September 2015

2 september 2015

(21.50) Alldeles för sent, men nu är den på plats... :-) ...och hög tid för mig att krypa till kojs inför morgondagens arbetspass. Önskar alla där ute i cyberspace en vilsam och behaglig natt med enbart trivsamma drömmar.

3 september 2015

(17.57) Afton i hemmet och jag har stämplat ut från jobb-jobb för en liten stund sedan. :-) I dag var den stora dagen för testgruppen att komma igång. Vi hade en kort genomgång och sedan fick de greja lite själva med sidor och funktioner. Väldigt skoj och givande, jag ser redan fram mot veckorna som kommer fyllda av frågor, funderingar och klurigheter från "testgrupparna" som hjälper oss att få till det bra. Det är energigivande till tusen med dagar som denna, lite bra att de inte inträffar för ofta eftersom de också kräver en del av en själv. :-)

BK kommer nog att ta mig lätt i örat vid hemkomsten med tanke på timmarna jag jobbat i dag - ja, det är nästan så jag tar mig själv i örat... :-)))

Jag skulle helt klart kunna tänka mig att ha samma verktyg till min egen webb som det jag använder på KH, men det är väl bara att drömma om kan jag tro. Så lättjobbat, smidigt och suveränt att använda. Det går hur smidigt som helst att bygga följsam webbdesign i det verktyget, att webbläsaren anpassar sig efter dator, platta eller mobil. Mmm... jag får nog ta mig en funderare på vad jag kan göra med det verktyget jag har. Det är inte alls dumt men jag märker skillnaden när jag kommer från KH och har suttit med det suveräna verktyget en hel dag. :-)

Har nästan fått till allt med nya datorn här hemma. Lite som ska flyttas in från externa hårddiskarna och ett par program som ska installeras. Annars är nog allt på plats sedan i går. Jag kommer säkerligen på något framöver som jag inte installerat, men då får jag helt enkelt ta det då.

7 september 2015

(20.32) Stilla afton i hemmet efter en lång men effektiv dag på KH. Lösning på en del klurigheter och flera trivsamma möten - en ganska vanlig dag på KH, en dag som ger arbetsglädjen energi. For hem och landade i hemmet där BK väntade - ännu en energikälla. :-) Vi svidade om och gav oss ner på gymmet för ett pass. Härligt för både kropp och knopp, tror dock att benen kommer att kännas lite extra ett par dagar framöver. Givande att träna tillsammans, peppande och hur kul som helst.

Jag har installerat och grejat lite till med nya verktyget - ska tömma kameran snart och sedan börja se över lite bilder som kan tänkas hamna i bildgalleriet. Perfekt sysselsättning nu när det börjar bli lite mörkare på kvällarna och höstlugnet kommer som en ullig pläd och lägger sig behagligt kring skuldrorna.

I morgon ska jag på utflykt med en kollega - det är inte illa att jag får komma ut och lufta mig på arbetstid, utanför cyberspace alltså. :-) Vi ska till nordligare länsdelar och träffa kollegor. Tror minsann det blir lunch på lokal också. Uj, uj, uj... det är till att ha det bra. :-D

8 september 2015

(19.14) YES! Startbeskedet har kommit!!! :-) I morgon är det bara att ringa byggaren och ge beskedet. Hur skönt på en skala känns det här då kanske du tänker. Ja, jag skulle nog säga 13 på en 10-gradig skala. :-D Det är på gränsen till fira-läge i kväll, oturligt nog är jag lite för trött för det efter 10 timmar på KH med efterföljande massagetimme. Nåja, det går att fira en annan dag när alertheten är betydligt större.

BK har precis kilat ut för att ansa grönområdena på ägorna, trivsamt att kunna dela på sysslorna. Jag kan fortsätta att sitta och njuta av startbeskedet. Inte illa en tisdag mitt i livet. I morgon börjar jag min arbetsdag i Metropolen för att sedan bege mig norrut till KH igen. Skönt att kunna planera dagarna på smidigt sätt. Ibland blir det lite körigare med planeringen men så är det väl generellt - det gäller bara att hitta lösningar.

17 september 2015

(16.15) Hemma efter en lång dag, ännu en lång dag kanske jag ska skriva eftersom de senaste veckorna innehållit mestadels långa dagar - på jobbet alltså. :-) Skoj som bara den men nu behöver jag nog ta någon kortare dag för att vila lite i hemmet. Njuter av att känna sådan tillfredsställelse vad gäller jobbet och dess innehåll men måste hålla lite koll på mig själv så att jag inte jobbar länge för många dagar på raken. Det är inte hälsosamt för någon, inte ens trots att det är så roligt. På så sätt är det perfekt med maxtimmar på flexen. När jag inte lyckas ta mig själv i örat får flexen göra det. :-)))

Lika roligt som det är att komma till jobbet och sätta fart med göromålen, lika skönt är det att komma hem och få landa i hemmet och koppla av. Harmonin och stillheten som finns här hemma är helt obetalbar. Tror nog att vi njuter lika mycket, både BK och jag. Som det ska vara med andra ord. Skönt att vi också kommit igång med gymmandet efter flyttbestyr och annat. Det är så himla skoj att gymma tillsammans och peppa varandra. Jag tror vi har hittat en bra rytm för gymmandet i veckorna som passar oss båda.

I morse när jag speedade ut till bilen hällde regnet ner, det var också bäcksvart ute. Riktigt höstrusk - eller höstmys skulle jag nog vilja kalla det. Jag gillar verkligen den här årstiden, precis som jag gillar alla andra årstider. På något vis inger årstiderna en trygghet och behaglig rytm. Jag har absolut ingen längtan efter sommar året runt, för mig är årstiderna en del av livscykeln. Det är härligt att följa naturen i de olika skiftningarna och njuta av vad varje årstid har att erbjuda. Tiden vi nu stiger in i är för mig den mest harmoniska, ett lugn lägger sig både över naturen och i mig. Jag njuter fullkomligt av varje vecka, dag och minut och årstiden gör det lättare att leva i nuet. Jag är så tacksam för att vi har årstiderna och dess skiftningar.

20 september 2015

(16.33) Eftermiddag på ägorna, vedklyvning står på schemat men snart är allt kluvet och staplat för vintern. Det kom en ny laddning ved i går kväll som är staplad och täckt på altanen, den får bo där under vintern och får komma in i förrådet till våren. Utemöblerna har med andra ord fått komma in och ta lite siesta över vinterhalvåret. Känner vi för att sitta ute blir det i garageinfarten. Vi fikade ett par gånger där under dagens pass ute - det var väldans skönt och behagligt. Ja, både fikandet och grejandet.

I höstastrarna är det full rulle. Massor av vackra fjärilar, svärmare, flugor, bin och humlor. Det är fascinerande att stå och titta på. Jag passade på att ta lite bilder på skådespelet under vedbärandet, ska bli spännande att kika på bilderna i datorn småningom. För tillfället har jag bara sett dem i kameran. Hade tyvärr inte macro-objektivet på, det kändes inte som prio att kila in och hämta det. Det får helt enkelt komma ut en annan gång.

Jag känner mig rätt nöjd med grejandet i dag. Bara den känslan, av att vara nöjd, är obetalbar och för harmoni till hela systemet. BK passade på att lufta Klippon när jag fortsatte att klyva lite ved. Det är sanslöst skoj att hålla på och greja tillsammans. En stund efter lunch hade vi hjälp av E som bor granne med oss, han röjde rent i garageinfarten efter att vi burit iväg vedklabbarna till altanen. Tur att han har skottkärra hos oss. Härligt med grannar som ger en så mycket glädje och livskvalité.

24 september 2015

(5.13) Morgonstund denna torsdag mitt i livet. I dag skulle Fru FP fyllt år. Åh, saknaden är påtaglig.

Om ett par timmar börjar årets största projekt på riktigt. :-) Så här långt har det mest varit pappersarbete och telefonkontakt men nu sätter det i gång. Grävaren var hit i går eftermiddag och lade två skopor på plats inför dagens schaktning. Det ska bli spännande att följa processen och se hur det växer fram. Ja, först lär det ju inte växa fram så mycket med tanke på att det ska schaktas... :-)))

28 september 2015

(20.33) Afton denna måndag mitt i livet. Slutade lite tidigare på KH i dag, for hem och sedan blev det byggmöte på ägorna. Trevligt och givande, glädjande besked om att vi slipper spränga. Superkul att sitta med byggarna och småprata över en kopp kaffe i den sköna eftermiddagssolen. När de sedan började schakta igen tog jag en hel del bilder, fascinerande vad de kan göra med en grävmaskin. Samtidigt som maskinen kan lyfta och flytta på stora vikter kan den manövreras till ett finlir vi knappt klarar med bara händerna. Det är inte bara granngrabbarna som är fascinerade av grävmaskinen - jag måste säga att jag också fängslades.

Det var skönt att jag for hem tidigare, ja jag hade inte så mycket val eftersom flexen var alldeles för mycket plus. Har kunnat njuta hemma länge och väl innan det blir dags att krypa till kojs. Inför morgondagen har jag bestämt mig för att sova länge och börja senare. Det kanske faller sig så väl att jag kan få fota lite byggjobb även i morgon bitti. :-) BK är på spelning och kommer nog hem inom någon timme. Ser fram mot hemkomsten och att få mysa lite på kvällskvisten.

Under gårdagen tömde jag kameran som inte blivit tömd sedan juli. Det var spännande och häftigt att få se bilderna på stor skärm. Nu återstår bara lite kikande för att klura på om jag skulle vilja göra i ordning några för webben. Ja, jag har haft det som mål ett tag men inser nu att det nog får dröja till bygge och annat är klart. Eller rättare sagt - jag tar det när inspirationen faller på och jag väl sätter mig.

30 september 2015

(8.33) Sovmorgon de lux en helt vanlig vardag. :-) Hur skönt som helst och väldans välbehövligt för både kroppen och knoppen. Har kikat ut några gånger på byggarna som gör ett suveränt jobb utanför. Det är så häftigt att se. Redan nu ser jag fram mot att komma hem efter jobbet och kika/fota hur det ser ut då.

I går var det aktiviteter med morbror och moster - skoj som bara den. Vi hade en härlig helkväll tillsammans. Det var nog inte sista gången kan jag tänka. Nu ska jag nog göra mig redo för dagen och dess uppdrag, tänker mig en kortare dag även i dag - för att rätta till flexen. Det är inte tokigt med såna dagar, jag borde ta lärdom av det och använda den möjligheten även om jag inte "sprängt" flex-saldot. Skönt att ta sovmorgon och kunna utnyttja morgonen till "bara-vara-tid" likväl som att jag kilar hem tidigare.