Oktober 2017

4 oktober 2017

(4.57) Morgon och start på dagen i lagom tempo. Skönt att smyga igång dagen och bara vara lite, även på morgonen. Ser fram mot dagen och dess göromål. Tycker jag har kommit in i ett behagligt tempo och tänk med göromålen, både på KH och hemma. Lite småpyssel blir det på hemmaplan innan jag far norrut och gör dagens pass på KH. :-) Jag är så tacksam över att, fortfarande efter snart 8 år, trivas med mitt jobb som jag gör. Det är suveränt roligt och utmanande, helt rätt plats för mig. Häftigt att kunna hamna så rätt, önskar att alla kunde få känna så. I och för sig handlar det väl också om vad jag själv gör med mitt jobb och min inställning till olika göromål.

Där har vi människor väldigt olika förmågor, av olika anledningar, att se fördelarna med det vi gör. Jobbet vi gör med oss själva, det är livslångt och kräver viss självinsikt och även mod att se oss själva. Det kan ju vara mindre kul vissa gånger, men min övertygelse är att det ger mer kunskap om oss själva och med det också mer kunskap om våra medmänniskor. Kan vi sedan använda den kunskapen till att behandla varandra med respekt och göromålen vi ska genomföra med öppna sinnen och nyfikenhet - då tror jag vi kan få ut massor av tillvaron. Jag är också övertygad om att vi på så sätt är med och skapar en betydligt mer behaglig och kreativ tillvaro för alla vi möter. Det måste ju på något sätt vara vårt huvudmål - att alla ska må bra.

10 oktober 2017

(16.09) Stämplat ut och slutat jobba för i dag, effektiv dag med en hel del gjort. Skönt att kunna sitta och fokusera helt och hållet, bara trumma på helt enkelt. Lyckade tydligen göra något tok på gymmet i går morse. Kände inget när jag körde men under gårdagen blev ryggslutet stelare för varje timme som gick och det började stråla ut i benen och upp längs ryggen. Kramp förstås men jag vet inte riktigt vad jag gjorde. I dag har det börjat släppa lite men det sitter rejält. Nåja, det är väl bara att inse att när stelheten väl sätter sig släpper den inte lika snabbt som när jag var 20 år. Konstigt egentligen... :-)

Tacksam lutar jag mig tillbaka och njuter av tillvaron tillsammans med BK resten av dagen. Lyxigt som bara den, ett privilegium att få uppleva. Å jag får uppleva det varje dag. JIPPI!

22 oktober 2017

(6.12) Sitter här på morgonkvisten och njuter av det faktum att vi gjort klart allt inför vintern, allt som vi tänkt göra i trädgården alltså. Det är lite ved kvar att klyva, men det är ingen tidspress på det så jag kan ta en stund i taget när jag känner för det. En av mina favoritårstider har börjat. Hösten är vila, mys och chans till återhämtning för mig. Jag gillar alla årstider och skulle absolut inte vilja vara utan någon av dem men hösten innebär ett lugn och en stillhet som tilltalar mig. Sedan är det lika fantastiskt och fascinerande när våren kommer och naturen väcks till liv. En tillbakablick på årets vår och sommar och jag konstaterar att vi haft det väldigt skönt. Inga stora projekt, bara lite underhåll och sedan kunnat njuta av tillvaron. Till våren är det ett lite större projekt på gång men största delen av det gör vi inte själva. Skörden av det projektet blir att vi får möjlighet att njuta av ägorna en större del av året än tidigare.

28 oktober 2017

(11.12) Förmiddag på G4, tvätten avklarad och även haft en stund med skivstången och hantlarna i källaren. En trivsam start på myslördag mitt i livet. Strax dags för lunch men jag lugnar mig nog en stund till. Myser av stillheten och lugnet här hemma och har bestämt mig för att göra så lite som möjligt på så lång tid som möjligt resten av dagen. Det känns som ett väldigt bra beslut. Nåja, det kanske blir lite småplock och så men det gör ingenting. Skippade att vädra för en stund sedan, insåg att vinden låg på häråt i dag och det var allt annat än aromer som smet in genom vädringsspringan. Skönt att det är relativt sällan som det inträffar, tror nog att de som en gång i tiden bestämde var fabriken skulle ligga hade en tanke. Om inte annat så fanns det säkerligen någon högre stående fru som bistod med sitt veto. :-)