsdelarna säger ifrån så att jag inte ligger och drar mig halva dagen, det skulle se ut det... Tänk att det snart är juni - uj, vad jag tycker att maj ruschat förbi. Svårt att säga om vi har vår eller sommar eller kanske försommar. Ja, väder är det i alla fall och det är bara att njuta för fulla muggar.

30 maj 2014

(08:47) Hade en effektiv dag på ägorna i går. Höll på några timmar och hann mer än jag trodde jag skulle hinna. Njödhetsfaktor hög med andra ord. Resten av dagen lögade jag mig i solen och bara alstrade energi. Skönt som bara den och lyxigt. Kvällen avslutades med promenad, det var gott för kroppen efter dagen. Dagen i dag har jag inlett med sovmorgon - jag tror det börjar bli en vana... Hm, hela dygnet blir omkastat jämfört med min invanda rytm. Nåja, vad vore livet utan utmaningar - är utmaningen bara att vänja sig vid sovmorgon ska jag nog inte hetsa upp mig. Näe, snooza på på morgnarna och njuta av att dra mig lite, det är melodin.

31 maj 2014

(08:41) Förmiddagsfika efter några timmar med jobb-jobb. Skönt att få beta av lite eftersom jag tog en total latar-dag i går. Det var skönt och jag var bara ute en liten sväng då jag var ner till ICA på kvällskvisten. En sån dag gjorde susen till hela systemet, bara avkoppling och göra precis vad som föll mig in, eller inte. :-) Känner mig lite lat även i dag men ska ge mig ut och greja lite i alla fall. Det känns peppande nu efter timmarna med jobb-jobb. Är inne på tredje koppen kaffe så jag får lugna mig en stund innan nästa - risken är väl annars att jag går igång på koffeinet och gör en massa i onödan. Nä, såna risker vågar jag inte ta... Jag fascineras konstant av oss människor, hur vi tänker, vad vi gör och varför vi gör som vi gör. Häftigt att studera både andra och sig själv för att förhoppningsvis få en större insikt om oss och hur vi är. Fascineras också av det faktum att vissa människor kan ge så mycket energi till någon annan medan andra är rena energitjuvarna. Ja, det har väl med personkemi att göra och olikheter i våra sätt att vara. Jag känner mig väldigt privilegierad över att ha energigivare i min närhet. Hoppas bara att jag ger det samma tillbaka. Ja, jag tror nog jag skulle få reda på det annars. :-)

(12:39) En kopp kaffe efter väl utfört arbete på ägorna. Tar igen mig en stund innan jag ska fixa lite käk, det känns att det är hög tid för det. Ja, faktiskt nästan lite sent för mig men nu åt jag frukost så pass sent så det gör inte så mycket. Höll på i tre timmar på ägorna, skapligt hög nöjdhetsfaktor och kroppen har fått sig en duvning också känner jag. Hög tid att tömma kärran men det får bli en annan dag. Resten av dagen blir avkoppling och småfixande - det kan hända att det blir en promenad till kvällen, det har ju hänt förr menar jag... Klurar på vad jag ska fixa för käk till lunch, korv är ju alltid ett säkert kort och samtidigt är det dumt att ändra på ett vinnande koncept. Korv får det bli! :-) Näe, nu får jag nog sätta igång med maten för att det inte ska bli stressigt. Jag vet ju själv att jag inte är att leka med när jag blir hungrig. Då kan det både komma "Ooops, hur blev det nu?" och "Nämen hoppsan, hur tänkte jag nu?" för minsta lilla struntsak.