Januari 2017

1 januari 2017

Gott Nytt År

(7.25) Skön morgon så här på nyårsdagen - årets första dag. Snuvan hänger i men det vände så smått under gårdagen, jag behöver inte längre bära med mig Lambi vart jag än går. :-) Det kanske är läge för lite strosande i geografin i dag för att se hur formen är inför morgondagens pass på KH. Lite luft ska väl bara vara bra kan jag tro. Lagom tempo och med BK som sällskap så ska det nog bli hur bra som helst. :-D Tror nog jag ska ge mig på lite töjning efter strosandet, muskulaturen känns krampaktigt sammandragen efter allt vilande under veckan. Nåja, lite utmaningar i tillvaron är väl bara nyttigt.

Inga planer för övrigt under dagen, lagom tempo och ytterligare lite vila för att vara redo för morgondagens göromål - jag har ganska strikt schema på agendan för morgondagen och några dagar framöver. Det är kul som bara den och ska bli skönt när de justeringarna är i hamn. Tror dock att jag får stänga in mig en stund på förmiddagen i morgon för att fokusera lite extra. Vet inte vad jag ska ladda med - en skumtomte kanske... Näe, det får vara nog med skumtomtar för ett tag framöver - och annat smaskigt också för den delen. Men bra medicin, det har det varit. :-D Inga nyårslöften i år heller, vill jag göra förändringar gör jag det oavsett datum i kalendern. Det känns skönt och jag slipper den stressen och pressen som säkerligen infinner sig för många som avger nyårslöften.

(18.57) Afton, stilla och trivsamt tillsammans med BK i hemmet. Vi har haft en väldigt skön nyårsdag med lite strosande i geografin på morgonkvisten följt av god lunch och besök från "Förorten". Eftermiddagen har avnjutits med god bok, lite slötittande på tv:n och en lagom lång lur i soffan för min del. Nu är kvällsmaten intagen och vi har slagit oss till ro i soffan med bok och dator. Ja, att det är jag som har datorn för tillfället är väl ganska givet. :-) Det blir nog en liten flukt på tv:n om en stund och sedan nervarvning inför morgondagens arbetsdag.

Jag är taggad som bara den med tanke på arbetsuppgifterna men vill heller inte göra en för lång dag direkt efter ledighet och kurerande. Nåja, jag ska nog hitta ett lagom tempo och lagom många timmar. Vad gäller göromålen som står på agendan så har jag god översikt och en given prioriteringsordning - det känns tryggt. För en gångs skull ska jag faktiskt ställa väckarklockan, vill komma igång med justeringar och dylikt så tidigt som möjligt. Kan vara bra att vara på KH tidigt när det inte är massor med kollegor på plats. :-)

5 januari 2017

(16.29) Eftermiddag, fötterna i högläge och brasan som sprakar behagligt framför mig. Dagen började med besök av rörmokaren. Vattenmätaren skulle bytas och med det följde ditsättande av konsoll och avstängningsvreden på båda sidor om vattenmätaren. Suveränt att allt kunde genomföras av en och samma person. Det visar på bra samarbete mellan Linde VVS och Samhällsbyggnad Bergslagen. Det är service gentemot oss kunder. Rörmokaren A och jag fick börja med att söka efter brunnen där vattnet skulle stängas av. Det gick över förväntan med tanke på snön som kommit och att det var en uppskottad vall där vi skulle ner i backen. :-)

När vattenmätaren var på plats och jag fått i mig lite mellanmål svidade jag om och promenerade till kyrkogården. Tog med mig kameran och passade på att fota lite i det fantastiskt vackra vintervädret. Jag tog en liten extravända för att se på framstegen med bron nere vid sjön. Skoj att den är på plats igen och snart kan vi promenera över sundet igen. Härlig! :-) Mest positivt är det så klart för alla som bor på andra sidan sundet och nu kommer att kunna promenera eller cykla in till Metropolen i stället för att åka runt. Det var skapligt friskt ute och jag var så där lagom rödblommig då jag kom hem. Skönt dock att komma ut i vädret och få njuta en stund.

11 januari 2017

(7.13) Morgonbestyren är avklarade, termosen laddad och jobbväskan packad. Strax dags att styra kosan norrut, i dag är det heldagsplanering med kollegan och vi ska till och med vara i annan byggnad. Skönt att kunna sitta en hel dag och strukturera upp framtida göromål. Jag var klar väldans tidigt nu på morgonen och hann därför både diska och vika undan tvätt - gott att ha det gjort då jag kommer hem i eftermiddag. :-) Sedan har jag också hunnit ta en andra kopp kaffe med kära BK. Det är vardagslyx i massor! Nähä, nu är det tid för slutspurten på göromålen och packa in mig själv i racern för att frakta mig norrut.

14 januari 2017

(6.26) Dagen har börjat i fullkomligt lagom tempo med kaffe och tidning. Jag känner mig nöjd med veckan på KH och samtidigt glad att jag orkat jobba med tanke på så ihärdigt som snuvan hängt sig kvar. I går var första dagen som jag inte var helt sömntrött efter lunch. Kunde jobba klart och även gör lite nytta när jag kom hem. :-) Det kändes väldigt bra, men jag ska väl vara lite förståndig och inte blåsa på i "hundra knyck" bara för att det känts rätt hyfsat en dag. Får försöka att påminna mig själv mellan varven.

Ledig helg tillsammans med BK och det känns som vanligt toppen. Lite småplaner har vi och i dag innebär det att slänga ut julen. Det är alltid lika mysigt att plocka fram sakerna, ställa upp granen och så vidare men jag tror nog jag uppskattar bortplockandet minst lika mycket. När det är gjort blir det nog en lagom dag med ganska mycket bara vara och trivsam samvaro kan jag tänka mig. :-) Jag längtar efter att få kila ner och umgås med skivstången igen, men den får nog vila från mig i dag också. Nåja, "det är nyttigt att längta", har ju en närstående person sagt och jag gissar att det även gäller skivstången. Sen kan det alltid diskuteras hur nyttigt längtandet är... ;-)

15 januari 2017

(9.39) Skön förmiddag med BK, vi tar det lugnt och landar efter frukost och morgonbestyr. "Bara vara" är en syssla som ger både energi och tid för att landa i sig själv. Att sedan kunna göra det tillsammans är en stor förmån. Tänk att njuta så fullkomligt av att bara finnas och få vara i lugn och harmoni. Vi njuter så klart lite extra i dag efter gårdagens utkastande av julen och städning.

Att finna ro och tillfredsställelse i det jag har, utan ständig strävan efter annat eller mer, känns för mig som en stor förmån. Jag önskar att så många fler kunde få känna den känslan - en känsla som är befriande för både kropp och knopp. Jag vet inte om det handlar om att landa i sig själv eller på något vis kunna se livet ur lite olika perspektiv. Nåt är det i alla fall och jag är så tacksam för att jag har hittat det för egen del. Som jag skrivit många gånger tidigare är jag övertygad om att Herr och Fru Fickolén Pasoll grundat det åt mig. Sedan har i och för sig ansvaret för att förvalta den grunden legat på mig.

Att finna den ron och tillfredsställelsen är så klart olika lätt i olika epoker i livet. Vissa perioder kanske det inte ens "finns på kartan" att kunna landa i sig själv medan det under andra perioder nästan "faller på plats" av sig självt. Det är väl med det som med många andra delar i livet - påverkan kommer inte enbart från ett ställe, det är många delar som ska synka och vara i harmoni. Livet är komplext men det är väl det som gör livet så fantastiskt att få uppleva. Jag är övertygad om att vi dagligen berikar oss med nya erfarenheter oavsett om vi är medvetna om det eller ej. Den dag vi reflekterar över en period och insikten om hur möten och händelser berikat oss infinner sig, den dagen tar vi ytterligare ett kliv framåt i vår egen utveckling. Om allt vore "nedförsbacke och medvind" skulle vi knappast lära oss någonting, vare sig om oss själva eller andra. Det vore fruktansvärt trist kan jag tycka.