Oktober 2015

5 oktober 2015

(5.49) Morgonfika i hemmet innan det är dags att svida om och styra mot KH. Ny vecka och nya möjligheter med andra ord. Avslutade förra veckan med hög nöjdhetsfaktor, det kändes hur skönt som helst. Efter halva dagen i fredags for jag hem, packade och tog en lur innan BK kom hem. När BK packat och vi var redo for vi iväg, utflykt till landet västerut. En väldigt trevlig helg med mycket prat, trivsam samvaro och som vanligt god mat. Utflykt med BK, det är så himla skoj och fullt av njutning för alla sinnen.

Får se vad veckan har att erbjuda, hoppas på liknande nöjdhetsfaktor som i fredags - det gör stor skillnad när projekten är många och sträcker sig över lång tid. Då behövs boostar av nöjdhetsfaktor mellan varven.

7 oktober 2015

(7.01) Morgonstund i hemmet innan arbetsdagen börjar. Jag har sovit som en stock och lääänge. :-) Skönt men det tar en stund att komma igång i både kroppen och knoppen. Två givande dagar på KH har det redan varit den här veckan, kul att greja och kul att känna nöjdhet med göromålen. Ser fram mot dagen och vad den kan erbjuda. I går kväll blev det veckans obligatoriska tv-program tillsammans med BK, mysigt och trivsamt - även en hel del goda skratt. Myskväll mitt i veckan med andra ord. :-) Nähä, nu får jag nog sätta fart för att inte komma till KH alldeles på tok sent på morgonen.

(19.31) Afton på ägorna, nöjd och belåten efter en givande dag på KH och efterföljande tripp till kyrkogården för att se till blommorna. Hemma svidade jag om till gymkläder i väntan på att BK skulle komma hem. Passade på att slå en pling till morbror och språka en stund - trevligt som vanligt. :-) När BK kom hem blev det så dags för gymmet, gott som bara den för kropp och knopp. Tänk att det kan vara så skönt att aktivera kroppsdelarna mellan varven. Nu har vi landat i soffan efter näringsintag och avhandlande av dagen. Vardagsmys de lux! :-D Livet är bra gött måste jag säga - det finns inte mycket att klaga på, inte ens om jag försöker. Nähä, nu ska jag minsann fortsätta av att njuta av den fantastiska människan bredvid mig här i soffan.

8 oktober 2015

(18.06) Landat i fåtöljen framför brasan och funderar lite över livet och dess innehåll. Bra dag på jobbet och skön känsla att komma hem. Brasan sprakar och jag har det egentligen oförskämt bra. Var till ICA en sväng efter att jag kommit hem och insåg då att det kommit flyktingar till det boende Migrationsverket upphandlat strax utanför Metropolen. Flera av flyktingarna var på ICA samtidigt som mig och jag fick mig en ordentlig tankeställare. Det blev nog extra påtagligt i den stunden hur olika våra liv kan vara. Jag kommer nog aldrig att kunna föreställa mig hur det är att vara på flykt. Vara tvungen att fly från tryggheten och den vardagslyx som egna hemmet innebär. Med vardagslyx menar jag att ha ett eget hem att komma hem till, tak över huvudet och mat för dagen. Sådant som vi tar för givet.

De som nu har landat i Metropolen, hundratals mil hemifrån - hur ska de kunna känna trygghet och kunna få en stunds andhämtning om inte vi möter dem som medmänniskor? Vilken enorm fysisk och mental stress de lever under och vilket förbaskat öde att inte kunna bo kvar där de vill bo. Jag vet inte vad jag ska kunna göra men jag vet i alla fall att jag kan vara medmänniska och bemöta dem som jag gör med alla mina bekanta. Jag tycker det tillhör vanligt hut, hyfs och hänsyn att göra det men samtidigt måste var och en av oss komma till den insikten själva. Det är nog nyttigt för oss, som redan har det så bra, att faktiskt ställas inför det faktum att vi nu har den flyktingströmmen vi har. Jag hoppas att många kommer till insikt och förmår sig ge våra medmänniskor en glimt av hopp och förtröstan genom ett leende eller till och med ett "hej".

16 oktober 2015

(7.11) Ny dag med nya möjligheter. :-) Jag har, till min egen stora glädje, varit inspirerad ett par dagar och fixat lite med foton. Nu finns det lite nya bilder i bildgalleriet, några till ska in och kanske blir det under dagen. Ser fram mot en vilande dag med kurerande och märkbar skillnad i måendet. Så kan det vara ibland - det är bara att vila helt enkelt.

17 oktober 2015

(6.33) Vaknade tidigare i dag än senaste dagarna, troligtvis har jag sovit väldigt mycket och i natt behövdes inte lika mycket sömn - eller nåt sånt... :-) Tar det som ett tecken på att kurerandet gjort susen. Fixade kaffe då jag steg upp och laddade även med en stor mugg vatten. Ställde försiktigt ner muggen med vatten på vardagsrumsbordet - trodde jag. Av någon outgrundlig anledning hamnade den liggande på bordet och "3 kubik" vatten flöt stilla ut över bordet och vidare ner på golvet. Det kan ha varit 3 dl också men känslan var 3 kubik, konstigt nog behövde jag inte hämta duschskrapan för att fösa ihop det. Nåja, nu är en stor del av vardagsrummet och bordet våttorkat och nytt vatten finns i muggen. Det mest fascinerande i situationen var att jag inte utbrast i ett enda "Ooops, vad hände nu?" eller "Nämen hoppsan, hur kunde det här ske?". Det hördes inte ens inne i huvudet - jag är lite överraskad själv måste jag säga.

18 oktober 2015

(14.29) Söndag mitt i livet och kurerandet går framåt. Har kommit ifatt med bildfixandet i dag, skönt att vara på banan igen när det gäller bilderna och framförallt att inspirationen kommit tillbaka. Laddar för fullt för att vara okej inför kommande arbetsvecka. Det är i alla fall stillsamt i hemmet och jag börjar inga stora projekt eller ansträngande göromål. Lite småpyssel är dock bra, speciellt nu när jag inte orkar ligga och vila hela tiden. Det tar jag som ett tecken på tillfrisknande. Nu gäller det bara att jag håller mig själv lite i örat så att jag inte kör på i 100 knyck med en gång. Vem vet, jag kanske har lärt mig till slut. :-)

21 oktober 2015

(15.59) Hemma och värmer mig med en brasa, det har gått bra att jobba de här tre dagarna den här veckan men jag kan inte påstå att jag är i någon toppform. Har varit lite fiffig och flexat lite både i går och i dag för att hinna vila innan nästa arbetsdag. Ja, det är faktiskt på gränsen att jag känner mig aningen stolt över mig själv vad gäller den delen. :-) Myser vid brasan och ska strax börja med lite mat - till kvällen blir det vegetariskt, något koliox jag ska fixa ihop. Hoppas det ska falla alla i smaken.

24 oktober 2015

(22.03) Sen kväll i soffan med hen som brukar skriva denna blogg. Fått ett unikt tillfälle att klottra lite här... Kul som bara den! :-) Nej, nu ska jag använda mitt eget språk.

Var till församlinghemmet och deltog i FN-dagens firande. Lyktor sattes i sjön tillsammans med böner om fred. Vackert var det! BK´s BK tyckte dock att korven kunnat bo lite längre på gallret innan den kom in i munnen, men vem vet, det kanske var hen som var för snabb...

Efter detta inlägg får jag nog aldrig chansen igen, men roligt var det! ;-) :-) Sov gott alla därute i cyberrymden och mer närliggande områden! Förresten såg jag kometen/meteoren i går kväll! Häftigt!

Frid och fred!

28 oktober 2015

(18.41) Jag har alldeles nyss landat hemma efter en lång dag på KH. Hade inte tänkt jobba så länge men nu blev det tvunget eftersom det kom till göromål som inte ingick i planen från början. Nåja, så blir det ibland och det är bara att gilla läget. Nu ska jag inte luras utan erkänna att jag tycker det var ett väldans skoj göromål som kom till. Det var lite strul under eftermiddagen men det redde upp sig till slut - skam den som ger sig, eller nåt sånt. :-)

Nu är jag i alla fall hemma och ska strax få lite ätbart i mig innan det är dags att svänga ner till kyrkogården med alla lyktorna. Skönt att ha dem på plats så att det bara är att åka dit och tända när helgen kommer. Jag tänkte redan i bilen hem att det blir inte en tur utan tunna termobrallorna - det är ju inte någon värme ute, speciellt inte efter en 10-timmarsdag på jobbet.

29 oktober 2015

(13.49) Hemma redan, tar ut lite tid på eftermiddagen för att invänta servicetekniker. Personen skulle komma mellan 13 och 17 - tur att jag kan flexa. När jag kom hem hade projektet på ägorna börjat ta form. Tidigare var markarbetet klart men nu har skapelsen börjat resa sig från marken. Häftigt vad snabbt det går när det väl sätter igång. Jag var ute och tog ett par kort, ville inte plåta mer med tanke på hantverkarna. I morgon kommer nästa tekniker, då för att montera in fiber i hemmet. Det ska bli spännande att se hur det blir.

Funderar på att tända en brasa lite senare, när alla hantverkare och tekniker smugit hem för kvällen. Skönt att bara få sitta med fötterna i högläge och koppla av lite framåt kvällskvisten. Bra dag på KH i dag och jag har fått gjort en del. Hade tänkt jobb-jobba hemma i dag på eftermiddagen men skippade det eftersom flexen är så pass fylld. Det blir nog bara några timmar jobb-jobb i morgon också. Resten av dagen blir bonus-helg.