April 2015

1 april 2015

(19.06) Första april ja... Egentligen är det väl inte stor idé att skriva något i dag - ingen lär väl tro på vad som står i alla fall. Därför kanske jag ska strunta i det... Ja, så får det blir. :-)

2 april 2015

(13.52) Skärtorsdag och långhelg framför oss. Jag har varit hemma en stund, passade på att flexa ut lite tidigare i dag. Årets första plantering på kyrkogården är gjord och det blev fint till våra kära. Det brukar vara väldigt behagligt att kila omkring lite på kyrkogården men i dag fick det bli i rask takt - det var baske mig ingen åskvärme. Burr! Har valsat runt lite med snabeldraken och röjt lite inför lediga dagar. Skönt att ha det gjort och konstatera att jag inte är helt muck av göromålen. Ett steg i rätt riktning får jag väl lov att säga.

3 april 2015

(14.50) Långfredag och behagligt tempo, lite småfixande men också en hel del vila och "bara-vara". Tog en relativt rask promenad i vädret för en stund sedan och det var själavård för både kropp och knopp. Jag var ute och planterade lite påskliljor på ägorna på förmiddagen, passade på att gå runt knuten och kika om det var sant det jag såg i morse när jag kikade ut genom köksfönstret. Jodå, där stod den i all sin prakt - blåsippan som legat i träda några år. JIPPI! Häftigt vad en blåsippa kan bidra med när det gäller glädje och lyckorus.

En annan sorts lyckorus är det jag känner varje gång jag ser på BK och möts av leendet som är helt obetalbart. Att bara få vara med BK är en ljuv känsla som sprider sig i hela systemet, ett välbehag som nästan inte går att beskriva med ord. Kärleken, värmen och enkelheten är som balsam för hela själen. Ett balsam som är helt ekologiskt, allergifritt och utan konstgjorda tillsatser.

4 april 2015

(18.05) Härlig påskafton med ett par promenader i det ljuvliga vädret. Något svala vindar men inget som inte mössa och god klädsel kunde stå emot. Andra promenaden fick kameran följa med ut, vi såg massor med blåsippor bland annat och njöt i fulla drag. Ser fram mot fortsättningen av den här dagen fylld av kvalitetstid tillsammans med BK. Det är dagar som denna som jag bär med mig i hjärtat för lång tid framöver. Nähä, nu är det dags att fortsätta njutandet.

10 april 2015

(9.11) För ett år sedan pratade vi i telefonen, jag kunde höra din trötthet i rösten - kanske rent av uppgivenhet... I dag sänder jag mina tankar och en stor kram ut i en annan sfär, en sfär där du är fri från smärtan. Till dig C, en vän som alltid finns där. "Titti-ritti-ritti-ri" ♪ ♫

13 april 2015

(16.38) Eftermiddag i Metropolen, veckans första arbetsdag är avklarad och jag har jobbat i lagom takt hela dagen - det är så jag blir smått förvånad själv. Tacksam för livet, levernet och tillvaron tillsammans med BK. Att få uppleva den harmonin, lyckan och totala lagom-känslan är något jag inte trodde var möjligt. Jodå, jag vet att jag skrivit det förut men jag kommer nog aldrig sluta få små duschar av tacksamhetskänsla inför det faktumet. Likadant med tacksamheten gentemot Herr och Fru FP som gett mig livet innan dess. Jag börjar inse att sorgbearbetningen är en livslång process, något som stärker med åren men som samtidigt kan göra så ont. Livet - det som gör oss till dem vi är. Skapar ödmjukhet, förhoppningsvis, och gör oss till medmänniskor så som det är menat.

14 april 2015

(17.02) Hemma efter en intensiv men givande dag på KH. Myser med en brasa, det är lite smått rugg-väder ute i dag. Brasan gör susen vill jag påstå. Skönt att mysa och värma både kroppen och själen. Jaha då, jag tror nog minsann att brasan värmer själen också. Hade tänkt mig måla lite på ett av projekten då jag kom hem, men där gick jag bet. Övermålningsbar efter 20 timmar - ja, det är kanske gränsfall. Får klura lite till på det, kanske tar jag mig en tur ner i källaren om en stund och målar. Det är fantastiskt rogivande att måla och jag har flyt - fler projekt är på gång.

Om några timmar kommer BK hem, det blir toppen. Här om dagen pratade jag med grannen E, tre år. Min telefon ringde och det var BK. Jag sa till E: Det är BK som ringer, vad säger vi då? "Kom hem", svarade E med bestämd röst. :-) Det är ordning på E minsann. :-) Jag ser fram mot att trädgårdssäsongen ska sätta fart, då får jag nog med mig E mellan varven - alltid lika trivsamt.

15 april 2015

(20.45) Afton på ägorna och njuter av brasans sken. Kom hem strax före 20.00 efter att ha varit på utflykt med BK. Vi åt gös på "lokal", den var supergod och självklart var sällskapet ypperligt, ljuvligt och helt perfekt. BK har farit hem till "Förorten" och jag varvar ner innan det är dags att krypa till kojs för nattens skönhetssömn. Inget målat i kväll heller med andra ord. Nåja, det finns kvar och jag kan måla vilken dag som helst.

Fascinerande vad rogivande och skönt för hela systemet en brasa kan vara. Att sitta i halvmörkret och bara njuta av skenet och småsprakandet kan få vem som helst harmonisk tror jag nog. Att sitta och njuta av stillheten och låta tankarna vandra fritt utan att fästa någon vikt vid dem - det är avkoppling.

24 april 2015

(15.15) Hemma efter en intensiv men givande dag. Har försökt köra lite kortare dagar hela veckan för att reglera flexen - det har gått bra. I dag blev det däremot någon timme plus. Ja, så kan det bli ibland. Njuter av helgkänslan och känner mig så välförtjänt av ledighet i två dagar. Ser fram mot att bara ta varje timme som den kommer och pyssla med lite av varje - plus en massa vila så klart. Efter en möteshektisk dag och vecka är det skönt att landa i tystnaden och stillheten utan några andra ljud än de jag gör själv. Just nu gör öronen lite mysko ljud invändigt men det ger sig om en stund. T-i-n-n-i-t-u-s, tror jag baske mig det heter. Nåja, om det ger sig efter en liten stund ska inte jag klaga.

BK arbetar idogt flera dagar på raken med början i går, så jag får underhålla mig själ. Tror nog jag ska fixa det. :-) Självklart längtar jag men som någon klok en gång sa: "Det är nyttigt att längta." Hoppas BK får bra jobbdagar framöver med härliga upplevelser och fina erfarenheter. Det tror jag nog blir utfallet av jobbdagarna.

27 april 2015

(20.08) Hemmakväll med vila, avkoppling och reflektion. Skön känsla i hela systemet att ha landat i bilden av nuet. Harmonin och ron som följer med den insikten är svår att beskriva, den måste upplevas. I går tog jag en sväng på ägorna med sekatören, rosorna behövde ansas lite. Ja, det var verkligen lite som behövde ansas - de har klarat sig fantastiskt bra den här vintern. Inser också att det inte dröjer länge innan Klippon får komma ut på första turen för året, det är väl tidigt som bara den kan jag tycka. Nåja, är gräset högt är det bara att trimma. Nu blir det en stunds vila, avkoppling och reflektion till innan jag tar med mina kroppsdelar och kryper ner för nattens skönhetssömn. I morgon är det kurs med två kollegor i länsmetropolen, det ska bli hur kul som helst.

29 april 2015

(15.18) Eftermiddag i Metropolen - lite flex i dag för att njuta av tillvaron. I dag är det helt klart april-väder ute, precis som det ska med andra ord. Det kommer en iskall skur ena stunden och nästa stund lyser solen och värmer gott. Nåja, det är i alla fall inget altan-väder, inte altanen på G4 i alla fall. :-) Tur att BK var här på morgonen, annars vet jag inte hur jag hade kommit upp och iväg. Jag som alltid är så morgonpigg var totalt sovandes i morse. Tack BK för att du finns och för att du är den du är.

Vardags-lyxar mig med en brasa i snålblåsten. Skönt som bara den och väldigt behagligt. Det är nästan så att jag skulle kunna bli van med den lyxen. I morgon är det Valborg och brasa på mängder av ställen i hela vårt avlånga land. Jag ska i alla fall avnjuta den som är närmast, får avnjuta den tillsammans med BK, det är lyx i sig. Det är något speciellt med Valborg, vintern är som bortblåst - även om det kan vara "varierande väder" på Valborg - och våren och sommaren är som två välsmakande småkakor som står för dörren.

30 april 2015

(14.58) Valborgsmässoafton och jag har landat i hemmet. Njuter av en brasa den här "vädrets-makter-dagen" då alla väder kan stråla samman inom loppet av några timmar. Ett fascinerande fenomen som återkommer varje år. I dag är det nordanvindkänsla ute trots sydliga vindar. Ja, vad gäller Valborg och väder så har jag slutat förvånas för länge sedan. Häftigt är det i alla fall. Valborg är också kombinationen av begynnande blomsterprakt och snöglopp i samma mening. Samtidigt som avtagande årstid inte låter oss glömma den så smyger sig både våren och sommaren på med små men kraftfulla myrsteg. En häftig tid då vi, liksom naturen, börjar knoppas och spricka ut ur våra vinterkokonger. En tid då hoppet står som högst på skalan. En tid då hela härligheten av grönska, värme och utevistelse utan påpälsning står för dörren. Jag gillar varje årstid för sina egenskaper men jag tror baske mig den här tiden slår allt. Förväntan inför vad som ska komma samtidigt som det gäller att lägga ribban på lagom höjd. Låt oss alla ha förväntan i massor men vara nöjda med det som kommer. Då blir det kanon tror jag.