November 2014

1 november 2014

(14:27) Eftermiddag på ägorna, fötterna i högläge och slappar lite efter en effektiv dag med brorsan. Mysig morgon med BK innan det var dags för jobb respektive grejande hemma. Nu kopplar jag av en stund innan jag ska svida om och kila bort till kyrkan. Det ska bli skönt att sitta där en stund och reflektera, troligtvis lite småtungt att höra Herr och Fru FP:s namn läsas upp - men det hör ju liksom till och är en del av livet. Ser fram mot att få komma hem efter det och invänta BK för en mysig lördagskväll tillsammans. Hoppas BK har en bra dag på jobbet och att det flyter på i lagom tempo och med mycket nedförsbacke och medvind. Näe, nu får det bli en kort lur så att jag är alert då jag ska kila till kyrkan.

2 november 2014

(07:10) Morgonkaffe och eftertanke i hemmet. Det var en fin stund i kyrkan i går, minnesgudstjänsten var stillsam och rofylld. Jag var helt klart förberedd på att det kunde bli lite jobbigt då Herr och Fru FP:s namn skulle läsas upp men jag hade inte väntat mig att det skulle gå så rakt in i hjärtat och gripa mig som det gjorde. Överrumplande och samtidigt en mäktig känsla. Ännu ett bevis på hur mycket de har betytt och betyder för mig - tack för att jag får uppleva den starka känslan. Väldigt bra att jag fick med deras ljus hem så att jag kunde ha en egen stund med dem då jag kom hem. BK kom hem lite senare än mig, vi tände ljusen och bara var tillsammans - det var själavård och livskvalité på hög nivå. Vilket privilegium att få ha det så, jag känner mig ödmjuk i tanken över den förmånen.

(18:52) Njuter av stillheten så här på söndagskvällen. Reflektionen hänger kvar som en skön pläd över axlarna som värmer och ger en go känsla i hela systemet. Njuter av det faktum att jag haft en heldag med BK innan det var dags för jobb, men snart är BK på plats igen - söndagslyx. Tänk vad livet är härligt, vilka stunder vi bjuds på och vilka minnen vi får med oss. Ibland kanske vi är dåliga på att ta vara på stunderna men när vi väl landar i en stund och ser det som är så uppenbart, det vi faktiskt har runt omkring oss, det vi tar för givet - tryggheten, friheten och ron - kan vi känna tacksamhet. Jag vet att alla inte har det, men vi som har det behöver landa i oss själva och njuta av stunden, uppskatta det lilla och se vad det betyder i helheten. Vad behöver vi mer - egentligen??? Tak över huvudet, mat för dagen och frihet att ta ansvar för oss själva. Ansvar för vår egen inställning till oss själva och vår inställning till oss själva gentemot våra medmänniskor. Det har sagts förr men går aldrig att upprepa för många gånger: Ingen kan göra allt men alla kan göra någonting! För egen del betyder det också mycket hur detta något görs - görs det grundat på egen vinning eller på medmänsklighet? Jag kommer aldrig att tycka det är okej att medmänskliga handlingar är okej så länge egoismen/egen vinning finns med i tanken hos genomföraren. Skäms - är det enda jag kan känna då. Däremot finns det hur många människor som helst i vår omgivning som gör medmänskliga handlingar hela tiden utan en enda tanke på egen vinning - de gör dem enbart för att finnas för sina medmänniskor. Ära till dessa människor!

4 november 2014

(05:47) Morgonmys med datorn och kaffe. Strax dags att sätta fart med göromål innan jag ska fräsa norrut till KH. Ska nog försöka fara hem lite tidigare i dag så jag har något sånär dagsljus att göra lite hemma. Har det som målsättning i alla fall - sen får vi se hur det blir. Ser fram mot en behaglig dag på KH och att sedan få smyga hem och mysa i hemmet. Det blir en sväng till ICA även i dag och så klart lite mys på kvällskvisten. Hur skulle det se ut annars??? :-) BK kommer i afton och det gör ju inte att jag längtar mindre. Nähä, nu går det inte an att slöa mer på morgonkula - dags att sätta fart. En fin dag till alla är min önskan för dagen.

5 november 2014

(04:57) Morgonfika i hemmet, fixade och donade i går kväll till ganska sent. Skönt att vara redo inför dagen. Jag tror dock att jag ska krypa ner en stund till mellan lakanen och få någon timmes skönhetssömn till - det kan ju behövas numera menar jag... :-) För en liten stund sedan fick jag en snutt skönsång framförd för mig, BK är en klippa. Gissar att det blir mer av den varan under dagen - inte mig emot. Nu är sista slurken kaffe urdrucken, bäst jag gör slag i saken och försöker sova en stund till. Gissar att jag inte kommer i säng åtta eller så i kväll. :-) Det är i alla fall väldans skönt att morgonmysa hemma innan dagen kör igång.

6 november 2014

(06:18) Reflektion på morgonkvisten, känner stor tacksamhet och ödmjukhet inför alla som förgyllde min dag i går. En dag med trivsamt umgänge, överraskningar och massor av njuta-känsla - vilket privilegium. Ett speciellt tack till BK - utan dig hade det inte blivit det samma och jag hade absolut inte fixat det på det galanta sätt det blev. :-) I dag blir det en hel mysdag och så klart lite fixardag. Åter på KH i morgon för en arbetsdag innan det är dags för en hel veckas mys, bara vara och så få göromål som möjligt på så lång tid som möjligt.

7 november 2014

(21:57) Jaha då, jag är fortfarande uppe trots att det är fredag. Hade tänkt mig en tidig afton och sova lääänge. Ja, sova länge kan jag ju fortfarande göra men tidig afton är rätt kört. Kom hem relativt hyfsat tidigt på eftermiddagen, for till kyrkogården för att tända till alla nära och kära. Det var mysigt som vanligt. Lite småblåsigt och kallt men det hör väl årstiden till kan jag tro. Väl hemma började jag eldandet lugnt med några ljus - efter någon timme eller så kändes det helt okej att tända en brasa. Åh, det är gott för hela själen skulle jag nog vilja påstå. BK kom förbi på vägen hem från jobbet, vi käkade lite och hade en trivsam stund med lite filosoferande och andra kreativa tankar. Ja, det kloka stod nog BK för medan jag mer lät tankarna skippa vindlingarna och komma rätt ut - som vanligt med andra ord. Nåja, man har inte roligare än man gör sig... Sitter för tillfället och njuter av stillheten och tystnaden. Tystnaden är mäktig på något vis, den hjälper tankarna att landa och hela systemet att finna ro. För en tid sedan skrev jag in en notering i Filofaxen om en vandring/promenad i juni nästa år. Suget att vara med på den växer sig starkare för var dag som går. Suget att få uppleva den gemenskap, det lugn, den naturupplevelse och den harmoni som jag misstänker att vandringen/promenaden för med sig. Jag reserverar mig dock lite, vill ju inte dra på de övriga deltagarna dåligt väder för att jag ska knata med... Det är ju ett tag till dess så jag har tid att fundera några varv till. Jag måste dock erkänna att tanken på deltagande är lockande, att få känna den sinnesro det säkerligen innebär. Tankar har alltid fascinerat mig liksom vi människor, våra beteenden och vår inställning till oss själva och vår omgivning. Att sjunka ner i tankar och försöka förstå mig själv och andra är för mig givande, utmanande och i mångt och mycket utvecklande. Lärorikt samtidigt som skrämmande mellan varven. Skrämmande då jag upptäcker beteenden som jag ser mönster i men inte kan förstå och inte kan ta på. Samtidigt som det är skrämmande så kittlar det min vilja att förstå och kunna hjälpa. Jodå, jag lägger ner ambitionen många gånger då känslan av "det är ingen idé" eller "det finns inget att göra" tar över. Dumt av mig men samtidigt kanske jag inte är den rätte att finnas till hands eller hjälpa i de tillfällena. Kanske kommer jag till insikt i framtiden eller inte. Jag ser fram mot att lär mig mer, förstå och kunna tolka. Livet är en fantastisk gåva och resa!

8 november 2014

(09:53) Fikapaus mellan göromålen. Ja, ärligt talat är de inte så förskräckligt många i dag - lite vanligt pyssel egentligen. Skönt att plocka lite hemma och inte ha något speciellt inbokat. Har kört en laddning tvätt i maskinen och den andra är strax klar. Sen är det tomt i tvättkorgen. :-) Framåt eftermiddagen eller kvällen gissar jag att jag slänger på en brasa. Det är verkligen väder för brasmys. Jippi!!! BK kommer i kväll och det ser jag fram mot hur mycket som helst. En kväll med mys, harmoni och massor av "bara-vara-känsla" tillsammans. Vilken lyx! Funderar på en sväng till ICA, det är otroligt nog ett par saker jag skulle behöva införskaffa till kylskåpet. Under gårdagen blev jag firad av kollegorna så det stod härliga till. Eftersom de känner till min "passion" är frysen välfylld för ett bra tag framåt. :-D Uj, uj, uj... här ska mumsas.

(13:39) Paus och avkoppling. :-) Det blev en rask promenad innan lunch på strax under timmen. Skönt som bara den för både kroppen och knoppen. Nu är lunchen intagen, jag tvagad och avkopplingsläget intaget. Lite senare blir det bras-mys. Behövde inte fundera på några mums-inköp på ICA i dag eftersom mums-lådan här hemma är överfull. Det lär nog ta ett par dagar att tömma den i alla fall. Jag är bra konstig för när mums-lådan är så här överfull blir jag nästan inte sugen på något.

9 november 2014

(06:24) Ny dag, nytt morgonmys. :-) Precis som jag anade blev gårdagseftermiddagen/kvällen väldigt harmonisk med massor av "bara-vara-känsla" tillsammans med BK. Ett privilegium att få uppleva så här mitt i livet. Skickar ett GRATTIS till Herr FP, till den sfär där han befinner sig. Har precis avslutat dagens första kopp kaffe men tror minsann att jag är sugen på en till. Hm, får klura på om jag ska ta den direkt eller lugna mig en stund. Ser fram mot dagen, att bara vara eller så med BK. :-) Inga speciella planer för dagen och det känns hur bra som helst.

10 november 2014

(04:34) Ny dag och nya möjligheter. Vaknade för en timme sedan och kände att jag behövde gå upp. Ja, det var nog mer så att ryggen talade om för mig att jag behövde kliva upp och röra lite på mig. Hade en stund av ouppmärksamhet på gymmet i går så musklerna i ryggslutet fick jobba lite extra - hamnade i "lätt" krampkänning. Det var rätt stelt i går kväll och rörelseförmågan var väl inte den bästa när jag kröp ner mellan lakanen. Tack och lov smorde BK in mig med välgörande kräm så jag tog mig i alla fall upp av egen maskin för en timme sedan. Är tacksam för alla år med "motion" på högre nivå, den kunskapen hjälper mig att fixa till sånt här själv och framför allt att inte göra mig rädd och orörlig i onödan. Tror nog att jag ska få bukt med det här också inom en snar framtid, en kvart eller så, men har naturligtvis tagit mig själv i örat lite lätt eftersom jag var ofokuserad under skivstången. Njuter av ledig dag och känner total avkoppling i hela systemet. Skön och välbehövlig känsla så jag unnar mig friheten att njuta lite extra bara för det.

13 november 2014

(08:07) Kaffe och morgonsurf i sängen - mys på hög nivå så här mitt i veckan... Men jag är ju leeedig!!! Lyx med lediga dagar mitt i november, bara vara och mysa hur mycket som helst. I går landade jag/vi hemma efter tre härliga dagar i Rättvik med bästa BK. Tre dagar med massor av bara-vara-känsla och avkoppling för hela systemet. Promenader och utflykter i lagom tempo och så mycket trivsam känsla av att bara få vara tillsammans. Gymmet drar nu på morgonen, ryggen är mycket bättre så nu känner jag mig snart redo för en dust med skivstången. :-) Skön känsla och ännu skönare känsla för kroppen när den fått träna lite. Har några små planer för dagen. BK ska göra lingonsylt och jag ska kanske tvätta bilen... ja, om jag kommer mig för alltså... :-D Hm, kanske bäst att göra det så att inte BK tar mig i örat. Näe då, jag ska nog få till att göra något i alla fall. Skön känsla att inte ha bestämt mig om jag ska göra något eller inte - det är avkoppling och ledighet.

(14:08) Mitt på dagen, bilen är tvättad och jag har fått lite mer kaffe i systemet. Precis som det ska med andra ord. BK har börjat med "syltandet", ska bli spännande att se hur det blir - kanonbra tror jag. Är lite sugen på en brasa men vet inte om det får vänta till lite senare. Kanske blir det brasa hemma hos BK i kväll i stället. Det visar sig. :-) Skönt att tvätta av bilen i dag även om det regnade lite på slutet då jag redan hade skinnat den. Nähä, nu är det minsann dags för mig att ta mig in i duschen. Gymmet i morse och sedan biltvätt kräver tvagning. Skönt pass på gymmet och ryggen var snäll mot mig i dag.

(19:27) Afton, avkoppling och färdigdonat för dagen. Åt en väldans god lunch tidigare i dag - fyllda paprikor. Mums!!! Toppenjobb av BK och stor njutning för mig. Jaha då, jag är superbortskämd mellan varven. Lite frustrerad över att jag inte får ordning på ryggen helt och hållet men jag har säkerligen liiite för dåligt tålamod. Det är väl bara att inse att kroppen inte är 20 år längre. Hm!!!

21 november 2014

(05:07) Morgonmys i hemmet innan det är dags för ett pass på KH. Hade en effektiv och givande dag i går, både på KH och sedan här hemma. Innan jag kom hem fick jag lyxa till det med lite kålsoppa hos morbror och moster - mums. Småplockade hemma och hann en hel del trots lugnt tempo och små ambitioner. Kanske är det grejen, att sänka ambitionerna för att nöjdhetsfaktorn ska stiga. Ska nog testa det några dagar. Dagen i dag innebär idel möten på KH, tror minsann att det kan bli givande som bara den. Ja, det är väl som med det mesta - det blir vad vi gör det till.

(20:19) Ah... nu är det helg! Skön känsla att inte ha en enda plan för hela helgen, förutom lite smågrejande alltså. :-) Tänkte sluta lite tidigare i dag men det blev tvärt om, längre dag en vanligt. Det var helt klart värt det med en så givande och trivsam eftermiddag med ett par kreativa kollegor. Superkul helt enkelt. Väl hemma i Metropolen möttes jag av BK som fixat kaffe och väntade på mig - lyxfredagsmys med andra ord. Efter fika och lite småprat tog vi en tur till kyrkogården och sedan ICA. Hem till ägorna för att käka lite kvällsmat och så vidare hem till BK för fortsatt fredagsmys i Förorten. Det blir nog en kopp kaffe här också om jag inte tar helt fel och säkerligen något gott till den. Känner mig supernöjd att jag fick så mycket fixat i går kväll, nu kan jag verkligen ha helg och ta det så lugnt som jag känner för. Vore lite skoj om det skulle kunna bli uppehåll i morgon, tänkte att nya kamerahuset kanske skulle få komma ut en sväng. Däremot får cykeln stå kvar inomhus, känner inte för att få för mycket drag runt öronen. Ja, så är det ju inte helt lätt att fota när man cyklar... eller rättare sagt, cykelturen tar alldeles för lång tid då.

23 november 2014

(19:17) Afton i hemmet och frusenheten sitter i, precis som den gjort hela helgen. Har småpysslat lite med bilder i dag och faktiskt fått ut ett gäng från sommaren. Skönt att jag kommit igång med det. Fler bilder är på gång men det kommer inte att ske i kväll. Har haft en skön helg med väldigt mycket avkoppling och bara-vara-tid. Har en rätt hektisk vecka framför mig så nu gäller det att hålla huvudet upp och fötterna ner.

26 november 2014

(05:19) Morgonkaffe innan det är dags för färd norrut mot KH. Gårdagen var mycket givande med jobbande några timmar med jobb-göromål innan det var dags för några timmar på webb-seminarium. Intressant som bara den och mycket nyttigt att ta med till vardagen. Föredragen väckte även en hel del tankar och funderingar på hur vi skulle kunna förändra/förbättra vissa delar. Spännande! Ser fram mot ännu en givande dag på KH tillsammans med trivsamma kollegor.

29 november 2014

(07:51) Sovmorgon, mysbelysning och helg. Hade en effektiv dag då jag kom hem i går efter passet på KH. Nu är advent på plats på ägorna och mysfaktorn är skyhög. Efter att ha fixat färdigt i går blev det en stunds reflektion i fåtöljen med fötterna på puffen. Skönt att bara sitta och landa i tankarna mellanåt. Efter en stunds reflekterande och middag kom BK vilket satte guldkant på mysfaktorn. I dag finns inga stora planer, kanske tar jag mig en stund vid stora datorn med lite foton och petar in dem i bildgalleriet. Ja, det visar sig. En sväng till kyrkogården och ICA står i alla fall på schemat, men det går raskt.

30 november 2014

(08:56) Jag har haft en slö morgon med mycket mys och lite småfixande med bilder. Skönt att bara ta det lugnt på morgonen. Frukosten är intagen och nu sitter jag och myser under pläden med dagens andra kopp kaffe. Det får nog bli en brasa längre fram på dagen. BK jobbar i dag men dyker upp senare för trivsam samvaro och bara-vara-tid, härligt. Skönt med adventstid, stillsamt för själen och stillsamt i hela geografin. Jag njuter massor och tycker det är så fantastiskt skönt att bara landa i tillvaron, livet och stillsamheten.