September 2016

1 september 2016

(4.31) Tidningen är genombläddrad och kaffet snart urdrucket, dags för mig att svida om och komma ut på en rask morgonpromenad. Skön start på dagen och välbehövligt i dag eftersom jag gav mig i kast med att ansa drygt 30 meter berberishäck i går efter jobbet. Tjuvstartade med det innan BK kom hem. Efter att berberisen var klar klippte BK gräset, ja vi hann faktiskt mer än jag trodde vi skulle göra under gårdagseftermiddagen och kvällen. Katten W var nöjd med att vi tillbringade så lång tid utomhus. Det blev en hel del gosande och bus med henne mellan varven, bra att hon ser till att vi tar paus ibland. Näe, nu ska jag svida om och ge mig ut i Metropolen på en runda - sedan väntar KH och dagens göromål. Kurs på förmiddagen och göromål med massa klurande på eftermiddagen. Det känns som att dagen kommer att bli både givande och utmanande - härligt.

(16.07) Hemma igen efter en hektisk men givande dag. Hann en hel del innan det var dags för kurs klockan 9.00, den här gången var även jag deltagare på kursen. När jag skulle hjälpa kursledaren att få ihop datorn och projektorn uppstod ett märkligt fenomen. Det som andra gånger gått som en dans, HDMI-kabeln in i datorn och sedan välja visning via laptop på separat display, visade sig vara stört omöjligt dagen till ära. Jag kände en lätt antydan till jäkt-känsla men provade alla knep jag kunde tänka mig. De övriga deltagarna anslöt sig till problemlösningen och jag tror vi provade alla varianter som skulle kunna fungera. Fortfarande ingen bild på stora skärmen.

Efter många "Ooops, vad märkligt" och "Nämen, det är väl konstigt att det inte fungerar" ställde en av deltagarna en fråga. "Är det ström i uttagen?" Vi började kolla telefoner och datorer som var inkopplade i kontakterna och konstaterade att näe, det var ingen ström. Jamen hallå... Det fanns ingen strömbrytare att hitta var vi än letade. Rätt som det var kom en kollega på att det gick en samlad kanal med strömkablar under bordet och ner i en lucka i golvet. Vi lyfte på luckan och där var orsaken till vårt problem - kontakten till hela alltet satt inte i uttaget... :-/ Nåja, vi hade en humoristisk stund under problemlösandet och vi fick i alla fall dra på smilbanden en hel del. Nåt bra blev det av strulet i alla fall.

Kursen var förresten väldigt givande och lärorik, många bra tips och knep. Resten av dagen på KH flöt på med att komma i kapp med e-post, uppdateringar och annat som får vänta när jag är på möte eller kurs. Veckan har varit ganska fylld av möten, workshops och kurs - jag behöver nog se över min planering. I och för sig blir det så periodvis och kanske är det oundvikligt, det bästa är att jag kommit till insikt att jäkt inte hjälper utan det är bara att åka med och ta en sak i taget. :-) Roligt har jag i alla fall haft och det är väl viktigast kan jag tycka.

Strax kommer BK hem och då ska vi roa oss lite till - åka till ICA och handla. :-D Ja, roligast med det är väl när vi väl är hemma igen och allt är uppe ur kassarna och inne i skåpen. Det är ju inte helt optimalt att handla på en torsdag, på något vis verkar det som halva universum ska till affären den dagen... Eget val, jadå jag vet. :-)

3 september 2016

(8.58) Morgon/förmiddag i hemmet och jag tar det lugnt med massor av helgmys. Inga speciella planer för dagen, bara var känns som ett bra alternativ och också väldigt behagligt. BK, som for till jobbet nyss, tyckte att jag skulle satsa på att bara vara mest hela dagen. Det är bra med stöttning i besluten gällande göromål eller ej. :-)

4 september 2016

(7.54) Det känns som sen förmiddag trots att det bara är morgon, märklig känsla och lite lätt förvirrande skulla jag nog vilja påstå. Nåja, jag får luta mig tillbaka ett stund och landa i tiden så ska nog det ordna sig. Funderar på att göra ett ryck på ägorna under dagen, ja ett ryck i lagom tempo alltså. Har lite småplock jag skulle kunna roa mig med och det skulle göra mycket till nöjdhetsfaktorn.

5 september 2016

(5.10) Skön morgonstund i hemmet innan motionsstund och sedan tur norrut till KH. Nöjd med gårdagens insats på ägorna, även om jag under tiden tyckte det gick i väldigt lagom tempo, nästan lite långsamt. Nåja, det är väl en lärdom att jäktigt tempo inte gynnar vare sig slutresultatet eller nöjdhetsfaktorn. Än en gång har jag fått göra den erfarenheten och det känns hoppfullt att jag faktiskt ska lära mig till slut. :-) BK kom hem från jobbet på kvällskvisten och då körde vi tre vändor till Vanneboda med kärran. Skönt att få iväg allt som blivit klippt, rensat och ansat. Mysigt och lyxigt att få avsluta utegörandena med BK - det är så mycket roligare när vi gör tillsammans.

Ska strax svida om för en morgonpromenad, det ska bli skönt för kroppen och knoppen. Efter KH har jag välbehövlig massagetid, den har jag längtat efter en dryg vecka. Det känns att jag kommit igång bra med motionerandet igen efter drygt två år - ett bra bevis på det är att massagen är efterlängtad för att få mjuka upp musklerna lite. Ser fram mot att få lite ordning på mina göranden på KH också, har känt mig lite splittrad den senaste tiden. Bäst i dag är nog att jag stänger in mig några timmar för att fokusera i massor. :-)

9 september 2016

(4.53) Morgonstund i hemmet innan det är dags att fara till KH. Jag ska ta mig ner i källaren för ett pass innan jag rullar norrut, det är skönt att köra lite innan arbetsdagen börjar. Veckan på KH har varit ganska fylld med göromål och framför allt möten. Kollegan och jag konstaterade i går att vi måste se till att glesa ut mötestillfällena lite så att "egenjobbartiden" blir lite längre pass. Bra att kunna bolla med kollegan och att vi kan hitta stöd i varandra. :-) Härligt att ha en nära kollega att kunna bolla göromål med och även ha så himla skoj med.

Gårdagen blev för min del en ganska lång dag, jag ville göra klart det jag höll på med och sedan tillkom det ett och annat göromål som tog lite tid. Göromål som jag kanske egentligen inte skulle göra men som jag gjorde för att... Ja, det vet i sjutton egentligen - men nu är det gjort. ;-) När jag väl började rulla söderut hade klockan passerat åtta på kvällskvisten. Då var det hur skönt som helst att komma hem till BK och bara få vara tillsammans. Ska försöka göra en lite kortare dag i dag, ta helg någon gång på eftermiddagen och njuta fullkomligt av en hel helg med BK hemma.

11 september 2016

(7.18) Kaffe, datorn och fötterna i högläge - en skön morgon med andra ord. :-) Gårdagen blev en behaglig dag med lite trädgårdsfix, tvätt som fick hänga och torka i skönvädret, vila och småningom avslutades dagen med en härlig cykeltur i geografin. En skön dag för både kropp och knopp. Härligt med helg när också BK är ledig. Ja, helg är härligt annars också men extra härligt när vi kan greja tillsammans.

I dag blir det en tur till skogen, får se vad vi kan hitta på där. Matsäcken är planerad och ska fixas till nu på morgonen för vi kan ju inte riskera att bli för hungriga... :-))) Näe, då kanske det kommer några "Ooops, vad långt kvar vi har att gå." och "Nämen hoppsan, var det en stubbe ivägen för mina fötter." från mig. Ordvalen i hungrigt läge blir så klart helt andra än vad som skrivs här - ordval som absolut måste censureras.

13 september 2016

(4.44) Mysig morgonstund innan jag svidar om för ett pass i källaren. Skönt att vakna tidigare än jag tänkt, det känns som bonustid på morgonkvisten - bonustid att hinna motionera i lugn och ro innan dagens göromål sätter igång.

Gårdagen på KH började "spännande", mysko med intranätet som inte ville släppa in större delen av medarbetarskaran. Efter lite klurande tillsammans med kollegorna på IT så lokaliserades felet. Mysko kan jag lugnt påstå men lätt att fixa till. :-) Efter det körde jag på med eget görande och under eftermiddagen löste sig ytterligare ett klur som jag jobbat med några dagar. Det var skoj som bara den, nu är det bara att gå vidare i den processen.

17 september 2016

(10.23) Lördag och dessutom en otroligt slö lördag - för min del i alla fall. Kom iväg på en rask morgonpromenad vid 6-tiden trots stor trötthet, men sedan har det inte varit många knop. Känner bara för att vara och inte göra mer än jag absolut måste under hela dagen. Är det verkligen tillåtet att vara så slö? Ja, kanske det behövs ibland när "bara-vara-känslan" tar över och styr. Hade några få planer för dagen men de har jag strukit ur listad i"hår(d)disken".

Veckan har varit rätt intensiv på KH, det lär fortsätta så ett tag till. Skoj som bara den men uj så viktigt att jag hittar rätt prioriteringar och arbetsro. Ja, jag ska nog lära mig en massa nytt den här projekttiden också. :-) Härligt att känna hur alla sinnen är öppna för nya lärdomar och förhoppningsvis nya kunskaper att stoppa i ryggsäcken. Fortfarande lika tacksam för att jag fick möjlighet att jobba med det jag gör. Tack för stödet ni som fanns och finns där.

21 september 2016

(5.07) Morgonfika i soffan, strax dags att börja plocka lite här hemma innan jag är redo för jobbet. I går kväll fick vi hem en leverans med ved, P körde kubiken ända in i garaget - perfekt. Jag hade förberett med vedklyven där inne, nu är det bara att sortera och stapla innan jag börjar klyva det som behöver klyvas. Tror dock inte att det är mer än hälften som behöver delning. :-) Ser fram mot dagen och att få lite gjort även på KH. Jag ska umgås med en kollega på förmiddagen och vara kreativ - det blir kul och speciellt med tanke på att det är ett tag sedan vi var kreativa tillsammans.

Trist det som händer här i Metropolen med bränder och så. Samtidigt är det väldigt skönt att ingen person kommit till skada - det måste ändå vara viktigast.

30 september 2016

(15.01) Hemma efter en givande dag på KH, har fått en hel del gjort i dag som jag inte räknat med plus att jag känner att jag har mer koll på vissa delar än jag trodde var möjligt. Ja, en bra dag med andra ord. :-) Skönt att komma hem i skaplig tid med tanke på att ett par dagar den här veckan varit lite onödigt långa. Nu har BK också kommit hem så nu blir det avkoppling de lux.