Mars 2014

7 december 2015

(4.51) Ny vecka, nya möjligheter. Morgonstund på ägorna innan det är dags att fara norrut till KH för dagens pass - det ska bli skoj. Har pysslat och grejat lite i helgen, börjat med en del småprojekt i källaren som väntat på mig ett tag. Skönt att ha kommit igång med det. Måla är ju hur kul som helst och nu är det några ting i hemmet som står på tur. Ja, de har stått på tur en bra stund men jag har inte haft inspiration att börja.

Blåsigt värre i helgen så det har passat väldigt bra att pyssla nere i källaren. Var ute en sväng i går men då fick jag nästan hålla i håret så det inte for all världens väg. :-) Det låter inte som att det blåser massor ute nu på morgonen i alla fall, vi får se hur det blir under dagen. Trist för dem som har översvämningar och annat elände. Det vore bra skönt om vi kunde få några minusgrader och lite vit härlighet på backen. Vi får helt enkelt lägga till det på önskelistan till jul.

9 december 2015

(4.08) Kaffe, datorn och morgonmys så här mitt i veckan - skön start på dagen. I går blev det ett pass på gymmet innan KH och massage efteråt, hur skönt som helst. Lyckades fixa till det på jobbet i går så att jag fick öva lite extra på redigerande och skapande på nya intranätet. Jaha då, jag tyckte det var onödigt att det låg en inställning där den gjorde och plockade bort den... Vips, så var hela den sidans funktioner borta. "Gör om och gör rätt", blev resultatet av det. Det tog en stund så bevisligen behövde jag öva på just det. :-)

Efter KH och massagen i går blev det myskväll med BK. Härligt med sådana kvällar, att bara kunna vara. Mmm... jag njuter. :-) Det är ett privilegium att få ha så skoj tillsammans, att få skratta och känna sådan lycka.

Funderar på om jag ska kila ner i källaren och måla på hyllan en sista gång så att den är klar när jag kommer hem i kväll. Kan vara lite skönt att komma en bit till med målningsprojekten. Passar ypperligt när jag vaknar tidigare och har tid. Ja, så får det bli när kaffet är avnjutet.

13 december 2015

(6.42) Luciamorgon och väntan på att få se lite firande på TV. Det är ju en stund kvar så jag får hitta på lite annat innan, det blir nog en tur ner i källaren och ge nuvarande projektet en strykning till med färg. Jag tycker det är fantastiskt kul att ha lite projekt på gång. Har tre nya projekt som väntar när jag är klar med nuvarande. :-)

I går bakade BK lussebullar - mums. Det blir till dagens fika bland annat. Det är nästan så jag längtar lite till fikat. ;-) Som tur är blev de flesta bullarna infrysta.

19 december 2015

(6.29) Mjukstart på dagen inför de göromål som står på tur. Ser fram mot att få komma igång med dem. Lite småplock men ändå skönt att få gjort. Flexade ut relativt tidigt i går för att få lite annat småplock gjort, det var skönt och gav även utrymme för en lyxig middagslur i soffan på fredagseftermiddagen. Ah, välbehövligt och hur gott som helst för både kroppen och knoppen. Det är inte helt omöjligt att jag lyxar till det med en middagslur i dag också. :-)

Det är en mysig tid nu, tiden innan julledighet och stämningen är härlig. Visst, det hade självklart varit mysigt med lite snö ute också men det kan vi ju inte göra något åt. Det är bara att mysa på så mycket vi kan ändå.

(10.24) Förmiddagsfika och paus i göromålen. Det har faktiskt varit en relativt effektiv förmiddag med mycket gjort men i lagom takt. Jag har till och med hunnit köpa julgran. Nu står den i vatten och väntar på att få komma in. Nåja, den får vänta några dagar till men det ska nog gå bra kan jag tro. Den har ju vatten och vilsamt läge.

Strax blir det en sväng ner till macken för att tvätta av bilen, det är mer än välbehövligt med tanke på allt som skvätter upp under de dagliga resorna. Ser fram mot att få tvätta av den, efteråt vet jag inte vem som är mest nöjd - jag eller bilen? :-)

Hyllan jag målade tidigare kom på plats i datarummet i morse, det blev bra som bara den. Har börjat måla ännu en hylla till det rummet, ja det blir ett hyllplan med konsoller för att få upp routern och trådlösa. Ska bli skönt att få ordning på kablarna till det också, jag har inte brytt mig om dem eftersom jag haft hyllplanet som projekt.

När hyllplanet är klart ska jag börja med ett par stolar som ska få ny färg och nya dynor. Första delen i det projektet bli en omgång med värmepistolen, vet inte hur många lager färg det är på stolarna. Det kan vara skönt att få rent och börja om från början tänker jag.

Tänk att det kan vara så kul att ha projekt på gång, något handgripligt att greja med. I och för sig har jag alltid tyckt det varit skoj så jag ska inte spela så överraskad. Kaffepausen är strax över och det är dags att fortsätta med dagens göromål.

21 december 2015

(19.02) Afton i hemmet - nu är det jullov. Ledig i nästan en hel vecka, lyxigt värre skulle jag vilja påstå. Det har jag baske mig gjort mig förtjänt av, om jag får säga det själv alltså. I alla fall är det väldans välbehövligt. Lyxigt också att få en hel ledig dag ihop med BK under morgondagen, även om det säkerligen blir en svängom med snabeldraken. Nåja, den måste ju få komma ut och förlusta sig den också när det snart är jul å allt...

Brasmys i afton tillsammans med BK - ja, det kan nästan inte bli bättre. Nu blir det inte många knop till i afton, bara mys alltså.

22 december 2015

(4.15) Morgon på ägorna, kaffet är upphällt och tidningen redo för en genomgång i sakta mak. Mysig start på dagen, tid för eftertanke och reflektion. Vi har några mindre projekt för dagen, det känns alldeles lagom och jag tror det snart ska vara gjort. Om inte så får vi helt enkelt hålla på lite längre. :-)

23 december 2015

(11.50) Nästan alla dagens göromål är fixade och avprickade på listan och jag tar mig därför en välförtjänt paus. BK är på jobbet men grejade beundransvärt här hemma under gårdagen. I går kväll fick Toker och hans vänner komma fram och förgylla vår tillvaro en period. Hm, kom just på att Toker fyller 50 år - jag kanske skulle fixa en present till honom. Näe, jag tror jag skippar det för vad ger man en porslinstomte... :-)

Det är väldans lyxigt att ha semester ett par dagar innan julhelgen, men helt klart blir jag dagvill med en gång. Hade söndag hela dagen i går till exempel. Får ta det som ett tecken på att jag har rätt lätt att koppla av. Skönt att jag fick upp hyllan i datarummet i morse, nu är routern och trådlösa dosan på plats och alla kablarna är buntade. Inte en kabel på golvet - nöjdhetsfaktor skyhög.

Ser fram mot att BK kommer hem från jobbet - då ska skinkan bli griljerad och granen ska få komma in. Tror nog det är läge att dokumentera lite när vi håller på med det. Eller en bättre idé, BK klär granen och jag dokumenterar. BK griljerar skinkan och jag assisterar vid avsmakningen. :-) Ja, det låter som väldigt bra fördelning av aftonens göromål.

24 december 2015

(5.59) Morgonmys på julafton i granens sken - det är avkopplande och en skön start på dagen. Ser fram mot en fridfull dag med massor av stämningsfull tillvaro. God Jul!

27 december 2015

(5.25) Kaffet är avnjutet och tidningen kikad i, strax är det dags att sätta fart med lite sysslor. Skönt att komma igång på morgonkvisten med göromålen. Ser fram mot att få lite gjort efter några dagars trivsamt umgänge och ätande. Gott med all maten men uj vad mättande.

I dag är det utlovat snö här i Metropolen, det ska börja falla på förmiddagen och sedan hålla på resten av dagen. Mysigt och skönt om det kommer, snön lyser upp och ger en helt annan dimension av myset. Ja, det är bara att hålla tummarna för att några flingor vill stanna här hos oss också.

30 december 2015

(20.42) Afton så här på årets näst sista dag. Märklig känsla att ännu ett år strax kan läggas till historien. I och för sig är det ju så med varje dag hela tiden, men årsskiftet blir på något vis speciellt - mer definitivt av någon anledning. Långhelg framför mig, fyra hela dagar med egentid och bara-vara-tid. Härligt och skönt för både kroppen och knoppen. Ett bra år med många positiva händelser i tillvaron. Toppen var under årets andra månad då vi hade vår ceremoni. :-) Förutom det så har hela året varit fyllt av positiva, härliga och mysiga stunder - mest hela tiden skulle jag nog vilja påstå.

På jobbet har året flutit på i samma arbetsglädje som tidigare år, jag stormtrivs och har verkligen hittat rätt i jobbdjungeln. Jag har gjort det tidigare men det tål att upprepas - tack till mina chefer från tiden innan jag började på KH, MH och MB, det är mycket tack vare er jag är där jag är i dag. Ni såg mina önskningar och ni gjorde det möjligt - det är chefer med rätta egenskaper. Hoppas ni känner hur mycket bra ni gjort, inte bara att ni fanns där för mig.

Nu i helgen lanserar vi årets stora projekt i min del av organisationen - ett nytt intranät med sociala funktioner. Det ska bli så himla spännande att höra medarbetarnas reaktioner under tiden som följer. Nåja, jag tror inte att alla kanske är odelat positiva men jag tror nog att många kan hitta någon funktion som kan ge dem förnyade möjligheter i sin yrkesroll.

Funderar på att ge mig på en av Fru FP:s suveräna rätter till i morgon kväll. Hoppas hon är med mig då och stöttar från sin sfär. <3 BK jobbar i morgon men får lite gott och festligt då arbetsdagen är slut. Jag måste ju få skämma bort lite när jag får så mycket värme och kärlek dagligen. :-)

31 december 2015

(3.57) Uppe före tuppen och ska mysa en stund med kaffe och datorn innan dagen gryr. Jodå, det är helt klart onödigt tidigt som jag stigit upp - men jag kan ju lura en stund på dagen. :-) Nyårsafton i dag, årets sista dag. Ska bara vara och småpyssla i dag - njuta av tillvaron med andra ord. Till kvällen blir det mys med BK.