Maj 2015

6 maj 2015

(17.50) Hemma efter en lång men givande dag på KH. Hade inga höga förhoppningar innan dagen att jag skulle få speciellt mycket gjort för egen del - men där fick jag bli överraskad. Härligt med sådana dagar. Att känna hur energikickarna avlöser varandra för att jag får jobba med så roliga göromål och trevliga kollegor. Ska lyssna på systemet och vila en stund i kväll. Är i stort behov av sömnen om några timmar, i morgon är det nya uppdrag, göromål och annat skoj på KH.

Innan jag for hem i dag var jag förbi BK en sväng för lite socialt umgänge innan vi skulle åt var sitt håll. Det blev en bonusstund eftersom ingen av oss räknat med att få till den stunden i dag. Det ska bli skönt när bonusstunderna blir vardagsstunder. Men i väntan på den dagen njuter vi i nuet, det är dumt att låta bli.

(20.36) Afton och strax dags att krypa ner för skönhetssömnens skull. Sitter och funderar lite på mänskligheten och våra olika tänk vad gäller livet och mer triviala ting. Jag kommer nog aldrig att sluta fascineras över människors förmåga att dupera och leda andra dit de själva vill för egen vinnings skull. Vad är vinningen i det? Andra människors ledsenhet eller lidande - då är man illa ute tycker jag. Ännu mer illa ute är man om vinningen är för egen del, oavsett vem man kliver på eller utnyttjar. Livet är ett långt lärande - stackars de människor som inte ser den möjligheten. Om jag inte lärde mig om mig själv och andra för att vi ska kunna finnas tillsammans på jorden - vad är då värdet av att finnas till??? Noll och intet, som Herr och Fru FP skulle sagt. Girighet är en sjukdom som, tyvärr, ger sig till känna för de drabbade sist av alla.

9 maj 2015

(16.49) Trädgårdshelg men också mycket njutning och bara-vara-tid. Nyss en sväng med cykeln, premiärtur för året. I går var det premiärtur med Klippon på ägorna - skönt att få pyssla lite. Det var också väldigt skönt att cykla en sväng. Ska lämna in cykeln på service så att de får justera växlar och lite annat så här i början. Skönt att bara kunna lämna in cykeln och få sådant gjort, det är väl säkerligen lite meck med det om jag skulle försöka själv. Hade helst velat behålla BK hemma i dag - men, det var nog andra som hade större behov... eller nåt. Ja just ja, jobbet var det ju. :-)

15 maj 2015

(20.01) En härlig dag, fisketur med BK - privilegium de lux - och trivsam tillvaro. Inga större fångster förutom förmånen att få bara vara - den är mycket värd. Frisk luft, friska vindar med småkyliga inslag tar på orken och nu är det nog inte länge innan jag dyker ner för nattens skönhetssömn. Kommer med största sannolikhet att somna på vägen ner i kudden.

17 maj 2015

(19.35) Ett stort grattis till alla vänner i Norge på nationaldagen! Afton och vila efter en lång och skön helg. Många kvalitetstimmar med BK och en hel del gjort hemma i lagom tempo. Nöjd med dagarna och sugen på några dagar på KH igen - alltid kul att få komma till jobbet och sätta fart med göromålen, speciellt sedan jag kommit in i ett väldigt bra arbetstempo som inte sänkt effektiviteten. Njutningen är desto större efter temposänkningen. På förmiddagen i dag roade jag mig med att tömma kameran, 1089 bilder fanns på den från diverse tillfällen sedan slutet på mars. Ja, det blev att sortera lite innan jag kunde köra back-up.

En tur på gymmet roade vi oss med tidigare på eftermiddagen, härligt för både kropp och knopp. Bra att vi kan trigga varandra mellan varven. Nöjd med dagens regn eftersom jag gödslade gräsmattan i går kväll. Ja, regnet har ju också medfört att tempot för dagen varit behagligt och helt i enlighet med vilodagen. Jag måste bli bättre på att använda mig av vilodagen varje vecka - det gör gott till alla delar. Jodå, jag har blivit bättre senaste tiden men kan nog få till det än mer optimalt.

Sitter och klurar på en del göromål som jag borde göra en lista av, för att inte glömma bort dem. Behöver fixa och dona lite innan sommaren, ja det får nog bli en lista helt enkelt. Skönt att kunna bocka av när det är gjort och se vad som faktiskt blivit gjort. Nähä, nu blir det en kopp kaffe och viloläge.

19 maj 2015

(4.58) Morgonstund i hemmet, tidningen är läst och kaffet snart urdrucket - dags för en tur i källaren för att räta upp fysiken. Det ska bli skönt. Ser fram mot en trivsam dag på KH, gårdagen var väldigt givande och produktiv. I alla fall var nöjdhetsfaktorn hög då jag for hem. Får se vad jag hittar på då jag kommer hem, kanske en sväng och klappa lite på maskrosorna - om det inte regnar så klart. Då får det bli något under tak. Nähä, nu är det bara att sätta fart på systemet och svida om för fysik-trim.

22 maj 2015

(17.56) Eftermiddag/afton en lyxig semesterdag mitt i vårvädret. Smågrejande i trädgården och en sväng med Klippon fick förmiddagen innehålla. Njutbart att greja lite på ägorna i lagom takt. Har varit uppe till förorten och hämtat hem cykeln som varit på service. Härligt med väloljat och justerat - nu är det bara att köra så det ryker. BK har en intensiv helg, en av kulmenhelgerna i jobbet. I kväll blir det gourmet-käk när BK dyker upp - korv med bröd. Mmm... jag längtar, självklart efter BK också. ;-) Hoppas allt gått väl i dag i förberedelserna.

Det känns väldigt lyxigt att ta någon semesterdag lite då och då, förlänga helgen och greja lite hemma. Jodå, jag vilar också - vet ju att Fru FP skulle ha gett mig det kärleksfulla men tydliga rådet att jag ska vila ibland också. Faktum är att jag tror jag håller på att bli riktigt bra på det, till och med så att det känns okej. Fru FP skulle varit stolt över mig - ja, det är hon nog där hon vakar över mig från sin sfär.

Hade en "träd-person" här i dag, behöver se över några av de riktigt gamla träden. Sådana som jag inte kan ta ner själv. Ett av dem lät lite mysko när hon knackade på det - ihåligt är bara förnamnet. Med andra ord är det dags att låta dem vila. De har ju stått här sedan -59 så det är väl inte konstigt. Blir skönt att få ner dem, det blir liksom lite lugnare i själen då. Det vore inte speciellt skoj att komma hem och upptäcka att ett träd lagt sig på huset eller ännu värre, över grannens hus.

23 maj 2015

(17.34) Hemma efter en härlig cykeltur på drygt 40 minuter - uppfriskande och rensande för sinnet. Assisterade BK på jobbet vid lunch och efter det blev det en tupplur innan cykelturen. Nu väntar jag på BK som strax kommer från jobbet, då blir det en sväng ner på gymmet - härligt. :-)

28 maj 2015

(17.58) Eftermiddag/afton på ägorna, det smådroppar ute från den gråmulna skyn och mysstämningen är på plats. Jag har lyxat till med ledig fredag den här veckan också - skönt som bara den och energigivande för både kropp och knopp. Morgondagen innebär besök av käre bror, det ska bli trivsamt som bara den. Längtar efter BK och det får jag göra några dagar till. Jobb-resa till annan ort långt borta är det som står på BKs schema de närmsta dagarna. Nåja, jag fick höra rösten i dag på eftermiddag - vilket jag absolut inte räknat med. Lyxigt värre och en bonus utöver det väntade.

29 maj 2015

(16.06) Eftermiddag denna lediga dag mitt i livet. :-) Har haft käre bror på besök under dagen, trivsamt som bara den och väldans energigivande. Vi var till kyrkogården med blommor till Fru FP inför söndagens högtidsdag. Brorsan är nog den bästa brorsan i hela världen - ja, det tror jag baske mig. När han for hem passade jag på att locka ut Klippon på en vända. Förvånandsvärt lätt att klippa i dag trots att det var långt. Kan bero på att jag ställde kniven ett snäpp högre.

Brorsan fick lyssna på stora datorn, som dagen till ära börjat med ett mysko ljud samt stängde av sig med 20 minuters intervall... Hm, bara att inse att den nog gjort sitt. Ska klura på vad jag ska införskaffa i stället. Käre bror hade lite tips att ge i dag, de tipsen är värda massor för mig. Vi har ungefär lika gamla datorer så det är nog snart dags för honom också att kika efter ny. Självklart ska jag konsultera BK inför eventuellt inköp. :-)

BK... ska det vara nödvändigt att fara iväg med jobbet så himla många dagar??? ;-) Men, som någon sagt ett antal gånger, det är nyttigt att längta ibland. Ja, så är det väl - kanske... Hoppas BK har en väldigt givande tripp och får massor med inspiration till kommande göromål.

I dag är det blåsigt värre i geografin, värst är det för frisyren kan jag tycka. Har stått flera timm... sekunder och fixa barret och så kommer det en vindpust och förstör hela härligheten. :-/ Nåja, det kan ju ses som unik komposition av stråna på skalpen. :-))) I morse blev det ett pass på gymmet, skönt som bara den för hela systemet. Skön start på dagen och energigivande även det. Längtade efter att köra med BK på gymmet i morse, det är mycket roligare då. BK är suverän på att köra och lär sig övningarna hur lätt som helst. En talang skulle jag vilja påstå.

30 maj 2015

(15.32) Eftermiddag i hemmet och avkoppling de lux efter en dag med lite göromål. Började dagen med en härlig cykeltur i geografin. Lite kallt men skönt som bara den. Väl hemma igen blev det en stund vila innan jag började plocka ihop stora datorn som gav upp i går. Hade snabeldraken med mig som assistent när alla delarna skulle plockas isär och alla sladdvindor blockas bort. Uj, vad snabeldraken fick jobba... :-) Skönt att ha röjt undan det, bara bortfrakten kvar men den tar jag en annan dag.

31 maj 2015

(7.06) Morgonstund på ägorna, myser en stund med kaffe och datorn. Njuter av morgonen och att hela dagen ligger framför. Har lite tankar på vad jag kan tänka mig att göra under dagen, tar en sak i taget så får vi se vad resultatet blir. Till kvällen blir det i alla fall BK-tid, härlig känsla och jag måste säga att en viss upprymdhet redan finns i själen. Ser fram mot dagen och att göra lite småplock i lagom tempo. I går regnade det mest hela dagen, jag har inte ställt ut regnmätaren än så någon koll på antalet millimeter har jag inte - spelar egentligen ingen roll eftersom jag tydligt såg att det regnade när jag kikade ut genom fönstren. :-) Nu har kaffet landat i systemet, dags att resa mig upp och smyga igång dagen med andra ord.