September 2017

5 september 2017

(17.16) Eftermiddag hemma och jag småpysslar lite efter avslutad arbetsdag. Vardagen har börjat efter en lång och härlig semester. Ja, det är lite skönt att komma in i normal trall igen. :-) Trivs väldans bra med jobbet och känner att jag blir utmanad mellan varven. Nyttigt med utmaningar för egna utvecklingen liksom utvecklingen av det vi pysslar med. Bra kollegor och trevlig arbetsplats - ja, så borde det vara för alla tycker jag. Det hänger ju inte bara på arbetsuppgifterna eller våra kollegor utan en hel del på oss själva så klart. Ett samarbete mellan de olika delarna där vi kan påverka en hel del själva tror jag.

6 september 2017

(5.37) Morgon på ägorna, har morgnat mig med bläddrande i tidningen, kaffe och fötterna i högläge i soffan. Helt okej förfarande på morgonkvisten. :-) Stilla och rofyllt, jag kan njuta av gryningens antågande och känsla av en ny dags omfamnande. Omfamnande, välkomnande och försiktigt viskande: "Välkommen till mig - utforska, upplev och lev mig. Känn på varje minut och ta dig tid." Det viskandet sänker tempot i mig och förmedlar ett leende, ett leende som känns i hela kroppen och själen. Jag ska göra vad jag kan, gripa möjligheten att bära med mig de orden hela dagen. Tack gryning!

19 september 2017

(4.40) Kaffet har landat i systemet och tidningen är genombläddrad, lagom start på dagen. I går gjorde BK och jag gemensam insats och ansade berberisen en andra gång för säsongen. Nu får både vi vila från berberisen och den från oss till våren. :-) Skönt att få det gjort och kul med gemensam insats med obligatorisk fikapaus. Känns hyfsat i armar och handleder just nu men jag misstänker att träningsvärken kommer smygande under dagen. Det är ju inte direkt rörelser jag gör dagligen så muskulaturen, den lilla som finns, får sig en rejäl omgång av 32 meter berberishäck. Nåja, det är bara nyttigt för mig. Ser fram mot fler fysiska utmaningar för musklerna framöver, får se vad jag hittar på. Får klura lite till så att jag inte kör igång för abrupt. ;-)

Mötesfri dag på KH i dag - det känns fint. Ska ge mig i kast med lite utmaningar i vardagen. Spännande och väldigt roligt med utmaningar. Bra för vindlingarna under hårfästet också, de behöver sin dagliga motion och det kan jag nästan lova att de får på KH. Jag reflekterar över hur mina dagar på KH förändrats sedan kollegan började för ett och ett halvt år sedan. Allt till det bättre! Tydligare och mer "my cup of tea"-göromål samt väldigt mycket mer kreativ vardag med en kollega som jag kan bolla med. Vardagssysslorna har lyfts till en annan nivå som jag hoppas ska underlätta för många andra på sikt. Vi har några digra projekt som vi jobbar med, superkul och peppande.

Smyger igång dagen i dag, satsar på att vara kvar hemma till BK vaknar. Det blir liksom en extra guldkant på dagen när jag får en glimt av BK på morgonkvisten. Att mötas av leendet och värmen ger en kick som sitter i resten av dagen. Energiboost utan tillsatser. ;-) Biverkningar? Ännu mer harmoni, lycka och kärlek. Det gör inget skulle jag vilja påstå.

24 september 2017

(7.25) Stilla morgon inleder dagen, lite höstrusk utanför fönstret men tack och lov relativt varmt. Tack och lov eftersom vi för tillfället inte får ut värme på elementen. Tekniker kommer i morgon bitti så lösningen är nära. Cirkulationspumpen har tagit siesta eller nåt sånt... Vid sådana här tillfällen är braskassetten ännu mer toppen. Det hade blivit jobbigt att behöva tända värmeljus i hela huset - vilket blåsande när det varit dags att krypa till kojs på kvällen.

I går blev det en stunds reflektion - reflektion över livet, sorgen och saknaden. Tankar om hur sorgen och saknaden hela tiden finns där, mer eller mindre, men de är alltid närvarande. Hålet i hjärtat, kommer det att bli mindre eller är kratern där för alltid? Vad är viktigt i tillvaron? Den frågan påverkas i högsta grad av hålet i hjärtat. Mycket av det som var viktigt innan känns högst oväsentligt i dag. På ett sätt kanske det är bra men hur vet jag när det är dags att ta mig själv i örat och be mig skärpa mig? Skärpa till mig och anstränga mig för att se vikten i vissa saker. Det är dock inte så enkelt eftersom sorgen och saknaden också tar på orken - så att skärpa mig och anstränga mig tar betydligt mer av mig själv i dag än det gjorde tidigare. Märkligt hur knoppen och kroppen reagerar på livshändelser. Energins toppnivå har sjunkit och det verkar ta en väldans tid innan jag förstår det både logiskt och känslomässigt. Nåja, jag lär mig väl småningom kan jag tro. Annars är det väl bara att fortsätta gneta på och klura.

30 september 2017

(10.10) Förmiddagsfika, paus i göromålen och en stund för att bara vara. Utan ljud, förutom tinitusbruset så klart... :-/ Har grejat lite på morgonen med göromål inne och ska strax ge mig ut på ägorna för att ta hand om en del. Får se hur mycket jag tar mig för under dagen, vila står nämligen på "att-göra-listan" för dagen och det får jag inte hoppa över. I går grejade vi en hel del BK och jag. Vi flyttade växter och gjorde i ordning för vårens projekt. Nu ska i alla fall nästan allt grävande vara klart och det känns skönt. Gräva är nyttigt för kroppen, men ibland undrar jag. :-) Just nu känns det också som att en liten tupplur i soffan skulle sitta helt rätt. Hm, kanske lyssnar jag på kroppen och börjar med vilan.