Mars 2015

1 mars 2015

(5.32) Morgonfika på ägorna, avkoppling och helgmys. Tog mig en datorfri dag i går - märklig men väldigt skön känsla. Tror nog jag ska göra det fler gånger. I dag är det dessutom en "bara-vara-dag" tillsammans med BK, vi ska inte göra en släng mer än nödvändigt. Det känns som en väldigt bra plan för dagen och jag hoppas dagen kommer att kännas lååång. Ser fram mot veckan men tänker njuta massor av dagen i dag.

Tänk att det redan är mars, februari bara svischade förbi som en vintervind blandat med lite regnrusk och blåst mellan varven. Skönt att tiden inte står still - hur skulle det vara? Ett oändligt trampande på samma ställe och ingen utveckling över huvud taget. Nu hjälper ju inte tiden alltid till med utvecklingen, vi får göra lite själva också. Ibland lyckas vi rätt bra måste jag säga.

(14.02) Eftermiddag och fortsatt en superslö dag - hur skönt som helst. Nu har vi också dragit på brasan och myser ännu mer, om det är möjligt. :-) BK har hållit på med pärlplatta... näe då, men nära på skulle jag vilja påstå. Lunchen har landat och en kopp kaffe sitter gott i systemet. Om en stund ska vi ut i geografin - burr, men jag tror minsann det får bli bilen i dag. Mest rädd om frisyren faktiskt, vill ju inte att det lockar sig för mycket om det kommer snöglopp.

2 mars 2015

(15.45) Måndag eftermiddag och våren är definitivt här. Fåglarna är helt fantastiska att lyssna på och ljuset för med sig en sprittande känsla i hela kroppen. Längtar efter första vår-fikat i garageinfarten, solen värmandes och den ljuvliga känslan att kunna sitta ute igen. I och för sig räcker det med ett slöjmoln för solen för att burret ska infinna sig men ändå. Lökväxterna har börjat smyga sig upp över jordytan i stenpartiet och snödroppar är på gång att blomma både vid husknuten  och ute i rabatterna. Julrosorna har kommit fram vid berget och ökar på vårkänslan massor. Det är en härlig tid vi har framför oss, hoppas vi alla kan njuta av varje dag och verkligen ta in känslan av vårens ankomst. Hela sinnet vaknar upp ur vinterdvalan och är redo att brista ut tillsammans med alla knoppar.

Reflekterar ofta över vår förmåga att förstå och ha förståelse. Det är inte alltid helt lätt att ha förståelse för andra människors handlingar men att försöka måste vara att ha kommit en bit på väg. Visst, det finns vissa handlingar vi aldrig kommer att förstå men kanske måste vi lägga dem åt sidan en stund för att kunna ta oss an dem vid ett senare tillfälle. Fascinerad och förundrad kan jag känna mig ibland. Visst måste väl grunden vara att vi ska behandla andra som vi själva vill bli behandlade. Hur svårt ska det vara? Väldigt - tydligen.

3 mars 2015

(17.53) Hemma efter en mycket givande dag på KH, har kunnat grotta ner mig i nya utmaningar med stor utvecklingspotential. Härligt som bara den och stor tillfredsställelse att kunna hålla på med. Ser fram mot en lika givande dag i morgon. Landade hos frissan efter KH, skönt och väldigt välbehövligt. Nu är hela tillvaron helt plötsligt mycket lättare och framför allt så ser jag igen. Kom hem för en liten stund sedan och har fyrat eld på en brasa. Småmyser lite innan det är dags att sätta fart med käk - väntar hem BK i kväll också, det är vardagslyx de lux.

7 mars 2015

(17.09) En lång och skön lördag med lite småpysslande, massor av vila och bara-vara-tid. Mmm... välbehövligt som bara den och välgörande för både kroppen och knoppen. Jag har lurat ett par gånger i soffan under dagen och jag måste säga att det är helt klart underskattat - vilken lyx att kunna sträcka ut sig och bara slumra en stund. Det blåser på rejält i Metropolen i dag. Jag var till kyrkogården på morgonen och hämtade hem lyktorna, burr vad kallt det var. Som tur var hade jag pälsat på mig ordentligt. BK har spelkväll med gänget i kväll, det är säkerligen världens härligt drag och stämning.

8 mars 2015

(4.06) Morgonmys med kaffe och surf. Vaknade liiite tidigt i dag men troligtvis beroende på lyxen med två gånger tupplur i soffan under dagen i går. Nåja, det var det värt - säkerligen blir det en i dag också. I dag är det Vasaloppet, det blir nog en stund framför TV:n för att se hur det går för dem. För övrigt inga större planer för dagen, mest att ta det lugnt så att kroppen får komma ifatt och att jag känner mig utvilad inför veckan som kommer. Inget speciellt med massor av någonting, men det är ändå bra att vara utvilad och ha energi för göromålen.

9 mars 2015

(20.47) Afton i hemmet efter en bra dag på KH följt av några timmar hos en före detta kollega för att assistera med lite datorhjälp. Trivsam eftermiddag och kväll hos kollegan och husdjuret. Lite käk då jag kom hem och sedan åkte brasan på, skönt med lite brasvärme på kvällskvisten. I går fick bilen sig en tvagning, det var med ett behagligt "gnägg" eller "brum" eller nåt som vi for norrut mot KH i morse, torra vägbanor dagen till ära. Ja, i alla fall drygt halvvägs - sedan blev det lite småblött. Jag körde taktiskt och höll behörigt avstånd till bussen framför mig. Fem hundra meter kvar av till 50-väg kommer ett "monster" emot mig - en cementblandare som "svoschar" ner oss... Hm, typiskt!!! Nåja, när jag väl skulle hem på kvällen insåg jag att känslan nog var värre av "svoschet" än smuts-resultatet. Ingen större nedsmutsning av kära fordonet med andra ord. Puh...

10 mars 2015

(17.24) Eftermiddag/kväll i hemmet och jag njuter fullkomligt av en brasa. En bra och givande dag på KH har det varit och jag känner mig nöjd med göromålen. Just nu längtar jag bara efter att BK ska komma hem, BK som jobbar till lite senare men sedan så får vi mysa. Mmm... Det blåser på rätt bra i dag, det är till och med så att brasan påverkas trots att jag dragit ner luftflödet rejält. Vet inte hur många meter skorstenen är men det blåser nere vid elden ändå - fascinerande. Naturens krafter är mäktiga och får mig aldrig att sluta förundras över vad de skulle kunna göra. I morgon är det möte hela dagen på jobbet, det ska bli väldigt givande, intressant och lärorikt. Det vet jag innan dagen ens har börjat.

Tänk vad livet kan ge för möjligheter, jag är så tacksam för att jag får leva livet och uppleva det jag gör. Kärleken från BK är ett privilegium och jag hoppas kunna vårda den så länge jag lever. Att få uppleva den obevekliga kärleken som "äldre junior" - är en gåva. Den gåvan slår det mesta i tillvaron skulle jag vilja påstå. Vad är viktigt i livet? Det kan ingen svara på utom du själv.

13 mars 2015

(17.02) Har landat i fåtöljen efter en givande dag. Kom hem redan vid två-tiden, svidade om och gav mig ut på ägorna för årets första trädgårdspass. Härligt som bara den att hålla på och för tillfället inser jag att träningsvärken kommer vara ett faktum i morgon. :-) Jag njöt till fullo av att kunna hålla på ute och småplocka lite. Invigde grensaxen vi förärades med i februari, den var helt suverän. Tack kära vännerna i Vreta för den - ni visste vad ni gjorde. Jag lovar, jag har inte klättrat en millimeter i dag, bara stått på backen och klippt.

Under utevistelsen fick jag en pratstund med grannen E och hans föräldrar - lika trivsamt som vanligt och alltid ett välkomnat avbrott i grejandet. Eller, det är väl de som ser till att jag tar en paus mellan varven. De vet hur de ska göra. :-) När jag klippt lite på äppelträdet röjde jag lite i stenpartiet, lite torrt som var kvar sedan i höstas. Resten av äppelträdet tar jag i morgon. Tror nog jag behöver en stege för att nå de översta skotten på ett bekvämt sätt. Lovar att inte klättra i trädet.

Tog halv dag ledigt från KH för att komma hem i det fina vädret och utnyttja tiden. Ja, det var inga problem eftersom jag hade gott om timmar på flexen. Skönt att kunna unna sig en tidigare fredag eller annan dag mellanåt. Jag har ett superroligt projekt på gång på KH, det ska bli spännande att se hur vi i arbetsgruppen för det framåt. Jag är taggad som bara den och tycker det ska bli så himla skoj.

14 mars 2015

(7.57) Morgonstund och laddning för ännu en härlig dag på ägorna med lite fixande i lagom tempo. Kroppen är förhållandevis smidig i dag trots min känsla av att träningsvärken var i antågande med stormsteg. Nåja, lite småstel är jag allt men det känns bara bra - jag har ju faktiskt använt musklerna och inte bara placerat dem i soffan. Ser fram mot utedag och att få använda kroppsdelarna ytterligare några timmar.

(15.51) Eftermiddag denna fantastiskt sköna lördag mitt i livet. Började dagen med lite donande i köket innan jag svängde ner till ICA för kompletteringsinköp. Väl hemma igen tog jag mig ut på ägorna och avslutade jobbet med äppelträdet. I dag blev jag tvungen att klättra, men bara lite. Det måste väl ändå vara okej. :-) När äppelträdet var färdigt hade jag samma status - färdig. Insåg min begränisning och gick in för att vila en stund och få i mig lite mat. Det var nog väldigt sunt tror jag.

Började under vilan att läsa en bok som BK tipsat mig om. Boken heter "Det händer när du vilar" och är skriven av Tomas Sjödin. Väldigt intressant läsning och tänkvärt på många sätt. Jag måste erkänna att det är hur länge sedan som helst jag läste en bok. En förklaring till det är att jag har gett upp att läsa när jag ska sova. Jag somnar på vägen ner i kudden, så en bok i de lägena är egentligen förkastligt. Jag överraskade mig själv genom att läsa en tredjedel av boken i dag innan jag tog en liten lur i soffan. Det kändes i alla fall som verklig kvalitetstid att läsa på middagen - bara vila och vara.

När jag lurat klart och fått i mig lite mat svidade jag om igen för ett pass till på ägorna. Hade som mål att få bort lite mer torrt som jag lämnat i höstas. Då var det fortfarande blommor och annat fint på stänglarna och min tanke var att fåglarna kunde få käka av fröerna under vintern. I dag plockade jag bort det som var kvar - skön känsla att få städa lite i trädgården. Fick också ett trivsamt samtal med grannarna på sydöstra sidan under utevistelsen. Det är skoj när våren kommer och vi börjar se varandra igen. Ett lyft för hela grannskapet skulle jag tro. Alla låter i alla fall lika glada över det. Sedan tror jag att vi alla behöver tiden i ide när det inte är något trädgårdsarbete - tänk vad mycket roligare det blir att ses igen till våren.

BK jobbar hela dagen i dag, liksom i morgon. I dag kommer inte BK hem hit men i morgon blir det både lunch och kvällsmys tillsammans. :-) Jag är tacksam för varje minut med BK men njuter också av tiden mellan - mycket tack vare BK skulle jag vilja påstå. Jag har sagt det förut men det tål att upprepas. Jag är så privilegierad att få tillbringa mitt liv med BK, det finns inte ord för den tacksamhet jag känner. Tänk att få känna ett lyckorus bara av att se en person, sedan att ha förmånen att få leva livet tillsammans med den personen - det är lyx på hög nivå. Jag vet att jag är lyckligt lottad och jag önskar att alla skulle få uppleva samma sak.

15 mars 2015

(17.12) Summerar en väldans skön och vilande dag. Ja, lite har jag pysslat med men också varit noga med att vila - eftertanke och bara vara är inte att förkasta. BK kom hem på lunchen vilket var en bonus för dagen. Var och lyssnade på BK på jobbet för en stund sedan, alltid lika behagligt. Nu har jag landat hemma igen och ska faktiskt ta vara på vilodagen och fortsätta njuta av här och nu utan större ambitioner vad gäller göromål. Ser fram mot senare då BK kommer hem efter kvällspasset, mys och härlig samvaro blir det med all sannolikhet. Hoppas det ska kännas som en lång kväll men samtidigt kort så att jag får hem BK... det där blev väldans motsägelsefullt. Nåja, en lagom blandning av lång och kort så blir det bra.

17 mars 2015

(19.37) Afton i hemmet och jag har vilat, kurerat och vilat hela dagen - mest längtat efter BK faktiskt. Ja, när jag inte sovit - men jag har nog längtat då också misstänker jag. Nu har BK kommit hem och det blir lite lyxmys så här på tisdagkvällen. BK är en klippa!

18 mars 2015

(4.55) Färdigsurfad för morgonen, alldeles för tidigt på morgonen. Nåja, så går det ibland - bara att gilla läget. Ska nog ta mig själv i örat och försöka slumra en stund till, får se om det hjälper...

(10.19) Jag var förnuftig nog att gå och lägga mig en stund igen efter den tidiga morgonen, när kaffet var urdrucket och NA kikad i. Somnade om och sov faktiskt några timmar, bra jobbat får jag nog säga till mig själv. BK har farit till jobbet och jag vilar, kurerar och gör allt jag kan för att kroppen ska komma i form igen - vilar alltså. :-) Ska nog ta en liten tur i ordens värld, läsa vidare i boken om vila. Rent själviskt skulle jag vilja ha BK här hela dagen, få lite omsorg och bara bli ompysslad. Nåja, det är nog andra som behöver BK mer än jag i dag - jag får tänka på dem.

20 mars 2015

(16.21) Hemma efter en givande dag i länsmetropolen på kurs. Det var lite småsegt men gick bra ändå. Kursen var på intet sätt seg - den var toppenbra. Segheten stod jag själv för med tanke på att jag legat däckad några dagar. Peppad av kursen och redo för att sätta igång med göromål på KH på måndag. Här ska grejas! :-D Ruggväder i dag, då är det bras-väder. Jag har startat en brasa, gjorde det strax efter hemkomsten. Nu är det fredagsmys med fötterna på puffen. BK kommer hem i kväll, det höjer ju fredagsmyset med åtskilliga poäng. Ja, jag skulle nog vilja påstå att det spränger mätaren.

21 mars 2015

(17.52) Eftermiddag/afton i hemmet. Jag njuter av helgkänslan och det faktum att jag inte behöver göra ett dugg mer i dag. Har heller inte varit särskilt produktiv, mest vilat och bara varit. Skönt som bara den! Tog en promenad på förmiddagen, följde med BK till jobbet och fortsatte min promenad i solen. Stannade till en stund extra vid änderna och fotade lite - skön avkoppling och väldigt skön "göra-ingenting-tid". Väl hemma igen blev det lunch och sedan en superlååång lur i soffan. Hm, kroppen är tydligen inte i fas än - bara att gilla läget och vila lite till.

BK är med jobbet till "gurk-stan" i dag, kommer hem vid midnatt eller så. Jag har ingen målsättning att hålla mig uppe men vem vet, jag kanske till och med överraskar mig själv. :-) När jag kvicknade till efter tuppluren i soffan tog jag mig samman och hämtade upp pelargonerna, de är nu omplanterade och nerklippta. Med andra ord är det bara att hålla tummarna framöver för att de klarat vintern i källaren och kommer igen.

Känner mig fortfarande supernöjd över att jag for till länsmetropolen på kurs i går. Jag var väldans tveksam innan eftersom jag legat hela veckan - men det var värt ett försök, verkligen. Nu ser jag fram mot veckan som kommer och att få ta tag i projektet som är på gång. Jag har mer kunskap och förhoppningsvis kan jag använda den på bästa sätt.

Tänk att det är så avkopplande och rogivande att bara sitta tyst och lyssna på stillheten. Jag är tacksam för att jag har mitt hem, ett hem som alltid inneburit en stor trygghet och där jag kunnat hämta energi. Under några år var det inte lika lätt att hitta energin här hemma men nu är livet i fas igen sedan en tid tillbaka. Ja, så är väl livet - lite upp och ner. Tror nog att vi själva behöver lära oss vårt ansvar och vad vi kan göra för att påverka. Vi gör våra val och vi får helt enkelt gilla läget och leva efter dem.

En nära vän sa för en tid sedan: "Nu har ju du börjat ditt nya liv." Jag är inte enig i den formuleringen. Vi har ett liv och gör olika val. För mig handlar det mer om att jag gjort val och fortsätter leva mitt liv. Jodå, jag kan hålla med om att livet består av olika faser, men nytt liv får vi inte - som tur är. På något sätt känner jag det som att vi måste hitta läget där vi äger vårt eget liv. Äger rätten att forma det som vi vill. Nu kanske någon protesterar och säger att vi måste anpassa oss till omgivningen, till relationen eller nåt annat. Jodå, helt rätt - men fortfarande är det viktigt, tycker jag, att vi äger rätten till vårt eget liv.

Om vi anpassar oss till någon annan så till den milda grad att vi skjuter undan våra egna tankar, funderingar och åsikter - då är det inte en sund relation. Det oavsett om det är hemma, på jobbet eller i den sociala kretsen närmast oss. Rätten till vårt eget liv handlar om respekt, inte ifrågasättande. Kärleken ska väl vara fylld av respekt, annars är det väl inte kärlek. Det är inte lätt när man blir uppfylld, men jag tror det är väldigt viktigt att påminna sig själv mellanåt. Ge sin partner, sin närmaste krets och sina kollegor utrymme - utrymme att äga sina egna liv. Då tror jag att vi kan skapa ett samarbete utan dess like - ett samarbete som främjar kärlek, kreativitet och konstruktivitet.

27 mars 2015

(15.04) Hemma på ägorna efter en givande dag på KH, brasan knastrar och fötterna är behagligt placerade på puffen. Det är så skönt att bara sitta och koppla av efter arbetsdagen, summera alla intryck, lärdomar och tankar innan kvällspasset tar vid - det vill säga, fortsatt vila. :-) Jag kan inte sluta förundras över hur fantastiskt livet är, att jag kan få njuta så som jag gör och det helt utan att skämmas ett enda dugg. Självklart går tankarna och tacksamheten till Herr och Fru Fickolén Pasoll som skapat förutsättningarna för mig, de gav mig livet och förtroendet att välja och förvalta.

De gav mig också förmågan att uppskatta det jag har och se storheten i det lilla i tillvaron. Känna nöjdhet över livet, välbefinnande och möjligheten att landa i ett tryggt hem. Det går nästan inte med ord att beskriva vad de gett mig och lillebror. De vet nog det i sin sfär och de visste det när de vär här. Värderingar, förhållningssätt och livskunskap - det är inget man kan ta för givet. Jag vet, grundat på erfarenhet. Jag trodde att vi alla kunde lära oss med livet, men ack så fel jag hade.

Jag är i alla fall väldigt tacksam för livet och att jag får dela det med BK. Trodde inte det var möjligt att få uppleva en sådan "bara-vara-känsla" tillsammans med någon, att allt skulle kunna vara så enkelt och okomplicerat. Tack BK, för att du är den du är och för att du gör allt så enkelt.