December 2017

17 december 2017

(7.20) Morgon, gnistrande i geografin och mysfaktor skyhög i soffan. Startar dagen i lagom tempo och närvaro i stunden - det är skönt. Det lackar mot jul... det gamla uttrycket kommer fram i tider som dessa. Numera känns det uttrycket som en go omfamning och ett löfte om stillhet, ro och värme. Under många år förmedlade uttrycket helt andra känslor - klappjakt, förväntningar, stegrande krav och annat tjafs. Tack och lov att den tiden är över.

De senaste årens rofyllda känsla under hela perioden är något jag önskar att alla kunde få uppleva. Kanske är det så att det handlar om trygghet i oss själva, förmågan att vara nöjd med det vi har och i stället ta till oss av ron och friden. I och för sig speglar väl perioden innan jul hela året för många. Jakten på en lyckligare tillvaro via saker och status som i det stora hela inte spelar någon roll. Det gör oss definitivt inte lyckligare och det förvränger vår syn på tillvaron, våra medmänniskor och oss själva.

31 december 2017

(11.03) Var ute på en skön morgonpromenad med BK innan frukost, sedan var det dags för henne att fara till jobbet. Nu kopplar jag av med en kopp kaffe framför brasan - förmiddagsmys på nyårsafton. Det är kvalitetstid vill jag lova. Lugnt och stilla, ro och frid - som det ska vara med andra ord. Som vanligt kommer inte nyårsaftonen innebära några löften inför året. I och för sig - löfte om att leva som vanligt, ta en dag i taget och njuta av tillvaron kan väl vara helt okej.