Januari 2015

1 januari 2015

(16.57) Nytt år och nya möjligheter. En härlig nyårsdag med BK, lingonsylt är fixad, bra träningspass på gymmet och lite förberedelser för kommande dagar. Skön dag med lagom tempo och massor av avkoppling trots grejande. Nu är brasan tänd och jag har placerat fötterna i högläge för lite avkoppling i stillhet och ro. Skönt att bara vara och känna mig nöjd med dagen och dess innehåll.

2 januari 2015

(7.18) Blåsigt värre i geografin i dag, får se om vindarna tillåter en liten utevistelse under dagen. Enligt rapporter i tidningar och på vädersidor bör vi hålla oss inne i dag. Morgonkaffet är avslutat och jag funderar på om det faktiskt börjar bli dags för frukost. Tycker nästan det känns som att kroppen säger något sådant. Det blir nog för övrigt en väldigt behaglig avkopplingsdag i dag, inga större göromål i åtanke.

(18.16) Afton och jag har bedrivit "färdtjänst" till "förorten". BK fick komma hem ordentligt efter en dags arbete och jag får trivsamt umgänge hela kvällen - ja, bara att njuta med andra ord. :-) Här sitter vi med var sin dator och är hur sociala som helst. Vi kanske skulle skypa... :-))) Näe då, det är snart dags att stänga locket, få lite käk i oss och sedan bara vara hela kvällen. Ja, ända till jag stänger ögonlocken och somnar ovaggad så klart. Njuter i alla fall hur mycket som helst och skulle inte vilja byta bort stunden för "allt smör i Småland".

3 januari 2015

(9.08) Morgon/förmiddag i Metropolen. Jag har precis landat efter en trivsam tid med BK. Friskt och klart ute, det ser ut att bli en strålande dag. Biltvätt står förhoppningsvis på schemat i dag. Hoppas det är ledigt i tvätthallen när jag far ner. Kanske blir det en sväng i geografin med kameran också, det visar sig. Funderar på en kopp kaffe men jag tror jag tar den efter tvätt av bilen.

(12.53) Bilen är tvagad, gymmet avklarat och lunchen har landat i systemet - en väldigt effektiv och skön förmiddag med andra ord. Bilen ja... stackars den vad smuts det var. Jag tyckte mig höra ett belåtet "brum" från garaget när jag kilade upp efter tvagningen. Tror nog att bilen var lika belåten som jag. Har språkat en stund med lillebror, lika givande som vanligt. Funderar på vad jag ska hitta på på eftermiddagen. Ja, jag får fundera en stund till för jag har fortfarande kaffe kvar i koppen. Ska agera "färdtjänst" i eftermiddag igen - hämta hem BK. :-) Flera dagars samvaro med mys och mycket trivsam tillvaro, det är nästan så jag känner mig lite bortskämd.

(15.40) Eftermiddag, kaffedags igen. :-) Jag har roat mig lite med bilder vid stora datorn, tömt kameran och kört backup - ja till och med fått ut några nya i bildgalleriet här i cyberspace. Kul att greja med dem. Fick lite mer överblick över objektivbehov och användande av objektiven då jag pysslade med bilderna i dag. Tänkte tända en brasa men tror jag lugnar mig med det till jag hämtat hem BK. Har tänt ett värmeljus så länge - oh, vad varmt det blev...

4 januari 2015

(7.30) Mysig morgon i Metropolen, jag har avnjutit dagens första kopp kaffe - den godaste på hela dagen tror jag minsann. Ser fram mot en promenad i geografin i dag, hoppas vädret blir som utlovat. Ska strax börja fixa lite frukost så att BK inte far till jobbet hungrig, det går ju inte för sig. :-) Känner fortfarande hög nöjdhetsfaktor efter gårdagens tvagning av bilen. Helt fascinerande att den kan bli så smutsig och egentligen lika fascinerande att det kan gå att tvätta bort så pass lätt. Lyxigt att ha så många dagar ledigt runt den här helgen men också välbehövligt för både kroppen och knoppen.

5 januari 2015

(20.37) En härlig dag, ledig och bara vara med BK. Utflykt till länsmetropolen och sedan ett uppfriskande pass på gymmet - en optimal ledig dag med andra ord. :-) Resterande timmar på dygnet blir vila, avkoppling och ytterligare bara-vara-tid. Tacksam för tillvaron och möjligheterna till harmoni, tacksam för alla nära och kära som finns runt omkring.

6 januari 2015

(6.09) Morgonfika och en tur i cyberspace innan dagen tar fart. Får se om det blir något med den utlovade snön i dag. Vore rätt fint att få lite vitt i geografin igen, det blir så mycket ljusare vilket säkerligen påverkar oss alla. I morgon är det dags för KH igen efter en hel veckas ledighet. Ska bli skönt att få komma igång att jobba lite igen, även om ledigheten varit mycket avkopplande, behövlig och skön. Ganska optimalt att börja med en tredagarsvecka efter ledigheten, det blir en lagom mjukstart. Grunnar på om julsakerna ska få krypa ner i lådorna i dag eller om jag ska vänta till helgen. Hm... ja, jag får fundera en stund till innan jag bestämmer mig.

8 januari 2015

(21.05) Afton i hemmet och jag summerar en givande dag med mycket gjort i lagom takt på KH. Väl hemma blev det en sväng på gymmet, förvånande för mig själv att jag faktiskt tränade efter KH. Var alldeles för trött i morse för att träna och så visste jag ju att BK skulle vara med och köra på kvällen vilket motiverade till ett bra pass, även om kroppen var lite loj även på kvällskvisten. Nu blir det inte många knop till i dag, tidigt i säng för skönhetssömnen och naturligtvis också för att vara redo för en ny dag på KH i morgon.

10 januari 2015

(6.15) Morgonfika på ägorna, njuter av tystnaden och stillheten så här på lördagsmorgonen. Strax dags för en tur ner i källaren och röra lite på kroppen. Det förutspås snö i Metropolen med omnejd i dag, vi får se vad som kommer. Dagen i dag innehåller utflykt med BK mot östligare destinationer, en med största sannolikhet trivsam dag.

11 januari 2015

(10.04) Förmiddag i Metropolen, kaffe och fötterna i högläge. Har varit ute på morgonen och tagit mig an den upp-plogade vallen från i går kväll. Relativt hård bitvis kan jag väl säga utan att överdriva. Det gick bra och nu är det fritt att komma in med "vrål-åket". Sitter och njuter av tystnaden och stillheten som är i hemmet - det är en lisa för hela själen. Klurar på vad jag ska ta mig an för göromål, det finns några trivsamma alternativ men jag har inte bestämt mig för i vilken ordning jag ska ta dem. Det är väl helt enkelt bara att vila en stund till och klura på det världsliga dilemmat... :-)

13 januari 2015

(19.30) Afton i hemmet, brasan är tänd och jag sitter och summerar de två första arbetsdagarna den här veckan. Väldigt givande dagar och ett makalöst flyt med göromålen. Nöjdhetsfaktor skyhög med andra ord. Dagen i dag blev liiite längre än jag tänkt mig från början, kom till KH kvart över 6 och stämplade ut 17.45. Ja, det blev ett skapligt pass men givande och väldigt effektivt. Väl hemma fixade jag lite käk och i och med det blev ett par matlådor redo för "framtida uttag". Känner mig över förväntan pigg i kväll, nåja inte helt slut i alla fall.

Pratade med BK på vägen hem från KH och det var bra på kursen. Skönt när även kurserna är givande förutom all god mat som är brukligt. Har även haft en liten stund i luren med kära bror, även det givande som brukligt. Tänk vad härligt det är med syskon, jag har ju dessutom haft tur som bara den som fått just honom som bror. Nähä, nu ska jag fortsätta att njuta av brasans sken, ljud och mysfaktor.

(20.10) Något senare och, nej då, jag har inte somnat än. Skön brasvärme i rummet och jag fortsätter att mysa en liten stund till. Ser fram mot morgondagen på KH och att få en hel del gjort, ja det föreställer jag mig i alla fall. Har kurs på eftermiddagen med ett härligt gäng, kul som bara den att få ha de tillfällena med deltagarna. Får se om det kan bli fler tillfällen framöver. Ja, det hänger nog lite på mig själv också misstänker jag.

Livet - mitt att leva.

Gör mot andra som du vill att de ska göra mot dig.

Det måste väl vara grundplåtarna för oss alla. Vi ska vara fria att leva våra liv men därmed inte sagt att vi hänsynslöst ska bete oss som vi vill mot våra medmänniskor. Visst, ibland är vi inte eniga och ibland kanske vi inte tycker att någon medmänniska gör som vi förväntat oss. Samtidigt är det väl viktigast att den personen fattar besluten själv, väljer sin egen väg - så länge det motivet är värme, kärlek eller omtanke. Hur ska vi annars kunna få erfarenhet, lära oss om oss själva och vår förmåga till beslut? Det finns många tankar om ämnet men för aftonen nöjer jag mig med ovanstående rader. Vem vet... det kanske kommer andra vinklingar en annan dag.

14 januari 2015

(20.07) Kväll hemma efter ännu en lång dag på KH, lång men väldigt givande och med hög nöjdhetsfaktor. Hjälpte till med ett bilbatteri efter jobbet och for sedan söderut mot Metropolen, ICA och sedan hem. Skönt att landa hemma och få prata med brorsan en stund. Nu har kvällsmaten landat och brasan sprakar och värmer gott. Kvällskaffe och sedan dröjer det inte länge innan jag tippar omkull mig för i dag.

Stor saknadskänsla i kväll, tomheten och känslan av att ha förlorat en del av sig själv är svår att beskriva. Herr och Fru Fickolén Pasoll - ni fattas mig!!! Tomheten är som ett stort hål, ett hål man inte hittar något fäste i. Som tur är kommer den tomhetskänslan bara ibland. Tomheten finns där konstant men den avgrundslika tomheten infinner sig bara mellanåt. Känslan av att ha förlorat en del av mig själv är där konstant, den kommer jag inte från. Den får jag helt enkelt lära mig att leva med.

(21.05) Egentligen hög tid för mig att dyka ner, ja det blir nog inom en väldigt snar framtid misstänker jag. Brasvärmen har spridit sig behagligt i hela vardagsrummet och jag myser som bara den. Längtar liiite efter BK som är på fortbildning. Tänk att det ska vara nödvändigt... :-)

Satt och surfade på en välkänd site, "det-stora-kaffe-repet-siten", och förundrades över "vänner" som gör saker jag aldrig skulle gjort. Eller skulle jag det? Det kan nog vara nyttigt att flanera runt där inne mellan varven, om inte annat så för att starta en reflektion hos sig själv. Vi kallar oss vänner, men vad är en vän? Ja, det är nog generellt samma sak för oss alla men om vi går djupare än det generella - då tror jag att vi kan få differenser som skulle få regnbågens färger att se ut som en enda kulör. Vi är olika människor med olika grundtrygghet, olika värderingar och fram för allt olika erfarenheter. Hur lätt är det då att generalisera ett begrepp som vän? Vet din vän ens om vad du förväntar dig av en vän och fram för allt, vet din vän att du ser på eller räknar med den som din vän?

16 januari 2015

(15.26) Eftermiddag i hemmet och jag har valsat en sväng med snabeldraken, skurat badrummet och torkat golv. Härligt att ha det gjort och nu sitta med fötterna på puffen och njuta av en kopp kaffe. Det blåser som bara den ute och enligt vädersiten har det inte nått sin kulmen än. Hm, känns lite så där om jag ska ge mig ut igen. Får helt enkelt avvakta en stund och se hur det blir med blåsten.

Jag har haft en helt otrolig vecka på KH, hunnit massor och fått undan en hel del som legat och väntat ett bra tag. Nöjdhetsfaktorn är med andra ord rätt hög så här på fredagseftermiddagen. Jag flexade ut lite tidigare i dag, det kändes helt okej med tanke på att jag gjort flera timmar mer de övriga dagarna. Nu blir det garanterat en mysstund innan jag eventuellt tar mig för något mer.

(17.45) Uj, uj, uj... nu viner det på utanför husknuten. Det är nog länge sedan det var sånt här blåsväder i Metropolen, eller så är det jag som har dåligt minne. Det ser ut som att det ska hålla på hela kvällen och en bit in på natten. Skönt att ha tak över huvudet. På gränsen att det var svårt att få fyr i kassetten med tanke på vinden som trycks ner i skorstenen. Nåja, skam den som ger sig... Brasan sprakar gott.

(20.34) Ja, det var baske mig lite lätt spöklikt på vägen i kväll. Nästan inga bilar alls och kraftiga vindbyar - precis som vädersiterna förvarnat om alltså. Då kan man ödmjukt fråga sig hur smart det är att ge sig ut på vägen över huvud taget om man inte måste... Jag var ju inte tvungen, bara liiite. :-) Nu är jag dock under tak igen och det känns tryggt. Kaffe på gång och säkerligen någon liten go-bulle, ja förutom BK alltså.

17 januari 2015

(8.36) Frukosten är intagen och jag fortsätter morgonens harmoniska och makliga tempo en stund till. Det gäller att njuta när tillfälle ges. Några ärenden på förmiddagen och sedan hemmavistelse, funderar på om jag ska ta mig an lite foton från kameran. Det skulle kunna vara en trivsam lördagsunderhållning. Betydligt lugnare i vinden i dag, det tackar vi ödmjukast för med tanke på dagens "ärende-hantering".

(17.57) Trivsam tur till länsmetropolen på förmiddagen med BK och dotter. Anlände till Metropolen på eftermiddagen och prioriterade brasa framför foto-fixande, jag var kulen som bara den och i stort behov av brasvärmen. Efter en stunds eldande tog jag mig en lur under pläden, härligt som bara den och väldigt välbehövligt. Nu har systemet fått lite kaffe i sig så jag ska se vad jag kan ta tag i här näst. Antingen kör jag igång med foto-fixandet i kväll eller så får det vänta till i morgon eller så. BK kommer lite senare och då är det helgmys som står högst på prioriteringslistan så klart.

18 januari 2015

(6.30) Morgonfika och mysig stund på ägorna. Härlig kväll med BK i går, som vanligt alltså. :-) Fantastisk känsla och ändå så lagom - optimalt. Hoppas på en relativt vilsam dag i dag, vet ju att det kommer vara rätt påställt hela veckan på KH eftersom jag själv gjort planeringen. Vissa veckor blir så men det är bara skoj för att inte tala om nöjdhetsfaktorn när sådana veckor är avklarade.

19 januari 2015

(20.10) Afton på ägorna, brasvärmen sprider en skön känsla i hela systemet - såväl i kroppen som i knoppen. Kvällens sista kopp kaffe är avnjuten och jag har varit ute och sopat av på trapporna och gången. Var förbi BK på vägen hem från KH och blev bortskämd med kvällsmat. Mumsigt som bara den och avkopplande att umgås en stund innan var och en tog sig an sina göromål för kvällen. Funderar på om jag ska ta mig en tidig kväll för att få vila lite extra innan morgonen.

Jag var lite dumdristig på gymmet i går eftermiddag och körde en övning jag inte skulle gjort. I vanliga fall är inte den övningen några problem men i går tänkte jag till och med skippa den eftersom jag kände mig lite trött i ryggen på förhand. Nähä då, inte lyssnade jag - körde på som vanligt och sedan gick det som det gick... Stelheten har suttit i hela dagen men jag har verkligen försökt töja ut eländet. Lite bättre nu på kvällskvisten så i morgon är det nog helt okej tror jag. Om inte annat kan jag ju köra samma övning igen - då kanske det går över...

20 januari 2015

(6.41) Kaffe och ett tappert försök att vakna, jag har blivit en riktig sömntuta på morgnarna. När jag vaknade insåg jag att det skulle ta en stund för mig att resa mig, uj vad stel jag var. Nåja, nu har jag töjt loss en del av det och strax ska jag ut och sopa, då kanske resten ger sig. Hm, sopning kanske inte är det bästa men det är bara att ta det lugn. Lugnar mig till eftermiddagen med gymmet, kan vara skönt att komma igång i kroppen innan jag utsätter den för fler övningar.

22 januari 2015

(17.58) Afton på ägorna och jag summerar ännu en effektiv och givande dag på KH. Skönt som bara den att ha lite flyt i göromålen om dagarna och känna hög nöjdhetsfaktor vid dagens slut. Jag började dagen hemma med snöskottning i 45 minuter - bra motion på morgonkvisten vill jag lova. Njuter av att komma hem och se ägorna täckta av snö, det förmedlar ett sådant lugn och hela själen blir sprallande glad. Inte mindre glad blir jag att höra grannbarnens prat och glada röster när de gräver i snövallarna och njuter fullkomligt av vinterns härlighet. Det blev några minuters skottning för mig även då jag kom hem. Plogbilen hade varit här under dagen och kört undan på ett beundransvärt sätt. Hade bara en liten vall att ta och sedan fick det bli trapporna och gången också. Helt rent framför garageinfarten - toppen. BK roar sig hemma i "Förorten" i kväll - kan tänka mig att det är en del snöskottning där också. Kan se BK framför mig med skyffeln i högsta hugg och hastigheten inställd på turbo. :-) Go BK!!!

23 januari 2015

(5.00) Morgonfika och en tur i cyberspace har fått smyga igång dagen, ja så har jag slängt i en laddning i tvättmaskinen. Strax dags att hämta upp den och sedan logga in och göra lite jobb-jobb. Först måste jag avsluta morgonkaffet så klart. Ser fram mot dagen och dess göromål. Lite senare ska jag upp till kollegor för några timmar workshop. Trivsamt som bara den och väldigt givande.

24 januari 2015

(9.46) Förmiddag på ägorna och jag slappar en stund innan brorsan anländer. Har varit till ICA och shoppat på morgonkvisten, skönt att handla tidigt när det är rymligt och lättframkomligt på affären. BK for till jobbet i morse och har väl varit piggare skulle jag vilja påstå. Hm, det är inte bara att vara hemma för en del yrkesgrupper. Håller tummarna att BK får en bra dag med lagom tempo och flyt i göromålen - jag är redo att pyssla om när arbetsdagen är slut.

Nu har det börjat snöa - de håller vad de lovar. :-) Jag skulle behöva göra lite jobb-jobb hemma i helgen. Har deadline i slutet av veckan och en hel del småpyssel kvar att göra innan dess. Min dator ska dessutom till IT för att bli ompysslad en av dagarna så jag tror nog jag får ta mig i kragen i helgen och göra lite innan arbetsveckan börjar. Kaffet är urdrucket så nu får jag se till att göra mig själv redo till brorsan dyker upp.

25 januari 2015

(5.52) Söndag morgon och det är väldigt stilla runt omkring. Myser på en stund till innan jag ska ta tag i lite jobb-jobb som behöver göras innan veckan börjar. Gjorde lite i går och hittade då koden jag sökt en stund, brorsan tipsade mig om var jag skulle leta. Jippi!!! Ser fram mot att få fixa till det senare i veckan. Det är inget jag kommer att justera i dag - var sak har sin tid. Tror nog jag ska unna mig en riktigt slö dag i dag, när jag är klar med jobb-jobbet så klart. Hade en väldigt trivsam dag i går med brorsan hos morbror och moster. Det är alltid så givande att sitta och prata med dem - avkopplande, roligt och skönt att bara vara med dem. Om en stund ska jag gå ut och röra mig en vända med kvasten, sopa de fjun som dalade ner under gårdagen.

(10.17) Har jobb-jobbat klart och fick gjort det jag kände att jag behövde göra. Det var inte lika smidigt som vanligt, tror att datorn har någon förkylning eller så... Tur att den ska in till IT på reparation i veckan. Tog mig ut en sväng på ägorna när jag hade jobb-jobbat klart och skottade undan det lilla som var. Skönt att ha rent till i morgon - det skulle eventuellt komma lite mer snö då. Det var en lättnad att få jobb-jobbet gjort, hade lite funderingar på hur jag skulle kunna lösa det innan fredag. Bra att det blev gjort i dag, då kan jag släppa det. BK kommer hit om en stund, jag ska pyssla om lite. Inte kul att vara däckad av någon elak bacill eller så.

(18.52) Afton och kvällsmaten har landat behagligt i systemet. BK var här en sväng på dagen så att jag fick pyssla om. Det var nästan så att vi inte behövde tända brasa på grund av febern... men det blev brasa i alla fall för att få upp rumstemperaturen en aning så att BK inte skulle frysa så mycket. Två plädar och brasa och ändå kulen - ja, då är febern en bit upp skulle jag vilja påstå. Jag tänkte börja frosta av frysen nu men tog mig själv i örat och sa ifrån med bestämt tonfall. Jaha då, jag lyssnade på mig själv och bestämde att frosta av en annan dag. Ibland är jag lydig, men bara ibland. :-) Längtar till i morgon när arbetsveckan sätter fart. En intensiv men spännande vecka vad gäller jobbet. Jag gillar när det är massor att göra, samtidigt är det bra att det inte är så hela tiden - då skulle jag nog inte uppskatta det på samma sätt.

26 januari 2015

(17.32) Hemma framför brasan - vardagsmys de lux. En bra dag på KH och välbehövligt besök hos frissan direkt efteråt. Har fått i mig lite mat och tänker bara koppla av resten av kvällen. I morgon väntar nya möten, utbildningar och annat skoj. Härligt när det är lite tryck i göromålen. Ser med spänning och förväntan fram mot slutet av veckan, då kommer de verkliga utmaningarna. Jag känner mig dock lugn och full av tro på att vi kommer att fixa det galant. Det ska i alla fall bli väldans kul.

27 januari 2015

(19.47) Afton i hemmet, sömnig som bara den efter en lång men effektiv dag. Många möten och en annorlunda dag eftersom jag blev av med min dator mitt i. Sånt som händer och bara att gilla läget. I morgon eller övermorgon är datorn tillbaka och frisk igen. Var hem till BK en sväng på lunchen, bonustid och skönt att träffas så här mitt på vardagen. Bonus de lux skulle jag vilja påstå. Trivsamma möten på jobbet i dag och lyxigt att få jobba med det jag gör.

I morgon är det heldag med arbetslaget på annan ort. Verksamhetsplanering och säkerligen en och annan god kopp kaffe mellan varven. Ser fram mot att få komma tillbaka till KH i morgon eftermiddag och se om min dator kommit tillbaka från "doktorn". Efter KH i morgon ska jag på massage - det ska bli skönt för hela anatomin. Nu härmar det sig helt klart sovdags för mig och jag ska avsluta kvällens sista kopp kaffe. Tror nog jag behöver ställa klockan till i morgon bitti, det händer inte ofta men nu är det nog dags.

28 januari 2015

(4.11) Morgonstund... Har varit vaken sedan tre, tidningen är läst, kaffet urdrucket och snart ska jag ge mig in i nästa tidning. Nåja, jag kan ju inte ha sovmorgon varje morgon så det var väl på tiden att jag vaknade som jag gjorde. :-) Ser fram mot dagen, en heldag med arbetslaget, och hoppas på effektivt görande som vi brukar ha. Tänk att januari snart har passerat - uj, jag tycker det gått riktigt fort. Fascinerande det här med tid och hur vi upplever den.

30 januari 2015

(5.10) Ny dag och nya möjligheter. En intensiv men väldigt rolig och givande arbetsvecka går mot sitt slut. Det har blivit några timmar plus på flexen under veckan, vilket var väntat. I dag kör vi slutspurt på ett projekt som pågått en tid. Härligt att få se resultatet och en eloge till alla som jobbat med brinnande iver och stort engagemang. Det är projekt som dessa som ger extra energi till drömjobbet.

Jag ska starta dagen med en sväng på gymmet innan jag gör mig redo och far norrut till arbetsplatsen för dagen. Efter jobbet kanske BK hänger med en sväng hem - ett underbart avslut på en toppenvecka. Det kan inte bli mycket bättre än så skulle jag vilja påstå.

I går när jag kom hem på kvällskvisten var det skidbacke vid trappen utanför ytterdörren. Bara att ta fram lilla skyffeln och ge sig på den välpackade pisten. Taket vill väl inte ha snön kvar på sig kan jag tro. Enligt vädersidan ska vi få drygt en och en halv decimeter snö från i kväll till och med i morgon. Det blir fint i geografin.

31 januari 2015

(20.44) Afton på ägorna, jag njuter av helgkvällen och det faktum att jag känner för att sitta uppe en stund och bara vara. Njuter även av att jag haft en underbart skön dag tillsammans med BK - livskvalité, glädje, harmoni och massor av lycka. Det är ett privilegium att få känna och uppleva alla de känslorna och samtidigt känna att det är så lagom.

Började dagen med ett pass på gymmet och sedan 40 minuter med snöskyffeln och de 10 cm blötsnö som kommit. Jaha då, det gick bra och det var väldans skönt att vara ute och greja lite. I kväll har jag röjt undan den lilla vall som plogbilen kört upp. Det är en bra "plogare" som försöker se till så att vi har så lite vall som möjligt.