Juli 2015

2 juli 2015

(14.54) Eftermiddag denna härligt varma, soliga och sköna sommardag. Ja, det är bara att njuta för fulla muggar - å det gör jag. Efter några avkopplande timmar i solen är det nu svalare platser som gäller. Skönt för både kropp och knopp att få återhämta sig en stund, hur skönt det än är med sol och värme. Härlig känsla med semester, fri att göra vad jag vill med tiden och fri att bara vara. Mmm... det är guldkant i tillvaron.

Största "dilemmat" dessa dagar är att bestämma mat... Ja, det är väl i-landsproblem de lux skulle jag vilja påstå. För egen del står valet mellan korv och korv. :-) Jag har förresten ätit skapligt mycket fisk de senaste dagarna så nu är det bara att satsa på korvintaget ett tag framöver - för att upprätthålla kostbalansen alltså.

5 juli 2015

(20.33) Afton en ljummen sommarkväll, reflekterar över dagen och dess innehåll. En bra och trivsam dag som började med en rejäl sovmorgon - jag vaknade först fram mot åtta på morgonen. Ja, så kan det bli ibland, skönt och välbehövligt var det i alla fall. Skulle tro att det var en bit över nio timmar som jag sov - gött för hela systemet. När frukosten väl var intagen blev det en vända med kärran och första seriösa flyttlasset söderut. Härlig känsla och gott att få börja på allvar.

När väl lasset var på plats tog jag en stund i solen innan Klippon fick komma ut på en tur. Det är ju drygt en vecka sedan sist men har inte velat klippa med tanke på värmen som varit. Nu är det utlovat regn till morgondagen så då passade jag på att ansa en sväng. Efter ansningen fick jag hjälp med att vattna av E från grannägorna. Vi vattnade en stund innan E tyckte det var hög tid att fika - jag var inte sen att haka på. Vi hade en mycket mysig fikastund på altanen, vilket E uttryckte flera gånger - sånt värmer i hjärtat vill jag lova. :-) Dags för vattning igen och jag var ju så pedagogisk att jag visade E hur man skruvar på vattenslangen. Jaha då, det blev ju självklart ett par duschar för undertecknad - vem skulle inte passat på att testa det...

I morgon blir det en relativt lat dag kan jag tro. Inga större planer, bara ha semester och mysa hur mycket som helst. Kanske lite småplock i hemmet men för övrigt tror jag att jag ska lata mig massor. Det har jag baske mig gjort mig förtjänt av.

8 juli 2015

(16.57) En behaglig eftermiddag med ögonen vilande på Tour de France. Det är väldans vilosamt och mellanåt fascinerande vyer. Bara att insupa och njuta. For upp en sväng till Förorten på förmiddagen, trivsam tillvaro med BK och efter en stund lunch på lokal med BK och ungdomarna. Trevligt och gott. Kom hem till Metropolen med lite mer "flytt-kollin". Det är så himla skoj och snart är vi i mål. :-)

Reflekterar lite över hur det är med förträngning eller inte, vissa dagar är det nog bara tvunget att förtränga för att inte krackelera totalt i själen. Jag pratar naturligtvis om den svid-värkande saknaden efter Herr och Fru Fickolén Pasoll. Det är så svårt att förklara, det liksom överfaller hela mig och jag kan inte värja mig. Andra dagar känns det men är mer hanterbart på något vis. Märkligt hur olika det kan vara olika dagar och samtidigt fullt förståligt med tanke på att vi har olika dagsform olika dagar. Logiskt som resten av livet - om jag bara tänker efter.

Livet - ja, det är livet och jag får lära mig nytt varje dag. Det är bara att försöka förstå och reflektera för att komma till nya insikter efter hand. BK och goda grannar gör att det hela går lite lättare. Tack för att ni finns.

10 juli 2015

(12.02) Lunch på ägorna, mums. Avslutar måltiden med en kopp kaffe innan jag ska göra ett ryck utomhus. Har röjt och grejat lite inne på morgonen innan jag for iväg med sopor. Det är baske mig som "vinst varje gång" att få åka iväg med ett lass sopor/skräp. Ska ut och justera lite i rabatterna hade jag tänkt mig, passar på att göra det innan dagens etapp av Tour de France. Får passa på att kika på etapperna nu när vädret är som det är. Mysig avkoppling är det i alla fall att kika på touren. BK jobbar men kommer hem senare för lite kvalitetstid. Inte dumt alls och det är bara att insupa trivseln det medför.

13 juli 2015

(23.54) Jaha då, jag är fortfarande vaken. Har haft en väldans trivsam dag med BK, grejat och fixat inför kommande större fix. Senare på kvällen blev det en trivsam stund hos grannarna. Tacksam för det och njuter av sommarnatten. Har varit lätt justerad de senaste två dagarna på grund av en mastodont blåsa på ena hälen. Under gårdagsmorgonens promenad kände jag redan efter några meter att det brände lätt på ena hälen. Vände jag för att sätta på plåster? Nähä då, jag travade glatt vidare en hel timme och det får jag lida för nu. "Skyll sig själv", är väl ett lagom valt uttryck... Det är badtofflor som gäller för hela slanten nu och det är bara att gilla läget. Tacksam för salvan som BK tipsat mig om, den gör susen och jag gissar att skorna är på om ett par dagar.

21 juli 2015

(21.30) Landat i soffan efter en händelserik dag. Mycket grejande och massor av glädje - BK har landat hemma! :-) Nöjdhetsfaktorn spränger nog skalan för tillfället, sådan är i alla fall känslan. Jag sitter och njuter massor. Tänk vad livet kan föra med sig av olika känslostormar. Just nu är det bara att njuta av all lycka, glädje och ödmjukhet för det liv jag har. Tack - det är det ord som kommer till mig först och som kanske säger mest av allt - än en gång, Tack.

24 juli 2015

(18.33) Afton, vila och återhämtning. :-) Dagar fulla av röjande, rensande, fixande och trixande - superskoj med andra ord. Förutom att jag är supernöjd med att BK har landat hemma så är jag också jättenöjd över att jag orkar köra på lite till när jag "ska bara" kommer över mig. Det har inte hänt på 1½ år. Åh, jag börjar komma tillbaka på banan. :-) JIPPI! I dag har jag roat mig med att umgås med tvättmaskinen - åtta gånger. Det är nog någon form av rekord för min del men väldans skönt att ha det gjort. Perfekt torkväder har det varit med tanke på de kraftiga vindar som svept över oss. Jag bara tackar och tar emot.

Om en stund kommer BK hem och då blir det lite käk och sedan myskväll. Jag har skördat hallon på ägorna och även varit till ICA och införskaffat vaniljglass som vi kan avnjuta till hallonen. Projektet för dagen har varit att måla skrivbordsskiva till datarummet. (Jag har alltså inte bara umgåtts med tvättmaskinen.) Satsar på nättare inredning för att få den goa stämning jag haft tidigare - innan schabraket kom in i rummet. Härligt att ha lite projekt på gång. Nu börjar det också kännas ordentligt som hemma med lite olika typer av möbler. Härlig känsla, som det ska vara med andra ord.

28 juli 2015

(16.27) Eftermiddag denna dag mitt i livet, totalt sliten men supernöjd med tillvaron. I princip färdigt i BK:s tidigare bostad - flera vändor till Måle och ordning inför flyttstäd. :-) I går kväll, efter ännu en mer än heldag med grejande, röjande och så, blev det grillning här hemma och brorsans goda potatissallad. Mums! När det väl var dags att krypa till kojs somnade vi garanterat ovaggade.

I morse tror jag att jag var stel och öm i varenda muskel i kroppen. En härlig känsla, i alla fall efter någon timme då jag kommit igång igen. Fortsatt körning till Måle i dag och nu är det som sagt, i princip färdigt. Lite småplock kvar och sedan så klart iordningställanda här hemma. Men det får vi ta pö om pö och låta var sak ta sin tid. Resten av dagen i dag kommer jag ägna åt vila - tror jag i alla fall. För tillfället är fötterna behagligt placerade på puffen och datorn i knäet. En inte allt för obehaglig position. :-) BK kommer hem lite senare, "skulle bara" lite till.

I morgon är det vilodag, skönt som bara den. Lite småpyssel kommer det att vara men mest vila. Behöver förbereda en del inför torsdagens trädfällning på ägorna. Det ska bli kul att se de som kan, fixa med träden och forsla bort. Jag är redo med kameran - dokumentera är kul. Nähä, nu ska jag fortsätta att vila, inte göra en släng och bara slappa.

29 juli 2015

(17.43) Eftermiddag/afton denna onsdag mitt i sommaren och mitt i livet. En härlig onsdag som varit vilodag till stor del men även lite fixardag. För ett år sedan fick jag en fråga jag inte kunde svara annat än JA på. :-) Lite anledning att fira med andra ord. Avsändaren av frågan är inte hemma för tillfället, fixar lite på annat håll men kommer snart hem gissar jag.

I dag har skurarna "duggat tätt"... Bra mysväder men också bra fixarväder, i alla fall inomhus. Väder ja, det har vi för det mesta - hela tiden om jag inte har helt fel. För egen del spelar det inte så stor roll vad det är för väder, det är bara att anpassa sig. Nu ska jag inte sticka under stolen med att jag är förtjust i värme och sol - jag gillar skarpt när det är värme och sol men jag deppar inte ihop om det är annat väder. Som sagt - väder har vi alltid.

I morgon är det trädfällning på ägorna. Det ska bli spännande att se och jag hoppas att skurarna kan vänta lite så att jag kan få dokumentera lite med kameran. Ja, så klart för de som ska klättra också - vill ju inte att de ska halka eller nåt annat tok.