November 2015

7 november 2015

(19.12) Uj, nu går det utför med bloggandet... :-) Flera dagar sedan sist och jag har jobbat, jobbat och jobbat. I dag har det dock varit en väldigt behaglig dag. Började som en vilodag med absolut ingenting inplanerat. Strax före lunch kurade jag ner mig under pläden i soffan och skulle ta en lur - ja, det blev en rejäl en, ungefär två timmar eller så. Vaknade med ett ryck av en dröm, en dröm där jag fick bassning för att jag stängt av ljudet på telefonen. Hm, inte ett optimalt uppvaknande men efter att jag fått samla mig en stund blev det bättre. For ner till ICA en sväng och sedan till kyrkogården med blommor till Herr FP inför söndagen. Hem till ägorna och fixade lunch, sent som bara den men gott blev det. Nu får det bli soff-häng resten av aftonen. Inga mer abrupta uppvaknanden eller nåt annat sånt trams, nu är det bara go-känsla som gäller.

14 november 2015

(9.40) Förmiddag och helg, försöker få bukt med nästäppan som härjar i systemet. Morbror och moster har varit till affären åt mig på morgonen för att fixa lite spray som ska underlätta. Skönt med service när orken inte räcker till. :-) För övrigt gör jag allt jag kan för att kurera. Jag vilar, vilar och vilar.

BK är på annan ort och har det gott - så värd det! :-) Åter i Metropolen i morgon kväll och det känns inte helt fel skulle jag vilja påstå, rätt skönt tycker jag. Ska försöka att göra något litet här hemma i dag, bra för kroppen att få röra sig lite och inte bara vara uträtad i horisontellt läge.

15 november 2015

(11.45) Strax lunch, söndag och vilodag. Ja, jag har faktiskt småpysslat lite på vilodagen, bland annat lagt ut lite nya bilder i bildgalleriet med inslag från höstens största projekt på ägorna. Lite filter på de bilderna men det blev lite fränare då tyckte jag. :-) Har även varit iväg med lite skräp, vilket känns som vinst varje gång, skönt att bli av med. Passade på att skutta in på ICA för lite införskaffande av nödvändigheter till kyl och frys. Kände mig pigg på morgonen och trodde jag skulle slippa ta någon spray i dag. Väl hemma var det bara att "krypa till korset" och spraya ett par puffar för att lätta på trycket. Nåja, jag fick prova att göra lite och inser nu att vila är en bra aktivitet några timmar framöver.

I afton kommer BK hem efter några dagar på annan ort. Det ska bli så skönt och trivsamt. Jag tror nog minsann att jag längtat liiite under de här dagarna. Men, som någon kär vän sa för ett tag sedan, det är bara nyttigt att längta. Jag vet i sjutton ja... ;-)

18 november 2015

(17.26) Tidig afton i hemmet, brasan sprakar och fötterna är behagligt placerade på puffen. En bra dag på KH med en hel del monotont arbete, men sådant som måste göras. När det väl var klart var nöjdhetsfaktorn hög vill jag lova.

Vissa dagar är märkliga - märkliga på så sätt att det liksom inte går att vända på tänket. Hur jag än försöker så biter det sig kvar och vill liksom inte släppa taget. Det är väl bara att hoppas på att taget är släppt efter en god natts sömn. Tror inte jag kan göra så mycket mer för tillfället.

21 november 2015

(15.13) Eftermiddag på ägorna denna vintriga lördag. Härligt väder ute, minusgrader och snö - det är njutbart. Började klyva ved i morse när BK for till jobbet, skönt att ta tag i veden igen. Efter ett par timmar blev det paus när brorsan kom på besök. Vi hade som vanligt ingen brist på samtalsämnen och förutom trivsamheten tillsammans med brorsan så fick jag paket. :-) Jag älskar verkligen att få paket - det är en speciell känsla. Sedan spelar det inte så stor roll vad som är i paketet, det är liksom paketet som är grejen.

När vi fått i oss lite lunch tog vi en stund vid datorn och kikade på bilder från senaste projektet här hemma. Kul att ha dokumenterat så pass och kul att se bilderna så här en stund efteråt. Tänk så fort alla detaljer försvinner ur minnet. I och för sig, det är väl annat som behöver den platsen på "hårddisken" kan jag tro.

Vinkade av brorsan på eftermiddagen och fortsatte med vedklyvningen. Nu är den klar. JIPPI! Nu ska jag bara strukturera upp lite brädor innan kärran får komma ut på sin plats bredvid carporten och jag kan köra in bilen i garaget. Tror nog jag ska göra ett ryck i morgon för att få till det. Det är bra mycket skönare att sätta sig i bilen på morgonen då den står i garaget.

I morse laddade jag ett rejält smörgåsbord åt fåglarna, får se hur många rådjur som tar sig en tur hit i natt och mumsar. Nåja, allt kommer de inte åt, egentligen bara det som ligger på backen. Jadå, rådjuren behöver lite mat de också - bara de ger sig av efter vintern...

Sitter och kurar skymning en stund, det är väldigt rogivande måste jag säga. Tankarna och farten i kroppen får lägga sig en stund och eftertanken får plats för att sålla, bearbeta och landa. Lite som mental träning, mindfulness eller meditation. Vardagslandning kan man kanske kalla det med ett annat ord. Jag tror att var och en av oss skulle behöva fler sådana stunder i livet, i alla fall en gång om dagen. Jag försöker bli bättre på att få till de stunderna och känna att det inte är något jag tvingar fram utan att de kan komma naturligt.

Det är skönt att kunna känna sådan tacksamhet för livet, för inställningar och värderingar som jag fått med mig av Herr och Fru Fickolén Pasoll. Brorsan och jag pratar ofta om det och konstaterar varje gång vilken tur vi haft, tur som fick förmånen att fostras av Herr och Fru FP, få uppleva deras totala kärlek, omsorg och osjälviskhet. Vi delar samma värderingar och har samma förhållningssätt till oss själva och andra. Jag hoppas vi inte är helt fel ute men för oss känns det som vi har fått så mycket gott att luta oss tillbaka på. Sedan är det självklart upp till oss att förvalta det så gott vi förmår. Jag är också så otroligt tacksam att jag har brorsan att dela allt med. T - du är en klippa!

28 november 2015

(7.55) Morgonstund och laddning inför dagens göromål. I dag får adventsljusstakarna komma fram och förgylla vår tillvaro. Jag gillar verkligen skenet från adventsljusstakarna, så fridfullt och fyllt av stämning. Det är bara att mysa på framöver med andra ord. Första utmaningen blir dock att få till det med alla "grönsaker" i fönstren så att ljusstakarna får plats. Jag kan inte begripa var all grönska kommer ifrån. :-) Det blir nog bra bara det blir orkester, som Herr FP brukade säga.