Juni 2015

1 juni 2015

(17.11) Hemma efter en lång, innehållsrik och bitvis smått frustrerande dag. Ja, nu insåg jag innan lunch att frustrationen fick jag skylla mig själv för - hade haft lite för bråttom då jag skulle köra igång min ny-boostade dator. Tack och lov för IT-enheten, de är ena räddare i nöden. Hoppas de inte blev allt för frustrerade över mig bara. :-/ Har fått i mig lite mellis och väntar på BK som strax kommer hem. I kväll står ett pass på gymmet på programmet. Jag ska nog lura till mig en liten lur innan det är dags.

Blåsigt värre i geografin men jag tror frisyren har klarat sig de korta stunder jag varit utanför hus eller bil. Skönt att kunna gå in och ha tak över huvudet när det fläktar på som det gör. Vi kan skatta oss lyckliga för det. Det går nog inte att föreställa sig hur det skulle vara att inte ha något val utan vara tvungen att tillbringa all tid ute - inte bara i finväder alltså. Lite mer eftertanke mellan varven gör oss gott.

2 juni 2015

(19.15) Afton i hemmet, sömntrött som bara den i dag. Vindlingarna har jobbat febrilt på KH och det har varit en effektiv dag - inte så konstigt att jag är lite sömnig efter det. BK har varit förbi en sväng, trevligt som bara den med lite umgänge i vardagen. I morgon hoppas jag att allt går enligt planerna - då blir det en nystart för alla redaktörer i hela organisationen. Jag ser fram mot det jättemycket och hoppas att det ska gå smidigt för IT-enheten att ordna det som ordnas ska. Jag siktar på en relativt lugn förmiddag med mestadels planering, på grund av IT:s fixande. Eftermiddagen blir fylld av skapande av diverse funktioner och annat på nätet. Spännande och väldigt skoj.

6 juni 2015

(11.37) Skön dag i hemmet, njuter av att bara vara. Firar lite för mig själv - 50 år sedan jag kom hem, till Herr och Fru FP. :-) En skön känsla att vara så privilegierad, fått upplevt alla den kärlek, värme, omtanke och givmildhet som de förmedlade under alla år. Fler sådana människor till mänskligheten - vilken fantastisk värld vi skulle ha då och vad alla barn skulle må bra.

Under förmiddagen har jag roat mig med att sätta igång med ett målar-projekt som stått och väntat på mig några veckor. Nu är processen igång och det känns väldigt roligt. Torktiden på grundfärgen är 10 timmar men jag tror nog jag ska kila ner i källaren efter lunch och ge mig på ovansidan av objektet. Tror det ska vara möjligt eftersom jag grundade undersidan på förmiddagen och objektet i alla fall står på ben.

(15.37) Eftermiddag och jag har dunsat ner i fåtöljen. Hela objektet är grundat och nöjdhetsfaktorn är hög - ja, om jag frågar hela systemet utom ryggslutet så klart. Inte helt optimal arbetsställning är absolut inte en överdrift. Skönt i alla fall att det är grundat. Tror inte jag behöver grunda mer än en gång med tanke på att det bara var trä innan och inte målat. Jag kör så så får vi se hur det blir. Det blir säkert bra och i vilket fall som helst ska det ju synas att det är "hemslöjd". :-) Saknar Herr och Fru FP oerhört mycket i dag. Ja, saknaden finns så klart varje dag men vissa dagar är det extra översköljning.

13 juni 2015

(15.45) Eftermiddag i hemmet, en skön dag på ägorna med massor av njuta och "bara-vara-tid". Började morgonen med trädgårdsarbete tillsammans med BK, sedan strök jag på ett lager till med färg på pågående projekt innan det blev lite fixande vid datorn och lunch. När lunchen landat i systemet tog jag mig ut till horisontellt läge på ägorna, blev kvar där några timmar - nu får det räcka för dagen, i alla fall i sol-läge. Ska hämta BK någon gång i kväll och innan dess tar jag lite siesta. Det kostar på att vara i geografin. :-) Klurar lite på kvällsmaten, tror nog jag har ganska klart för mig vad jag ska fixa till. Det får bli vegetariskt i afton, gott och gynnande för hela systemet.

BK och jag grillade i går kväll, det är baske mig väldigt gott med grillat för att inte tala om den härliga känslan att sitta ute och äta. Efter en stund kom grannen och bjöd in oss till en social stund på G2, det var en väldigt trivsam kväll och socialt givande till max. Sådana kvällar förgyller tillvaron utöver det vanliga. Nu blir det lite siesta innan jag ska fara norrut för att hämta BK.

16 juni 2015

(20.24) Ja, kanske skulle Klippon fått komma ut en sväng i kväll efter KH - men så blev inte fallet. Hade hämtning att utföra av den mer angenäma sorten och sedan lite socialt umgänge innan jag for hem. Jaha då, både hämtningen och umgänget var med BK så klart. :-) Kom hem för ett par timmar sedan och har kopplat av med min favoritkanal på TV - ID/Investigation Discovery. Fascinerande hur utredare, detektiver och andra inblandade fixar att lösa de olika fallen.

Häftig känsla att hämta BK efter tre dagars vandring. Nästa år hänger jag nog på. Tror att det är en häftig upplevelse att vandra, filosofera och vara tillsammans men ändå med sina egna tankar. Hm, det är helt klart värt att fundera över - deltagande alltså.

Ser fram mot långhelg, en långhelg som är någon form av inledning till årets sommarledighet - semester. I och för sig jobbar jag veckan efter långhelgen men på något vis blir det avtrappning, nedvarvning och förberedelse för årets långa ledighet. Häftig känsla som säkerligen aldrig ger sig, de här veckorna innan det är dags att stämpla ut och i princip glömma vartenda lösenord jag har på KH. Det är väl bevis att jag kopplar av de veckor jag är ledig.

I år känns ledigheten lite extra. Semester på riktigt, semester utan gamla spöken som tar utrymme - bara semester. Det bästa av allt är att det blir semester med BK! Kvalitetstid de lux och jag kommer njuta till fullo av varenda minut. Den förmånen och det privilegiet det är att få tillbringa tid med BK är nästan inte möjligt att uttrycka i ord. Nu ska jag fortsätta att njuta - bara av tanken på framtiden och speciellt på grund av nuet.

18 juni 2015

(14.27) Hemma och långhelgledig, det känns helt okej. Körde hem en kollegas bil i dag, hon hade hamnat med kryckor och gips och kunde därför inte köra hem sin bil. Det blev kollektivt åkande för mig i morse med andra ord, sedan bil hem. Skönt att kunna bistå med hjälp mellan varven. Nu är också mastodontdisken fixad, den som stått och stirrat på mig ett par dagar. Vila en stund innan kvalitetstid med BK på kvällskvisten. Får se om jag tar mig en sväng på något midsommarfirande under morgondagen, det beror helt på vädergudarnas humör och infall.

19 juni 2015

(11.18) Midsommarafton och mys de lux i hemmet. BK är på turné med gänget och kommer hem senare i kväll - då höjs lyxfaktorn markant. :-) Sju ställen ska de spela på i dag, ja de har redan börjat. Schemat är tight men de har rutin så det ska nog bli hur bra som helst. Jag kanske skulle följt med som "groupie" i bussen - det var nog tur att jag inte gjorde det, vet inte om det hade uppskattats av alla. Framför allt hade det varit hur ofiffigt som helst med tanke på min fallenhet för åksjuka... Skönt att vara hemma och mysa. Strax blir det gourmetlunch med sill och prinskorv. Ja, vad mer behöver man på finlunch... näe, jag kan inte komma på något.

Var en sväng till ICA på förmiddagen och träffade en gammal vän, vi blev stående och prata en stund. Alltid lika kul och givande - hon är en vän-klippa hon. :-) Bra inställning till tillvaron och fantastisk självinsikt, sånt gillar jag. Tänk vilken social funktion ICA fyller, förutom behovet av införskaffande av mer eller mindre nödvändigheter. Häftigt att det kan vara så. I och för sig tror jag nog att handlare alltid fyllt den funktionen, speciellt på mindre orter. Tydligen funkar det även i större centralorter som här i Metropolen. :-)))

21 juni 2015

(9.13) Morgonstund i hemmet, frukosten intagen och tankar på dagen och vad jag ska prioritera. Hm, får ta en funderare en stund till och reda ut prioriteringsordningen. Trivsam tur i geografin under gårdagen, lyssnade på BK när hon arbetade - skön känsla som vanligt. Fin musik och mycket tänkvärt i pratet. Kvalitetstid med BK på eftermiddagen/kvällen och som avslutning på dagen blev det en skön promenad i Metropolen.

I går morse pratade jag med en god vän, vi har inte pratats vid på flera år men ändå kändes det som alldeles nyss. Ja, det är väl så det ska vara. Det blir fika tillsammans i Metropolen om ett par veckor - kul som bara den tycker jag. Nu ska jag ta mig själv i örat och styra upp dagen på ett lagom sätt.

(15.08) Eftermiddag på ägorna och jag njuter till fullo. En mysig förmiddag med BK, lite trädgårdsfix, mys och fika. Fantastiskt att få uppleva hur allt är så trivsamt. Fixande, dialog, bara vara - alla delar är lika fulla av njutning, trivsel och fantastisk livskvalité. Det är ett privilegium att få uppleva det och ha det i vardagen. Precis som morbror alltid sagt till mig kan jag njuta av sakerna när jag gör dem, i stället för att stressa och vara på väg till nästa grej. Kloka ord från en klok morbror. Känns skönt att jag till slut kan ta dem till mig.

22 juni 2015

(21.32) Afton i hemmet efter en bra och givande dag på KH följt av en sväng till "affärn", den med riktiga grejer alltså. :-) Hemma igen blev det en liten lur i soffan innan jag började montera det inköpta. Ah, nu går det att vädra utan oro för att fönstren ska blåsa upp eller att det ska regna in, om det nu blir nåt regn den här sommaren. Har sedan fixat en supergod omelett till kvällen och nu finns det även i matlådan till i morgon.

På tal om mat, i dag hade jag lyx-lunch hos BK. Åh, härligt att komma hem och bli lite ompysslad på lunchen. Nåja, snart så - då behöver vi inte "logistisera" oss så förskräckligt mycket. :-) Att vi längtar... ja, det är bara förnamnet. Njuter i kvällen och speciellt av det faktum att jag är så privilegierad. Privilegierad att ha det liv jag har och att kunna njuta av tillvaron på det sätt jag gör. I morgon är en ny dag med nya möjligheter - tryggheten finns där när utmaningarna växlar, det är livet. Vilken rikedom att få uppleva livet på det viset.

24 juni 2015

(12.36) Första semesterdagen på årets långledighet - härlig känsla. Har pysslat om BK på morgonen och sedan börjat röja för kommande schaktning på ägorna. En vända är körd med full kärra. Tog lunch då jag kom tillbaka och väntar nu på härlig färsk potatis som kokar i kastrullen. :-) Bra att jag insåg i tid att det var dags för lunch, innan det kom några "Ooops" eller "Hoppsan hur blev det nu". Det ser lite smått hotfullt ut på himlen så jag får se om jag hinner ut för att röja lite till innan regnet kommer.

Fantastiskt skönt att kunna greja hemma i behaglig takt. Hm, undrens tid är inte förbi, till och med jag börjar lära mig... ;-) Tror nog att Herr och Fru FP ler i sin sfär med tanke på min förmåga att lära mig. Äntligen, tänker de nog. Ser fram mot en fortsatt skön och lååång dag. Lite småfixande och hög nöjdhetsfaktor av att bara få må så bra. Sedan gör det ju inte saken sämre att BK kommer hem i kväll.

(19.35) Afton och vila, det har varit en skön dag med lagom tempo. Regnet kom på eftermiddagen så det fick bli innevistelse i stället för att fortsätta med röjandet ute på ägorna. Nåja, det är en dag i morgon också. Sitter nu och filosoferar lite samtidigt som jag avnjuter en kopp kaffe - aldrig fel. BK kommer hem om någon timme eller så, då är det kvalitetstid som gäller och mys de lux. Njuta av samhörigheten, gemenskapen och närheten. Vilken lyx så här en onsdag mitt i livet. Ja, jag har sagt det förr men det tål att upprepas - vilket privilegium.

25 juni 2015

(13.18) Fixat massor inför schaktning, nästan klar - det känns fint. Har dokumenterat under tiden, mest för att jag ska se att jag faktiskt gjort något men också för att det är skoj att titta tillbaka efter ett tag. Ger mig för dagen, trots att Klippon inte fått komma ut än - det kan den få göra en annan dag. Nu har jag fyllt på med lite näring, lunchen är intagen och jag sitter och lyssnar på dagens sommarpratare. Sommarpratare - ja, det är sommar på hög nivå. Hög njutningsfaktor. Sommarpratarna ger mig också en fantastisk känsla av att vara i nuet.

Oj, känner nu att jag är lite stel i muskler både här och där. Det är väl bara att njuta och invänta träningsvärken. :-) Skönt att komma in efter hela förmiddagen ute, jobbandes konstant men i lagom takt. En sak i taget utan jäkt - väldigt skönt och faktiskt nödvändigt för att orka i längden. Tänk att det tog mig över ett halvt sekel för att inse det. Nåja, så kan det bli ibland - jag får vara glad för att jag insett det och inte traskar på hela livet utan insikten om värdet av lagom takt.

Njuter fullkomligt av semesterkänslan som faktiskt infann sig redan då jag kom hem och hade börjat min semester, det var i förrgår - konstigt nog känns det som väldigt länge sedan. Jag har nog en ganska god förmåga att koppla av när jag är ledig och inte ta med mig jobbet hem. Det känns bra och jag hoppas att alla kan känna den känslan. I och för sig beror det säkert på vad man jobbar med och även vilken förmåga man själv har att koppla bort jobbet. Jag tror i alla fall att det är väldigt viktig att kunna göra det för att kunna vara effektiv när vi väl är på jobbet. Kanske hör det också ihop med förmågan att lämna jobbet nöjd med det som blivit gjort i stället för missnöjd över det som inte blivit gjort.

Jag är väldigt bra på det vad gäller jobbet, att vara nöjd med det jag gjort. Hemma är det sämre med den förmågan... :-/ Nåja, jag vet vad jag har att jobba med. BK är ett stort stöd för mig vad gäller det, precis som Herr och Fru FP var när de var i samma sfär som vi. Tack för att du finns BK och för att du vill dela ditt liv med mig - jag är evigt tacksam. Jag hoppas jag kan vara för BK det BK är för mig - en klippa, trygghet, fullkomlig lycka och alldeles lagom. Fantastiskt att uppleva den härliga känslan av respekt, tillit och frihet. Det är väl så det ska vara kan jag tro. TACK för att jag får uppleva det.

27 juni 2015

(7.09) I går blev jag färdig med förberedelserna för schaktningen, nu får byggarna ta över. :-) Klippon fick också komma ut en vända under gårdagen, tyckte mig höra ett nöjt gnäggande från den - eller var det jag själv som utbrast i någon form av glädjefnatt för att ha klippt gräset. Ja, det är svårt att avgöra. Gårdagen avslutades med myskväll vid grillen tillsammans med kära BK. Det är livskvalité på hög nivå. Hög njutningsfaktor och massor av go känsla i hela systemet.

(11.29) Småpysslat i hemmet med backup-fix av foton samt ett tvagande i tvättstugan. Nu är det avslutat och dagens dilemma är: "Semester resten av dagen eller fortsätta greja?" Ja, som ni märker är det dilemman på hög nivå. :-) Tror baske mig jag ska ta semester resten av dagen och bara vara. Njuta av stillheten i tillvaron och semesterlugnet som inte är svårt att ta tag i. Vilken förmån det är att kunna ta semester och verkligen njuta av den. Tror inte jag njutit av en semester som jag gör i år. Inte på många år i alla fall. Det lustiga är att jag bara haft semester i tre dagar eller så men det känns som hur länge sedan som helst jag var på KH. Det är väl i alla fall helt suveränt - avkoppling direkt. För mig är det ett tecken på att jag stormtrivs på jobbet och därför kan koppla av på ledigheten hur lätt som helst.

Om en vecka blir det finbesök från landet i väst. En gammal god vän som jag inte träffat på många år kommer förbi Metropolen på en fika. Det känns hur kul som helst och jag ser verkligen fram mot det. Innan dess ska jag fortsätta att njuta av semesterkänslan och bara vara - massor. Känns skönt att jag bestämt mig för att ta semester resten av dagen i dag. Lyxa till det lite med extra lat-tid en lördag som denna, det går inte av för hackor. Det kan bli en sväng till ICA, men det har jag inte heller bestämt mig för än. Väldans vad velig jag är i dag då... men det känns helt okej att vela på en stund till.

Den kommande månaden innebär förändringar med väldigt positiva inslag, jag ser med spänning fram mot varje del i de processerna. Livet är väldigt härligt, mycket som händer men också mycket vi själva kan påverka på ett eller annat sätt. Bara att fortsätta njuta med andra ord, ja och självklart fortsätta att känna tacksamhet över privilegierna.

28 juni 2015

(17.34) Lite lätt fotoabstinens, men jag får helt enkelt ha tålamod. Jodå, fota går galant men att fixa med bilder till webben går desto sämre. Gamla trotjänaren, den stationära, har fått gå till de sälla jaktmarkerna. Har konsulterat konsulten i Mullhyttan och jag ska lugna mig lite innan jag införskaffar något nytt. Ja, så klart att jag lyder konsulten. :-) Ser dock fram mot att få till det med en ny "burk" så jag kan fortsätta underhålla de kreativa impulserna som ramlar över mig mellan varven. Har en del bilder jag skulle vilja pyssla med för att se vad det kan bli.

I dag har varit en effektiv dag, trots det vackra sommarvädret. Bilen har blivit tvagad både in- och utvändigt, hemmet likaså. Ja, hemmet blev inte tvagat utvändigt så klart - det fick räcka med invändigt. BK:s bil har också fått sig en liten putsning. Nöjdhetsfaktor rätt hög skulle jag vilja påstå och så är det ju väldigt mycket mer trivsamt att köra en ren bil än en smutsig. :-) Jag vill även påstå att bilen går lite bättre när den är ren och fin. ;-) Nu blir det vila resten av dagen och förberedelse inför morgondagens utflykt med BK. Det ska bli hur mysigt, trivsamt och härligt som helst.

30 juni 2015

(20.15) Afton efter en härlig dag med BK, utflykt de lux och massor av trivsamma upplevelser. Ja, en semesterdag att minnas för resten av livet skulle jag vilja påstå. Bara vara men ändå ha fått med sig så mycket - det är en fantastisk känsla. Pick-nick på kvällskvisten med väldigt lätt käk att inmundiga, härliga omgivningar och behaglig temperatur. På en pläd i geografin med BK - ja, det är inte så mycket mer jag kan tänka mig att önska. :-) Nu är det bara att fortsätta att njuta av "bara-vara-tillvaro" med BK - jag är privilegierad, jodå jag vet det och det är jag tacksam för.