Januari 2016

1 januari 2016

(17.55) Gott Nytt År! Nytt år och nya möjligheter, ja det är precis som varje dag men känslan är lite mer mäktig med ett nytt år. Nyårsdagen har varit skön och behaglig med lite nyttigt fixande, en promenad och skapligt med vila - känns skönt i hela systemet. BK kommer hem om ett par timmar eller så, då blir det mat och mys innan det är dags att krypa till kojs. :-) Jag tror jag ska fortsätta att vila och göra, så lite som möjligt på så lång tid som möjligt, en stund till.

5 januari 2016

(15.19) Hemma efter en givande dag på KH, brasan är tänd och jag har placerat fötterna behagligt på puffen. :-) Ja, det är bara att njuta med andra ord. Skönt pass på gymmet i morse gjorde susen för en bra start. Fjolårets stora projekt på jobbet, nytt intranät med sociala funktioner, lanserades i går. Det känns väldigt kul och det ska bli spännande att följa användandet och förhoppningsvis responsen.

I går kväll började projekt stolar här hemma. Två äldre stolar som ska få ny färg - men först ska den gamla bort. Ja, först ska i och för sig dynorna bort. De sitter bra och med ungefär en miljon nubb var, liiite lätt överdrivet. Under gårdagskvällen fick jag bort den ena dynan och all nubb. Ska ge mig på den andra stolens dyna antingen i kväll eller en annan dag. Oj, har det hänt något med mig - kan jag tycka att det är okej att ta det en annan dag. Ja, jag tror baske mig det. Grattis till mig själv får jag säga då. :-) När dynorna är avtagna av stolarna ska värmepistolen få komma fram och göra lite nytta. Jag ska försöka få rent stolarna så gott jag kan innan jag stryker på ny färg.

Ah, det är så skönt att "kura skymning", det måste varit rent välgörande i gamla dar - de visste minsann hur de skulle vårda sin hälsa trots fysiskt slitiga jobb. Det var som en föreläsare en gång sa: "Förr mådde vi bättre än vi hade det, i dag har vi det bättre än vi mår." Det är nog väldigt sant om vi generaliserar. Jag tror det är viktigt att vi reflekterar över vårt eget ansvar vad gäller vår hälsa och hur vi förhåller oss till vår omgivning. Kan vi ha en sund inställning där och inse hur mycket vi faktiskt kan påverka, vårda och värna - då tror jag att vi kan få en fantastisk värld.

Varför inte börja med att reflektera över hur vi tilltalar våra medmänniskor oavsett om det är familj, bekanta eller någon vi bara möter i samhället. Det är rätt häftigt att ha med sig den tanken under en dag. Självklart är det helt upp till oss själva om vi vill se oss själva, ibland kan det kanske vara mindre kul - men otroligt lärorikt. Tänk på att du aldrig kan förändra en annan människa men vad gäller dig själv så har du oanade möjligheter - det påverkar dina medmänniskor vare sig de vill eller ej. Om inte annat så har du roligare själv. :-)

8 januari 2016

(11.19) Förmiddag i hemmet, har jobb-jobbat några timmar på morgonen innan vi gav oss ut på en uppfriskande promenad i pudersnön. Skönt som bara den. Strax dags att börja göra mig redo för eftermiddagens tur till länsmetropolen och begravning. Ja, så är det ibland men skönt när det är över.

(20.54) Afton i hemmet och vi sitter och slappar, njuter och myser i soffan. Begravningen gick bra och det var en trivsam stund efteråt med alla kusiner och övriga släktingar. Just nu sitter jag och bloggar från soffan men har TV:n som skärm - rätt häftigt och passar det progressiva seendet väldigt bra. :-) Nähä, nu ska vi minsann kika på någon dokumentär, fredagsmys de lux med andra ord.

10 januari 2016

(6.04) Kaffet är urdrucket och tidningen genombläddrad - strax dags att svida på mig och gå ut och skotta. :-) Det har kommit lite snö under gårdagskvällen och natten och ska fortsätta att snöa hela dagen i dag. Det blir nog ett par vändor med skyffeln för att hålla det relativt rent. Härligt och friskt att få komma ut och röja. I dag ska vi också bädda ner tomtarna i sina lådor, de har förgyllt vår tillvaro under några veckor men nu ska de få vila till nästa gång.

(7.56) Första snöskottningsvändan för dagen är avklarad, 50 minuter med skyffeln. Friskt och skönt för både kropp och knopp. Har även röjt undan lite i köket och förberett frukost, inväntar sällskap. :-) Det ska bli intressant att se hur mycket snö det kommer under dagen. Känslan är att det bara "småplockar" men även det blir täcken. Ja, det såg jag ju då jag var ute för en stund sedan eftersom det småplockat under gårdagskvällen och natten.

(20.01) Nähä, det blev ingen mer snöskottning - det kom ingen mer snö. BK tog vallen efter plogbilen, men den var ganska behändig vad jag förstod. Tomtarna har fått flytta ner i källaren och det känns rätt skönt - julen är en härlig tid med allt pynt och så men det är lika skönt när det får bli som vanligt igen. Myser lite framför TV:n så här stunden innan det är dags att bädda ner mig. Arbetsdag i morgon och då går det inte för sig att nattsudda.

Vid fågelmatningen har det varit komers under dagen, flera trivsamma fåglar som varit på besök. Favoriterna stenknäcken och koltrasten har också varit här - väldigt mysigt att titta på dem och se deras beteenden gentemot varandra. Stenknäcken är herre på täppan, de andra småfåglarna flyger fram och kollar läget men vänder direkt om stenknäcken sitter där och äter. Ja, sitter och äter gör han i lugn och ro - tittar mest lite förstrött på de ivriga småfåglarna när de flyger fram och vänder.

13 januari 2016

(19.43) Afton i soffan, kopplar av efter en givande dag. Först några timmar på KH, for hem lite tidigare för att åka skidor med BK en sväng. Det var friskt och skönt även om blåsten ökade på de 12 minusgrader som var i lä. Bättre gensvar i kroppen i dag mot i lördags vilket gjorde en hel del till självkänslan. :-)

Har börjat ta bort gamla färgen på de två stolarna jag håller på med för tillfället. Värmepistol och skrapa är smidigt som bara den när färgen ska bort. Ser fram mot att fortsätta med det men tar lite i taget med tanke på vad som kan finnas i den gamla färgen. Det gäller att sprida ut gracerna. Ser fram mot att BK ska komma hem, det inträffar nog inom en inte allt för avlägsen framtid.

14 januari 2016

(4.57) Fikat och kikat i tidningen en stund, laddar för ett pass på gymmet innan det är dags att fara norrut mot KH. Fick en sån där riktig go-känsla för en stund sedan - en känsla av tacksamhet över hur bra jag har det. Tak över huvudet, mat för dagen och underbara BK att dela allt med. Hm... det är bara att njuta allt jag kan.

20 januari 2016

(5.02) Arla morgon, tidningen är läst och kaffet urdrucket - dags att diska om en stund och sedan smyga norrut mot KH och dagens göromål. Ser fram mot dagen och dess innehåll, ett par intervjuer och deltagande på annan enhets APT. Det är kul med alla variationer i göromålen på jobbet, jag trivs och utvecklas konstant. Tacksam för att jag har det jobb jag har.

I dag är det mormors födelsedag, jag skickar en tanke till sfären hon befinner sig i. :-) Jag tror nog minsann att det är fest i sfären med sång, musik och många skratt.

23 januari 2016

(10.36) Förmiddagsfika och en stilla stund i soffan. Har småplockat lite här hemma på förmiddagen och sedan gjort mig redo för brorsan som kommer om en stund. :-) Trevligt med besök mellan varven och extra trevligt när brorsan dyker upp. Sitter och klurar på om jag ska köra igång en brasa nu när jag har tvättat lite. Det hjälper på torkningsprocessen en del. Jag ska klura en stund till för att bestämma mig om jag ska elda nu eller vänta till eftermiddagen. Ja, det går ju faktiskt att göra både och.

Givande vecka på KH med ganska långa dagar med många göromål. Kul men uj vad trött jag var i går, tog faktiskt en lite kortare dag i går för att komma hem och luta mig en stund. Det var gott för både huvud och kropp.

Det känns redan som en lång lördag. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag för en timme sedan var redo för att brorsan skulle komma - jag tog helt fel på tiden, en hel timme. Ja, det tar jag som att jag fått bonustid i dag. Inte illa att "valnöten" fixar sådana förmåner en lördag mitt i livet. :-) BK fick i alla fall roligt när jag sms:ade min insikt.

Jag är lite sugen på att göra något med några bilder jag har fångat med kameran, får se om det blir i dag eller om jag låter inspirationen fånga lite fler idéer innan. Ja, det blir när det blir och det känns skönt att inte behöva jäkta. Jag har ju faktiskt inget manusstopp. Inte som jag vet i alla fall...

26 januari 2016

(18.25) Afton i hemmet denna sömniga dag. Ja, sömnig är bara förnamnet - jag har känt mig som en sengångare hela dagen, en harmonisk sengångare dock. :-) Det började med att jag var supertrött i går kväll, dök i säng en bra stund innan BK kom hem från spelningen och somnade omgående. Jag har ett vagt minne av att BK kom hem och att det registrerades hos mig. Sov som en stock hela natten och vaknade, som jag upplevde det, mitt i natten av larmet på telefonen. Nähä då, det var morgon och mitt eget larm som ljöd - klockan var halv sex. Jag konstaterade att det var mitt larm, slog av det och somnade om utan tvekan.

En pytteliten stund senare ljöd BK:s larm. Det var dock inte en pytteliten stund senare utan snarare en och en halv timme senare. För mig var det dock fortfarande natt och jag var lika trött. Trots sömnigheten insåg jag att jag var tvungen att masa mig upp om jag skulle komma iväg till KH innan lunch... Efter en långdragen procedur med tidning, kaffe och småningom frukost som BK så snällt fixat kom jag iväg norrut. Stämplade in strax före nio och smög igång med göromålen.

Dagen har sedan förflutit i en sengångares tempo men med fokus och insikt om att dagen kommer att vara så här i kroppen. Jag har kunnat ha lite småroligt åt mig själv under dagen och mest tagit mitt sengångartillstånd med ro. Jag tror baske mig jag fått lika mycket gjort som i vanliga fall men med en helt annan harmoni i kroppen och knoppen. Det får bli en nyttig lärdom att bära med mig framöver.

Efter hemkomsten har jag i alla fall småplockat lite och även njutit av brasan som sprakar gott. Ja, jag fortsätter att njuta av brasan en stund till tror jag. BK har precis kommit hem från affären och snart blir det något gott att fylla magen med. Det känns inte helt fel eftersom jag faktiskt börjar bli lite hungrig. Sengångartendenserna lär nog sitta i hela dagen och småningom får jag krypa ner mellan lakanen igen. Behöver nog inte sova 10 timmar i natt också - men vem vet...

27 januari 2016

(20.23) Soffläge efter en lång men givande dag. Inte alls samma sengångarläge i dag - tack och lov. :-) En dag ibland är helt okej men inte två dagar på raken. Kollegan i rummet bredvid mig hade sengångarläge i dag, vi fick oss ett gott skratt åt det. Vi bestämde att det är helt okej att vi tar var sin dag och inte samma dag i det läget. Jag började dagen på KH med ett väldigt givande möte, sånt är alltid peppande och ger energi till tusen att sätta tänderna i kommande göromål. Tänk vad härligt det är med kollegor som ser möjligheter och gläds åt sina uppdrag. Det är helt i paritet med min egen inställning till det jag har förmånen att göra under dagarna.

Om någon timme kommer BK hem från jobbet, jag har nog säkerligen krupit ner mellan lakanen då och sussar som bara den. :-) Sömnig i kväll också men inte lika tvärtrött som i går - det är skönt. Har grejat lite hemma sedan jag landade men i lagom takt och lagom mycket. BK var hemma en sväng innan kvällspasset och det var mysigt. Klurar på en liten frukt eller nåt innan jag slänger omkull mig, magen kurrar lite och det är absolut inte optimalt då jag ska sova. Lagom mätt och belåten är det bästa innan koj-läge.

30 januari 2016

(11.59) Lördag, helg och tid för att göra vad jag vill. :-) På förmiddagen har jag småpysslat lite hemma, skönt att kunna greja lite i lagom takt. Tog en stund i källaren och fortsatte skrapa bort färg från stolen jag hållit på med ett tag. Blev klar med den och började med den andra innan jag gav mig. Som jag nämnt tidigare så vet jag inte hur gammal färgen är som sitter på stolarna, därav stora mellanrum mellan tillfällena då jag värmer med värmepistolen och skrapar färg. Jag inbillar mig i alla fall att det är bra att inte ta allt med en gång. Skön avkoppling att stå nere i källaren och hålla på med det. Det kan regna, blåsa eller vad som helst - i källaren är det lugn och ro.

När jag kom upp tog jag ett tag med braskassetten, sotade ur den lite grann på väggar och i vrår. Uj, jag såg ut som att jag hade krupit upp i skorstenen efter det. :-) Nåja, det går nog bort från huden småningom kan jag tro. Det känns bra att ha det gjort och ha vetskapen att det inte sitter en massa sot och aska där det inte ska. Jag skulle dock behöva något fiffigt tips på vad jag ska använda då jag sotar ut braskassetten - jag får helt enkelt googla på det.

Fantastisk skön känsla att ha en hel dag framför sig och inget inplanerat, bara vara och njuta av tillvaron. En lyx som är värd att ägna en tanke mellan varven. Det är otroligt skönt att bara ta stunden som den kommer och göra det som faller en in. Jag tror att allt för många är fast i tänket att de måste göra saker hela tiden. I och för sig finns det nog de personer som njuter av det men jag tror inte det är så många. Var och en gör självklart precis som de vill. Jag hoppas dock att de som känner att de vill kunna landa och bara vara hittar harmonin och tryggheten för att göra så.

Jag är så tacksam för allt Herr och Fru Fickolén Pasoll förmedlat till mig och min bror. Vilken enorm förmåga att vara förebilder och kunna ge ohämmat av sin kärlek, trygghet och harmoni.