Oktober 2014

4 oktober 2014

(08:08) Kaffepaus i göromålen. Har haft en fantastiskt effektiv morgon, två laddningar tvätt är körda och upphängda, källaren är dammsugen, sista veden kluven, disken fixad och frukosten intagen. Ja, så har jag unnat mig ett pass på gymmet också. Väldans skönt! Tar en kopp kaffe efter frukosten innan jag kör vidare med lite småfixande. Eventuellt dyker käre bror upp i dag - gör han det blir det trivsamt som bara den, annars får vi ta det en annan gång. Till kvällen vankas trivsamt umgänge igen - DB kommer!!! Trivsamt är väl egentligen en underdrift skulle jag vilja påstå men jag kan ju inte bara vräka ur mig vad som helst i cyberspace. Skönt att sitta och koppla av en stund mellan göromålen, sunt också -  har jag hört... :-) Har haft en effektiv och givande vecka på KH, många mötestillfällen men även en hel del egna uppdrag som blivit fixade. I dag är det skapligt mulet och disigt i Metropolen på morgonkvisten men det finns chans att det skingrar sig under dagen. Ska passa på att skura utemöblerna senare i dag så att de är rena inför vinterförvaringen. Jag är nog lite tid-vill. För ett par veckor sedan när det mörknat på kvällen kände jag ett enormt sug efter att få ställa fram adventsljusstakarna och tända dem. Hm... Jag får nog lov att ta ett snack med mig själv och förtydliga saker och ting. Eller det kanske inte leder någon vart för "jag har ju så lätt att prata mig ur saker och ting", som jag blev upplyst om för en tid sedan, och då löser det ju inget att försöka prata med mig själv. Näe, nu gäller det att sätta fart igen så jag inte blir helt förslappad.

(14:51) Nu ger jag mig för dagen med görandena - tror jag i alla fall. Har fått ut all jord jag hade i rabatterna, spolat av utemöblerna som står på tork samt haft kära bror här. Vi började med genomgång av sakerna på övervåningen. Jag måste säga att vi hann förvånandsvärt mycket på dryga två timmar vi höll på. Känns toppen att ha kommit igång med det och nu är det bara att köra på ytterligare. Ja, inte i dag men framöver. Resten av lördagen blir nog vikt till avkoppling och att njuta av det jag faktiskt gjort under dagen och att jag också gjort det i lagom tempo. Toppen att hålla på och plocka lite, speciellt när det går smidigt och känslan är att mycket blir gjort.

11 oktober 2014

(05:01) Morgonkaffe i hemmet, disken fixad, tidningen läst och dags att göra mig redo för dagen. DB ska få skjuts till buss som far österut mot dagens tävling. Spännande!!! För egen del blir det en sväng till moster och morbror. En spännande dag framför mig med göromål, som får betas av efter hand och en liten tur med morbror och moster på kända vatten. Ja, jag ser fram mot dagen och även mot kvällen då DB återvänder från "jaktmarkerna". Nu ska jag fortsätta att mysa lite på morgonkvisten innan dagen sätter fart.

(06:44) DB är avlämnad vid bussen för en stund sedan, första laddningen tvätt är snart klar i maskinen, morgonpass på gymmet avklarat och frukosten intagen. Nu är det bara att kavla upp skjortärmarna och köra på med göromålen. Riskabelt att sitta för länge i soffan med kaffet - uj, vad skönt det var att luta mig lite...

(09:03) Andra laddningen tvätt är också klar och upphängd, ett rum i källaren är rensat, strukturerat och redo för "nya" saker. Fyra flyttlådor på övervåningen är tömda och sorterade till olika ändamål och nu tar jag en paus innan det är dags att fara till morbror och moster för lite utflykt. Puh... funderar på en kopp kaffe till men det kanske är att ta i - jag har ju redan fått i mig två i dag. Jag kanske skulle sticka ut och klippa hallonhäcken medan jag tar igen mig, ingen dum idé alls. Längtar till i kväll och att få ha myskväll med DB, bara vara och filosofera tillsammans - livskvalité de lux.

(15:36) Landat i soffan efter en effektiv och njutningsfull dag. Turen på kända vatten med morbror och bror resulterade i 369 bilder i kameran. Ja, det är ju dumt att ta för få - jag kan ju missa något. :-) Kul att åka en sväng innan vi tog upp båten för vintern. Jag fick äran att plurra med gummistövlarna... nåja, förutseende som jag var tog jag av mig strumporna och vek upp byxorna högt upp på benen innan jag klev i. Blöta gummistövlar är helt okej så länge som jag slipper ha strumpor i dem också. Supergod lunch hos morbror och moster efter uträttat uppdrag med båten. Det var väldigt skönt att bli skjutsad runt sjön i det fina höstvädret. Brorsan och jag for hem hit efter umgänge med kära morbror och moster. Det blev en kopp kaffe/te på ägorna och lite kikande på sorteringsprojektet. Brorsan tyckte jag gjort tillräckligt i dag och att jag skulle luta mig en stund. Jag tror baske mig jag lyder honom. Nu är det vila och en liten lur som gäller - sedan är det inte lång tid kvar till kvällen. :-)

13 oktober 2014

(19:57) Afton på ägorna och jag pustar ut en smula innan det är dags att knyta mig. Lastade bilen full då jag kom hem och for ner till uppgjort möte vid loppiset. Lastade ur och pratade en stund och kände mig väldans nöjd med att ha levererat utlovade saker. I morgon får kärran komma ut en sväng, då är det dags för en tur till återbruket med en hel del som ska "arkiveras". Ja, det kommer säkerligen att vara en skön känsla då jag landar på ägorna i morgon kväll efter den turen. Nu är ögonlocken så sakta på väg neråt kinderna och jag känner mig så där lagom loj och sömntrött i hela kroppen. Sent hem i går kväll, sov gott men alldeles för kort i natt och har haft en lång dag även i dag - om än effektiv. Var en stund till DB efter jobbet och blev liiite bortskämd innan jag for hem och grejade. Nähä, nu får jag allt ta och avsluta dagens göromål, landa i nuet och småningom göra mig redo för djupdykning ner mellan lakanen. Ser fram mot en välbehövlig skönhetssömn med lagom dos av skönhet. Jag vill ju absolut inte bli sockersöt, det skulle nog bara göra det besvärligt för omgivningen...

(21:47) Alldeles för sent för mig egentligen... Nåja, ibland måste jag bara få sitta uppe en stund och vara lycklig. I kväll är en sådan kväll. Tankar på DB gör mig varm i hela systemet och tanken på det leendet gör mig så lycklig. Nu hoppas vi på att L vill jobba... :-) Ja då, jag ska gå och lägga mig - nu är ögonlocken i höjd med knäskålarna så det är hög tid... eller låg tid om jag mäter efter ögonlockens höjd.

15 oktober 2014

(21:00) Afton i hemmet, sitter och avnjuter aftonens sista kopp kaffe efter en lång men väldigt trivsam dag. Började jobba redan 04:00 i morse, ett kort avbrott på ett par timmar för att stämpla in igen halv tio. Sedan körde jag på till kvart i fem innan jag styrde kosan mot länsmetropolen för en trivsam middag med DB. God mat, supertrevligt sällskap och mysigt som bara den i höstmörkret. Nu börjar systemet varva ner och jag känner mig väldans redo för några timmar mellan lakanen, inhämta ny energi och vakna upp till morgondagens uppdrag med nyfikenhet och öppna sinnen. Ja, jag har nog absolut mitt drömjobb - det är det ingen tvekan om. I dag lyckades jag till och med överraska mig själv med att fixa till en grej som jag nästan, men bara nästan, trodde att jag skulle gå bet på. Utmaningar, ja det är de som ger en kick till kreativiteten och personlig utveckling. På tal om utveckling, eller inte... L vill och kan jobba - JIPPI!!! :-) Nähä, nu börjar ögonlocken att komma aningen för nära kinderna - dags för skönhetssömnen.

16 oktober 2014

(04:31) Morgonmys innan det är dags att göra mig redo för dagen. Tidningen är läst och kaffet nästan urdrucket, ja sen är det bara att sätta fart. Nåja, ingen stress på morgonen eftersom jag vaknade innan väckarklockan med god marginal - två timmar eller så. :-) Skönt att ha tid och hinna lite innan jag ska ge mig av till tåget. Jodå, du läste rätt, tåget... Inte varje dag jag fraktar mig själv med kollektiva färdmedel men i dag sker det. Nyttigt för mig att kollektivträna mellan varven kan jag tro. Har lite småpyssel jag vill fixa på morgonen, det känns som jag har gott om tid för det. Det gäller bara att inte slappa för länge för då blir det inte lika gott om tid på sluttampen. Nåja, jag hinner det jag hinner, resten kan vänta till en annan dag.

17 oktober 2014

(05:56) Morgonstund och njuta av stillheten innan det är dags att göra mig redo för veckans sista arbetsdag, i alla fall vad gäller yrket. Hemma blir det nog en del arbete i helgen med göromålen kan jag tro. Fick mer gjort i går morse än jag trodde, skönt och en bra start inför helgen. Tror nog jag ska lyxa till det och fyll på i mums-lådan inför helgen. Den är rätt tom, vilket i och för sig är bra - annars går jag ju bara och mumsar när jag inte ska. Kollektivt resande även i dag men det ska gå bra, gårdagens kollektiva upplevelse var odelat positiv och kanske, men bara kanske, gav den mersmak. Strax dags för frukost, det gäller att ladda batterierna ordentligt på morgonen så att hårddisken, eller jag kanske ska skriva "hår-disken", bibehåller kapaciteten hela dagen. Ser fram mot dagens olika möten men ser också fram mot att få komma hem och mysa. I natt har "John Blund" verkligen knåpat till det - vet inte var alla drömmar kom från. Han måste helt enkelt ha postat drömmarna till fel person. Hm, den där sändlistan får han minsann se över. Rörigt, tramsigt och allt annat än behagligt - det hade inte jag beställt. Nähä, nu börjar det bli dags att sätta fart på kroppsdelarna så att det blir frukost någon gång. De, kroppsdelarna alltså, är lite busiga i dag - de kör med "ska bara" hela tiden då jag tänker mig göra något. Jag får nog ta ett snack med dem helt enkelt.

(19:30) Kom hem sent på eftermiddagen från kungliga hufvudstaden där jag tillbringat två dagar med härliga kollegor på studiebesök hos diverse myndigheter. Härligt, intensivt och väldigt lärorikt. Tog igen mig en stund efter hemkomsten och konstaterade att det inte blir många knop till i dag. Det gör absolut ingenting och är egentligen väldigt bra. Samla energi för att kunna göra några ryck under morgondagen. Satsar på myskväll med DB innan det är dags att krypa ner mellan lakanen och hoppas att "John Blund" har kompledigt i natt eller åtminstone fullt upp med andra uppdrag. Ser fram mot att samla energi och kunna få lite gjort i helgen - tänker inte sätta upp någon lista på vad jag önskar hinna, utan försöka ta en sak i taget och vara nöjd med det. Att det ska vara så svårt...

18 oktober 2014

(06:13) Morgon och en ny dag ligger framför mig, får se vad jag ska fylla den med. Mycket vila tror jag eftersom det tar hårt på lantisen att vara i storstan i två dagar. Jag ska inte bara skylla på storstan, hela veckan har varit intensiv och det har blivit långa dagar med göromål både på och efter jobbet. Lite småpyssel blir det nog under dagen och det känns bra, att bara greja lite med vad jag känner för - ingen tidspress eller annan jäkt över huvud taget.

(11:39) Hm... det blev en lista nedskriven i alla fall. Nåja, får se den som ett stöd helt enkelt. En hel del punkter är redan avprickade och jag funderar på att ta en paus innan jag fortsätter. Ja, det har jag ju uppenbarligen gjort eftersom jag sitter här och skriver. Kaffesuget blev stort efter skrubbandet. Har hållit på inne hela morgonen eftersom det var lite prio i dag - kände så i alla fall. Löven kan ligga kvar på gräset ett tag till, det gör ingenting. Maskarna ska väl ha något att göra de också. Jag funderar starkt på att ta en lur för att hämta lite energi efter tömningen, det kanske vore rätt givande för hela systemet. Slapp "John Blund" i natt vilket var behövligt och befriande. Det kan i och för sig vara rätt trivsamt när han kommer men de senaste gångerna tror jag minsann han varit helt förvirrad.

19 oktober 2014

(17:31) Eftermiddag/afton i hemmet, fötterna på puffen, kaffe i koppen och datorn i knäet. Skön avkoppling efter en intensiv men givande dag hemma. Utomhus är klart för vintern och brorsan och jag har sorterat massor från kartongerna på övervåningen. Tror nog att Herr och Fru Fickolén Pasoll varit med oss en del i dag. :-) Det har i alla fall känts så. Nu laddar jag för en dusch och lite mat innan det blir kvällsmys med BK. Det dröjer en stund till men jag kan inte låta bli att se fram mot det myset - det går inte, hur jag än försöker... Ja, nu försöker jag ju inte massor att låta bli att se fram mot det. :-) Hoppas att kvällen kommer att kännas lång, i alla fall efter att BK kommit hem. Det känns som att brorsan och jag har massor kvar att plocka med men jag får helt enkelt se till hur mycket vi faktiskt har gjort. Det är inte dåligt vad vi hann i dag på drygt fyra timmar. Bra jobbat, säger jag till oss. Jag tror att vi skulle kunna vara ett "skolexempel" på hur en delning ska gå till - vi är ena fenor på det.

20 oktober 2014

(20:32) Afton i hemmet, fötterna på puffen och njuter av brasan som falnar efter en sprakande afton. Skön värme och lagom mosig på måndagskvällen efter en lång dag på KH med mycket gjort men också en hel del återstående till resten av veckan. Skönt att ha drömjobbet som jag kan längta till varje dag. Efter jobbet blev det snabbfika hos BK, vardagsmys de lux, innan jag drog vidare mot Metropolen. Svidade om och tog en promenad till ICA för att handla det som var behövligt. Välbehövligt med promenad efter den långa arbetsdagen. Har surrat lite i telefonen i afton och samtidigt saknat att kunna ringa Fru FP och bara höra rösten, träffas och känna närheten eller touchen av våra händer. Saknat kramarna från både Herr och Fru FP samt känslan av den obevekliga kärleken från dem. Jodå, den finns där ändå men det blir aldrig det samma som i verkligheten. I samma stund som saknaden gräver sig fast känner jag oerhörd tacksamhet över mitt liv, det liv jag fått av Herr och Fru FP, alla år vi fick tillsammans och allt de förmedlat till mig och kära bror. Den tacksamheten kommer alltid att finnas nära liksom kärleken till Herr och Fru FP.

22 oktober 2014

(20:35) Fötterna på puffen, datorn i knäet och brasan sprakande - vardagslyx de lux. Lång dag på KH med avslutande eftermiddag i kreativitetens tecken. Njutbart att jobba med kreativa och positiva kollegor som vill göra ett så bra jobb som möjligt. Det är lyx på jobbet! Stämplade ut strax efter 18 och hade turen att få mat hos BK innan jag for söderut till Metropolen. Bara att komma hem och lata mig med andra ord. Ja, brasan åkte på direkt på grund av djupfryst tillstånd i hela systemet. Härligt med brasvärmen och njutningen av den. Ser fram mot stundande ledighet, välbehövlig och så efterlängtad. Jodå, jag verkligen njuter av mitt jobb men efter alla turer det senaste året så är ledighet en efterlängtad vara. Bara vara, hasa omkring hemma och samtidigt ha lyxen att få njuta av BK:s sällskap. Kanske blir det till och med någon utflykt under den perioden - vem vet? Lite göromål som ska fixas innan ledigheten men det jag hinner det hinner jag, resten får väl bli gjort senare kan jag tro. Strax dags att krypa ner mellan lakanen, det är ju en dag i morgon också. :-)

24 oktober 2014

(17:29) Fredag kväll och jag har landat i fåtöljen med fötterna på puffen. Tror nog jag stannar här en stund för att bara mysa och inte göra mer än jag behöver. Har haft en effektiv och givande dag på KH med kreativa och konstruktiva kollegor som ger massor av energi. Skönt att känna sådan tillfredsställelse på jobbet och känna den energi det ger. Har laddat bilen med kassar till återvinningen, tar det i morgon bitti då jag även passar på att besöka ICA en sväng för nödvändigt införskaffande av diverse varor. Hoppas att kvällen kommer att kännas lång men ändå gå undan. Ja, det var liiite motsägelsefullt. BK jobbar i kväll och dyker upp senare när skiftet är avklarat - väldigt snart om jag får bestämma, men det får jag ju inte. Klurar lite på om jag ska sätta igång en brasa. Bestämmer det lite senare, för tillfället tycker jag det är behagligt här inne och då finns ingen anledning, förutom mysfaktorn så klart.

26 oktober 2014

(05:05) Morgonmys en söndag mitt i livet. Jag har landat i någon form av insikt om vad frustrationen varit, varför jag inte förstått och varför jag inte kunnat greppa eller hjälpa. Ingenting skulle ha hjälpt helt enkelt och det är så himla skönt att ha kommit till den insikten. Gårdagen innebar en hel del småpysslande i hemmet, sorterande av papper och foton från kartonger. Givande pyssel och lite lagom höst-göra. Sitter och förundras över den känsla BK förmedlar till mig - jag trodde inte ens det var möjligt. En fantastisk känsla som översvämmar men ändå känns så lagom. Det är stort! Fascineras över livet och dess svängningar i olika skeenden. Fascineras också över vår förmåga som människor att anpassa oss till dessa svängingar. Vi har en enorm kapacitet och samtidigt ett stort ansvar att använda och vårda den kapaciteten gentemot oss själva och våra medmänniskor. Att hitta balansen mellan förmågan att göra och ödmjukhet. När förmågan att göra trycker bort ödmjukheten, då är vi farligt ute. Vi får aldrig glömma att ansvaret för balansen mellan förmågan och ödmjukhet alltid ligger hos oss själva.

29 oktober 2014

(17:05) Hemma i Metropolen på ägorna efter en trivsam dag i Götene med tre kollegor. Vi var dit på studiebesök och det var hur givande som helst. Studiebesök är oftast givande på ett eller annat sätt men det här var suveränt bra och det känns även i "hår-disken" i kväll. Tror nästan den behöver en lätt formatering eller så. Nåja, får det bara sjunka in lite så är jag redo för morgondagens göromål inom kort - men samtidigt behöver jag ju inte vara redo för dem innan det är dags i morgon. Jag tar en afton i avkopplingens tecken och riktar in mig på att göra så lite som möjligt på så lång tid som möjligt. :-) Är lite fylld av längtan, men bara liiite... För några månader sedan var det någon i min närhet som uttryckte nyttan av att längta. Hm, jag undrar det jag!!! Tror minsann jag ska ifrågasätta det i morgon kväll eller så, får se vad responsen blir då. :-))) "Den som väntar på något gott - väntar oftast för länge", är det inte så man säger?

31 oktober 2014

(12:12) Hemma på ägorna efter en lite kortare dag på KH, tur till kyrkogården med lyktorna och sedan en vända till ICA för införskaffande av diverse förnödenheter. Nu får fötterna landa behagligt på puffen, eller i alla fall i högläge, och kroppen gå ner i helgvarv. Lugna helgvarv alltså, avkoppling, återhämtning och väldigt mycket bara vara. I går blev det en sväng till morbror och moster efter jobbet, fika och allmänt trivsamt umgänge - det är inte tokigt en torsdagskväll. Efter det begav jag mig till BK för ytterligare trivsamt umgänge. Ja, det är till att ha det lyxigt må jag säga. Njuter för tillfället av stillheten i hemmet och det lutar starkt mot att det blir en lur i soffan på eftermiddagen. Fredags-mys de lux med andra ord. Ja, det går också att uttrycka det: Jag tar en lur i soffan nu så jag inte somnar halv åtta i kväll. Ser fram mot morgondagen då jag ska få gå till kyrkan och njuta av minnesgudstjänsten, Herr och Fru Fickolén Pasoll kommer att få ljus tända och deras namn läsas upp. En stark men fridfull stund med massor av minnen, minnen som finns där hela tiden men som säkerligen kommer att förstärkas i morgon. Det var en skön känsla i dag på förmiddagen när jag stämplade ut klockan 10. Mäktigt att komma hem vid halv elva och ha hela dagen till godo, en superlyxig känsla. Ja, nu var jag tvungen att gå tidigare för jag hade lite för många timmar på flexen helt enkelt.