Mars 2017

26 mars 2017

(10.04) Hel helg med BK, det är som vanligt lyxigt värre. Under gårdagen började vi så smått med "vårbruket" på ägorna, skönt som bara den att få greja lite utomhus. Det känns som att vi fått bra ordning på rabatter och annat vilket gör det hela betydligt mer lättjobbat och lustfyllt. Att kunna greja på egna ägor är en förmån och ger utrymme för njutning på hemmaplan. Även om vi njuter väldigt mycket hemma så ser vi fram mot en tur till landet i väst under vår/försommar. Besök hos goda vänner är aldrig fel. :-)

31 mars 2017

(16.32) Eftermiddag, arbetsveckan är avslutad och jag har landat hemma. Ja, jag har faktiskt landat hemma för några timmar sedan - passade på att ta några timmar på flexen i dag. Ska nog göra så någon mer dag framöver för att gynna mig själv helt enkelt.

Jag hade tänkt ägna eftermiddagens reflektion åt oss människor, vår förmåga att se och höra oss själva i förhållande till varandra. Hur vi kan vara lyhörda, visa respekt och tänka oss in i andras situation. Ibland verkar det vara stört omöjligt att frambringa den förmågan. Är vi verkligen så totalt självupptagna att vi tappar både respekt och förmåga att låta andra få ta plats? Jag vill ju helst inte tro att det är så men vissa dagar vet i sjutton... Ja, det hade jag tänkt ägna eftermiddagens reflektion åt - men jag struntar i det.

I morgon kliver vi in i april månad - ja, det är faktiskt redan dags för det, även om julgranen ligger kvar på kärran och känslan är att julgranskulorna flyttades ner i källaren för ett par veckor sedan trots att det är drygt två månader sedan. Härligt med våren - allt det fantastiska som sker i naturen ligger framför oss. Allt det som fascinerar lika mycket varje år. Hur är det ens möjligt att den skira grönskan kan explodera ur knotiga grenar som faktiskt ser halvdöda ut? Hur kan alla blommor ta sig genom frosten och, så fort solen tittar fram, veckla ut kronblad som inte lämnar ett enda hjärta kallt. Jag njuter av vetskapen om vad som är i görningen i geografin och känner stor tacksamhet över att jag än en gång får uppleva det.