April 2017

4 april 2017

(18.36) Tisdag mitt i livet och reflektionerna dyker upp mellan varven: "Vad är viktigt?" Vad betyder något i det stora hela och är det det som är viktig? Vi har vår vardag varje dag, längtar till helgen, och så rullar det på. När kan vi påverka och när kan vi göra gott? Vad är att göra gott, att göra rätt saker och att göra rätt för sig? Vi gör så gott vi kan - är inte det gott nog? Om sjuttio år, ja femtio för den delen, vem minns mig och vad har jag gjort som skulle kunna påverka välmåendet för andra då? Eller vad gör jag som påverkar välmåendet för andra just nu? Inte speciellt mycket skulle jag nog vilja påstå själv.

Jag gör så gott jag kan för att tjäna mitt levebröd och när jag väl landar hemma är jag så muck att jag inte orkar röja i pinalerna på ägorna ens. Det är väl inte klokt egentligen... Eller så är det jag som fattat helt fel och inte kan fokusera på rätt saker. Hur är det ens möjligt att dagens glädjeämnen kan kännas så totalt avlägsna några timmar senare - är de så oviktiga i sammanhanget eller har jag mist förmågan att koppla ihop delarna i tillvaron? Vem vet... Får sova på saken så kan jag säkert lägga pusslet igen.

14 april 2017

(6.01) Långfredagsmorgon och vi har vitt på backen. I och för sig ska jag inte låta snopen, det har legat i luften några dagar - isande vindar som förvarnat om snö. Å så är det ju faktiskt typiskt aprilväder. :-) Kom hem i går strax efter lunch, svidade om och fick en hel del gjort på eftermiddagen. Lite smågrejande i lagom takt och när jag summerade dagen upptäckte jag hur mycket jag hunnit - och jag hade inte jäktat en enda sekund. Jippi!

I förrgår roade jag mig med att plocka isär rören under hoarna i köket, de blev ordentligt tvättade så nu rinner vattnet som om rören vore nya. Skönt att ha det gjort, nu behöver jag inte göra det på ett tag framöver. Det är alltid lite spännande - kommer det vara lika tätt när jag skruvat ihop allt som det var innan. :-) Jodå, inte en droppe läckte ut.

Kommande månad har jag/vi en hel del att se fram mot. :-D Jag ska gå utbildning till veckan. Lite längre fram får vi besök från England, de stannar fyra nätter. Skoj att få öva "utrikiskan" några dagar. Någon dag efter det far vi till vänner i landet västerut - roligt och avkopplande. Förutom det är det så klart allt trivsamt som sker kontinuerligt i vardagen.

19 april 2017

(3.25) Arla morgonstund, myser med kaffe och datorn. Vaknade lite onödigt tidigt i dag men är sugen på att komma igång med dagen - andra dagen på suverän utbildning i länsmetropolen. "Som handen i handsken", brukar det heta - ja, det uttrycket passar verkligen för mig vad gäller utbildningen som påbörjades under gårdagen. Jag njöt av varenda minut och tiden svischade förbi. Superglad över att ha fått möjlighet att gå utbildningen. Det är en superb utbildare som guidar oss och ett härligt gäng som deltar. En bra blandning både från privat och kommunal verksamhet.

Än en gång tacksam för den möjlighet som gavs för några år sedan, då jag fick börja jobba med min hobby. Tacksam för de chefer som såg min iver och mitt intresse och gav mig chansen. Det är en fantastisk känsla att få fortsätta att känna den ivern och entusiasmen. En glädje och nyfikenhet att hela tiden vilja lära mig mer. För det är ju så, ju mer jag lär mig desto mer inser jag att jag har att lära mig och hur många fler möjligheter det finns för utveckling. Ja, det är häftigt att uppleva.

Om en stund ska jag börja förberedelserna för dagens kunskapsintag. Peppad... ja, det är bara förnamnet. :-) De här två utbildningsdagarna ger extra kick åt det stora projektet vi håller på med på KH, kunskaperna jag förvärvar bidrar med ytterligare energi och driv framöver. Det är bara att njuta och åka med. Jodå, lite får jag allt jobba också. :-D

20 april 2017

(19.47) Kväll, brasan är tänd och jag har sjunkit ner i soffan för lite mys innan det är dags för skönhetssömnen. :-) Två toppenbra dagar på utbildning i länsmetropolen och i dag har jag jobbat med inlämningsuppgiften. Jag är inte klar så klart men ska nog snart ha det gjort. Vi har några månader på oss att lämna in den, men varför vänta. Vid halv fem i eftermiddag tänkte jag att jag skulle ge mig med jobbandet men jag "skulle bara". Jaha ja, det tog sin stund och jag gav mig först halv sju. Det känns i alla fall bra att jag fick fixa några "ska bara" innan jag tog kväll. Faktum är att jag redan längtar till i morgon bitti och att få sätta igång igen. :-) Ingen dum känsla alls faktiskt.

Mysigt med brasan och att få sitta i stillheten hemma på kvällen. Summera dagen och låta intryck och tankar landa innan huvudet ska landa på kudden. Det är kvalitetstid för mig. Det känns lite lyxigt att kunna tända brasan och bara vara en stund. Ännu lyxigare är det att få dela det med BK. Skönt att ha eget hem tillsammans, där vi kan planera och göra som vi känner. I år har vi inte några massivt stora projekt, lite småplock men också mycket tid till att bara njuta.

29 april 2017

(4.30) Morgonmys i soffan, smyger igång dagen med kaffe och lite surfande i cyberspace. Nöjd efter två ganska intensiva veckor med utbildning, inlämningsuppgift och så klart det vanliga jobbet. :-) I torsdags, strax innan jag for hem, skickade jag in min inlämningsuppgift. Nu blir det lite väntan innan jag får besked från den som ska granska uppgiften. Jag har i alla fall haft väldigt kul när jag har gjort den och känner mig nöjd. Har helt enkelt gjort så gott jag kan och då kan jag inte göra mer.

Det känns lugnt i atmosfären nu på morgonen, det kan vara så att blåsten gett sig och då märks det även inomhus. Får se om det kan bli lite smågrejande på hemmaplan i dag. Har faktiskt inte gjort någon lista utan tar det lite som det kommer - det känns skönt.

I går när jag for till KH fick jag uppleva det igen, ja det sker nästan varje dag. Några av medtrafikanterna verkar anse sig stå över varenda trafikregel som finns, speciellt vad gäller hastighetsbegränsningarna. Om det dessutom står ett firmanamn på bilen kan man tydligen trycka "plattan i mattan" och ignorera både sin egen och andras säkerhet. Att körkortet skulle ryka vid en kontroll är det ingen tvekan om. Dessutom är de här personerna representanter för det företag som står på deras bilar - det ger ingen bra reklam tycker jag. Om de är så vårdslösa i trafiken funderar jag på om de är lika vårdslösa i sina yrken? Till saken hör ju också att de faktiskt inte tjänar speciellt mycket tid på sitt sätt att köra, de utgör bara en stor risk för både sig själva och oss andra. Sen tycker jag att det borde ligga i firmornas intresse att ha medarbetare som följer de regler som gäller.