Maj 2017

14 maj 2017

(6.00) Helg och avkoppling på morgonkvisten. Skönt att smyga upp på morgonen, fixa kaffet och placera mig själv i soffan med datorn i knäet. Surfa runt lite och bara vara innan dagen sätter fart. Efter en relativt kall vår har nu temperaturen stigit en aning. På morgonkvisten, när jag hämtade in tidningen, luktade det sommarregn ute. Ah, en härlig doft som sprider glädje i hela systemet. Nu tänker jag njuta en stund till, njuta av känslan att morgonen är lång och att jag kan sitta här och bara vara.

18 maj 2017

(7.38) Morgonstund med kaffe och datorn, lägger över en backup på några bilder från gårdagen på datorn. Är på besök hos goda vänner i landet i väst och fick uppleva högtid under gårdagen i den stora byn. När vi kom tillbaka till deras hem svidade vi om och tog en skön promenad i skogen. Fin natur och härliga stigar att promenera på. Vi satsar på en lite längre promenad i dag och jag håller alla tummar jag kan för att det ska ge sig med regnet. Mulet gör ingenting men regnet blöter ner så mycket. Nåja, det är väl bara att klä på sig regnkläder annars. :-) Njuter av att vara på tur med BK - mitt hjärta och mitt liv.

21 maj 2017

(7.00) Hemma igen efter några dagar i Oslo, dagar med trivsam tillvaro, härligt umgänge och sköna promenader i geografin. Vi har blivit bortskämda till tusen. :-) Vi kom hem i går och gjorde ett litet ryck på ägorna innan vi tog kvällen. Det är alltid spännande att komma hem och se hur växtligheten frodats på några dagar. Vår känsla är att vi varit lediga hur länge som helst trots att det bara är en vecka. Häftigt att ha den känslan och ett bevis på att vi verkligen kopplat av.

Förra helgen, torsdag till måndag, var vi värdar åt två av de engelska gästerna som var i Metropolen på besök. Trevligt och givande att få träffa dem samt kul att få öva "utrikiskan". Sedan for vi till Oslo och det blev annan "utrikiska" i några dagar. Ja, för mig som är en sådan språkbegåvning var ju det inte några större problem. Jag säger som Herr FP brukade säga, "Det finns väl nästan inte ett språk som jag inte behärskar". :-D

(9.26) Frukosten har landat och första laddningen hänger på torkvindan. Inga större planer för dagen mer än att småfixa lite hemma och kanske fara ner för lite mental spis på eftermiddagen. Jag smuttar på dagens andra kopp kaffe och njuter av stillheten. Behöver fixa till askhinken, den är dåligt fästad där handtaget fäster i hinken. Funderar på en klurigare lösning efter att jag limmade med superlim för ett par år sedan och det inte håller. Jag har en idé om att borra hål och sätta skruv och mutter, det tror jag nog är den fiffigaste lösningen för att spara på mina "ooops" och "hoppsan" i framtiden. :-)

Talgoxen har flyttat in i holken på carporten, det är skoj. Den var lite avvaktande när jag var ute och hängde upp tvätten men den kan ju inte räkna med att ha hela ägorna för sig själv. ;-) Det är så mysigt när fåglarna flyttar in i holkarna och matar sina ungar. Ja, mysigt för oss alltså - själva har de nog ett fasligt sjå. Tur att inte vi behöver hjälpa till med matningen av talgoxens ungar.

29 maj 2017

(19.38) Hemma efter en relativt lång men givande dag på KH. Började dagen innan KH med ett pass på gymmet och efter KH blev det välbehövlig massage. :-) Kom hem efter det och blev serverad god mat och glass på altanen. Innan vi gick ut på altanen fick jag se hackspetten i plommonträdet, en stund senare satt den i toppen av äppelträdet och såg vacker ut. Jag hann hämta kameran och fick några fina bilder. Nöjd med det gick jag ut på altanen och slog mig ner. Där satt vi och njöt av hur talgoxparet for fram och tillbaka i holken för att mata de små. Vi njuter av att se dem men själva har de nog ett fasligt göra.

Efter en stund fick jag syn på en skugga som svischade fram till holken... Hackspetten hade fått span på ungarna och gjorde ett tappert försök att köra in sin förskräckliga näbb och nypa en talgoxunge. Men då vill jag lova att det blev fart på BK - det tog en millisekund innan hon var utanför altanen på andra sidan och vrålade till på hackspetten. Ja, jag var inte sämre - jag vrålade från sittande ställning. Tror nog att hackspetten fick smärre slag av våra utfall men det kunde den gott ha. Min spontana kommentar var att jag skulle gå in och radera korten på den... Jädra hackspett, den kan väl äta getingar i stället tycker jag.

Vi satt en bra stund och lyssnade efter ungarnas läte, men det var alldeles tyst. De var väl chockade de små liven. En av föräldrarna kom och flög in i holken och var kvar betydligt längre än tidigare, den försökte säkert lugna ungarna och kolla så de var okej. Snart var de dock igång med det frekventa matandet igen vilket kändes hur skönt som helst för oss. Hoppas de får en fortsatt lugn kväll och natt och att hackspetten blev alldeles förskräckt av det två "tanterna" som for ut mot den. Ja, det är drama mellan varven även på G4.