Maj 2016

2 maj 2016

(5.43) Morgon i hemmet, summerar en skön och avkopplande helg med lagom mycket göranden. En hel del kirskål har hamnat på kärran tillsammans med lite annat som inte ska vara i rabatterna eller runt hallonhäcken. Klippon har fått komma ut på premiärtur och jag tyckte minsann att jag hörde ett förnöjt frustande från den då vi började, eller var det möjligen ett ljud från mig själv. :-) Ser fram mot fortsatt grejande i lagom tempo - det får bli lite i taget helt enkelt. I går var jag till kyrkogården och bytte ut påskliljorna mot penséer. Hoppas nu att rådjuren kan hålla sig till skogen och inte lockas av penséerna.

6 maj 2016

(13.26) Hemma efter en arbetsdag på KH, nu är det helg. :-) Ja, det var ju faktiskt helg i går också - det går fort att bli dagvill. I går eftermiddag fick jag för mig att det var söndag. Ja, så kan det gå när det är röd dag mitt i vardagen. BK och jag höll på och grejade mest hela dagen i går, i lugnt tempo. Det var skönt och vi fick en hel del gjort. När jag for hemmåt i dag stannade jag till vid "Affärn" och köpte en hink med grundfärg till carporten. Det börjar bli läge att grunda och måla, tidigare har det ju faktiskt varit lite för kallt.

Skönt att värmen har börjat komma till oss. Det tror jag nog är välbehövligt för de flesta av oss, både till kropp och själ. Jag passade på att ta ett par timmar på flexen i dag, ska strax ge mig ut i solskenet. Det skulle bli rätt skapligt hela helgen har jag för mig, det känns helt okej.

(21.35) Afton i hemmet och vi har alldeles nyss kommit in från ägorna och en liten rensningsvända på kvällskvisten. Mysigt att vara ute en stund, trots den - för mig - sena timmen. :-) Det känns som lite bonus så här på fredagen. Jag var ute en sväng tidigare på eftermiddagen och gjorde ett ryck. Skönt att ta lite då och då, det blir inte lika slitigt och väldigt mycket roligare. Nu blir det avkoppling en stund innan det är dags att tippa omkull oss. Helg för oss båda, i alla fall i kväll och i morgon. Det känns härlig och lyxigt.

8 maj 2016

(7.11) Morgonstund i Metropolen, jag har slagit upp de havsgröna för en stund sedan och känner mig utvilad och nöjd. Heldag med BK på ägorna i går, vi smågrejade mest hela dagen och fick massor gjort. Kvällen avslutades med grillning och mys på altanen - premiär för året. I dag är det jobb för BK men jag fortsätter att greja lite på ägorna, inte lika mycket som i går men lite småfixande. Jag har lite grävande kvar innan vi kan så gräs, det blir nog att jag tar mig an lite av den ytan under dagen. I går kväll när vi satt på altanen fick vi syn på flugsnapparen. Härlig känsla men vi får se om han vågar sig på holken i år eftersom träden är borta. Kanske tycker han att holken sitter lite för öppet. Nåja, kul att se honom i alla fall och vi följer med spänning om han kommer att gilla läget.

(20.27) Afton och summerar en härlig, underbar och alldeles lagom dag. Började dagen med frukost tillsammans med BK, fortsatte med att köra en laddning tvätt, hängde ut den då den var klar och körde en laddning till. Medan den snurrade i maskinen cyklade jag till morbror och moster en sväng - trivsamt som vanligt att sitta och språka med dem en stund. Väl hemma igen kom laddning två ut på torkvindan och nummer tre in i maskinen. Jag fixade mig lite mellis och placerade mig i solen. Härligt! Där tillbringade jag större delen av dagen och varvade med tvätt, lunch, tvätt och fika. En dag i väldigt lagom tempo.

På eftermiddagen hade jag funderingar på att fortsätta grävandet av resterande kvadratmeter men tog mitt förnuft till fånga och lögade mig i solen en stund till innan jag flyttade in på altanen. Passade på att plocka in tvätten innan BK kom hem från jobbet. Allt utom två kuddar var torrt - det är fantastiskt härligt att kunna hänga ut tvätten och plocka in den torr.

När BK kom hem häktade vi på kärran på bilen och körde till Vanneboda, det var skönt att få lassa av det som var på. Vi var lite spända på om vi skulle kunna rulla kärran till bilen - lasset var rejält tungt. Nu är den i alla fall tömd och redo för nya lass. Kvällsmat på altanen även i afton - vilken lyx det är att kunna kila ut på egna ägorna och njuta av sommarvärmen i lugn och ro. BK har gjort ett ryck på ägorna nu i afton och kommer nog in om en stund. Jag passade på att vika undan all tvätt innan jag tvagade mig själv för att kunna krypa ner ren och fräsch för nattens skönhetssömn.

Vid kvällsmaten hade vi besök av två flugsnapparhanar, det var lite häftigt måste jag säga. Jag tror nog inte jag sett två flugsnapparhanar här samtidigt någon gång. Ja, så hade vi besök av en mygga och några humlor också. Blir det inte fler myggor än så känns det helt okej. I morgon är det arbetsdag för mig igen, det känns också helt okej eftersom jag upplevt helgen som superlång. Jag har inte speciellt mycket inbokat på KH till veckan och jag ska försöka hålla det så. Vore skönt att kunna planera dagarna lite som jag vill och kanske lyxa till det med en och annan flextimmet när nu vädret ska hålla i sig några dagar. Ja, det kanske inte blir så lätt förresten eftersom jag har två kvällar inbokade. Nåja, jag hittar nog på någon bra lösning under vägen. Nu ska jag njuta av lyxtillvaron - tid med BK. Det är bästa tiden oavsett tid på dygnet. :-)

13 maj 2016

(8.41) Morgonmys i hemmet innan det är dags att sätta fart med lite göromål. Tänkte mig nog gräva/rensa lite på ägorna, kanske ett par meter till i partiet där vi ska så gräs. Jag har lyxat till det med en semesterdag i dag, for hem redan innan lunch i går så det känns om att jag har varit ledig superlänger redan. :-) Satte potatisen i går och grävde/rensade någon meter där vi ska så gräs. Skönt att greja lite i taget och vara nöjd med det. Det är väldigt lyxigt att ta någon semesterdag så här ibland för att förlänga helgen.

På måndag börjar en ny kollega på jobbet, det ska bli spännande och jätteskoj. Nya kollegan och jag kommer ha många beröringspunkter i våra yrkesroller, jag tror det kan bli väldigt bra. Jag har redan en hel del tankar och funderingar på hur vi skulle kunna få till det skapligt bra. Bara att få någon att bolla tankar och idéer med känns hur kul som helst. Jag ser fram mot kommande period på jobbet då vi kan forma vårt samarbete som vi vill.

(13.21) Eftermiddag och jag semestermyser en stund. På förmiddagen tog jag en tur med spaden i rabatten där det ska bli gräs. När jag rensat en meter ungefär kom regnet, det var bara att plocka in redskapen, på med regnjacka och gödsla gräsmattan. Härligt att få det gjort. :-) Det är en viss nöjdhetsfaktor när det blivit gjort. Jag får se om jag tar en sväng till med spaden under eftermiddagen - annars tar jag det en annan dag helt enkelt. Inget kul att hålla på ute om det regnar, det blir så väldans blött och kladdigt. Det har kommit några kortare skurar efter att jag gödslade men skulle behöva regna lite mer för att gynna gödningen. Det är väldigt skönt att ta dagen som den kommer och greja lite när jag känner för det.

14 maj 2016

(7.37) Skön morgon med insikt om att BK och jag har helg tillsammans. JIPPI! :-) Strax blir det frukost och sedan lite småplock här hemma innan vi far på utflykt. Vi hade tänkt att göra något på ägorna men det skippar vi eftersom det regnar ute. Bra att det regnar med tanke på gårdagens gödsling av gräsmattan. I går eftermiddag/kväll blev det faktiskt lite brasmys här hemma. Skönt som bara den att få lite brasvärme när utetemperaturen hade sjunkit markant. Nähä, nu är det dags för frukostmys med BK - jag ilar...

19 maj 2016

(20.11) Afton i hemmet efter en längre dag på KH än jag tänkt mig, nåja så blir det ibland. Jag skulle bara... :-) Väl hemma blev det lite mellis och sedan ut och gräva där vi ska så gräs. I kväll blev jag faktiskt klar med grävandet, det känns skönt. Så gräs gör jag en annan dag. I morgon ska jag verkligen försöka att göra en kortare dag på KH, det plockar på lite för många timmar på flexen om dagarna. Ja, så kan det ju vara bra att få vila lite till från jobbet mellan varven - har jag hört.

BK kom hem från sitt jobb då jag grävt klart och kommit in. Vi fixade till en mumsig omelett till kvällsmat och nu är det BK:s tur att vara ute i trädgården en sväng. Jag har passat på att kolla lite på semestermål som BK tipsade mig om. Det ser lovande ut och jag tror kanske att vi ska slå till och boka rätt snart om vi ska få det vi vill.

28 maj 2016

(4.00) Morgon i hemmet och jag har vaknat alldeles för tidigt egentligen. Hade säkerligen behövt sova ett par timmar till men nu vaknade jag och steg upp. Jobbtankar redan när jag skulle somna i går kväll och sedan har de fortsatt i drömmarna. Hm, det har i princip aldrig hänt - inte konstigt att jag ville stiga upp. Jag tycker det var lite märkligt att det var så många tankar som snurrade om det... eller så är det inte märkligt alls. Det känns som att jag har en väldigt kreativ tid framför mig tillsammans med nya kollegan och jag ser jättemycket fram mot det. Att få börja, tänkte jag skriva, men den processen har ju redan börjat i och med att vi redan inlett bollandet av tankar och funderingar.

I går efter jobbet fick BK och jag helg tillsammans, det känns supermysigt och så härligt. Det är ju inte så varje och därför känns det extra lyxigt när det inträffar. :-) Gårdagskvällen avslutades med en cykeltur till kyrkogården i regnet. Lite ansning av gräset runt rabatterna var nödvändigt. Penséerna har hållit sig väldigt fina och det var inte alls speciellt mycket att plocka av. I dag ska vi göra en utflykt till länsmetropolen - får se om vi kan hitta något vi "villhöver". Fick ordet av en kollega på jobbet och jag tycker det är så bra. :-)

29 maj 2016

(8.55) Morgon/förmiddag i hemmet, jag har faktiskt tagit lite sovmorgon i dag. :-) Lyssnar på regnet som smattrar mot fönstret mellan varven, det är en väldigt mysig känsla tycker jag. I går hade vi en lyckad tur till länsmetropolen BK och jag, vi fick tag på det vi skulle ha och lite till. Däremot kom vi på i går kväll att det var en sak vi glömt skriva upp på inköpslistan, det blir nog en tur till länsmetropolen i dag också. Skönt att få införskaffa det solskyddet inför kommande dagar.

På vägen hem från länsmetropolen i går svängde vi in och överraskade gamla grannarna, E och E med föräldrar och storebror. Det var väldigt trevligt att träffa dem igen och vi fick både leka med Brio, tågbana, och fika. BK fick också läsa "Halvan kör polisbil" för E och E. Det lär nog bli fler spontanbesök till dem när vi är på utflykt.

Tänk vilken lyx det är att leva tillsammans i sådan fullständig harmoni, lycka och go "bara-vara-känsla" som vi gör, BK och jag. Att finnas för och med varandra utan jämförelse, prestige eller andra destruktiva delar. Att dela alla livets delar och njuta av tillvaron tillsammans. En förmån och ett privilegium. Tack för att jag får uppleva det och leva mitt liv i en sådan relation.

(16.50) Mellanmål och lite avkoppling i soffan innan jag ska köra igång med lamellgardinerna som ska monteras upp vid altandörren. Det är nog inte speciellt avancerat, det gäller bara att klura lite först - få rätt bredd på fästet och rätt längd på lamellerna. Får se om det blir många "Ooops..." eller "Nämen, hur blev det nu?" eller om jag rent av kan göra det utan sådana små yttranden. Gissar att jag återkommer med någon form av rapport när de är på plats.

(20.19) Nu hänger lamellgardinerna på plats framför altandörren, det blev riktigt bra måste jag säga. När det var dags att montera upp själva fästet i dörrfodret blev det några väl valda "Ooops, hur gick det nu?" och "Hoppsan, jag tror minsann att skruven blev lite sliten!". Bitsen drog runt i skruvskallen eftersom träet i fodret är så hårt. Jag skulle ta en genväg och inte förborra tänkte jag mig. Tror nog jag lärde mig att det är bättre att förborra för att få i skruvarna lite lättare och framför allt för att undvika skador på skruvskallen. Det blev en stund med polygripen för att få loss den första skruven. Positivt var i alla fall att jag jobbade lugnt och metodiskt med polygripen så att skruven inte gick sönder ännu mer.

När allt var på plats hade BK fixat rabarberkräm - nu har den landat gott i systemet och jag känner att det får vara nog med göromål för i dag. Nöjdhetsfaktorn är skapligt hög och jag kan koppla av resten av aftonen. I morgon startar jag dagen i Metropolen och far upp till KH först efter lunch. Ska luncha med en kollega här hemma, BK fixar till oss. Vi har alltså service de lux en helt vanlig måndag. :-)