September 2014

2 september 2014

(21:20) En helt vanlig tisdag. Fötterna på puffen, datorn i knäet och elden sprakandes - ja, lyxtillvaro så här på vardagen skulle jag vilja påstå. Väntar på att DB ska komma hem, en stunds trivsam samvaro innan det är dags för skönhetssömnen. Välbehövlig med tanke på arbetsdag i morgon. Nåja, det skulle nog fungera på KH även utan skönhetssömn, men varför chansa... :-) Nu riktar jag in mig på att skönhetssömnen i mitt fall tar mer på hur jag mår än att fixa till hud och hår. Det sistnämnda är inte mycket att lägga energi på, det sköter sig rätt bra självt. Tack för det säger jag ödmjukt. Njuter av lugnet, harmonin och tillfredsställelsen med tillvaron. Tryggheten att känna att Herr och Fru FP finns med i vardagen - vakandes över mig från en annan sfär. Jodå, jag pratar med dem ibland - men bara när vi är själva. Jag känner mig otroligt ödmjuk inför det faktum att jag har så fantastiskt många fina kollegor på KH, kollegor som är medmänniskor på ett beundransvärt sätt med tanke på arbetsbelastningen. Jag hoppas verkligen jag kan leva upp till den standarden som medmänniska gentemot dem. Hoppas de säger åt mig om jag inte klarar det. För en stund sedan filosoferade jag över det senaste halvåret av mitt liv - en behaglig resa med många stunder av lycka, harmoni, glädje och tossighet. Ja, ännu en anledning att känna mig ödmjuk inför livet och det faktum att jag får uppleva det. TACK - är det minsta jag kan säga. Ser fram mot kommande halvår - allihop av dem. Att få uppleva och leva och småningom summera ännu ett halvår. Spännande, kittlande och glädjande.

6 september 2014

(15:56) En ovanligt kreativ och effektiv lördag. Känner mig faktiskt riktigt nöjd när jag tänker efter - det är inte vanligt på senaste tiden. Fyra laddningar tvätt fixade och nu intagna för sista torkningen innan jag kan vika i morgon, alla blommor omplanterade, shoppat på ICA och faktiskt fikat lite mellan varven. Passade på att plantera om i dag då det var så härligt väder, skönt att vara ute och göra det - då är det bara att köra på och inte behöva tänka på jorden som far överallt. Det tog sin tid att fixa till alla blommorna eftersom en hel del fylldes på i vintras från Herr och Fru FP. Endast novemberkaktusarna kvar, de har varit ute på "sommarbete" och ska få komma in i morgon. Behöver klura lite på hur jag ska göra med dem, de har så länge fått flytta in på altanen. DB jobbar men kommer hit om någon timme eller så. Trivsam samvaro med andra ord och jag ska fixa lite gott käk. Hade funderingar på att klyva sista veden i dag men insåg min begränsning och låter den vänta till i morgon eller så. Ja just ja, när jag tog igen mig efter omplanterandet passade jag på att klippa gräset. Skönt att ha det gjort innan förutspått regn på måndag. När jag klippt klart hörde jag lilla E ropa från granntomten. Han kom över och sopade en sväng i garaget. Vi tog även en sväng till björnbären för att se om det fanns några - jodå, lilla E:s sopkvast fick så klart följa med till björnbären. Det känns väldigt skönt att jag faktiskt tog mig samman och fixade lite i dag. Jag har varit lite irriterad på mig själv de senaste dagarna för att jag varit så lat. Nåja, det får väl komma såna dagar ibland också kan jag tro - men det är frustrerande när det kommer flera på raken.

7 september 2014

(08:33) Andra koppen kaffe är påfylld. Ska avnjuta den i stillhet innan jag gör mig redo för en tur till kyrkogården. I morse låg jag, hör å häpna, och drog mig en timme efter att jag vaknat. Vet inte när det hände senast. Det var till och med så att jag tyckte det var väldans skönt. Smågrejade lite innan det blev en rask morgonpromenad i sensommarluften. Härligt med promenad och fantastiskt uppfriskande. Ser fram mot en tur till kyrkogården i dag och jag tror minsann det får bli en stund i kyrkan också. Skönt för själen och intressant att höra vad som lyfts för dagen. Får se vad jag hittar på då jag kommer hem. Kaffe igen kanske... :-) Näe, då börjar det nog närma sig lunch kan jag tro.

10 september 2014

(04:56) Morgonstund i hemmet, mitt i veckan och full rulle på KH. Härligt med andra ord. Laddar för ett pass på gymmet innan det är dags att dra mig norrut för nästa pass - vid skärmen på KH. Hade en mycket trivsam avslutning på arbetsdagen i går, kreativ till tusen. Hemma igen blev det vedklyvning i 2½ timme innan jag landade i soffan. Nu är laddningen ved kluven och i morgon kommer en ny leverans. Då är det bara att köra igång klyven igen. Toppen att ha laddat med ved innan höstrusket sätter fart - sen är det bara att mysa och må gott. Näe, nu kallar gymmet. Önskar alla ute i omgivningarna en trivsam och behaglig dag. Hoppas ni får en dag full med utmaningar, tillfredsställelse och harmoni.

11 september 2014

(15:59) Eftermiddag i hemmet efter en trivsam och effektiv dag på KH. Jag for hem lite tidigare än mina timmar, men det är ju helt okej eftersom jag flexar. Behovet av att komma hem i dag var stort - vissa dagar är saknaden större än vad man kan tro. Herr och Fru Fickolén Pasoll - ni fattas mig!!! Det är svårt att förklara för människor i omgivningen, saknaden liksom bara kommer över mig och då är det omöjligt att fortsätta kreativt. Tack och lov för att jag har det jobb jag har och för kollegorna som är toppen på alla sätt. Jag känner inte heller att jag vill fortsätta att nöta om det som varit - troligtvis är kollegorna så trötta på mitt prat att de bara drar en suck av lättnad när jag inte längre nämner något om det. Ibland funderar jag på om jag skulle behöva gå och prata med någon, någon som inte känner vare sig mig eller familjen. Näe, "kan själv" har varit mina ledord sedan jag var 2 år så det är väl lika bra att hålla fast vid dem. Till syvende och sist går jag i alla fall starkare ur situationer när jag har "kunnat själv". Varför ändra på ett vinnande koncept??? Nästa år i juni tror jag i alla fall att jag ska prova något som jag aldrig provat förut. Det ska bli spännande och säkerligen är det hur behagligt som helst för själen - ja, kroppen mår väl inte direkt dåligt den heller. Hm, ska ta mig en allvarlig funderare på det och överväga möjligheten. Det är i alla fall inskrivet i Filofaxen och bara det är ett steg på vägen. Ja, nu blev det roligare än jag faktiskt menade... "ett steg på vägen"... Tror nog att aktiviteten i juni nästa år kan vara nyttigt för mig och min "kan själv"-envishet. Jodå, jag är medveten om den själv och det är väl positivt kan jag tro.

14 september 2014

(06:03) Söndag morgon, valdag i landet och jag ska jobba i vallokal. Trivsamt, intressant och en bra känsla att göra det. Själv röstade jag i förtid för att inte behöva tänka på det i dag, annars är det rätt mysigt att gå till vallokalen och rösta tycker jag. Gårdagen upplevdes lång, avkopplande och full av njutning. På eftermiddagen blev det cykelorientering utanför "Förorten" tillsammans med DB. Avkopplande, fin natur, utmaningar och allmänt energigivande. Vi hade självklart fika med oss och det blev en bra stunds avkoppling i solen med kaffe och gobit som var inköpt på bästa kondiset. Längs en grusväg cyklade vi förbi en huggorm som blev alldeles förskräckt så den veckade ihop sig då vi kom. Jag stannade inte och tog kort på den - dumt kanske men jag får ta det en annan gång. Dagen avslutades med sill och potatis i Metropolen, en avslutning med ytterligare njutning alltså. Önskar alla en trevlig och givande valdag med tur till vallokalerna, om ni inte redan förtidsröstat vill säga. Glöm inte den demokratiska rättigheten - rösta.

15 september 2014

(00:19) Alldeles nyss hemkommen från vallokalen där jag spenderat några timmar under dagen. Kul som bara den att jobba på valet och kul att se att så många röstade i vårt distrikt. Bra jobbat säger jag! Det är så jag blir stolt över mina grannar i hela Metropolen. :-) Nu sitter jag och varvar ner till valvakan på TV:n. Skönt att sitta och landa lite efter dagen. Har inget möte supertidigt i morgon så jag behöver inte jäkta upp till KH. Tror nog jag tar lite sovmorgon för att inte starta veckan med underskott på skönhetssömnen. Jodå, jag har varit lite fiffig under dagen och tagit en liten lur under de båda pauserna jag haft under dagen. DB och jag käkade lunch tillsammans och det var mysigt som bara den. När jag for hem efter räkningen var det skapligt rått ute, känns att hösten är här och det är ju i och för sig inte konstigt. Förhoppningsvis har vi fantastiskt fina dagar framför oss, hög luft, blå himmel och sol. Ja, det är inte fy skam vill jag nog påstå. Längtar lite till min ledighet om ett par månader, då ska jag bara vara, mysa vid brasan och njuta av nuet. Det har inte hänt på mycket länge - ja, inte på många år skulle jag nog vilja påstå.

20 september 2014

(13:49) Lunch-paus med fötterna i högläge. Känner mig rätt befriad efter att ha röjt en hel del gamla papper, rivit och placerat i brännbart. Även röjt lite annat i källaren och börjat att strukturera upp. Tog mig själv i örat för en stund sedan och informerade med bestämd röst att det inte går att göra på en dag. Jodå, jag lyssnade faktiskt i dag och bestämde mig för att ta en liten paus. Det kan bli så att jag tar lite till om en stund eller så gör jag det inte. I går eftermiddag satt jag och kopplade av och insöp helgkänslan efter en givande dag på KH. Rätt som det var hörde jag mysko ljud från sovrummet och hallen. Jag gick ut för att se vad det var och till min stora förvåning var det två talgoxar som bestämt sig för att smita in genom sovrumsfönstret och ta en titt inne. Hm... Som tur var fick jag ut dem rätt snabbt men de hade lyckats göra ifrån sig på vintertäckena som låg framme för att bli ibäddade i sängen. Jaha, det var bara att tvätta upp dem genast. Som tur var fick jag bort alla fläckarna. Puh! Det blev med andra ord inget vintertäcke i natt men nu är det ibäddat och jag längtar nästan lite efter att få krypa ner under det sköna täcket i kväll. Klurar lite på om jag ska slänga på en liten brasa, om inte annat så hjälper det dagens tvättskörd att torka. Ja, så är det mysfaktor de lux så klart. Får klura lite till tror jag.

21 september 2014

(18:54) Afton i hemmet, det har varit en riktig mys-dag, regnrusk och riktigt höstväder som jag tycker är så himla mysigt. Röjde lite här hemma på morgonkvisten innan jag for iväg med lite skräp och en liten shoppingtur till ICA. På förmiddagen kom lillebror på besök och jag fick fira honom på födelsedagen i förskott. Han fyller i morgon nämligen. När han for hem till sig tog jag en lur i soffan, en skön och avkopplande lur på söndagen som gjorde gott för både kroppen och knoppen. När jag vaknat till efter en kopp kaffe tog jag mig an novemberkaktusarna som fick komma in efter "sommar-bete" ute på ägorna. Nu är alla blommor fixade för kommande vinter och det känns bra som bara den. Har nu också tagit upp ytterligare lådor från källaren som jag ska kika genom och sortera. Känner att jag inte har någon koll på var jag har saker och ting och det gillar jag inte riktigt. Nåja, nu ska det bli ordning i sakerna. Känner mig lite lätt nöjd med dagen måste jag säga, nu väntar jag bara på DB som kommer om en stund. En fulländad dag med andra ord. Ganska längtansfull inför aftonen måste jag nog säga.

30 september 2014

(04:01) Morgonmys innan det är dags att smyga norrut till KH. Har haft några dagar där orken inte varit på topp, nästan lite förkylningstendenser. I förrgår blev jag trött på orkeslösheten och tänkte att jag får väl prova att göra lite så får vi se. Sagt och gjort, klöv ved och grejade lite och det kändes helt okej. I går likaså, tog ut Klippon på en vända då jag kom hem, trimmade kanterna efter det och sedan blev det en stunds vedklyvning igen. Ja, det kändes bra i går också. Vaknade liiite tidigt i dag men hade ingen lust att sova vidare eftersom jag drömde en massa knäppt - bearbetning eller nåt. Ja, det var bara att sätta på kaffe och hämta in datorn. Inga fel på en skala. Ser fram mot att få komma upp till KH och sätta fart med lite göromål. Kurs/utbildning på eftermiddagen - det är trivsamt mellan varven. Ska försöka få tag på ingredienser till middagen i kväll, har lovat DB en specialare. Får se om butikerna kan tillgodose mina behov för dagen.