April 2016

2 april 2016

(7.12) Morgonstund i hemmet, laddar för lite göromål under dagen. Skön och stilla morgon efter att jag lyxat till det med en semesterdag i går. Helgen känns superlång måste jag säga - det är skönt. Har bläddrat genom tidningen och kaffet är strax urdrucket, dags att sätta lite fart med andra ord. :-) Har inga stora projekt i dag, lite småplock och så som jag fixar lite då och då. Ser fram mot kvällen då BK kommer hem efter fyra dagar på jobbresa. Det ska bli mysigt, att ha kvällen tillsammans med BK. Mmm... jag längtar. Men, som någon jag känner sa, "det är nyttigt att längta". Jag tror nog vi får ta och omvärdera nyttigheten med det. :-)

(9.42) Fikapaus efter lite småplockande. Soprummet är tömt och jag har handlat lite till kylskåp och skafferi. Första laddningen tvätt hänger på tork och en andra och sista laddning snurrar i maskinen. Skönt att få lite gjort på en dag tom på projekt och planer. Nu ska jag nog bara vara en bra stund, njuta av nuet och att kunna vara hemma och må gott.

Jag var lite smått irriterad då jag kom från ICA, en del människor verkar baske mig inte ha tvål och vatten hemma utan måste prompt dränka in sig i parfym. För mycket parfym luktar inte gott! Det trista är att de säkert tror att de luktar gott - men de stinker. De lyckas ju också "dränka in" de medmänniskor de passerar på sin väg. Att det ska vara så förskräckligt svårt att tänka till lite. Jag är inte allergisk men tycker förskräckligt synd om de som är det, de har ju inte en chans att värja sig mot sådana "parfym-bomber".

Ja just ja... Jag hade ju tänkt köpa någon lott att skrapa då jag var på ICA, det glömde jag. Så kan det gå och då får jag helt enkelt vara utan lott. Det kommer fler dagar och då kanske jag kommer ihåg att köpa en - om jag nu absolut måste. :-)

Det känns hur skönt som helst att det bara är lördag i dag. Smart av mig att ta semester i går - det blir bonus i hela kroppen och knoppen. Får se om jag inte gör något liknande framöver, förlänger helgen med en semesterdag. Det gjorde jag förra våren vid några tillfällen och det var helt suveränt. Nu är jag, tack och lov, lite mer ifatt mig själv med orken så nu känns det mer som bonus - förra våren var det mer ett måste för att orka. Jaha, det går framåt och det är skönt. Sorgen och saknaden efter Herr och Fru Fickolén Pasoll är fortfarande stor men jag kan hantera den på ett annat sätt. Den tar mig inte fullkomligt lika ofta. Tack BK för att du orkar lyssna när jag mal på och för att du finns för mig hela tiden. Du är min klippa!

(12.39) Ah, det blev en liten runda på ägorna med räfsan och korgen. Några rabatter är urrakade och rena från löv. Fixade också till sista steget från trappen upp på gräset, den trappen som byggarna gjöt i höstas. Jag har klurat lite på det en stund och nu blev det en lösning. Det var väl tvungen att få mogna lite i vindlingarna innan jag hittade rätt inspiration och handlag. :-)

Lunch intagen och nu vilar jag ögonen på en gammal härlig film med Åsa-Nisse. Det är vilsamt för både kroppen och själen. Nöjd med att jag tog mig en stund i trädgården, hade inte tänkt det från början men sedan föll inspirationen över mig. Jaha, då är det bara att passa på innan inspirationen lägger sig igen. Gav mig dock strax innan lunch, då började det blåsa upp lite mer och kändes nästan som att regnet hängde i luften. Regn och trädgårdsarbete är ingen bra kombination, det blir bara kladdigt och bökigt. Bättre att ta resten en annan dag. Fru FP skulle varit stolt över mig - att jag gav mig efter en lagom sväng på ägorna.

3 april 2016

(4.47) Arla morgonstund i Metropolen, jag har varit vaken en stund så tidningen är läst och kaffet urdrucket. Ja, så kan det vara ibland - tidig morgon. Jag har väl helt enkelt sovit så det räcker och blir över de senaste dagarna. :-) Myskväll i går med BK efter hemkomsten - kvalitetstid av rang. I dag har vi inga speciella planer, lite hemmamys kan vara på sin plats. Beroende på temperatur och solens framtoning eller ej så kanske det kan bli en fika i garageinfarten - det är vårkänsla det. Funderar på en andra kopp kaffe nu på morgonen, får se om det blir en nu eller om jag väntar till frukost. Ja, det är världsliga frågor som dyker upp på morgonkvisten vill jag lova.

(14.20) En skön eftermiddgaslur i soffan fick bli avrundningen på promenad och lunch. Det var behövligt med en liten lur - speciellt med tanke på den tidiga morgonen. Inte läge för fika i garageinfarten än så länge i dag, lite för svalt. Nåja, det kommer fler dagar och det går ingen nöd på oss för det. :-) Dagen är ju heller inte slut, kommer bara solen fram så blir det kanonläge i garageinfarten - långt fram mot kvällen.

4 april 2016

(5.43) Kaffet har snart runnit ner och tidningen är läst, dags att göra mig redo för en dag på KH. Det blev inget fika i garageinfarten i går eftermiddag men väl ett pass på ägorna med räfsa och spade. Först assisterade jag lite vid däckbyte på BK:s bil. Rensade ur vid nyponhäcken och hade ambitionen att tukta den också. Det blev inte av eftersom klockan var halv åtta då jag rensat klart. BK hade maten klar, egengjorda fiskpinnar - hur mumsigt som helst. :-) Jag var i alla fall nöjd med det jag fixat på ägorna och kände mig fylld av energi då jag gick in. Att fixa och dona tillsammans med BK är så himla trivsamt. Jag njuter av att göra det och det fyller mig med både energi och glädje.

(19.41) Afton i hemmet efter ännu en trivsam dag på KH. Kurs och göromål som stimulerar. For hem relativt tidigt för att få lite kvalitetstid med BK. Vi började med att cykla till ICA en sväng för att införskaffa lite nyttigheter till kyl, frys och skafferi. Efter det blev det middag och fortsatt härlig tillvaro med min bättre hälft! Ja, det är en lycka och glädje att få ha en sådan vardagslyx med BK. Ser fram mot om några veckor då vi kan göra cykelutflykt med lite gott käk och bara mysa, bara rulla iväg en måndag eftermiddag några timmar innan det är dags för BK att fara på spelningen.

7 april 2016

(15.36) Hemma från KH relativt tidigt, tog mig ett par timmar i dag - behövligt efter långa dagar tidigare i veckan. Nu är brasan tänd och fötterna har landat behagligt på puffen. Kvalitetstid en torsdag mitt i livet. Vårregnrusk ute och mysväder när det är som bäst - tycker i alla fall jag. Det går att mysa inne med hur gott samvete som helst. Tid för reflektion och eftertanke och att landa dagens intryck i stillhet.

I morse skrattade jag för mig själv när jag for norrut mot KH. På ett gärde bredvid vägen hade det bildats en liten vattenpöl, inte större än 6-8 kvadratmeter. Där simmade ett par gräsänder och såg hur nöjda ut som helst. Kanske trodde de att de funnit sin egen lilla sjö. :-) Ja, det var i alla fall överraskande att se gräsänder där.

Skönt att jag passade på att ta en lite tidigare dag när jag hade möjlighet. Det känns lyxigt att kunna göra det ibland. Hoppas få till en lite tidigare dag i morgon också. Det ser lovande ut än så länge i alla fall. Vem vet, jag kanske planerar in ett möte eller något annat i morgon eftermiddag som gör att jag inte kan fara hem lite tidigare - det vore typiskt mig... eller så drabbas jag av "ska-bara-bacillen". :-) Nåja, jag tänker i alla fall njuta i fulla drag i dag.

9 april 2016

(9.07) Lördag förmiddag, BK har farit till jobbet och jag kopplar av en stund i soffan innan brorsan kommer hem en sväng. Hör regndroppar mellan varven som slår mot fönsterblecken, mysfaktor så här på lördagen. :-) I går körde morbror och jag en vända till Vanneboda och när jag kom hem körde jag en vända till. Skönt att bli av med det som ska iväg. Trivsam stund hos morbror och moster i går - alltid trivsamt att umgås med dem. Det är livskvalitet vill jag lova. Inga större planer för dagen, det får nog bli en brasa fram mot eftermiddagen kan jag tro. Ute är det lite råkallt och då är en brasa alltid skönt. Eventuellt väntar jag till senare, ska köra en laddning tvätt fram mot kvällen. Ja, det blir inte före kvällen eftersom i alla fall ett plagg som ska med i laddning är på jobb just nu.

13 april 2016

(20.05) Afton på ägorna och jag kopplar av efter en givande dag på KH och några timmar avkoppling hemma. Tog mig tid att strukturera upp mig ytterligare på KH, blev av med massor av papper på skrivbordet. Ja, massor i mina mått mätt. Nu ligger bara ett par papper kvar som jag har som anteckningar när jag tittar på ett webbinarium. De kan snart dokumenteras i datorn och läggas till framtida projekt. :-) När strukturen var på plats på rummet tog jag mig lite tid till "html-lärande" - väldigt skoj och hur inspirerande som helst. Också det inför framtida projekt.

Väl hemma tog jag en stund i soffan för att landa innan jag började med maten, fixade en omelett till kvällen innan BK kom hem. Nu är BK på jobb igen men kommer nog hem om någon timme kan jag tro. Har eldat lite i braskassetten nu i kväll, det var skönt och luften här inne blev helt annorlunda - varmare, lite torrare och väldigt mycket mer behaglig. Ja, mysfaktorn höjdes med flera steg.

Ser fram mot att komma till KH i morgon och få fortsätt med lite "html-grejande". Jag lär mig massor och det är som att en helt ny värld öppnar sig. Ja, det kan verka konstigt med tanke på egna webben som faktiskt varit uppe i flera år men jag har bara kört den lätta varianten. Nu känner jag dock att det är hög tid att jag går vidare och lär mig lite mer hur det faktiskt funkar. Inte minst med tanke på jobbet och det projekt vi har framför oss. Det ska bli riktigt skoj, säkerligen massor av utmaningar längs vägen - men det har inte skrämt mig förut, snarare peppat mig.

15 april 2016

(15.52) Hemma på ägorna efter en givande dag på KH. Började morgonen med kurs tillsammans med gamla barndomskamraten, hur kul som helst. Jag måste säga att hon var en mycket läraktig elev - men jag hade nog inte trott något annat heller. :-) När vi "kursat" klart var det dags för fika. Det satt fint med kaffe och macka på förmiddagen. Jag har hunnit en hel del med eget görande under dagen också. Har även "kursat" lite med mig själv - givande och skoj till tusen.

For hem i hyfsad tid och har plockat lite här hemma innan jag tände en brasa som sprakar gott och inger hela mig med helgfrid. Ska koppla av en stund innan det är dags att börja med käk innan BK med son kommer hem. Inget avancerat blir det men väldans gott.

Det är absolut ingen åskvärme ute i dag, riktigt kallt i vinden och lite busväder skulle jag nog vilja påstå. Skönt att ha tak över huvudet och en braskassett att elda i. Mysfaktor skyhög så här på fredagen. Ja, det är hög mysfaktor när jag än eldar.

Hoppas att helgen kommer att kännas lång som bara den, det känns som att jag behöver det just nu. Nåja, det är bara att koppla av och vara i stunden så ska det nog ordna sig. Tack och lov stormtrivs jag med göromålen på KH - njuter till fullo av att göra det jag gör.

16 april 2016

(13.47) Slappar en liten stund innan det blir kalas på G4. BK:s son har fyllt 18 och det ska så klart firas. Tårta och goda kakor blir den på eftermiddagen - tur att jag inte åt för mycket till lunch. :-) Om en stund ska jag fara och hämta BK:s dotter, tar en liten mini-lur innan dess. Skönt med helg och tid att bara vara och umgås, helgen är extra lyxig eftersom BK också är ledig. Det känns som superkvalité och ett privilegium. Ja, ett privilegium är ju hela tillvaron med BK så klart. Det är fascinerande att det kan finnas så mycket kärlek och humor.

17 april 2016

(7.12) Morgonfika i soffan, smyger igång dagen i lugn och ro - så skönt att bara vara och starta dagen i ett lagom tempo. Vi hade en väldigt trivsam dag i går med härligt umgänge och många skratt. Som det ska vara med andra ord. :-) I dag har vi inga större planer, avkoppling och njuta är det som gäller. Jag ska nog ge mig ut i köket och fixa lite frukost om en stund, gissar att BK vaknar om en inte allt för avlägsen framtid.

21 april 2016

(5.34) Morgon på ägorna, tidningen är läst och kaffet snart urdrucket. Det börjar bli dags att jag gör mig redo för dagen på KH. Först ska jag besöka en redaktör och vara lite support i vardagen. Sånt är kul. :-) Ytterligare support av redaktör blir det på eftermiddagen, men då på mitt rum på KH.

I går tog jag mått på carporten för att ha ett hum om hur mycket färg jag behöver införskaffa för grundande och målning. Ska svänga förbi "affärn" i eftermiddag och fixa det så att det finns hemma till temperaturen är okej för att börja grunda. Det ska bli superkul att få börja med det och sedan se resultatet när det är klart. :-) Jag är liiite exalterad.

Jag fortsätter mitt "kursande" för egen del på KH, förkovrar mig i yrket helt enkelt. Det är så fantastiskt givande både vad gäller kunskap och energi. Får tacka brorsan för tipset på extremt bra och pedagogisk kurs på webben. Skönt att kunna ta det i egen takt och när det passar med övriga göromål.

24 april 2016

(10.17) Förmiddag och sopor är ivägkörda, lika skönt varje gång. Jag väntar på att första laddningen tvätt ska vara redo att hängas på torkställningen. Skönt att inte ha några stora planer för dagen, ta dagen som den kommer och bara njuta av tillvaron. Får se om jag får inspiration till något annat projekt under dagen. Det är i alla fall inga stora projekt som är brådis med, de får jag ta tag i när det blir lite varmare ute.

(21.35) Afton på ägorna och vi har kikat på avkopplande program på TV:n. Just nu har jag tangentbordet på BKs mage, vilket försvårar skrivandet en del. BK har en tendens att andas mellan varven... Jag passar på att skriva lite när datorn är inkopplad till TV:n och jag kan sitta i soffan med tangentbordet och skriva. Har inte gjort det tidigare så jag var ju tvungen att testa. :-) BK har lugnat sig lite och är betydligt mer skötsam och sparsam med andetagen. :-))) Det börjar bli dags för oss flamsiga att krypa till kojs så både vi och omgivningen får lite stillsamhet och nattlig ro. Ja, vi kan behöva sömnen också om vi ska vara alerta i morgon då det är ny dag och nya möjligheter - BK hemmadag på ägorna och jag på KH. Det var ju alldeles för skoj det här, jag tror minsann jag har lite svårt att sluta skriva. Tänk att orden kommer direkt på TV:n. :-) Nähä, nu får jag minsann ge mig så att vi får sova. God natt - tyrolerhatt.