Februari 2016

3 februari 2016

(14.20) Tidig eftermiddag och jag är redan hemma på ägorna. Skönt att lyxa till med en kortare dag så här mitt i veckan. :-) Stilla och rofyllt i hemmet och jag njuter till fullo. Det är inte läge för en brasa än med tanke på det vackra vädret ute och solens strålar som värmer huset. En effektiv och givande dag på KH, nöjd med dagens insats då jag for hem. Ja, det är jag oftast eftersom jag gjort så gott jag kan och det går faktiskt inte att göra mer - har jag hört. Jag tror jag ska lyxa till eftermiddagen med att bara njuta av stillheten och tillvaron.

7 februari 2016

(9.41) Skön sjusovarmorgon med lagom igång-sättar-takt. I går var BK och jag på konsert i länsmetropolen. Trivsamt och en intressant upplevelse. Nu är vi inga konsert-freak vare sig BK eller jag men så här någon gång ibland kan det vara intressant eller nåt sånt. :-) Det var i alla fall väldigt skönt att rulla in i Metropolen och landa i hemmet efteråt.

I helgen har jag fått lite mer gjort med stolarna jag håller på med. I veckan har de mest fått vila. Ja, de har vilat så många dagar att jag blev tvungen att byta pensel då jag skulle sätta igång i fredags... Jag får nog skärpa till mig lite grann i alla fall. Ska grunda stol nummer två en gång till och sedan är det dags att måla båda med färgen som ska på. En eller två strykningar, det avgör jag efter första strykningen. Eftersom jag grundat två gånger kan det räcka med en strykning - vi får se.

9 februari 2016

(5.10) Morgonstund på ägorna innan det är dags att börja dagens jobb-pass. Har kört ett pass på gymmet samt inväntar en laddning tvätt i maskinen. Nöjdhetsfaktor skyhög när jag får lite gjort på morgonkvisten. Fascinerande hur olika vi människor är med tanke på dygnsrytm. För mig är det ypperligt att göra saker på morgonen. På kvällskvisten däremot är det inte mycket fart i mig. Andra får sin energikick på kvällen och är inte upplagda för speciellt mycket aktivitet på morgonen. Tur att vi är olika.

När jag kommer hem efter KH blir det nog en liten lur i soffan för att vara pigg när BK kommer hem efter sin arbetsdag. Mysigt när vi kan ha lite kvalitetstid även på vardagarna, trots våra olika arbetstider. Det är vardagslyx. :-) Jag känner att jag troligtvis kommer att få en rätt påtaglig träningsvärk de kommande dagarna - har inte kunnat köra på ett par veckor eftersom kroppen varit i olag. Nåja, träningsvärk är skönt - i alla fall nästan jämt.

12 februari 2016

(16.03) Hemma efter en lite kortare dag på KH, jag tog faktiskt en rejäl sovmorgon vilket var hur skönt som helst. :-) Har fått en hel del gjort på jobbet och även varit på invigning av nya brandstationen. Skönt att komma hem till ägorna och njuta av stillheten och tystnaden. Det har inte varit speciellt höga ljud på jobbet men det är ändå skönt att komma hem och njuta av stillhet och tystnad. BK jobbar en stund till men kommer nog hem om en inte allt för avlägsen framtid.

Egentligen vore det smarrigt med "skräp-mat" i kväll men det kanske är lika bra att göra en omelett eller något annat mer näringsrikt. Hm, jag får ta en funderare och även bolla med BK. Jag kan ju inte bestämma det på egen hand, BK kanske inte är ett dugg sugen på "skräp-mat".

14 februari 2016

(17.36) Skön söndag med en hel del behövlig vila samt en uppfriskande promenad i för-vår-solen. Härlig känsla att komma ut i geografin och känna att våren lurar bakom knuten. Den här helgen har innehållit en hel del vila vilket jag inser nu varit väldigt välbehövligt. Skönt att känna att det är okej att vila som jag gjort, lurat i soffan mellan varven och faktiskt kunnat ladda batterierna. Att känna krafterna och orken komma tillbaka känns gott och det är bara att njuta av varje litet steg i rätt riktning. Sitter och funderar lite på om jag ska lyxa till det med någon extra ledig dag framöver. Bara överraska mig själv helt enkelt. Ja, det ska jag nog - men jag ska inte avslöja för mig själv innan vilken dag det blir... då blir det ju ingen överraskning menar jag. ;-)

15 februari 2016

(21.49) Jodå, jag är vaken fortfarande - måste säga att jag är smått överraskad själv. Trodde inte, tidigare i kväll, att jag skulle vara vaken efter halv tio. Det är märkligt hur man kan överraska sig själv mellan varven. Säkerligen kommer det att straffa sig i morgon bitti men det får jag väl ta. Skönt att vara uppe då BK kommer hem från spelningen. :-)

19 februari 2016

(11.12) Förmiddag på ägorna, jag har unnat mig en ledig dag - i alla fall nästan ledig. Lite jobb-jobb på grund av uppgradering men det är bara trivsamt. Nu har jag jobb-jobb-paus en stund och plockar lite här hemma. Ska i eftermiddag ge mig på en första strykning på stolarna, med färgen som ska vara. Det är lite "lång-bänk" med stolarna men jag försöker ta det när jag känner för och inte jäkta, precis som morbror försökt lära mig under många år. Nåja, någon gång ska jag lära mig det tänker jag. :-) Det blir så mycket roligare med göromålen på det sättet.

I går kollade vi på "Lyxfällan" och fascinerades både BK och jag. Hur är det möjligt att ha så enormt dålig koll på sin ekonomi att man hamnar på över 2 miljoner i skulder på bara skit? Ja, det är som vanligt - man får aldrig sluta att förvånas. Vi insåg att vi nog ligger ganska långt från att hamna i "Lyxfällan". :-)

Först hade jag tänkt promenera ner till ICA för att handla men insåg ganska snabbt att det bara skulle bli krångligt. Har 7 kassar till återvinningen plus en låda med glas - det tänker jag inte gå och bära på... Tror faktiskt inte att jag får med mig allt det om jag skulle promenera. Inte ens om jag är liiite envis.

(13.27) Lunch, sopkörning och ICA avklarat samt en strykning på stolarna. Det går bra det här... :-) Inväntar mejl eller samtal från kollegan på IT så att jag kan skicka ut meddelande till alla redaktörerna. Troligtvis får jag besked inom någon timme eller så, det tar den tid det tar helt enkelt.

Får se vad jag hittar på resten av dagen, vila känns som ett alternativ som ligger högt på listan. Känner mig rätt nöjd med det jag pysslat med under dagen och trivsamt har jag haft under tiden. Det är bara att fortsätta njuta av den känslan och mysa allt jag kan.

20 februari 2016

(10.12) Lördag förmiddag och jag njuter av att bara vara. Sov superlänge och startade dagen i lugnt tempo. När BK farit till jobbet fick snabeldraken komma ut på en svängom. Passade på att torka golven också - när jag ändå var i farten. Eftersom jag är urusel på att äta frukost direkt på morgonen gjorde jag mig en välförtjänt brunch efter röjningen. Nu har jag kommit till kaffet och fötterna i högläge. :-) Livskvalité så här en lördag mitt i livet.

Tänk vad skönt det är att bara vara i egna hemmet, koppla av, pyssla med det man vill och njuta av varje minut. Det är själavård på hög nivå skulle jag vilja påstå. Jag vet att det inte är alla förunnat att kunna göra det men jag hoppas att alla någon gång får uppleva den känslan. Jag har gjort det nästan hela mitt liv, förutom en period. Den perioden gör dock att jag uppskattar njutningen av hemma ännu mer i dag.

25 februari 2016

(3.28) Arla morgonstund, kaffet är upphällt och datorn placerad i knäet - ja, en ganska skön morgon med lugnt tempo. Ska dröja mig hemma en stund för att inte vara så tidigt på KH. Det kan vara skönt att mjukstarta och låta kroppen och knoppen få komma igång i sakta mak. Det har varit en relativt hektisk vecka på ett sätt - men väldigt trivsam och rolig. Ja, det låter som att det redan är fredag men jag vet att så inte är fallet. Jag har dock fredag i dag eftersom jag unnat mig en semesterdag i morgon. Ska nog kanske flexa lite i dag också för att förlänga helgen ännu mer. Det gör jag så klart bara om det funkar med göromålen på KH.

Förra våren tog jag semester några fredagar på raken, det var superskönt för hela systemet. Jag tar nog inte lika många i år men några kan jag gott unna mig - jag har ju dagar så det räcker till. Känns bara tokigt att spara allt som blir över efter sommarsemestern till hösten. Våren är ju en fantastisk tid som jag gärna vill utnyttja lite mer om jag kan. Hoppas vi får en fin och värmande vår med mycket sol som ger oss energi.

26 februari 2016

(10.17) Semesterdag så här mitt i vintern. :-) Skön start på dagen med småplock och nyss ett pass på gymmet. Nu ska vi fika och sedan blir det ett ryck med veden som ligger på altanen. Vi behöver sortera för att se vad vi kan använda och inte. Ska bli väldigt skönt att få det gjort. Jag började smått med det förra helgen men nu när vi är två ska vi nog få lite mer gjort på ett par timmar.

BK plockar lite på sitt arbetsrum och jag har grejat med lite annat. Mysigt att greja lite tillsammans även om vi inte står på samma kvadratmeter. :-) Näe, då hade vi ju inte fått något gjort som BK sa. Hi, hi... På morgonen roade jag mig med att betala räkningar - det är alltid lika tillfredsställande att få det gjort. Det har jag fått från Herr och Fru Fickolén Pasoll misstänker jag. Ännu en bra sak från dem alltså.

Nähä, nu blir det kaffe...