Juli 2016

2 juli 2016

(6.26) Morgonstund i hemmet, det ser ut att bli en regnig och blåsig tillställning i geografin i dag. Nåja, då är det per automatik en mysdag med andra ord. :-) Regnigt och blåsigt även under gårdagen så grundmålandet fick vila, så blir det även i dag. Jag ska i alla fall ta en tur till Nisses i Rockhammar för att införskaffa lite penslar - vem vet, jag kanske fyndar något annat som jag inte räknat med. När BK kom hem från jobbet i går svidade vi om och tog en motionstur med cyklarna. Kul att vi hittat några sträckor som vi kan variera mellan. Får se om det kan bli någon riktigt lång tur någon dag under semestern. Får klura lite på en bra sträcka - skönast är ju faktiskt om vi kan slippa värsta trafiken.

Jag är lite småtäppt i dag, inte konstigt kanske. Det brukar kunna bli så när långledigheten träder in och hela systemet slappnar av. Ingen större fara med mig men jag måste erkänna att dagens väder passar mig ypperligt, jag kan mysa under pläden och småkika på första dagen av Tour de France och bara vara. Ja, det är till och med så att jag känner att dagens väder är lite lyxigt - mysväder de lux. :-)

(10.54) Förmiddag och jag är överraskad över vad jag faktiskt fått gjort i dag. Jag som hade tänkt vila hela dagen. Var till Nisse i morse som planerat och fick tag på det jag ville, nästan i alla fall. Kom hem och kände hur skönt det var ute, skön temperatur för att göra något på ägorna. Jag svidade om och fortsatte grunda carporten. Kom in för en liten stund sedan för då hade regnet börjat piska på ordentligt. Superskönt att jag hann så pass mycket av småpillet med grundmålningen. Nu är det inte mycket kvar innan jag får börja måla med den grå färgen. Tar den vita sist har jag tänkt, det blir liksom "pricken över i".

När jag kom ut och skulle börja grunda kom katten W på besök. Hm, jag börjar bli lite bortskämd och saknar henne då hon inte är här. Hon höll mig sällskap i princip hela tiden när jag var ute. Kom fram ibland och ville bli klappad och låg en hel del på kärran och spanade. Kärran verkade vara en bra plats för henne. Jag hade tagit ut en liten dyna för att kunna stå på knä på när jag skulle måla längst ner mot marken. Efter en stund lade jag den åt sidan för att måla lite annat, vänder mig om och ska ta den igen... vem sitter där och myser? Joho då, W så klart. Jag var tvungen att ta kort på henne, hon såg så himla nöjd ut och det måste varit varmt och gosigt på dynan för hon satt där en bra stund. Jag måste erkänna att jag blev lite full i skratt, hon såg så mallig ut där hon satt. Självklart fick jag klara mig utan dyna resten av arbetspasset, jag kunde ju inte schasa bort henne.

3 juli 2016

(7.33) Kaffe efter frukosten, det är inte fy skam. :-) Snorar värre i dag än i går och inser att jag faktiskt är förkyld. Hm, typiskt när långledighet börjar och jag slappnar av. Men jag ska inte klaga, det är väldans länge sedan jag var förkyld senast. Jag får se om jag orkar göra något vad gäller målning och annat småplock. Det är bara att ta en stund i taget och ta det lugnt. Vore skönt för sinnet att få något litet gjort i alla fall.

I går kväll var det ett fantastiskt skådespel på himlen vid solnedgången. Jag var ute på trappen och fotade lite. Hann inte mer än öppna ytterdörren så kom W springande över gatan och pratade som bara en katt kan göra. Hon strök sig mot benen på mig och var helt tossig. När jag sedan skulle gå in ville hon absolut följa med men det fick hon inte. Näe, hon fick minsann gå hem till sig och sova.

Måste komma ihåg att läsa på burken med grundfärg, hur lång tid det tar innan den är övermålningsbar - färgen alltså, inte burken. Det är märkligt hur liten text det är på färgburkarna nu för tiden... ;-) Nåja, får jag bara burken i rätt vinkel och med lite mer ljus så ska nog det lösa sig. Jag får väl be BK läsa om det skulle vara så att jag inte ser.

4 juli 2016

(6.32) Ny dag och nya möjligheter. :-) Det blev mer gjort i går än vad jag i min vildaste fantasi kunde tro under morgontimmarnas nysningsattacker. Jag tog det lugnt, en stund i taget och vilade mellan varven. Carporten blev färdiggrundad och på kvällskvisten började jag det mycket tillfredsställande jobbet med att måla med den grå färgen. På förmiddagen, när grundmålandet var klart, passade jag på att börja röja prästkragar och rensa lite i stenpartiet. Att röja prästkragarna är ett tacksamt jobb - det ger resultat med en gång. Jag hade sällskap av katten W hela tiden då jag var ute. När prästkragarna skulle röjas kunde hon inte hejda sig, de vippade ju fram och tillbaka så leksuget blev för stort. Ja, det var inte lätt att röja då men absolut roligare än om hon inte varit där.

Vaknade upp på morgonen helt igenmurad både i näsan och rösten. Efter kaffe och vatten känns det dock lite bättre. Jag ska nog ta det lite lugnare i dag, blev säkerligen lite övermodig under gårdagen. Lite vill jag dock testa att göra, om inte annat så dra några penseldrag på carporten. :-) BK håller på att göra sig redo för att åka på läger. Det är bara över natten så jag behöver inte vara längtansfull i flera dagar. Hoppas de får bra väder, i alla fall uppehåll, på lägret eftersom de ska vara utomhus en hel del. Jag håller alla tummar jag kan - men tar paus om jag ska måla, annars går det ju inget bra att hålla i penseln.

(13.54) Sen lunch och då var det extra gott. Jag gick ut vid 8-tiden för att måla lite på carporten. Gav mig först klockan 13. Uj, det var lite längre än jag tänkt mig - men skönt att få en hel del småmålande gjort. Det kom en rejäl hagelskur innan regnet någon timme innan jag gav mig, W kom då in i carporten och "pratade" ner mig från stegen. Hon behövde nog lite omsorg då, kanske var det lite otäckt med haglet mot plåttaket. Efter några minuters tätt sittande bredvid mig var hon nöjd och började tvätta sig. Då kunde jag fortsätta måla igen. :-) Innan skuren kom låg hon och sov på kärran, säkert över en timme.

Nöjd som bara den med färgen vi valt till carporten, den är också väldigt trivsam att måla med - täcker med en gång. Jag har inte dokumenterat något i dag, gör det i morgon innan jag fortsätter måla. Kul att ha lite bilder/dokumentation från större göromål här hemma. Skönt också att jag har energi för större projekt tillsammans med trädgårdsgöromålen. Första sommaren på flera år som jag känner sådan energi. :-) Det är bara att njuta och greja i lagom takt. Tror nog också jag har lärt mig att göra en sak i taget och njuta av det, det går i alla fall bättre och bättre. Nu har jag gjort nog för i dag och tänker ta semester resten av dagen - det känns som att jag gjort mig förtjänt av det.

5 juli 2016

(6.22) Morgonstund med full koncentration på att få loss all täppthet i systemet. Jag får nog fokusera på att kurera mig i dag i stället för att vara envis med målandet. Tror kanske att de fem timmarna med penseln under gårdagen straffade sig. I går eftermiddag och kväll var jag absolut inte i högform. Formen nu på morgonen är heller inget att skryta med. Det är nog bara för mig att inse fakta och vila allt jag kan för att kurera bort eländet. Är sugen på att måla men får nog bärga mig, i alla fall några timmar till. När vägen till carporten, sju meter från garageporten, känns lång - då är det nog läge att låta penseln vila i dag. Men vem vet, jag kanske blir dunderkry om några timmar. :-)

Är sugen på en kopp kaffe till men drar mig från att förflytta mig från täckets sköna värme. Jag var uppe tidigare och hämtade vatten, kaffe och lite andra förnödenheter och insåg hur kallt det var utanför täcket. Burr! Det kan bli så att kaffesuget blir för stort så jag till och med övervinner köldbarriären. Jag får väl se det som så, även om jag blir kall en stund så värmer kaffet gott när jag väl får hit det. Väl värt att överväga.

Det är märkligt, när jag inte är helt kry i kroppen då kommer jag på en massa jag skulle vilja göra. Hm, tänk vad konstigt. Kanske inte så konstigt egentligen, det är väl då jag ger mig tid att fundera på sådant som jag skulle vilja göra. I kry-tillstånd kör jag väl på med sådant som ska göras utan att reflektera. Ja, så kan det vara. Det är avancerat filosoferande på morgonkvisten vill jag lova. Jag kan ju alltid skylla på täpptheten om det skulle bli alldeles för tokigt och utsvävande.

8 juli 2016

(6.00) Morgonkaffe och mys i sommarmorgonens behagliga stillhet. Förhoppning om att få loss täpptheten som klänger sig fast. Penseln har fått komma ut och jobba lite igen och det börjar likna något vid carporten. :-) Skönt att kunna ta lite i taget och vila när jag känner för det eller behöver på grund av snuvan. Det var en envis snuva, men jag hjälper väl inte till så som jag borde när jag är ute och målar om dagarna. Nåja, det reder sig och jag är i alla fall på benen. I går fick även BK ta semester - härligt och vi firade med en utflykt till Nostalgibyn på kvällskvisten. Nästa gång blir det nog en tur med cyklarna dit.

Är sugen på att ge mig ut och måla lite, skönt att komma igång på morgonen och på så sätt göra dagen lite längre. Jag inbillar mig det i alla fall. :-) Ja då, jag vet att dagen inte blir längre i antalet timmar eller minuter, men känslan kan vara så. I morgon ska vi på kalas, BK:s dotter fyller år. I paketet har vi lagt... Näe, det kan jag ju inte skriva - då blir det ju ingen överraskning. ;-) Det blir trivsamt att träffa hela gänget, äta lite gott och umgås.

10 juli 2016

(18.49) Afton och vi har tagit kvällen från målandet. En hel del gjort i dag på carporten och även en sväng med kärran till Vanneboda för att tömma den. Inget kul att ha en massa ogräs på den om det nu kommer utlovat regn i morgon. Skönt att ha allt utvändigt målat en gång. En del av det är även struket två gånger, BK har gjort ett briljant jobb med pensel och roller. Dagen känns som att den varit hur lång som helst - så ska det väl vara på semestern kan jag tro. :-) Avkoppling de lux även om det varit tillsammans med penseln. Katten W hade nog sovmorgon i dag men hon kom till slut och har gjort oss sällskap en stor del av dagen.

När vi kom tillbaka från Vanneboda med kärran och ställde den på plats skuttade W upp med en gång på den. Jodå, hon såg smått förundrad ut med tanke på att den var tom. När hon ställde sig längst bak på käran rörde den sig lite, ja vad gjorde vi då... Jo, vi placerade en säck med täckbark längst fram för att W ska kunna gå och ligga som hon vill på kärran utan att bli rädd om den rör sig. :-) Uj, uj, uj... hur vi är.

I går var vi i Linde på kalas och när vi kom hem blev det ett pass vid carporten, vi fick lite bråttom när det tornade upp sig på himlen. Det blev inte mycket av det som tornade upp sig men jag tror det var en alldeles lagom stund vi var ute och målade - lagom är bäst, eller nåt sånt. Kalaset förresten, en trivsam tillställning med mat på lokal och sedan tårta och umgänge hos BK:s dotter. God tårta och gott kaffe - toppen med andra ord.

11 juli 2016

(6.23) Hade tänkt kila ut och måla lite nu på morgonen, innan regnet kom, men det regnar lite smått redan. Lugnar mig med målandet och får se om det kan bli något över huvud taget i dag. Enligt prognosen ska det regna mest hela dagen - men det är prognosen hos en av väderprognosleverantörerna. Märkligt att det kan skilja så mycket om jag tittar på olika sidor på webben. Det borde ju visa ungefär samma kan jag tycka, men jag kan ju inte deras jobb så vad vet jag.

I går plockade vi upp första potatisen från landet - mums vad gott det är med egen potatis. Det är nästan så det räcker med potatis och lite smör till lunch. :-) Skönt att vi fick till ett potatisland efter lite klurande när carporten var färdig och jordgubbarna flyttade. Potatis tycker jag är bland det roligaste att odla själv, det är häftigt att följa grödorna/blasten och supermysigt att kunna kila ut i eget land och hämta upp några knölar.

Kanske blir det en innedag i dag, nu har regnet nämligen tilltagit. Nu är det inte lite smått regn längre. Bra att det kommer lite regn, det behövs verkligen. Jag hoppas att det håller i lite under dagen så att marken får sig en rejäl rotblöta. Det bästa är ju att den regnar lite lagom hårt under en längre tid, i alla fall några timmar.

(20.05) Egenodlad potatis har avnjutits till sill. Till efterrätt blev det var sin liten skål med hallon från trädgården. Mums, är väl det minsta jag kan säga. :-) Det har inte regnat så väldans mycket här i dag, i mätaren var det 13 millimeter. Innan kvällsmaten tog vi en stund i rabatterna på ägorna och röjde lite ogräs och prästkragar. Det är tacksamt som tusan att rensa prästkragar med tanke på hur stora de är och hur rent det ser ut efteråt. BK gjorde ett briljant jobb med cotoneastern på framsidan, lite dumt faktiskt - nu blir det ju BK:s jobb varje gång... :-D

För tillfället njuter vi i fåtöljerna i hallen med fötterna på var sin puff och en kopp kaffe. Ja, en kopp var alltså. Får se hur länge vi orkar vara uppe i kväll eftersom vi inte har sovit middag. :-) Middagsluren är icke att förakta, speciellt inte under semesterperioden. Det är inte lätt att få till den när vi jobbar, då kan det på sin höjd bli tre djupa andetag och ett par blinkningar innan vi måste sätta fart igen.

12 juli 2016

(10.54) Sommar som den ska vara, vädret ordnar automatiskt fikapauser. :-) En sväng med häcksaxen och tuktat ena spireahäcken. BK städade min bil medan jag tuktade häcken, det var en bra arbetsfördelning tycker jag. Det kan ju vara så att biltvätt blir BK:s syssla i framtiden också om det blir bra - och det blir det säkert.

I morse satt jag och drack kaffe här i hallen innan frukost. BK fixade frukost och vi hade ytterdörren öppen för att lufta lite. Jaha, vem stod i dörren rätt som det var och kikade in - jodå W kom på besök redan vid åttasnåret. Hon får gärna komma hit men inte in. Jag förvånade mig själv med att vara superblödig när BK sade åt henne att stanna ute. Jag tyckte nog det var lite synd att hon skulle behöva gå ut i regnet men insåg ju att hon faktiskt inte bor här och ska hon heller inte in.

Nu blir det ett dilemma efter fika... Det är inte läge att gå ut och greja i rabatterna efter den skuren som kom nyss. Hm, jag får tänka om och klura ut vad jag ska lägga min energi på i stället. Kanske ta med penseln ut på en sväng i carporten. Nåja, det reder sig och jag har nog kommit på något fiffigt när vi väl fikat färdigt och kommer ut igen. Det var i alla fall väldigt skön temperatur ute och behagligt att hålla på och greja lite. W var med och kollade så att vi skötte oss och så kom hon och ville bli klappad ibland. :-) Det är en riktig go-katt den där W.

13 juli 2016

(8.07) En stund i fåtöljen i hallen med fötterna på puffen innan jag går ut och grejar lite, tror jag ska umgås med penseln en stund i dag. I går blev båda spireahäckarna på framsidan tuktade, alla prästkragarna röjda från stenpartiet och BK gjorde min bil superfin. På kvällskvisten körde vi iväg och tömde kärran. Skönt att få så pass mycket gjort på inte allt för många timmar. Ser fram mot att få komma ut och måla lite, det är ett par dagar sedan sist. Det vore skönt att få några kvadrat till fixade innan vi läggar undan penslarna för några dagar. Det är ju inte direkt släta ytor så därför tar kvadraten lite längre tid än om det vore hela väggar att stryka.

Märkligt med förkylning på sommaren, att det ska behöva sitta i så länge. Jag är ju supermycket bättre men täpptheten hänger sig kvar. Det är väl den varma temperaturen som håller liv i förkylningen kan jag tro. :-) Då kan jag ta det, jag har ju i alla fall semester och kan vila det jag behöver utan att behöva ta ledigt eller nåt sånt.

Kikade ut genom fönstret nyss och W låg redan på stenmuren. Hon undrar väl om vi ska sova hela dagen i det här hemmet. :-) Kanske bäst att jag svidar om och ger mig ut så att hon inte tror att jag rymt.

16 juli 2016

(6.29) Morgonmyser i hyrd stuga i södra landsdelarna - det är en speciell känsla att leva på 20 kvadrat och egentligen ha allt vi behöver. Tid för reflektion och fundera över vad som egentligen är viktigt och vad vi faktiskt behöver ha runt omkring oss. Det bästa är ju att vi inte behöver städa ihjäl oss då vi ska fara vidare. :-) Fin tripp neråt i förrgår och under gårdagen tillbringade vi en bra stund på cykelsadeln för att utforska omgivningarna. En trevlig tur och självklart fika- och matraster. Middagsslummer på filten i en sanddyn gick inte av för hackor.

19 juli 2016

(21.23) HEMMA! :-) Hur skönt är det inte att komma hem efter några dagar på annan ort eller i annan geografi? Superskönt - skulle jag svara på den frågan. Vi möttes så klart av W i garageinfarten då vi kom inkörande. Trivsamt välkomnande hem. Vi har haft sex fina semesterdagar med många intryck och upplevelser. Kameran är i alla fall i behov av att tömmas. :-) På hemvägen i dag blev det några trevliga stopp för fika, mat och sightseeing. Det är skönt att kunna färdas utan att ha tider att passa, bara insupa omgivningarna och ta det i lagom takt. Sånt passar oss ypperligt.

Nu är vi två trötta individer som säkerligen kommer att somna helt ovaggade och sova som stockar till i morgon. Det ska bli så skönt att få sova i egen säng och vakna upp och kunna göra som vanligt igen. Veta att internet ingår och inte behöva hålla koll på dataanvändningen på telefonen. :-) Ja, jag må vara en "fornlämning" när det gäller såna tekniska detaljer men det gör mig inte speciellt mycket. Jag är nöjd att vara hemma och ha koll på läget igen.

20 juli 2016

(5.45) Morgonfika i soffan hemma på ägorna - ah, jag njuter. Skönt att sova i egen säng men planen var inte att vakna strax efter fem, den var mer att sova riktigt länge. Nåja, nu vaknade jag och var kaffesugen - det är också ett sätt... :-) Gott med morgonkaffe och absolut inte fel att ha en stund i soffan med datorn i knäet innan det är dags att sätta fart med dagens huvudsakliga göromål, tvätta. Det ser lovande ut på väderfronten, lite mulet nu men redan vid niotiden utlovat stigande temperatur och solsken - en optimal dag för tvätt och "hänga-ute-torkning". Nästan som på beställning skulla jag nog vilja påstå.

Det är så stilla och skönt här hemma, alla vanliga hemmaljud är på plats men som vanligt bara lite i bakgrunden. Det är njutning och harmoni de lux. Jag insuper varje sekund och känner hur hemma-lugnet lägger sig i hela systemet. På förmiddagen blir det en tur till morbror och moster, de har servat oss med intagning av post och vattning - det är lyxigt. Blir skoj att se dem igen och småprata lite.

Semestern fortsätter en bra stund till, det är skönt. Gillar inte att vara på någon resa och sedan börja jobba direkt då jag kommer hem. Skönt att kunna landa hemma och bara få vara lite efter resa med många intryck och upplevelser. Ha tid att tömma kameran på bilderna, sortera upp dem och på så sätt sortera intrycken lite mer och låta dem landa i systemet. För mig är bilderna ett ypperligt sätt att få alla upplevelser på plats i "hårddisken".

22 juli 2016

(5.25) Sommarmorgon i Metropolen med skön bara-vara-känsla. Gårdagen var absolut inte sämre, skön sommardag med lagom mycket göromål. Vi gjorde ett litet ryck på förmiddagen med bland annat gräsklippning och skrubbande av mossa på plattorna vid altanen. Det fick räcka innan värmen kom och gjorde oss medvetna om att vila var ett bättre val än arbete. :-) Härligt med altanen när sommaren är som i går. Mysigt att bara kunna sitta och njuta av naturens ljud och stillheten. Det är ett privilegium som vi uppskattar och som ger oss ro och harmoni.

I dag blir det en tur för att vara med om konfirmation. Det ska bli trivsamt och kul med sommarkonfirmation, en ny upplevelse för mig. Jag har inte varit på konfirmation sedan ett av kusinbarnen konfirmerade sig och det är drygt 30 år sedan. Ja, nyss alltså... ;-)

24 juli 2016

(7.32) Morgonkaffe och massor av "bara-vara-känsla", det är toppenskönt och känns lyxigt värre. I går kom vi hem efter en trivsam vistelse och deltagande på konfirmation i Rättvik. Vi hade en härlig kväll på altanen då vi kom hem. Fantastiskt skönt att kunna sitta på egen altan och njuta när det är go-väder ute.

Funderar på om jag ska ge mig ut och måla lite på carporten, det är ju lite småpyssel kvar en andra gång invändigt. Vore gott att få färdigt målandet och kunna bocka av det på listan. Jag tror också det är smart att kila ut relativt tidigt på morgonen, senare är det alldeles för varmt att stå under plåttaket och måla.

25 juli 2016

(6.47) Avnjuter dagens första kopp kaffe och laddar för att gå ut och lufta penseln en stund innan temperaturen blir för varm. :-) Ja, penseln fick komma ut i carporten i går - det blev några timmar mer än jag tänkt mig. Samtidigt var det skönt för jag fick en hel del gjort av det där småmålandet innan jag kan gå på en sista gång med rollern eller stora penseln. Måste erkänna att jag är liiite sömnig nu på morgonen men ska försöka vakna till så att jag kan kila ut om en inte allt för lång stund.

Härliga dagar med semester och kunna ta dagarna som de kommer, kunna svida om till shorts och linne och bara hasa ut på altanen och vara - eller räta ut mig i solen en stund för att bara insupa sommaren. :-) BK servade mig i går så det var på gränsen till bortskämdhet, fixade mat och fika när jag målade så jag behövde bara sätta mig vid dukat bord. Lyxigt, men som sagt på gränsen till bortskämdhet. :-)

Nu börjar jag känna mig taggad för att kila ut och fortsätta "penslandet". Får se om lilla W har vaknat och kommit på besök eller om hon sover en stund till. Det är trivsamt när hon kommer och "pratar" lite med mig och gärna vill ha lite gos. Jag smälter som smör i solsken måste jag erkänna. Hon är härlig den där W!

26 juli 2016

(20.23) Afton på ägorna efter en trivsam dag i semesterfart. Jag började dagen med en tur norrut för att få frisyren ansad, det var behövligt och skönt. Efter det for jag till morbror och moster för några timmars trivsam samvaro och lite datafixande. Väl hemma igen fortsatte den trivsamma samvaron - nu med BK. Vi har fortsatt dagen med härlig tillvaro tillsammans och bara myst på allt vi kan. :-)

Efter många års vila har jag, med morbrors påverkan, installerat ett enkelt spel på datorn. För flera år sedan spelade jag det frekvent som avkoppling men har inte haft inspiration de senaste åren. BK sitter just nu och kör "jungfruomgången", spännande som bara den och fantastiskt kul att lyssna på BK som innan uttryckte: "Jag tycker inte om sådan här spel." :-))) Nåja, vi får väl se...

I dag har det inte blivit något jobb med penseln, får ta tag i det i morgon i stället. Skönt med en vilodag från den och säkert välbehövligt med tanke på att det är väldigt mycket samma hela tiden. Nu känns det ändå som att jag ser målet framför mig, alla strykningarna är snart klara. Kul som bara den när vi kan stänga burkarna för den här gången och njuta av resultatet. Jag har också kommit på ett bus som ska skapas på en del, ska klura lite mer på hur jag ska göra det bäst. Hi, hi... kul med bus tycker jag.

27 juli 2016

(6.36) Kaffe och datorn en stund på morgonkvisten för att vakna till, sedan är det dags att kila ut och umgås med penseln några timmar. Ser fram mot att finliret ska bli klart så att jag kan gå på med stor pensel eller roller en sista gång - för den här gången. :-) Kul att måla men också väldigt kul att se ett färdigt resultat.

Ooops... kom just på att det är dags att betala räkningarna. Jaha ja, jag får väl ta tag i dem innan penseln får mitt sällskap i carporten. Alltid skönt att fixa räkningarna direkt på morgonen när kronorna kommit in på kontot. Jag är helt enig med Fru Fickolén Pasoll om att det är ett nöje att betala räkningarna och en tillfredsställelse. Lite knäppt kanske men sunt tycker i alla fall jag. Då går "budgettavlan" säker en månad till... :-)))

28 juli 2016

(6.58) Steg upp strax efter halv sex för att göra mig redo för göromål vid sjusnåret. Det göromålet blev framskjutet på grund av regn, inget kul att gräva och greja när det regnar. Vi får ta det senare under dagen morbror och jag. Eller så blir det en annan dag om regnet skulle vara envist och hänga i. :-) De mörka molnen ser inte ut som att de tänker spricka upp i första taget.

Frukost om en stund och sedan tror jag minsann det får bli en stund med penseln. Jag hann över förväntan mycket under gårdagen, nu är det inte mycket småmålande kvar innan jag kan ta fram rollern och bli klar med det grå. Sedan är det lite vitt kvar men det är inte på långa vägar så stora ytor som det grå. Kul att det börjar närma sig färdigt. :-) Jag är så klart taggad att kila ut och börja, men först frukost och disk.

I går eftermiddag/kväll hade vi besök av en kollega till mig. Vi grillade, pratade och hade det trevligt som bara den. Kvällen avslutades med en skön promenad i Metropolen. Kul med sådana besök tycker jag, äta lite och umgås. Efter promenade satt BK och jag på altanen en stund och njöt av den sköna sommarkvällen. Katten W kom på besök och vi busade lite på gräsmattan. Troligtvis busade jag inte tillräckligt länge eftersom hon, när jag kilade in, tittade efter mig med en blick som verkade säga: "Du skojar, vi kan inte redan ha busat klart."

(17.38) Ah, målat färdigt för dagen - nu är det bara en smal regel kvar innan jag kan börja med rollern. :-) Får ta den en morgon när solen inte hunnit runt till den sidan. Det blev en paus på eftermiddagen då brodern och svägerskan kom förbi på en bit mat och lite umgänge, trevligt som bara den. Regnskurarna har inte varit många i dag men intensiva, det har trummat på rejält på plåttaket på carporten. Häftigt att stå där ute och måla trots att det regnar.

BK har tagit ut Klippon på en sväng - det är hur skönt som helst att kunna dela på sysslorna. BK är en klippa - det är ett privilegium att få dela livet tillsammans. Tänkte jag skulle sitta en stund på altanen medan gräset blir klippt men det skippade jag efter fem minuter. Då var det redan 3 getingar på besök som flög runt mig så jag fick nog. Riktigt skönt att komma in en sväng och ha lite tystnad runt omkring. Som BK sa tidigare under dagen, utomhus är det sällan tyst. Det är så sant så och faktiskt uppskattar jag tystnaden inomhus mer på sommaren än på vintern. Eventuellt beror det på att jag är ute mer på sommaren än på vintern... ;-)

30 juli 2016

(7.39) Gårdagens göromål innebar att det grå på carporten blev klart - jippi. :-) Nu är det bara det vita som ska strykas ett par gånger till men det är inte så mycket jobb. BK gjorde kanonfint i rabatter och grävde bort en hel del som spridit sig alldeles för mycket. BK är en klippa! Efter göromålen blev det en lång och skön eftermiddag/kväll på altanen med avkoppling och bara-vara-tid. Välbehövligt och go semesterkänsla.

Regnet slår mot fönstren nu på morgonen, inte kopiöst mycket men lite somrigt och mysigt som bara höjer den goa semesterkänslan. Det blir nog en ganska lugn dag i dag med lagom tempo och kanske lite smågrejande. Vi ska ta oss an lite buskar och träd någon dag men det blir inte i dag. Ska bli skönt att få ansa lite och se till så att buskarna och träden får lite fason.

Skönt med en dag utan planer på en massa göromål, få strosa lite på ägorna och låta dagen bero - det är kvalitetstid och nyttigt för både kroppen och knoppen. Något litet pyssel blir det allt. :-)

31 juli 2016

(9.11) Morgon/förmiddag i Metropolen, jag har slagit mig ner i fåtöljen i hallen med benen på puffen och funderar på mina tidigare planer för dagen. Efter en lagom start på dagen blev det frukost med nybakade scones som BK fixat på morgonkvisten. Jag tog en lov i trädgården med kaffekoppen och kikade lite på rosenapeln och rönnen som jag tänkt sätta igång med efter frukost. Skön luft ute och peppad av flanerandet gick jag in och tog tag i disken efter frukost och bakning. Efter det gick luften ur mig, det känns nästan som att dagen i dag får bli en vilodag. Ja, så är det nog - det kan också behövas ibland även om inte planen var så från ögonblicket då jag öppnade mina havsgröna.

När jag nu konstaterat att det nog får bli en vilodag börjar nästa strid. Striden inne i vindlingarna om att jag är lat, att det är slött att ta en vilodag men också att det är helt okej med en dag utan göromål. Nåja, jag får väl låta de två strida där uppe en stund innan de lugnar ner sig. Det är i alla fall väldigt skönt att sitta här i hallen med fötterna i högläge och bara vara. Jag tror minsann jag stannar här en stund till innan jag eventuellt gör något ryck.