December 2016

4 december 2016

(9.04) Morgon/förmiddag i hemmet och jag tar en liten paus i plockandet. Ja, egentligen blir nog pausen ganska lång eftersom det känns som jag plockat klart för dagen. Ska vila i dag också, precis som jag gjorde i går. Det har varit några hektiska veckor på jobbet som kulminerade med julfest torsdag och fredag. Det blev både torsdag och fredag för min del eftersom jag assisterade arrangören med listor på anmälda. I fredags var jag dock bara med under insläppet och sedan for jag hem till Metropolen och BK för att ta helg. Jag har verkligen tagit det lugnt i helgen och kommer att göra det samma i dag - känner att vila är grejen för hela systemet för att vara redo när arbetsveckan sätter igång i morgon.

I fredags skulle jag skicka en uppdaterad lista till arrangören där jag justerat efter avanmälningar och så. När jag checkade av så att det skulle vara rätt insåg jag att någonstans i mängden av 1300 anmälda hade jag summerat fel... det stämde alltså inte med antalet anmälda och den siffra jag skulle skicka till arrangören. Jag kan säga att det blev ett lätt adrenalinpåslag hos mig själv men samtidigt intressant att se hur jag skulle ta mig an dilemmat. Ganska omgående insåg jag att det enda var att stänga in mig själv och systematiskt gå genom listorna. Kollade summeringen och det stämde. YES! Det var nästan samma känsla som ett rent kast i forntiden. :-)

Jag tror nog att veckorna framöver kommer att kännas som en baggis även om det är en hel del att få klart innan nyår. Hoppas kunna ta med mig erfarenheten från de senaste veckorna och använda den i mer eller minder jäktiga situationer på jobbet.

11 december 2016

(5.45) Morgonmys med fötterna i högläge och kaffekoppen strategiskt placerad. Det är skönt att få starta dagen i makligt tempo, ta in stillheten och ron som morgonstunden förmedlar. I går tog BK och jag tåget till stan för att shoppa lite, det var en mysig utflykt och alldeles lagom lång. Vi är ju inga ivriga shoppare varken BK eller jag men ett par gånger om året händer det att vi behöver något och då passar vi på. Den här gången var det faktiskt inte så mycket behov utan mer ett faktum att vi var tvungna att använda ett presentkort som annars skulle passera "bäst-före-datum". Ja, så kan det gå. :-)

Senare på eftermiddag och kvällen i går fick vi njuta av det vackra landskapet utanför - snön gör hela geografin vacker, stillsam och en fröjd för ögat att vila på. Kameran fick komma ut ett par gånger också, det gäller att föreviga när tillfälle ges. Jag hoppas temperaturen kan krypa ner något i dag så att vi får njuta av snön några dagar till. Ska ge mig ut om en stund för att se om jag behöver skotta bort lite på trottoaren. Vi avvaktade i går eftersom det fortfarande snöade på kvällen, troligtvis behövs det lite snöröjning och sedan en laddning sand. Det blir lagom innan frukost.

17 december 2016

(6.12) Kaffet är urdrucket, tidningen genombläddrad och första laddningen tvätt upphängd på tork. En ganska behaglig morgon så här någon vecka innan tomten kommer. :-) Jag är lätt lyrisk av den nya tvättmaskinen, att kunna ladda den på kvällen och bestämma när tvätten ska vara klar på morgonen är något av det bästa jag varit med om. Det ska inte mycket till för att göra mig nöjd med andra ord. :-D Ska småplocka lite på morgonkvisten men resten av dagen får vara lite öppen för annat. Det är lyxig lördag eftersom BK är ledig. Får se vad vi hittar på, troligtvis något alldeles lagom och trivsamt - det brukar bli så.

Veckan på KH har varit mycket behaglig, jag har hunnit röja både på mejl, i mappstruktur och pärmar samt i jalusiskåpen. Jag brukar göra en sådan röjning både innan jul och innan sommarsemestern - gillar att ha ordning och struktur. Känslan är att det är den bästa röjningen jag gjort sedan jag började på KH för snart sju år sedan. Nöjdhetsfaktorn är ganska hög med andra ord, det är bara att njuta. Arbetsmässigt ska jag inte klaga på nöjdhetsfaktorn heller, ligger i betydligt bättre fas än jag vågat hoppas på med tanke på alla stora projekt under hösten.

(9.01) Myser med en morgonbrasa efter frukosten. Det är lyxigt värre att kunna tända en brasa och njuta av spraket och värmen. Inga större planer för dagen, vi tar den nog mest som den kommer. En sväng på gymmet ska det nog bli fram mot eftermiddagen, det kan vara skönt för kroppen att få röra på sig och faktiskt ta i lite grann. :-)

24 december 2016

(5.37) Julafton, morgon och mysigt som bara den. Jag har sovit överraskande bra i natt med tanke på den totala nästäppa som startade i går. Nåja, det är väl lite typiskt - en hektisk höst och sedan börjar jag slappna av och då kommer snuvan. Skönt att jag är ledig lite mer än en vecka, då hinner kroppen komma ikapp och jag är på banan igen då det är dags att fara till KH. :-) BK jobbar i dag men sedan är vi lediga tillsammans - JIPPI! Det känns lyxigt som bara den och jag njuter av den känslan. I går kväll kom granen på plats, den lilla men perfekta gran vi fick tag i förra helgen då vi var på byn för att införskaffa en.

Skönt att kunna sitta i soffan på julafton och ta in stillheten och lugnet som är här hemma, jag önskar att alla fick uppleva den känslan. Ja, inte bara på julafton utan året om. Lyxen av att leva och bo i ett tryggt hem, i en trygg miljö och i en familj där alla värnar om varandra. Jag känner mig så privilegierad och tacksam för att jag får leva mitt liv på ett sådant sätt.

God Jul

27 december 2016

(8.20) Morgonmys i soffan, kaffet är urdrucket och nästäppan något lättare än då jag steg upp. :-) Det har varit en väldigt stillsam och rofylld julhelg. Planerna blev inte som tänkt, BK och ungdomarna fick fara till V-ås utan mig. Jag fick dock vara med en liten sväng via länk - det var uppskattat av undertecknad och jag kände som att jag faktiskt var med på plats, trots att jag satt här hemma i soffan med fötterna i högläge och förpackningarna av Lambi runt omkring mig. Det är häftigt hur delaktiga vi kan var i dag tack vare den tekniska utvecklingen. Nämen, nu lät jag väl som att jag vore hur "rutinerad" som helst... ;-) Nåja, liiite "rutinerad" är jag allt men det känns faktiskt väldigt bra.

I dag skulle brorsan och Å komma hit, det var jag tvungen att ställa in. Känner inte att jag vill lura hit dem när jag inte är helt kry. De får hitta på något annat i dag i stället - det ska nog inte vara något problem. :-) Skönt som bara den att jag har semester den här veckan, då kan jag kurera mig i lugn och ro. Jaha då, jag är arbetsgivarens dröm... ibland i alla fall. ;-)

28 december 2016

(10.37) Förmiddag på ägorna med avkoppling, stillhet och ro. Ännu en dag i kurerandets tecken. Egentligen är det inte tokigt med en förkylning mellan varven, den tvingar mig att varva ner och bara vara. Att den sammanfaller med min ledighet över jul är heller inte tokigt, jag vet ju hur jag hade klurat och försökt få till med kanske några timmars jobb per dag annars. Nu kan till och med knoppen få vila lite... :-) Sedan är väl inte en förkylning optimal vila för kroppen men det är en annan femma. Nysningarna har i alla fall gett sig och bara det är en seger i sig.

En annan reflektion i sammanhanget kan vara att se förkylningen i ett större sammanhang. Lite snuva kontra att inte ha mat för dagen, tak över huvudet eller ens kunna röra sig fritt i omgivningarna. Helt plötsligt känns trycket i bihålorna som en "fjärt i rymden". Nysningarna och snuvan tappar viktighet i tillvaron och ersätts av tacksamhet för hemmet, BK och livet. Än en gång sköljer kärleken till Herr och Fru Fickolén Pasoll över mig, kärleken och tacksamheten för den grund de lade till mitt liv - en grund jag själv haft ansvar att förvalta. Jag tycker nog jag förvaltat det rätt skapligt och hoppas få göra så en bra stund till.