Augusti 2016

1 augusti 2016

(7.24) I dag blev det lite extra sovmorgon, vi nattsuddade lite i går - ja, lite alltså. Cykeltur till Munkaboda på eftermiddagen för besök hos bekanta med mat, fika, båttur och trivsamt umgänge. Trevligt som bara den och mysigt att komma ut i geografin. Vi kom inte hem supersent men det var i alla fall så pass mörkt att lamporna tändes i garaginfarten då vi rullade in.

I dag ser det ut att vara lite vind precis som i går men kanske ger vi oss på lite grenar i alla fall. Kan vara skönt att börja med några buskar - jag tror i alla fall vi håller oss på marken under dagen. Inget kul att vara uppe i något träd när det blåser som det gjorde i går och framför allt är det väldigt onödigt. Jag gjorde lite i går i alla fall, målade på lite med lilla penseln på det vita på stolparna. Det var skönt att få det gjort. Nu är det mest bara rollern kvar på det vita och sedan lite "bus" kvar innan carporten kan bockas av på "att-göra-listan". Ja, faktum är att det i år är BK som gjort en lista och inte jag. :-)

Nu på morgonen kände jag åter ett sug efter att ge mig ut på morgonpromenad. Det suget har varit borta länge, jag faktiskt sedan Herr och Fru Fickolén Pasoll återförenades i en annan sfär. En skön känsla att jag faktiskt känner suget igen, det finns hopp för den egna rörelsen med andra ord. Sådant gör mig glad och fylld av positiv känsla. :-) I dag får buskar och lite annat bli rörelsen men vem vet, det kanske till och med blir en promenad eller något annat lite senare. Nu är det i alla fall fortfarande morgonmys med dator och kaffe. BK ligger bredvid och läser den fysiska tidningen och jag ska ta mig an den digitala - en bra fördelning tycker jag.

(13.26) Strax efter lunch och vi tar en liten siesta, skönt med stillheten inomhus. Förmiddagen innebar lite ansande av buskar och ivägkörning och tömning av kärran, sedan kom regnet. En sommarskur och vi fixade lite inomhus, bland annat kaffepaus, innan vi for ner för att tömma sopor och göra en shoppingrunda på ICA. Skönt att vara av med både sopor från soprummet och ogräs samt grenar på kärran.

Nu kommer det lite smådroppande igen och vi tar, som sagt, igen oss en stund och njuter av semesterkänslan. Det är fantastiskt skönt att äga sin egen tid och göra saker och ting i egen takt. Mer sådan tid kommer i framtiden och jag hoppas verkligen jag får ha hälsan och kan njuta av den tiden lika mycket som jag gör nu. Det bästa är dock att få njuta av egentiden tillsammans med BK. Jag är otroligt lyckligt lottad som får leva mitt liv med BK. :-)

(16.09) Nöjd, nöjd, nöjd... :-D Carporten är färdigmålad! JIPPI! Jag njuter av känslan och känner mig så tillfreds så det är nästan oförskämt. :-) Blev lite full i skratt åt mig själv för en stund sedan. Det slog mig att det faktiskt är 1 augusti och carporten är klar. Hade BK frågat mig tidigt i år om jag trodde att carporten skulle vara färdigmålad 1 augusti hade jag nog bara fnyst till svar, nästan tagit det som en förolämpning. Ja, det är en bra lärdom för mig - var sak tar sin tid och jag kan inte alltid påverka processen. Den insikten gör mig ännu mer nöjd och jag tar tacksamt mot ännu en lärdom om livet och tillvaron och kanske också om mig själv. Vad jag har hört så är jag ju inte 20 år längre... Äsch, det är nog bara något elakt förtal. ;-)

BK har gjort en suveränt jobb med några av "grönsakerna" (läs växtern) på ägorna. Det är så otroligt kul att hålla på att greja på våra ägor tillsammans. Vi skapar vårt område i geografin som vi vill ha det - det är så lyxigt.

4 augusti 2016

(9.46) Uj, en rejält lat morgon men ack så skönt. :-) Nyss kom en regnskur och jag funderade på om jag skulle gå ut och gödsla gräsmattan, tar det nog lite senare. När jag kikade ut låg katten W under min bil i carporten. Fiffig katt det där, det gäller ju att hitta bra ställen när regnet smattrar på. Vi har inga större planer för dagen, det känns skönt - bara vara och inte göra allt för många slängar. Några få lediga dagar kvar innan vardagen börjar igen. Ja, det är ganska skönt när det blir vanliga rutiner igen även om det är väldigt skönt att vara ledig.

(19.11) Afton i hemmet och vi har haft en avkopplande och skön dag med en gnutta motion på förmiddagen. Det var skönt men lika skönt har det varit med avkopplingen och väldigt få göranden. Vi har heller inte behövt laga eller tänka ut någon mat för dagen, rester både till lunch och middag - lyxigt värre. :-) Troligtvis kopplar vi av resten av dagen också, ja jag har i alla fall inga planer på några större göromål. Näe, någon liten vilodag får det allt bli mellan varven.

Det kom en rejäl skur även på eftermiddagen, kanske hade det varit fiffigt att gödsla i alla fall... Nåja, det får bli en annan dag eller så väntar vi till nästa år på vårkanten. Det ordnar sig alltid på något vis. Semesterdagarna börjar gå mot sitt slut och det känns väl så där. Visst, jag stormtrivs med mitt jobb på KH och tycker det är superkul - men jag kan absolut inte sticka under stolen med att det är väääldigt skönt att vara ledig och äga min egen tid. Det har varit en skön och behaglig semester, den skönaste på många år måste jag säga. Jag har verkligen kopplat av och vi har gjort lagom många turer och lagom mycket hemma. Faktum är att det känns som jag varit ledig superlänge - det är en bra känsla inför kommande jobbveckor. Jag ska försöka behålla den lagom-tempo-känslan även när vardagen tar vid.

5 augusti 2016

(8.41) Kaffe, lätt pass på gymmet, frukost och nu kaffe igen - en lyxig morgon med välbefinnande för hela systemet. Det är så otroligt skönt att köra på gymmet på morgonen, hela kroppen vaknar och får massor av energi. :-) Strax är det dags att vi gör oss redo för en tur till länsmetropolen. Får se om vi kan fynda något som vi behöver, eller som en kollega uttryckte det "villhöver".

6 augusti 2016

(10.09) Frukosten har landat i systemet efter en härlig och rask morgonpromenad med BK. Skönt att komma ut och röra på sig på morgonkvisten, nu får vi se vad vi hittar på resten av dagen. Nåt ska vi nog greja med kan jag tro. Vi avnjöt frukosten på altanen för en stund sedan, det var riktigt skönt trots en lite sval vind. Hm, nu har jag visst suttit lite för länge - börjar känna mig så där lagom loj efter en timmes motion på morgonen. Nåja, det är fortfarande semester och inga måsten så jag fortsätter att känna mig loj och totalt avslappnad. :-)

Funderar lite på att ta ut trimmern på en sväng, eller om jag ska sätta trimmern i händerna på BK och spaden i mina egna händer. Teamwork är inte dumt alls, det har vi kommit långt på BK och jag. :-D Ja, sedan får vi ju inte glömma alla timmar som katten W varit med och hjälpt oss med arbetet i trädgården. :-))) Det är inte dumt det heller, att ha en liten "hårboll" som kommer och gör oss sällskap mellan varven och faktiskt hjälper oss att ta paus ibland.

7 augusti 2016

(6.57) Morgonkaffe och morgnande innan det är dags för ett pass på gymmet. Behöver komma ner och tämja träningsvärken från i förrgår. Uj, jag har nog vaknat vid varje rörelse i natt tror jag. Nåja, träningsvärk är skönt och speciellt vetskapen om att musklerna fått jobba på ett vettigt sätt. :-) Tror dock att ett pass nu på morgonen är bra för att få igång cirkulationen så att den fixar till det.

I går höll vi på och grejade med grävande av rabatt i drygt sex timmar inkluderat tömning av kärran. Skönt att vi bestämde oss för att gräva klart den rabatten i går. Sista kvadratmetrarna gick på ren vilja, då var vi rätt slitna faktiskt - men kul hade vi. Framför allt var vi så himla nöjda efteråt. I dag ska vi klura hur vi ska lägga mattan som täckbarken ska hamna på. Det är lite klur med buskar, blommor och tomtgräns men det ska nog lösa sig. Tur att vi inte började klura på det i går då vi var så trötta. Vem vet var mattan hamnat då...

Vi hade, som vanligt den här sommaren, sällskap av W hela dagen. Hon satt/låg hos oss mest hela tiden och tog sig små lovar ibland för att se om vi skulle kunna tänka oss att busa lite. Säkerligen tyckte hon att vi var supertråkiga som inte busade mer än vi gjorde. När vi hade ett par kvadratmeter kvar av grävandet placerade sig W behagligt och lojt på en knapp halv kvadrat av det som inte var grävt och slumrade till. Hon tycket nog att vi inte behövde gräva mer... :-) Hon är rolig den där W. BK fick lyfta bort henne till en annan skön plats så att vi kunde göra klart.

(8.45) Skönt pass på gymmet följt av frukost, disk och nu fötterna på puffen en stund för att avnjuta andra koppen kaffe. Sedan är det dags att ta med BK ut på ägorna för att klura vad gäller markduken. :-) Ja, jag behöver nog inte ta med BK ut, BK kan gå själv...

Känslan av att åter ha kraft och ork är obeskrivlig. :-) Jag har varit så bortskämd hela livet över att alltid ha orkat det jag velat, den gångna perioden har varit väldigt nyttig för mig. Bra också att jag faktiskt kunnat ta till mig lärdomar av den och även att jag kunnat acceptera bristen på ork under en längre period. Det är fascinerande vad kroppen och knoppen kan dräneras på energi beroende på olika händelser i livet. Att kroppen kan "stänga av" och på något vis försöka tala om för knoppen att nu behövs vila, vila i massor. Sedan gäller det bara för människan att lyssna och förstå. Ja, det är baske mig inte lätt i alla lägen - kanske lite lättare när det ändå varit något så påtagligt som gigantisk sorg som varit anledningen till tröttheten.

(19.18) Afton i hemmet, sista skälvande semestertimmarna. Vi summerar en väldigt skön och i lagom tempo innehållsrik semester. Massor av njutning, upplevelser och bara vara - ja, nästan lyxigt skulle jag vilja påstå. :-) Det känns lite märkligt att jag faktiskt ska fara till KH i morgon men det ska också bli skoj att få ta tag i jobb-jobb igen.

På förmiddagen i dag fick vi ut markduken på 15 kvadrat och täckte den med täckbark, det blev superbra och vi är så nöjda. Kul att vi planerat och fixat så mycket i trädgården tillsammans på våra ägor och också väldigt inspirerande med smidigt teamwork. Framöver är det ansning av berberishäcken och toppning av rosenapeln som står på tur, men det känns som att vi har bra koll på läget utan jäkt. Ja, som det ska vara med andra ord.

BK står just nu i diskbaljan, ja inte bokstavligt alltså... Jag sitter och klurar på om det är något jag behöver fixa innan morgondagen men kan inte komma på något. Nåja, skulle det vara något jag har glömt så får jag väl fixa det senare helt enkelt - ingen idé att klura vidare. :-) Det är en väldigt skön känsla att ha kommit till insikt om vad som är värt att lägga energi på och också att kunna använda den insikten lite då och då. Visst, jag glömmer bort mig mellan varven fortfarande och lägger energi på sådant eller sådana jag varken kan eller vill påverka. Det är väl mänskliga faktorn kan jag tro.

9 augusti 2016

(7.13) Morgonstund innan dagen sätter fart. Jag är liiite sömnig nu på morgonen men det ger sig nog. :-) Började gårdagen med en rask morgonpromenad vid 6-snåret, det var skönt. Sedan tog jag det lugnt innan jag for upp till KH, det skulle bli en lång dag eftersom jag hade senare massagetid än vanligt. Väl uppe på KH var det bara att smyga igång efter fem och en halv veckas semester, märkligt nog kom jag ihåg nästan alla lösenord utan att behöva tjuvkika på fusklappen. Dagen rullade på i lagom tempo och jag tog mig till massören strax före halv sju. Skönt, välbehövligt och givande för hela muskulaturen med massage.

När jag for söderut mot Metropolen efter massagen var siktet inställt på ICA eftersom jag fått paket under dagen. Ja, jag kunde ju inte låta det vänta till i dag... :-) Uj, uj, uj... jag är som ett barn på julafton när det kommer till paket - trots att jag vet innehållet. Kom hem till BK och vi fikade och pratade en stund innan jag var tvungen att fokusera på paketet. Sedan blev det grejande, installerande och klurande resten av kvällen. Jag körde igång en installation och fick vänta en bra stund innan jag kunde göra något mer. Det slutade med att jag satt och installerade appar och gick igenom funktioner och menyer fram till halv 1. Ja, det är bara att gilla läget i dag och kanske lägga mig lite tidigare i kväll. :-D Det ska i alla fall inte bli en lika lång dag på KH i dag som i går.

10 augusti 2016

(20.07) Afton på ägorna denna tredje arbetsdag efter semestern. Jag lurade en stund i soffan då jag kom hem, det var välbehövligt och nödvändigt för att orka vara vaken en stund i kväll. Det är fascinerande hur tröttheten överfaller mig varje år efter semestern när jag börjar jobba igen. I år kom jag i alla fall ihåg att det brukar vara så, de flesta åren tidigare har det kommit som en överraskning eftersom jag glömt bort det. :-) Kul på jobbet och stimulerande att få ta tag i göromålen på nytt. Jag har varit förståndig och startat i väldigt lagom tempo - märkligt nog hinner jag lika mycket i lagom tempo som när jag tycker jag snabbar på lite. Det kanske är så att det är samma fart i kroppen men olika i knoppen. Hm, värt att klura på.

Tidigare i kväll tänkte jag att jag skulle ta mig an disken. Jag började sortera upp i diskhon och satte på varmvattnet för att fylla. Jag spolade och spolade men det kom inget varmvatten, så jag gick ner i källaren för att kika på fjärrvärmecentralen. Mycket riktigt, det var inte många plusgrader på mätarna. Jag ringde jouren och fick reda på att de var på väg ut, det var alltså inte bara vi som var utan varmvatten. Disken skulle fixas så jag kokade vatten och fyllde på. Det gick galant och snart var disken fixad och då kom så klart varmvattnet igång igen. :-) Skönt att det kom tillbaka, disken fixade jag ju ändå - det hade varit värre om någon av oss varit tvungen att duscha.

Jag har inga möten inbokade på KH den här veckan och det är ganska skönt. Skönt att få smyga igång efter semestern och landa i tankarna kring kommande göromål och projekt. Jag trivs med att kunna ha lite tid till att strukturera upp mig själv, mina tankar och anteckningar innan jag börjar med mer "verkstad". Eller kanske är det så att strukturerandet, tankarna är en del av "verkstaden". Ja, så kan det naturligtvis vara... tänkte inte på det. :-) Behöver även sätta mig vid stora datorn här hemma för att fixa lite, bland annat innan helgen då lillebror kommer. Sedan behöver jag fixa nya kalenderblad till Filofaxen. Jaha då, jag gör dem själv - det är ju dumt att köpa när man kan göra själv och få dem precis som man vill. Dessutom är det avkopplande att greja med.

13 augusti 2016

(6.05) Morgonstund i fåtöljen, fötterna på puffen och kaffe i koppen - ja, det är väl livet på en pinne skulle jag vilja påstå. :-) Hela dagen framför med möjligheter och en hel del vila. Ah, välbehövligt så här efter första jobbveckan efter semestern. I dag kommer lillebror på besök, det blir trivsamt. Jag ska förbereda lite så att vi kan byta hårddiskar, vi ligger ett par månader efter "bytes-intervallen" men det ordnar sig. Vi började för några år sedan med att ha backup hemma hos varandra, lite fiffigt måste jag säga. Även om både han och jag har våra bilder och andra data på backup i våra egna hem så kan det ju vara bra att ha en backup utanför egna hemmet tänker vi. Det känns i alla fall lite tryggare eller säkrare eller nåt sånt.

Jag var ute och hämtade tidningen när jag steg upp, det var riktigt behaglig temperatur ute, inte som tidigare dagar i veckan då det varit ner mot fyra eller fem grader. Ja, nu känner jag mig peppad för en morgonpromenad - men först kaffe och morgonmys så klart. Ser fram mot att traska en sväng och få igång kroppen, det gynnar hela dagen. Skönt att jag än en gång tycker det är både behagligt och roligt att motionera, det har varit lite si och så med den känslan sedan älskade Herr och Fru Fickolén Pasoll förenades i en annan sfär. Sorgen, saknaden och bearbetandet har krävt sitt utrymme så klart. Säkerligen har jag klivit in i en annan fas, en fas av läkning på något vis. Kanske är glädjen över motionerandet en del av läkningen. Det känns i alla fall väldigt skönt att orka och ha lust igen.

(9.59) Förmiddag och backup-köret är klart, nu är fötterna på puffen en stund igen i väntan på lillebror. Det var en väldigt skön morgonpromenad i behaglig temperatur. Nyss var jag ut för att se hur det går med björnbären, det fanns några som jag kunde plocka. Jag hoppas vi kan få några dagar med skön värme, det behövs för att sätta fart på karten i björnbärsspaljén. Björnbär är väldigt gott tycker jag, när de är så där varma och solmogna och bara smälter i munnen - MUMS! Riktigt så var inte de jag plockade men jag hoppas på nästa skördetillfälle. Insåg när jag körde backup:en att vi nog har slarvat med att byta ett par gånger - enligt mina anteckningar är det över ett år sedan vi bytte hårddisk. Hm, vi får bättra oss helt enkelt. :-) Ja just ja, nu kom jag på att jag har lite mer att pyssla med vad gäller en del foton. Bäst att sätta fart med det innan lillebror dyker upp.

14 augusti 2016

(7.41) Kaffet har landat i systemet och tidningen är genombläddrad - det tar nog en stund till innan jag vaknar till i dag. Har sovit hur gott som helst men ganska länge och det är väl det som gör att jag är lite småseg på morgonen. Nåja, det är bara att jag morgnar mig en stund till innan jag svidar om och går ner i källaren för ett pass. Jag har åter börjat längta efter motionspassen och den känslan är härlig, den medför också en massa positiv energi inför övriga göromål i tillvaron skulle jag vilja påstå. Jag suger åt mig allt jag kan av den känslan och energin och njuter. :-) Tror nog att kroppen kan vara redo ganska snart för att svida om och köra ett pass. Det är så skön start på dagen.

16 augusti 2016

(5.40) Morgonkaffet har strax runnit ner och jag är redo att svida om och köra ett pass i källaren. Skön kväll avslutade gårdagen, vi passade på att ansa rhododendron-busken och på så sätt njuta av sommarkvällen. Till hjälp hade vi grann-flickorna som förgyllde vår tillvaro med glada tillrop och spontanlek. Det är härligt med barns spontanitet och sätt att se på saker och ting - det liksom puffar in lite extra glädje i systemet. Avslutning på kvällen blev en match mellan mig och BK i Yatzy. Jaha då, jag fick storstryk - två gånger... Nåja, jag får väl försöka repa mig från det och ge igen vid tillfälle. ;-)

20 augusti 2016

(7.51) Morgonmyser och njuter av helg - det är skönt att kunna vara lite loj på morgonkvisten, njuta av kaffet och att kroppen vaknar till. Lyxig helg eftersom BK är ledig och så har vi trivsamt besök österifrån. :-) En utflykt under dagen kommer det säkert att bli, vart vi styr kosan är än så länge obestämt. Skönt med dagar som vi kan ta lite som de kommer tycker jag, väldigt vilsamt för själen och så blir de dagarna så mycket längre på något vis. Visst är det lite märkligt... :-) Vad gäller dagens utflykt ska vi väl låta besöket vara med och bestämma, det är lite artigt att göra så kan jag tycka. Samtidigt är det kanske inte så lätt att bestämma något när man inte känner till geografin. :-))) Nähä, nu ska jag fortsätta morgonrutinen och försöka komma igång lite till.

21 augusti 2016

(8.56) Andra koppen kaffe och datorn i knäet efter en skön morgon med igångsättande av systemet och därefter ett givande pass på gymmet. Nöjdhetsfaktorn är skyhög nu när jag har energin att motionera igen. Ah, det är skönt för varenda liten cell i hela kroppen. Gårdagens utflykt blev mycket trivsam, vi hade också tok-tur med vädret. Soligt och fint och alldeles lagom temperaturmässigt. Det föll sig inte bättre än att BK och besöket österifrån, A, fick mig att gå med en vända på minigolf...

Joho då, så blev det. Nu har jag gjort min runda för kommande tio år. :-) Jag tycker det är så enormt o-roligt att det nästan är svårt att beskriva men jag får väl prova med tioårsintervaller eller nåt sånt, om inte annat för att bevisa för mig själv att jag faktiskt inte tycker det är speciellt kul. BK och A hade roligt och jag hoppas de inte påverkades allt för mycket av min "anti-attityd".

Alldeles nyss for BK till annan ort för att orientera sig i omgivningarna. Jag hoppas det ska gå bra och att nöjet blir stort. Det tror jag nog med tanke på att BK är rätt road av att "skutta" runt bland stock och sten. :-D Jag har förberett frukost och sitter här och "softar" en stund till A morgnat sig och känner sig redo. :-) Jag tycker minsann jag hör lite ljud uppifrån så det är nog strax dags.

24 augusti 2016

(4.57) Njuter av stillheten på morgonkvisten, lugnet och känslan av att hela dagen ligger framför mig - relativt oskriven men ändå med en del spännande göromål och möten. I dag får BK:s bil följa med mig norrut, den ska på service. Smidigt att kunna lämna in den och sedan ha ett par minuters promenad till KH. :-)

I går kväll tog vi en behaglig cykeltur ut i geografin. Vi for på vägar jag inte åkt på många år och även en slinga jag aldrig åkt tidigare. Skön sensommarkväll, mysigt sällskap och nästan känsla av mini-semester. Lyxigt värre en tisdag mitt i livet. Hoppas det kan bli några fler sådana turer innan det blir kallare. Ja, det får vi helt enkelt se till att det blir. Det är häftigt vad smidigt det är med cykel, vi kommer till ställen vi aldrig skulle promenera till och inte ens tänka tanken att ta bilen till.

29 augusti 2016

(17.15) Första brasan sedan i våras sprakar i kassetten - härlig känsla i mysvädret som pågår utanför fönstren. Det är mysigt med regniga sensommardagar tycker jag, det ger utrymme för bara vara och landa i vardagen. I morse var jag ute på en rask promenad i regnet, jag var minst sagt blöt då jag kom hem - men väldigt tillfreds. En bra start på dagen som gett mig energi att göra det jag gjort i dag. BK är med spelgänget men kommer nog hem om en inte allt för avlägsen framtid. Det ska bli skönt att få lite vardagsmys tillsammans innan det är dags att sussa lite för att vara redo för en ny dag i morgon bitti igen.

30 augusti 2016

(4.22) Morgon på ägorna och jag laddar för ett pass på gymmet innan KH, skönt att köra på morgonen. Det ger mig en bra start på dagen samt att jag inte behöver pressa mig för att köra ett pass efter jobbet, när jag är betydligt tröttare än på morgonen.

Har fortfarande mys-energi från gårdagens brasmys. :-) Det är fantastiskt avkopplande med en brasa, bara sitta och lyssna till spraket och se lågornas dans i kassetten. Så lyxigt att kunna tända en brasa, luta sig tillbaka och bara vara.

31 augusti 2016

(3.28) Morgonkaffe och fötterna i högläge, en behaglig start på dagen. Det blev en lång och intensiv men trivsam dag på KH i går. Dagen i dag ska inte bli lika intensiv men jag behöver nog stänga in mig en stund för att fokusera på några måste-göromål. En kollega, som också bor i Metropolen, ska åka med mig till KH i dag. Det blir garanterat trivsamt. :-)