November 2017

25 november 2017

(9.30) Förmiddagsfika på ägorna, stillsamt, fridfullt och tid för att bara vara. Nyttigt och givande för hela systemet. Nästan en månad sedan jag skrev senast, ja det blir lite glest mellan varven kan man tycka. Det kan väl vara bra det tänker jag, blir inte så tjatigt då. :-)

Förra helgen följde jag med BK och en kollega till henne på retreat. Vi for söderut och tog av på avfart 103 för vidare färd mot Wettershus och tre dygns tystnad. Det var bland det bästa och häftigaste jag gjort. Snacka om att få varva ner och bara vara. Wow! Jag njöt massor av att bara vara i stunden, ha tid för eftertanke och reflektion samt kunna flanera i naturen med kameran. Känslan av att ha gått ner i varv har stannat kvar hos mig hela veckan. Jag hoppas kunna behålla den känslan länge än och när jag har behov plocka fram den lite extra tydligt.

Under tiden på Wettershus kom jag på att jag har ju en hel del tid hemma som jag kan använda som "mini-retreat". Ta fram den känslan och landa i stunden, ge tankarna tid att klura färdigt och hitta ro för hela systemet. Det är livskvalité för mig. Toppen att vi båda gjort den erfarenheten, jag för första gången men BK flera gånger. Då kan vi hjälpas åt att ta "mini-retreater" i vardagen. :-)