Mars 2016

5 mars 2016

(9.02) Det har varit lite dåligt med bloggandet de senaste dagarna, inte konstigt med tanke på att jag jobbat ganska många timmar per dag. Så blir det ibland och det är bara att gilla läget. :-) Det är ju faktiskt eget val så jag kan inte skylla på någon annan. När jag slog upp de havsgröna i morse hade jag sussat i 12 timmar, det är nog rekord känns det som. Väldigt välbehövligt i alla fall - det känns i hela systemet i dag att det var nödvändigt.

Dagen i dag är speciell, det är "BR-dagen". För två år sedan i dag fick jag ett brev som skulle förändra en stor del av mitt liv - ett brev som bidragit till lycka, glädje och kärlek de lux. Tänk att det i dessa cyberspace-tider kan komma ett handskrivet brev! Ibland tar jag fram brevet och läser det igen - direkt kommer samma känslor fram som för två år sedan, det är fascinerande. Vi brukar skoja och prata om tiden som fBR och eBR. :-) Ja, man har inte roligare än man gör sig helt enkelt.

6 mars 2016

(8.53) Sovmorgon även i dag, skönt för både kroppen och knoppen. Lite småstel när jag klev upp men det är bara att röra lite på fysiken så ska det nog reda upp sig. Tror jag ska småpyssla lite här hemma i dag, bara lite vanliga göromål och så - det är ganska skönt. Ser fram mot dagen och att få göra lite saker och ting i lagom takt. En skön söndag med andra ord. :-)

Vasaloppet är på på TV:n, lite av en tradition här hemma sedan barnsben. Avkopplande att vila ögonen på eller bara ha som lite bakgrundsljud när jag pysslar med annat. Jag beundrar dem som åker men det kommer aldrig att inträffa för egen del - jag nöjer mig med att "åka med" via TV:n.

(10.28) Plockat lite här hemma och nu blir det fikapaus. Fikapaus är viktigt. :-) Ett väldigt bra sätt att låta kroppen vila en stund. "Alla sätt är bra, utom de dåliga" som det heter. När jag pysslade tänkte jag på Herr och Fru FP och den enorma saknaden efter dem. Ja, det är ju inte många timmar om dygnet som de inte finns med mig i tankarna.

Tänkte också på alla de gånger jag hört eller läst om personer som förlorat sina nära och har svårt att kunna vara lyckliga och njuta av livet med gott samvete. Jag har alltid känt att det är självklart att de ska kunna vara lyckliga och njuta av livet, deras nära skulle ju inte önskat något annat.

Hm... vad lätt det är att vara klok när det gäller andra. Inser att jag sliter med exakt samma samvete vad gäller att känna att det är okej att jag är lycklig. Dumt egentligen, jag vet ju logiskt att Herr och Fru FP bara vill se att jag har det bra och är lycklig. Det är bara att jobba vidare med den insikten och småningom kanske till och med samvetet tycker det är okej.

11 mars 2016

(6.10) Fredag morgon, laddar med en kopp kaffe och lite surfande innan det är dags att svida om och fara till KH. Skönt med en stilla start på dagen, tid för eftertanke och reflektion. Det är så fridfullt på morgonen och hela dagen ligger framför oss som ett relativt tomt ark. Jodå, vissa timmar är inbokade med yrkesrelaterade ting men ändå känns det som ett relativt tomt ark med möjligheter.

15 mars 2016

(18.54) Mums!!! I kväll har vi gjort en maträtt som jag inte gjort på säkert 25 år - falukorv i ugn med lök, äpple, senap och ost. Till det blev det hemlagat potatismos med morötter i. Ja, det går inte att uttrycka det bättre än - MUMS! :-) Kom hem i dag efter en bra dag på KH, lite småplock att fixa med under dagen men ingen jäkt. Skönt att komma hem och känna vårkänsla i hela geografin. I stenpartiet hade flera krokusar tittat fram under dagen - det är en härlig känsla att få komma hem efter en arbetsdag och se det. Myskväll med BK står på schemat och det är en avslutning på dagen som är oslagbar.

20 mars 2016

(10.02) Fikapaus efter en stund med omplantering av blommor. Ska strax ge mig ut i garageinfarten och ge racern lite omsorg. I går fick lyktorna på kyrkogården komma hem. Hade tänkt sätta påskliljor i går men det får vänta några dagar. Påsken är ju tidig i år så marken är inte helt redo för att grävas i - bara att avvakta med andra ord. Skönt att vara hemma och smågreja lite, ta fikapaus när jag känner för det och bara vara. Stillheten är en lisa för själen och ett ypperligt sätt att ladda batterierna på.

Var till morbror och moster en sväng i går och fick tips om projekt framöver. Det ska bli spännande att se vad det kan bli - men jag lovar att det inte blir rosa i alla fall. :-) Nu är det bara att planera och klura så att det blir så bra som möjligt.

25 mars 2016

(11.06) Förmiddagsfika på ägorna, paus i grejandet. Det ska faktiskt inte bli så värst mycket grejande under resten av dagen, lite småplock får räcka. Har satt ut några påskliljor i urnan i trädgården, i går var jag till kyrkogården och gjorde det samma - i rabatterna vid gravarna. En laddning tvätt hänger på tork och en andra snurrar i maskinen, snabeldraken har fått komma ut på en svängom och jag har deklarerat. Ja, det känns som en effektiv dag i lagom tempo. Jag kan med andra ord ta det lugnt på eftermiddagen med väldigt gott samvete.

Kom hem lite tidigare från KH i går, for till kyrkogården och sedan blev det myseftermiddag framför brasan med fötterna på puffen. Det låter som ett bra alternativ för senare i dag också. Eventuellt tar jag en sväng till ICA, kanske behöver vi fylla på med något. Tror nog jag ska cykla ner, vårkänsla de lux när cykeln får komma ut igen. Det är lyxigt i helgen, BK är ledig både söndag och måndag. Jippi, får jag väl lov att utbrista då. :-)

Jag tror minsann jag behöver de här dagarna ledigt som är nu i helgen, jag har till och med lyxat till med en semesterdag på tisdag så jag är ledig 5 dagar. I natt sov jag 11 timmar - det är en bra start på ledigheten och ett bevis på att den är så välbehövlig. Jag gillar ljuset som kommer på våren men i början blir jag lite trött av det. Nåja, om några veckor är jag ifatt ljuset och kan njuta ännu mer av det.

27 mars 2016

(18.44) Påskdagen börjar gå mot sitt slut och jag summerar dagen som en effektiv dag på ägorna i lagom tempo. Härligt att vara ute och greja och fika i solen mellan varven. Vi har varit tre vändor till Vanneboda - skönt att kunna köra iväg ris och kompost som fyller kärran fort när vi väl sätter igång. Under eftermiddagen fick vi förstärkning av E, 4 år, från grannhuset. Ja, det är kvalitetstid vill jag lova. Vi pratade om brandbilar och vart de bor och vilka som kör dem. Under samtalet föll det sig så att en brandbil kom på vägen nedanför med sirenerna på - vilken tur vi hade. Hoppas nu bara att det inte var något illa som hänt som gjorde att den var på utryckning.

När kärran var på plats och racern i garaget tog jag en stund med fötterna på puffen, nöjd och belåten med dagens insats. När jag landat och vilat en stund tog vi cyklarna och for till affären. Skönt att cykla och ett bra sätt att sänka tempot i görandet. Nu är fötterna i högläge igen, BK fixar maten och jag latar mig. Det blir nog en relativt tidig kväll i kväll med tanke på den fysiska insats det varit under dagen. Jag kommer säkerligen sova hur gott som helst i natt. Jag trodde väl aldrig att trädgårdsarbetet skulle kunna vara så trivsamt, njutbart och bara lagom - det är BK:s förtjänst att jag känner så och för det är jag så väldigt tacksam.