Juni 2017

18 juni 2017

(17.33) Jaha ja... Nu är det glest mellan inläggen. Nåja, så kan det bli ibland. I dag är jag i alla fall här och petar in lite funderingar och så. :-) Har grejat en del på ägorna i dag, i lagom tempo så att jag kunnat njuta av det också. Skönast var nog att få ta ut Klippon på en sväng. I och för sig bidrar dagens alla göromål till att känslan är god. Jag avslutade utevarandet med en stund i skuggan på altanen. Där gick tankarna så klart till Herr och Fru Fickolén Pasoll som faktiskt gjort det möjligt för mig att få njuta av G4 som jag gör. Hoppas de tar en sväng förbi från sin sfär mellan varven för att njuta lite de också. Det kan ju vara så att det har så mycket skoj i sfären så de inte har tid att kika förbi. ;-)

Jag är så tacksam för att Herr och Fru FP lagt grunden till mitt liv, en grund som känns stabil, trygg och något jag hela tiden kan luta mig mot. Det gör ju att jag kan njuta ännu mer av tillvaron och hitta alla guldkorn i livet. Ja, sedan finns ju BK i mitt liv och gör inte njutningen mindre. Helt fantastiskt, underbart och suveränt och ändå så lagom. BK är livets andra gåva till mig.

24 juni 2017

(10.17) Förmiddag på ägorna, njuter av midsommardagen och att bara vara. Blev nyss klar med att tömma kameran på strax över 1000 bilder, rensa och köra backup. Hade tänkt mig en sväng ut på ägorna och fixa lite men än så länge är det lite för blött. Inget kul att vara genomblöt om handskarna efter fem minuter. Det hinns med en annan dag helt enkelt. BK var runt med spelkompisarna i går och underhöll. Efter spelning på 7 ställen kom hon hem och vi avnjöt midsommarmaten, lagom mängd och gott - om jag får säga det själv. :-) Mest nöjd är jag över att få till omelett med räkstuvning som Fru FP brukade göra. Gav mig på det för några veckor sedan och det gick bra även då.

Funderar på om jag ska ge mig på något litet projekt inomhus eller om jag helt enkelt ska ski... strunta i det. Får klura en stund till eftersom jag verkar ha lite svårt att bestämma mig. :-) Det är så skönt att kunna vela lite mellan varven, bara ta stunden som den kommer och avgöra efter hand vad som känns bäst att göra. Livskvalité skulle jag vilja påstå. Bara-vara-dagar med så lite som möjligt på så lång tid som möjligt, de är värdefulla. Sedan skulle jag ju absolut inte vilja att varje dag vore så - då skulle jag nog få "spunk". Nej, någon sådan dag lite då och då, det är helt okej.

Långhelg igen, det är nästan så jag blivit lite bortskämd den här våren/försommaren. Långhelgerna har avlöst varandra så det känns nästan skönt när det blir vanliga veckor på jobbet igen. Visst är det skönt med långhelger men vanliga veckor är också toppen. Men det är väl som med allt annat, en sak eller en dag i taget och njuta så mycket man kan. :-)