Februari 2015

1 februari 2015

(7.25) Skön och avkopplande sovmorgon med kaffe och surfande. Strax dags att svida om och ge mig ut med snöskyffeln en sväng. Skönt att få skotta lite och vara ute i den härliga vinterluften. Ska nog mest småplocka lite hemma i dag, det är lite jag vill göra på övervåningen - det kan vara ett bra projekt i dag. I alla fall börja plocka lite granna. Stuva om och göra i ordning, det är skoj.

2 februari 2015

(17.33) Afton och jag har landat med fötterna på puffen. Kom hem vid halv fem och då var det bara att svida om och ge mig ut med skyffeln, 20 cm pudersnö. Lätt att skotta men mycket. Otroligt vackert på ägorna med omnejd och fint längs vägen då jag for hem. Bara att njuta i fulla drag. Jag gillar verkligen när det är mycket snö, hela omgivningen blir liksom isolerad och ett härlig lugn lägger sig. Ah, jag njuter till fullo.

En relativt lång men givande dag på KH, en sväng till kollegorna från förra veckan på "party" och sedan på arbetsuppgifterna igen. Härligt att känna att orken är på gång igen och att jag kan köra på så länge jag känner för utan att jag tar tvärslut. Ser fram mot morgondagen och fortsatta göromål men ska först njuta av kvällen en sväng. Tänk vilket privilegium att få jobba med drömjobbet. :-)

3 februari 2015

(19.09) Har precis landat hemma efter en lång men givande dag på KH. Har hunnit massor och kände hög nöjdhetsfaktor då jag stämplade ut. Efter KH blev det en sväng till BK, lyxigt med färdig middag och trivsamt umgänge. Väl hemma igen, för en liten stund sedan, blev det till att svida om till myskläder och fyra eld i kassetten. Mmm... härligt att sitta och njuta av elden, värmen och den fantastiskt höga mysfaktorn.

Skönt att få träffa BK en sväng innan jag for hem. BK är rena rama njutningen för hela själen. Det leendet kan få vem som helst att hamna i totalt och långvarigt harmoniläge. Jag är så vansinnigt privilegierad att få uppleva det och känna så mycket värme och ömhet svämma mot mig. Tack BK för att du är du!

4 februari 2015

(19.41) Afton och avkoppling framför brasan. Satsar på en tidig afton i kväll. Studiebesök och annat möte står på schemat i morgon och då vill jag vara alert. Tog flexledigt på eftermiddagen i dag, for hem och skottade och sedan blev det en avkopplande eftermiddag hemma. Till och med en liten eftermiddagslur i soffan, skönt som bara den.

I morgon kommer BK hem hit och det ser jag fram mot hur mycket som helst. Det är några dagar sedan på grund av feber och hosta. Får se vad jag kan komma på för gourmetkäk till i morgon kväll, en omelett eller något sådant är ju inte fel. Hm, det tål att tänkas på.

Var på ICA innan jag for hem i dag, där hade de strategiskt placerat "mums" vid utgången. Jaha ja, tre påsar kastade sig på mig och ville följa med hem. Vad skulle jag göra? Det gick ju helt enkelt inte att säga nej när de klamrade sig fast vid mig och bad om att få hamna i mums-lådan här hemma på ägorna. Självklart var jag tvungen att provsmaka några godingar på eftermiddagen. Gott för själen!

6 februari 2015

(5.31) Morgonkaffe och morgnande av hela systemet innan det är dags att fara upp till KH. Myser med BK bredvid mig - lyxmorgon med andra ord. :-) Gårdagen var helt suverän med studiebesök i länsmetropolen som gav massor. Var där med fem kollegor och lyssnade på intressant information. Peppande, givande och inspirerande till tusen.

Väl hemma blev det mys i soffan en stund med BK innan vi for på möte. Även det givande, inspirerande och väldigt speciellt. Känslorus och stolthet till max. En tidig kväll för att vara alert inför dagens göromål. Ja, nu vet jag inte om jag är speciellt alert för stunden, men jag blir nog när jag kommer igång. :-) Jag vet i alla fall att jag njuter massor av att ha BK bredvid mig under morgonmyset.

7 februari 2015

(7.19) Sovmorgon i dag, skönt och väldigt välbehövligt. Jag har en del projekt i hemmet i helgen. Det känns bra att jag delar upp dem på en dag var. BK jobbar i dag men kommer hit i eftermiddag, det ska bli skönt att få lite mystid tillsammans i kväll. Njuter massor bara av tanken på BK - det är en härlig känsla. Ser fram mot att komma igång med dagens göromål men jag ska inte jäkta igång utan ta det lite pö om pö har jag tänkt mig. Jaha då, det går också - har jag hört.

8 februari 2015

(6.14) Gårdagen var en härlig dag med BK, mycket mys och skön avkoppling. På eftermiddagen brakade det till uppe på taket och så var det dags att kila ut och ta bort en ny skidpist i trappen. Det vara så väl packat så vilken pistmaskin som helst skulle blivit grön av avund. Lilla skyffeln var ett ypperligt redskap att reda ut pisten. Skönt ute och en fröjd att njuta i solen.

Ska börja beta av min "att-göra-lista" inför lördagen. Jodå, jag har börjat lite redan tidigare i veckan men nu är det dags att jag får lite fart på göromålen. Gårdagen blev annorlunda mot vad vi tänkt oss, men så blir det ibland och då är det bara att följa med i förändringen.

(17.43) Skjutsade hem BK på eftermiddagen efter en härlig, mysig och helt underbar helg tillsammans. Grejande, planerande och fixande inför kommande lördag. Hur kul som helst! BK - ett major ljussken i mitt liv. Vi är nog så där lagom galna båda två och det är det som gör att vi blir ett "dream-team" tillsammans. Sitter nu och myser med en brasa på kvällskvisten, strax dags för lite kvällsmat och småningom en lång och skön natts sömn. Ser fram mot veckan och dess göromål. Det känns som att jag ligger i fas med göromålen hemma för att ha koll inför stundande evenemang - trygghetsfaktor. I morgon blir det jobb-jobb i länsmetropolen heldag. En intressant dag som säkerligen ger goda erfarenheter.

9 februari 2015

(17.13) Hemma igen efter en dag i länsmetropolen. En givande dag trots att den blev lite annorlunda mot vad jag förväntat mig. Kul att träffa kollegorna i nätverket och god mat. I kväll har jag en extra stor saknad - saknar Herr och Fru Fickolén Pasoll så det stretar i hela själen. Ofattbart tomt och tröstlöst. Känner deras närvaro men saknar massor att kunna hålla om och krama. Usch - trääälig känsla till tusen. På lördag är det ett år sedan de fick återförenas i en annan sfär... En sorgens men ändå en glädjens dag - just för att de fick återförenas igen. Saknaden är så tydlig att den nästan går att ta på. Det är svårt att hitta rätt ord för att beskriva känslan.

Jag är så tacksam över att jag träffat BK, ja det är ju faktiskt Herr och Fru FPs förtjänst. Jag tror minsann att de puttade in BK i mitt liv - det känns i alla fall så. Det är jag obeskrivligt tacksam för.

10 februari 2015

(17.47) Kaffe och avkoppling efter en lång och effektiv dag. Jag hann mer än jag räknat med innan KH i morse, skönt som bara den. Sedan har även dagen på KH varit mer effektiv än jag trodde den skulle bli. Många möten men givande till tusen. Har varit iväg med lite skräp sedan jag kom hem och även textat lite som stod på listan inför helgen. Ah, det börjar kännas som nöjdhetsfaktor hög. Innan jag for hem stannade jag en stund hos BK och fikade. Njöt så klart av sällskapet!

Det känns som att jag ska satsa på en tidig afton för att vara utvilad till i morgon. Ännu en dag med många möten men jag ser absolut fram mot den. Hoppas kunna samla mina tankar och strukturera upp mig en aning trots mötesfrekvensen. Funderar på om jag ska göra något mer hemma i kväll eller bara ta det lugnt. Det logiska vore att vila resten av aftonen - jag tror nog jag lyssnar på den tanken i kväll.

(19.58) Afton, avkoppling och ett som vanligt mysigt samtal med BK i telefonen. Njuter massor! Känner mig så fantastiskt privilegierad i tillvaron. Tänk att få uppleva alla dessa känslor och ändå känna att det är så lagom. Mmm... det är nästan så det är svårt att hitta ord för att beskriva känslan rätt. Det börjar bli dags att dyka ner för att inte missa värdefulla minuter av skönhetssömnen.

11 februari 2015

(3.18) Något tidig morgon... Har surfat lite och strax blir det en titt i tidningen. Laddar för lite röjande i hemmet på morgonkvisten. Skönt att få lite gjort innan KH. Känner mig helt klart redo och väldigt inspirerad inför kommande dagar. Skoj som bara den och ett minne för livet. I och för sig är väl allt ett minne för livet - bara man kommer ihåg det. :-) Mums, morgonkaffet är baske mig det godaste på hela dagen. Värmer gott och är helt klart speciellt.

(19.08) Några timmar senare... :-) Har haft en väldans effektiv och givande dag även om jag varit lite sömnig mellan varven. Snabeldraken fick komma ut på en svängom i morse vid halv fyra, det gick galant och under tiden vi valsade runt snurrade tvättmaskinen med en laddning och sängkläderna hängde ute i den friska luften. Ah, det är gott att komma igång på morgonen.

Flera möten på KH under dagen och även de givande till tusen. Kom hem på eftermiddagen och då fortsatte jag att vara lite effektiv en stund till. Det gäller att passa på när ångan är uppe. Inventering av inventarier inför helgen, väldigt tillfredsställande att få lite koll på läget. I morgon får jag BK med mig hem, ja efter att jag gjort klart mitt på KH alltså. Torsdagslyx att få mysa med BK!

12 februari 2015

(4.39) Ny dag, nya möjligheter och nya uppdrag. Härligt att ha en hel dag framför mig med lite inskrivet och annat öppet - en vanlig dag med andra ord. Det blir inte lika effektiv morgon i dag, men lite ska jag nog få gjort. Snart är kaffet urdrucket och det är dags för mig att masa mig ur sänghalmen. Hoppas det flyter på bra på KH i dag, många möten men väldans trivsamt. Sedan är det bara att hämta BK och fara hem för att planera och njuta. :-) Önskar alla där ute en härlig torsdag och lycka till med allt ni fyller er dag med.

13 februari 2015

(18.11) Afton i hemmet, myser med BK!!! Vi har grejat och donat lite i dag inför morgondagen - mys de lux. :-) Det kan vara så att jag ska byta yrke och satsa på catering i stället... Nähä då, det kommer inte på fråga. För tillfället har vi lite fikapaus men strax är det dags att sätta fart igen.

14 februari 2015

(6.17) Morgonfika i soffan, njuter av morgontimmen och av att det är dagen i dag. Konstaterar också att brorsan och jag har världens bästa och goaste morbror och moster. Även där har vi haft tur som bara den och privilegierats utöver det vi trodde var möjligt. Jag ska strax ta mig samman och börjar greja lite med några småsaker här hemma, först ska kaffet avnjutas så klart. Tänk att det är ett år sedan Herr och Fru Fickolén Pasoll fick återförenas i en annan sfär.

(21.41) Har slagit mig ner vid köksbordet den här speciella lördagskvällen. :-) Trött men otroligt nöjd med tillvaron, livet och det faktum att BK och jag nu officiellt är en familj. Härlig känsla för både kroppen och knoppen. Ja, även om fötterna känns som att de gått ett "sjumila-race" och kroppen helst bara vill sträcka ut sig och sova i minst "förton" timmar. Fantastiska människor som förgyllt vår dag med sin närvaro och fantastiskt att få uppleva dagen tillsammans med BK. En dag mitt i livet - en dag att minnas för resten av mitt liv. Ljuvligt! :-) Det är svårt att inse att dagen går mot sitt slut och jag faktiskt behöver krypa ner för att sova - vill bara sitta uppe och njuta av dagens upplevelser. Livet är bra härligt, ännu en gång inser jag hur privilegierad jag är att få uppleva allt detta. Dagen i dag - ett liv.

15 februari 2015

(6.40) Jag kan inte sluta le... har nästan lite träningsvärk i kinderna efter gårdagen. :-) Som tur är sitter leendet i hela kroppen och inte bara i kinderna. Ska strax börja plocka lite här hemma men måste bara le lite till först, ja det fortsätter jag nog med även då jag plockar kan jag tro. Önskar alla där ute i världen en skön, harmonisk och avkopplande dag.

(17.39) Eftermiddag/afton i hemmet. Småfixande under dagen så att det ser ut som vanligt igen efter gårdagens begivenhet. Slappar i soffan med BK och bara njuter av tillvaron i största allmänhet - lyxig söndag med andra ord. Strax dags för kvällsmat och det är bara att plocka fram något och värma, skööönt.

17 februari 2015

(19.00) Kväll i hemmet, myser med BK. Efter jobbet var jag helt slut och unnade mig en tupplur - ja, inte slut på grund av jobbet utan av att jag varit sömntrött precis hela dagen. Det är väl festligheterna som tar ut sin rätt i efterhand kan jag tro. Men vad gör väl det??? Inte ett dugg skulle jag vilja påstå. En givande dag på KH med en hel del gjort trots att jag gäspat en stor del av dagen. Undrar just hur kollegorna haft det, lätt syrebrist eller så eftersom jag sugit in några hundra liter per gäspning.

Nu är det i alla fall kväll och mysfaktor hög. Mmm... :-) Kaffe, tårta och avkoppling - ja, som en tisdag mitt i livet ska vara helt enkelt. Lider med BK som hostar en del. Hm, önskar jag kunde trolla bort hosteländet. I morgon är det en helt mötesfri dag på KH för min del, ser fram mot att få gjort en hel del på min "att-göra-lista" i lagom takt med utrymme för en del klurande.

18 februari 2015

(18.28) Afton i hemmet, myser framför brasan och mår fakiskt precis som jag förtjänar - TOPPEN! :-) Alla förtjänar vi att må toppen och jag hoppas att var och en av er känner det. Kom hem relativt tidigt eftersom jag var på KH redan klockan 5 i morse. Hade slaggat hos BK så jag hade kort väg till jobbet - skönt mellan varven. En bra dag på KH med mycket gjort men i lagom tempo. De här dagarna som poppar upp ibland, mötesfria och härliga, är en energiboost för effektiviteten.

BK var här en sväng efter dagens första jobbpass. Nu är det jobb igen i några timmar, men snart kommer BK tillbaka - JIPPI! :-) Det är så mysigt att bara vara tillsammans, prata om allt möjligt och bara finnas för varandra. Ett stort privilegium med ömsesidig respekt. Jag är så tacksam för att jag får uppleva det med en sådan fantastisk person som BK. En själsfrände som utmanar och stöttar.

Tänker tillbaka på lördagen och alla fantastiska människor som förgyllde vår dag. En dag jag kommer att bära med mig som en behaglig tanke och varm känsla. En dag som innefattade så mycket men ändå var så lagom. En dag helt i min smak - en heldag med BK!

19 februari 2015

(16.44) Eftermiddag i hemmet efter en sväng förbi "affärn" på vägen söderut från KH. Nu stundas nya projekt - härligt. Reflekterar över dagen på KH, ett par möten med givande dialog och planer för vidare utveckling. Sånt gillar jag skarpt och det ger mig energi till tusen. I dag är det bara att hålla i "peruken" om man ska vara ute. Väldans vilka vindbyar. Mäktigt att se naturens krafter, ja om det är lagom som här alltså. Jag kan nog inte ens föreställa mig hur det känns att vara i områden i världen där vädret tar i rejält.

Det har töat ordentligt här hemma i dag, nästan ingen is kvar i garageinfarten. Bra på ett sätt även om jag gärna hade haft snö någon månad till. Önska kan vi men inte påverka. Jag hade hoppats på att få ta ut skidorna någon dag i vinter men det ser inte speciellt lovande ut för tillfället. Nåja, de ligger så fint nere i källaren - jag kan ju gå och klappa på dem ibland så blir de glada.

Jag fascineras över alla fantastiska kollegor jag har på KH och i hela kommunen. Det är ett privilegium att få jobba med det jag gör och ha de kollegorna jag har. Känner stor tacksamhet över det varje dag. Om ett par veckor har jag jobbat på KH i 5 år, jag känner fortfarande samma längtan till jobbet varje dag. Det är en häftig känsla - jag önskar att alla skulle få uppleva den.

(17.56) Jag har precis "fluktat" klart på "Böda Camping". När programmet var slut slog det mig: "Vem är jag att förundras över de människor som ställer upp på att bli filmade?" Jag är väl blott en feg krake som bara sitter och tittar på. De starka är de som ställer upp och bjuder på sig själva. En stor eloge till dem, liksom de personer vi fått följa under en längre tid i "Ullared".

21 februari 2015

(7.04) Helgmorgon med kaffe och surfande. En helg utan några speciella göromål. Gårdagskvällen förgylldes av att grannarna kom över och språkade en stund. Trivsamt och avkopplande! Njuter av helg, livet och allmänt behaglig känsla av välbefinnande. Ja, jag tror jag fortsätter med det hela dagen faktiskt.

(13.03) Skidåkning på TV, lagom avkoppling efter lunchen. Har fixat lite med bilder så nu finns nya i bildgalleriet. Kul att greja lite och skönt att tömma kameran. Har lite fler bilder som är potentiella bilder till bildgalleriet men de kikar jag på lite senare. Jag kan ju inte komma ifatt - vad ska jag då göra när det är gjort? :-)

22 februari 2015

(6.47) Morgonkaffe och tidningen är skumläst. Småtrött men har hela dagen till förfogande att göra vad jag vill eller ingenting. Ah, helgkänslan är behaglig - bara ladda batterierna och vila inför kommande vecka med trivsamma göromål på KH. Ska nog tvätta lite i dag, lite sånt där som inte är brådis med men ändå är skönt att få bort från tvättkorgen.

(14.19) Lunch med BK innan det var dags för nytt arbetspass. Jag ska strax flanera ut en sväng, till kyrkan för en själsligt välgörande stund. Jag måste säga att det är lite "april-väder" ute i dag - det gäller att gardera mig när jag ska promenera helt enkelt. Hoppas på uppehåll, i alla fall de stunder jag är ute i geografin och rör mig.

23 februari 2015

(6.49) Måndag morgon, ny vecka framför oss med nya utmaningar, uppdrag och göromål. Lagom med mötestätheten i Filofaxen och bra med tid för att grotta ner mig i egna göromål på KH. För en gångs skull lite småseg på morgonen och svårt att komma igång. Nåja, det ger sig nog om en stund när kaffet kommit ut i systemet och morgonrutinen är avklarad.

(16.51) Eftermiddag i hemmet, brasan är tänd och kaffet upphällt. Jag sitter och kurar skymning med brasan sprakandes, funderar över allt och ingenting. Saknar Herr och Fru Fickolén Pasoll så det känns ända in i själen. Tomheten går nästan att ta på, så påtaglig är den. Tror nog aldrig det går att förklara den känslan för någon som inte upplevt den. Inget att sträva efter men oundvikligt eftersom det är en del av livet. Jag är bara så tacksam för alla år vi fick tillsammans, alla upplevelser och all kärlek. Min obevekliga beundran för Herr och Fru Fickolén Pasoll kommer aldrig att falna - det vet jag med säkerhet.

I sorgen och tomheten fick jag förmånen att möta BK, en människa jag inte trodde var möjligt för mig att möta. Den värme, trygghet, kärlek och "lagomhet" jag får från BK är ytterligare ett stort privilegium. Min tacksamhet finner inga gränser - så är det. Tack "morfar" för det!

24 februari 2015

(2.54) Morgon/natt... Vaknade för en timme sedan med obehag i halsen, småtryck i skallen och lite lätt täppt i näsan. Hm, bara att slänga på kaffet och rigga datorn. Strax är kaffet urdrucket och jag ska göra ett försök att blunda en stund till - en lång dag på jobbet väntar och jag har ingen lust att bli liggande nu. Ja, hur mycket jag nu kan påverka det. Försöka duger. Det är stilla i Metropolen, skönt och avkopplande - precis som det ska vara klockan tre på morgonen/natten. Ser fram mot dagens göromål och njuter av att ha det jobb jag har. Önskar att alla förmånen att känna så.

(17.59) Hemma igen efter en trivsam, givande och väldigt lyckad dag på KH och annan ort. Som tur var somnade jag om en stund i "morse" så jag var hyfsat utvilad då jag steg upp. Lite av täpptheten, halsonda och trycket i skallen hade gett sig. Det blev dessutom en lång dag på jobbet, stämplade precis ut efter att kommit hem från sista mötet och fixat lite i e-posten. Tror nog jag fick till 11½ timme i dag, lunchen borträknad. Ja, det är inget mål att ha så varje dag men i dag känner jag mig bara nöjd med att det gått så bra. Med tanke på den tidiga morgonen och känslan i kroppen alltså.

Om en timme ungefär kommer BK hem - jag längtar som bara den. Vi ska väl få något nyttigt i oss, jag har inte riktigt kommit på något bra än. Har faktiskt sms:at om pizza, men jag får se vad responsen blir. :-) Men en pizza skulle sitta fint i kväll - känns nästan som att kroppen har behov av det. Hm, det där sista var ljug... i så fall är det nog själen som har behov av en pizza. Det är väl nog så viktigt att ta hand om själen tycker jag. I och för sig är det rena själavården av att umgås med BK - men det blir jag inte mätt på - - aldrig!

25 februari 2015

(6.04) Morgonmys med kaffe och fötterna i högläge - en morgon mitt i veckan, mitt i livet. Laddar för en dag på KH, lagom med uppbokad tid och resten till att strukturera upp och fixa göromål. Det blir nog en härlig dag kan jag tro. Ska försöka att göra en lagom lång dag i dag med tanke på gårdagens många timmar. Hur kul det än är kan det vara bra att inte jobba för länge om dagarna.

26 februari 2015

(17.16) Torsdagsmys i hemmet. Sitter och kopplar av efter en bra dag på KH. Hade tänkt att jag skulle fixa och dona lite hemma i kväll men spar det till helgen. Stod en stund och pratade med grannarna innan jag gick in, trivsamt prat men burr så kalla vindar. Solen sken lite då jag kom hem men nu är det nästan så att jag skulle kunna gissa på snö till kvällen.

Längtar efter BK men jag får öva tålamodet och vänta något dygn till innan det blir mys på riktigt. Har pratat med BK en sväng i telefonen - över Käglan. BK var på väg till länsmetropolen för att besöka sonens skola. Nu ska jag fortsätta med mina göromål för kvällen - så lite som möjligt på så lång tid som möjligt.

27 februari 2015

(15.27) Hemma, helg och avkoppling. Ah, jag har till och med varit till ICA efter KH. Skönt som bara den att få det gjort. Jag hade nota redan i måndags men har skjutit på det flera dagar. Nu är det gjort för den här gången och skåpen är välfyllda. Mmm... bara att njuta av faktumet. Jag var till tandläkaren i morse, skönt att även ha det avklarat med gott resultat. Fokuserar på att få lite ordning på systemet och bli av med den förkylningstendens som ligger och lurar. Ja, vila är en bra medicin precis som god sömn. Jag kurerar allt jag kan och hoppas det hjälper.