November 2016

1 november 2016

(5.16) Mysig morgon med regnet som slår mot fönstren och gott kaffe i koppen. Startar upp kroppen och knoppen inför dagens arbetspass på KH. Skönt med långsam start på morgonen, att få komma igång i lagom takt och umgås en stund med tiden. Dagen på KH innehåller bland annat två möten jag verkligen ser fram mot eftersom jag tänker mig att de kan bli riktigt kreativa. Det blir spännande att se vad de leder till. Merjobb för mig... Näe, jag får dela med mig lite till dem också. :-)

2 november 2016

(15.37) Har stämplat ut för en stund sedan efter en effektiv arbetsdag på hemmaplan. Lite frustrerande när jag inte kan klura ut allt själv, jag får väl helt enkelt fråga någon kollega och lära mig. Jodå, jag har landat i att jag kan ta hjälp men frustrationen finns där ändå. Kanske ska jag se positivt på det, att det finns en vilja hos mig att lära nya saker helt enkelt. Har tänt en brasa för att mysa en stund innan jag ska kila iväg och få musklerna lite ompysslade. Brasan är också väldigt bra för tvätten som hänger på tork sedan i morse. Båda mötena under gårdagen var givande till tusen, precis som jag trodde innan. Faktum är att de inte resulterade i en massa merjobb för mig, näe snarare tvärt om. Nu var det inte jag som delade med mig till dem, de tog jobben själva. I morgon är det ytterligare ett par möten inbokade - även de kan bli riktigt trivsamma.

Jag längtar till om lite drygt 14 dagar, då ska BK och jag på utflykt - långhelg. :-) Jag har ingen aning om vart vi ska men det är bara spännande. Hoppas också att BK kan hålla sig från att berätta, eller råka berätta. Det ska bli skönt att byta miljö ett par dagar och bara vara. Kameran får så klart följa med, man kan aldrig veta vad det dyker upp för vyer framför ögonen. Det är lite spännande för jag vet inte vilket väderstreck det bär av mot. Tänk om jag kör och så kör jag fel för att jag inte vet vart vi ska... Ja, så tokigt kan det bli. :-D

4 november 2016

(5.33) Morgon i Metropolen, jag sitter och väntar på att det ska bli dags att gå till bussen. Jodå, du läste rätt, jag ska åka buss. For med BK från förorten till Metropolen i går så min bil är kvar vid KH. Jag skickade ett meddelande till en kollega på morgonen för att höra om hon kanske skulle till KH i dag och om jag kunde få åka med. Men hallå - hon hade semester... Inte har hon ansökt om det till mig i alla fall. :-) Nåja, det är nog bara nyttigt för mig att fara kollektivt ibland - i alla fall om BK får säga sitt. ;-) Blir skönt att få lite helgledigt efter i dag, kul i veckorna med välbehövligt med helgvila. Ska avsluta arbetsdagen här i Metropolen i dag, det blir bra och troligtvis inte så sent. Näe, nu ska jag göra mig redo för att knalla till bussen - kan ju inte slarva och missa den.

9 november 2016

(5.08) Morgonstund innan det är dags att ge mig av till KH. Jag har laddat en maskin med tvätt nu på morgonen - då kan jag bara koppla av när jag kommer hem i eftermiddag. När jag kikade ut för en stund sedan konstaterade jag att jag får ta en svängom med kvasten i dag också. Mysigt att det blivit lite vitt på marken - hoppas det får ligga kvar och lysa upp omgivningarna.

13 november 2016

(7.15) Söndag morgon och jag har inte en enda plan för dagen - det är skönt och innebär att jag kan njuta av nuet så mycket jag vill i flera timmar. :-) Jag tror jag satsar på det och inte lägger till något på den tomma "att-göra-listan". BK ska fara till jobbet men kommer hem en sväng på lunchen, det är lyxigt. Jag funderade ett tag på om jag skulle göra lite jobb-jobb under dagen för att liksom ligga lite före inför kommande vecka. Snabbt som ögat slog jag den tanken ur hågen och tog mitt förnuft till fånga. Puh, vilken tur att jag inte ens hann plocka upp jobbdatorn. Var sak har sin tid - tänk att det är så lätt att glömma det mellan varven.

(14.50) Eftermiddag och jag har en suveränt skön dag, bonus att BK kom hem och åt lunch. :-) Under dagen har jag roat mig lite med egna bilder för första gången på väldigt länge - det har varit givande, inspirerande och skoj. Jag har försökt mig på att göra ett bildspel med hjälp av kod. Faktum är att jag känner mig rätt nöjd, första försöket någonsin för min del. Kika gärna på bildgallerisidan för att se hur det blev, länken ligger under Frövi-bilderna.

(16.17) Senare på eftermiddagen, brasan sprakar skönt i kassetten och jag har placerat fötterna på puffen. Kvalitetstid de lux skulle jag vilja påstå plus nöjdhetsfaktor skyhög efter kodandet så att det faktiskt fungerar som ett bildspel. Ja, det går alltid att utveckla men jag skäms inte ett dugg för att känna mig supernöjd för stunden och suga lite på nöjdhetskaramellen en stund till. :-) Pratade med brorsan för en stund sedan och informerade honom om min insats i kod-världen i eftermiddag - han skrattade på ett mycket behagligt sätt som sa mig att han nog visste vad han gjorde när han erbjöd mig en dator för snart 20 år sedan. I sammanhanget bör nämnas att jag vid det tillfället kraftigt uttryckte - "Det kommer aldrig in en dator i detta hem". Jodå, vi har roligt åt det både brorsan och jag. Häftigt är att jag än i dag kan minnas precis var jag stod i vardagsrummet i Västerås och känslan när jag uttryckte mig med ovanstående ord. Skönt att få prata med brorsan och skryta lite med dagens kod-bedrift. Jag är faktiskt ganska stolt över mig själv och min envishet. :-D

15 november 2016

(5.11) Morgon i hemmet, skön tillvaro innan det är dags att göra mig redo för dagen på KH. I går jobbade jag hemma, behövde sitta i lugn och ro och ta ut rapporter från en stor enkät - jag blev färdig under dagen och det kändes gott. BK hade ledig dag, så det var lyxigt att bli servad med mat och fika. Jag fick assistera en liten stund då tvättmaskinen beslutat sig för att ge upp, det var "lite" vatten som runnit ut bland annat - bara att beställa en ny. Som tur är har vi inte en uppsjö av tvätt som väntar på att tvagas.

På eftermiddagen körde vi ett pass på gymmet, några nya övningar som redan gjort sig påminda i muskulaturen - ah, skönt som bara den. Kul att köra tillsammans mellan varven även om jag tycker det är rätt skönt att köra direkt på morgonen. Men att få inspireras av BK ibland gör susen. :-) Det är en fantastisk känsla i kroppen när jag upplever ökad smidighet och att musklerna fått jobba lite. Jag är så tacksam för den kunskap jag fått genom alla år, en kunskap som gör att jag lätt kan hitta på nya övningar åt oss med de redskap vi har.

Hade tänkt lattja vidare med lite bilder för egna webben i går kväll men jag var alldeles för sömnig efter en lång och innehållsrik dag. Nåja, tid för bild-lattjande kommer andra dagar. Vem vet, jag kanske sätter mig en stund redan i kväll. :-) Det är i alla fall väldigt kul nu när jag kommit in i kodandet lite grann. Jag är absolut bara nybörjare men njuter av den energiboost det ger att komma på hur jag ska göra med olika delar i koderna. Jag känner mig faktiskt lite ivrig att sätta igång men börjar inte med något nu på morgonen - då kommer jag väl aldrig iväg till KH. Hur skulle det se ut?

23 november 2016

(6.05) Myser på morgonkvisten innan det är dags att göra mig redo för arbetsdagen. Kaffet är urdrucket och tidningen ögnad, även en laddning tvätt snurrar i tvättmaskinen som kom till oss i går. Skönt att kunna börja beta av tvätthögen, det ska nog snart vara fixat kan jag tro. Tur att vi har mer än ett ombyte var. :-) Var åter på KH i går efter en långhelg med BK till destination som jag inte hade en aning om innan. Det var en supertrivsam helg med flera givande aktiviteter. Att få lyssna på Jonas Gardell i lördags kväll hade jag inte räknat med, givande kväll med mycket tänkvärt.

Dagen i dag blir en blandning av handledning, samarbete och eget görande. En vanlig dag med andra ord. :-) Behöver se över min kalender och kanske skippa ett möte eller två under veckorna som kommer för att hinna det jag ska innan årsskiftet. Jag har ett par möten som inte är måsten och de kan behöva strykas från min kalender för att jag ska känna att jag har koll på läget. Nu känner jag mig peppad att köra igång dagen, speciellt när jag börjar skriva om det. Jaha ja, då är det bara att sätta fart och göra mig redo.

26 november 2016

(10.28) Fikapaus på ägorna, skönt att vila en stund efter att jag plockat och grejat sedan strax före sju i morse. Suveränt med nya tvättmaskinen, den går att ställa in på när den ska vara klar - om hur många timmar. Jag gjorde det i går kväll så i morse vid sjutiden var den klar. Smidigt som bara den. Det innebär ju att tvättandet underlättas, ja planeringen av tvättandet alltså. Jag kan ju till och med planera så att helgerna kan bli tvättfria framöver - i alla fall vinterhalvåret. På sommaren är det skönt att kunna hänga ut. Jaha då, det är djupa filosofiska tankar på förmiddagen... :-)

Ljusstakar och stjärnor är på plats och jag ser fram mot eftermiddagen/kvällen när de tänds och ger oss sitt behagliga och stämningsfulla ljus. Det är något speciellt med den belysningen, ja hela tiden vi har framför oss innan julen. Nästan som att känslan hänger kvar sedan 2000 år drygt. Å då tänker jag inte på tomten. :-)

27 november 2016

(6.42) Morgonmys de lux med kaffe, datorn och alla fantastiska ljus i fönstren från adventsljusstakar och stjärnor. Nu är det lyx utan dess like - att få njuta av den stämningen och bara vara. Jag hoppas vi alla som har den förmånen verkligen har förmågan att uppskatta hur bra vi har det. Att kunna mysa på morgonkvisten och landa i sig själv inför dagen och dess innehåll. Ta en stund i taget och njuta under dagsresans gång - det är livskvalité tycker jag.

I går hade jag förmånen att få fika hemma hos en kollega, förutom supergott fika hade vi en trevlig stund med prat och skratt. Kul att göra lite annat någon gång ibland. Väl hemma i Metropolen igen, BK och jag kom hem ungefär samtidigt, blev det mat och sedan promenad. Skönt att komma ut och få lite frisk luft på kvällskvisten. I dag har jag inte något speciellt planerat vilket känns ganska vilsamt och skönt. Ska ta en tur och göra "studiebesök" på BK:s jobb. :-) Efter det blir det hem och fixa lite käk innan jag slår mig ner och avnjuter en eftermiddagsbrasa med fötterna i högläge. Det känns absolut som en bra plan för dagen.

30 november 2016

(4.55) Kaffe, datorn och fötterna i högläge - en skön start på morgonen måste jag säga. Det känns rent av lyxigt att kunna starta dagen på det sättet. Ska ta en längre stund hemma innan jag far norrut, umgås med BK en stund på morgonkvisten och njuta lite extra. Det kan väl vara helt okej att unna sig en onsdag mitt i livet. Ja, det tycker jag allt.

Sista dagen av november, den "utskällda" månaden, som får sig en skopa varje år av medmänniskor i frustration över något som vi faktiskt inte kan göra ett enda dugg åt. Mörkret, väntan på snön, det grå i naturen - ja, det kommer varje år och hör liksom till. Jag har i alla fall njutit av hela november. Njuter av mörkret, gråheten, stillheten och friden som den månaden medför. Tack november för det du gör för mig varje år - utan dig vore inte året helt. :-)

I morgon kliver vi in i december och jag hoppas jag lyckas behålla känslan av stillhet och frid resten av året. Har en tro på ökad förmåga att njuta av helgerna framöver om jag kan behålla den känslan. Det har varit min upplevelse de senaste två åren i alla fall så varför ändra på ett vinnande koncept.