April 2018

1 april 2018

(2.51) Arla morgonstund... ja, det är väl ingen överdrift. Vaknade för lite mer än en halvtimme sedan och insåg att det bara var att stiga upp. Igentäppt näsa och omöjligt att hitta avslappnat läge för fortsatt sömn. Det var en väldans envis förkylning/influensa den här gången. Nässpray, vatten, kaffe och halvsittande läge har hjälpt till att göra andningen något lättare. :-) Toppen när det går att fixa till på ett enkelt sätt.

I går hade vi vårtecken i trädgården, grannkatten Wilma kom på besök första gången efter vintern. Härligt och väldigt mysigt. Kul att se henne igen och jag ser fram mot att ha sällskap när vi är ute och grejar, hon håller lite koll på oss tror jag. Ser till så att vi gör det vi ska, förutom att busa och gosa lite med henne så klart.

BK grejade på ägorna i går medan jag tog igen mig och försökte kurera så gott jag kunde. När jag hade haft min middagslur och tog lite luft insåg jag att BK gjort ett jättejobb med plattorna där altanen stått. Nästan alla plattorna var flyttade till lagringsplatsen. Uj, uj, uj...

4 april 2018

(18.56) Äntligen har jag hittat glädjen i min hobby igen. Hittat tillbaka till nöjet och tillfredsställelsen att greja lite med webben. Det är en härlig känsla att skaparlusten hittat tillbaka till sinnet. Inte bara med bilder utan även vad gäller kodandet bakom det ni ser på sidan. Jag är inte framme än så att jag kan publicera men den dagen är nog inte allt för långt borta. :-) Tänkte få till sidan lite mer läsvänlig oavsett vilken enhet sidan öppnas i - mer responsiv alltså, även kallad följsam webbdesign. Jag kastar mig ut från tabellernas trygga värld, där jag befunnit mig i alla år, vilket känns helt okej och är superkul att greja med. Bara att kunna justera lite i koden och se resultatet direkt är en fröjd för hela nöjdhetskänslan. Näe, nu ska jag inte pladdra mer - in bakom kulisserna och koda. Jippi! :-)

9 april 2018

(20.03) Trodde nog jag skulle ha mer träningsvärk i dag än jag har, det känns egentligen bara bra i kroppen. Var med morbror och klippte fruktträd i går. Det gick lättare än jag trott, med tanke på att jag känt av influensan en bra stund. Nåja, nu känns det som att jag är på gång igen - snart dags att börja träna igen med andra ord. :-) Ja, motionera menar jag så klart. Jag ska väl i och för sig inte jubla för mycket över att jag klarat mig från träningsvärken, värsta dagen brukar ju vara dag två - och det är i morgon.

BK servade med mat när jag kom hem från KH i dag, efter det har jag lögat mig i soffan mest hela kvällen. BK är iväg och lirar med de övriga spelgänget och kommer hem först senare. Det blir en tidig kväll för mig så att jag får ordentligt med skönhetssömn inför morgondagen. Inget speciellt på jobbet men skönt att vara utvilad.

Löste en grej på jobbet i dag inför stundande lansering. Ja, stundande är ju inte den här veckan - 1 juni släpper vi på nya webben. Det ska bli superkul och vi är alla taggade som bara den. Nu är det ju inte så att vi sitter arbetslösa från 2 juni, näe det är väl då den andra fasen av jobbet börjar - underhållsarbete och fortsatt utveckling. Buskul och jag njuter av varje stund.

En helt vanlig måndag, en helt vanlig vecka i ett helt vanligt liv - UNDERBART!

14 april 2018

(10.40) Skön morgon, sovmorgon och sedan lite småpysslande här hemma. Lagom start på dagen och lagom göranden. Nu är, som du kan se, projektet med att förnya webbplatsen publicerat. :-)

I går när jag kom hem från KH var det bara att svida om och gå ut på ägorna och greja lite. Superskönt vårväder och härlig känsla att få lite städat i trädgården. Efter en stund kom BK hem, svidade om och gjorde mig sällskap i städandet. Kul som bara den att greja tillsammans. Det dröjde inte länge innan vi fick ytterligare hjälp, granntjejerna W och E kom över och var ivriga att få greja de också. Fram med ett par räfsor till och vips så var vi fyra som städade tillsammans. W och E var ena fenor på att räfsa, trots att vi inte hade några barn-räfsor i garaget. E tyckte det var lite konstigt och uttryckte: "Ni har barn-borste och barn-spade men ingen barn-kratta." Nu kan jag inte riktigt förmedla minen hon hade när hon uttryckte det men jag lovar att den var obetalbar. :-D

16 april 2018

(19.47) Afton i soffan, reflekterar efter ännu en dag på KH. En bra och effektiv dag med tid för eftertanke och noggrannhet. Kan dock inte riktigt sluta tänka på det en av kollegorna och jag pratade om innan jag skulle ge mig av hemåt. Vi funderade kring arbetsklimat, förhållningssätt och förändring vad gäller dessa två delar på vår arbetsplats. Det var inte utan att vi kände oss lite bekymrade över utvecklingen. Hur kan vi på ett bra sätt få nyanställda och även oss som jobbat ett tag att känna sådan trygghet att vårt mål blir samarbete för att gemensamt göra ett så bra jobb som möjligt? Är det svårare i dag, när tempot är högre och kommunikationsvägarna snabbare? Var det skillnad för 10, 20, 30 eller 40 år sedan? Hur har vi människor förändrat oss? Har vår syn på oss själva i förhållande till andra förändrat sig generellt? Frågorna är många och inte helt lätta att svara på. För egen del kan jag nog bli ganska krass ibland och tycka att eget ansvar borde finnas med lite oftare liksom respekt för varandra. Kanske är det inte så enkelt - eller så är det faktiskt det. Vad vet jag?

Min största farhåga är att vi blir sådana individualister att egoismen tar över. Jag tror det är viktigt att vi alla tar oss en funderare. Om vi till slut står i ett samhälle fullt av egoister med inriktning på ren självuppfyllelse, vem tror vi då ska finnas där för att stötta oss? Önskar jag kunde teckna, den bilden kunde bli skapligt humoristisk - på gränsen till skrämmande. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - självinsikt. Tänk om fler skulle våga öka sin självinsikt. Visst, det kan vara både jobbigt och vissa gånger lite läskigt, min övertygelse är dock att det ger så mycket mer livskvalité att det är värt varenda överraskning.

20 april 2018

(17.57) Fredag och ännu en arbetsvecka är slut. En hel del frågetecken har rätats ut under den senare delen av veckan vilket känns trivsamt. Efter arbetsdagen i dag blev det en stund i solen i garageinfarten - det var om möjligt ännu mer trivsamt. Njöt och kopplade av en bra stund innan det bar av till kyrkogården för att förgylla med några penseer. Nu har middagen landat i systemet och jag tror det får bli avkoppling resten av kvällen. Jag började dagen med att tvätta två fönster innan jag for till KH, det känns som en bonus att jag fick det gjort redan på morgonkvisten. Det blir ingen mer fönstertvätt i kväll, funkar inte med solens läge. :-) För tillfället känns det som att det blir en tidig afton, jag brukar inte kvickna till speciellt mycket på kvällen och det känns inte som det ska ske i kväll heller.

21 april 2018

(10.12) Fikapaus efter morgonens sysslor. Nöjdhetsfaktorn är ganska hög eftersom jag fått betydligt mer gjort än jag hade räknat med. Känner också att jag gjort sysslorna i lagom tempo och njutit under tiden - precis som morbror försökt lära mig i flera år. Jaha då, jag lär mig kanske till slut. Fikapausen inleddes med prat i telefonen med BK som är på utflykt. Det blev liksom "grädden på moset". :-) För egen del känns det hur skönt som helst att ha en hemmadag med lite småplock och grejande, ta dagen i lagom tempo och bara njuta av tillvaron. Lyxigt värre är också att jag har matlådor, behöver inte stå vid spisen och greja - bara värma och käka.

(18.25) Ah, nöjdhetsfaktor skyhög. Jag har fått massor gjort i alldeles lagom takt och njutit under tiden. Det blev till och med ett par timmar i solen mellan upphängning av tvättladdningar på torkvindan. Fantastiskt skönt att hänga ut tvätten och få den torr nästan med en gång. Jag hade också trivsamt sällskap i solen, katten Wilma kom och lade sig bredvid mig. Hon var lite rolig, det såg nästan ut som att hon tänkte: "Maka på dig så jag får lite bättre plats." :-) Naturligtvis lade hon sig så strategiskt att jag kunde klia lite på henne. Jaha då, det gjorde jag så gärna för att få höra det mysiga kurrandet. Får se om det blir lika bra torkväder i morgon, då tömmer jag nog tvättkorgarna. Skönt att ha tomt ibland också - även om det inte känns som ett måste. Längtar efter BK, men det är ju nyttigt har jag hört... Men jag vet inte om jag tycker det just nu, kanske i morgon kväll men inte nu.

22 april 2018

(8.35) Frukosten har landat i systemet, en kopp kaffe är upphälld och fötterna behagligt placerade på puffen. En skön start på dagen med andra ord. Jodå, jag har pysslat lite innan frukosten. Vikt undan tvätten från gårdagen och strukit lite. Bra att pyssla lite innan frukost så aptiten kommer fram. Till saken hör att jag inte kan äta direkt jag kliver upp, så har det alltid varit. Systemet behöver liksom komma igång innan det är redo för någon form av kostintag. Kaffe går dock bra direkt efter att jag vaknat. :-)

Klurar på om jag ska fösöka montera ihop och sätta upp den hylla jag tänkt använda för bildskärmen i datarummet. Den har varit på målningsprojekt i flera veckor, det hade inte behövt ta så lång tid att grunda och måla men jag "har tagit tid på mig" (varit lat). Det ska bli spännande att se om det blir så bra som jag tänkt mig. Jag behöver nämligen få ner skärmen en bit för att se bra. Ögonen har börjat justera sig på sitt eget vis och då får jag väl anpassa mig till det. Fixa så bra förutsättningar som möjligt helt enkelt, om det hjälper med ett litet hyllplan är det toppen. Hyllplanet monterar jag nedanför bordsskivan, bordet kan jag enkelt flytta fram 10 eller 20 cm. Det som är bra med hyllplanet är att jag får mer bordsyta att sprida ut papper på vid behov. Rapport om utfallet kommer.

Sitter just nu i fåtöljen i hallen och lyssnar på pilfinksparet som har bo i holken utanför. Det är fascinerande att se dem boa och sedan stolt vakta boet. Ljudet av deras läten på morgonkvisten kan inte annat än skapa en lyckokänsla i hela mig - blir glad över livet och dess upplevelser. Så enkelt och så vanligt men ändå så fantastiskt. Det bästa av allt på hela dagen är att BK kommer hem i kväll. JIPPI!

23 april 2018

(18.34) I kväll brinner en brasa i kassetten, varmt och trivsamt. Regnet som kommit i dag var behövligt för grödor och annat men det blev lite ruggigt inne. Tack och lov för brasan. :-) Har fått en stund med BK innan det var dags för kvällens spelning. Vi hade ett väldigt bra prat och BK är så fantastiskt stöttande. Njuter hemma, det är en ynnest att ha ett hem så fyllt av trygghet och harmoni. Önskar att det vore så för alla människor, tänk så mycket mer välmående hela världen skulle vara. Kanske är det en utopisk tanke men önska kostar ju ingenting.

25 april 2018

(10.44) Sent förmiddagsfika, men så kan det bli ibland. Var ute och luftade mig ett par minuter, jag säger som Fru Fickolén Pasoll brukade säga - Det var baske mig ingen åskvärme. Höll helt på att glömma förmiddagsfikat eftersom jag har en pågående mejlkonversation med en leverantör. Det är lite småtrix innan det fungerar som det ska med en av funktionerna på webben. Nåja, jag servar med hur det beter sig och han fixar till. Det känns som en bra arbetsfördelning tycker jag. :-) Mysig morgon, frukost med BK innan det var dags för jobb. Lyxigt så här mitt i veckan, det är bara att njuta så mycket det går. Ser fram mot lunchen, börjar bli lite småhungrig redan - men jag får nog vänta till lite senare för att jag ska hamna i fas med dagens måltider. Det är inte bara det där med maten, men gott är det. Näe, nu är det dags att ta tag i göromålen igen. Kanske har det kommit ett nytt mejl från leverantören. Vem vet - den här gången kanske lösningen finns presenterad.

27 april 2018

(20.01) Lååång dag på KH i dag, några möten men en hel del annat gjort. Väl hemma på ägorna strax före halv 18 blev det lite fredags-mys. Ett pass med skivstången på gymmet och efter det en mil på motionscykeln - det kändes helt okej och var behövligt. Skön känsla i kroppen just nu, knoppen kommer väl ifatt innan nästa månad i alla fall. :-) Skönt att få ge kroppen en genomkörare efter en dag utan större fysisk aktivitet. Ja, den största fysiska ansträngningen om dagarna på KH är väl att bära matlådan från mikron till bordet. Tack och lov att gymmet bor i källaren här hemma. Det är baske mig en av de bästa investeringarna jag gjort, så smidigt att bara kunna kila ner i källaren och köra - å så är det tyst och rofyllt vilket passar mig ypperligt.

Får se om det kan bli en sväng med kameran i morgon. Det känns nästan som att det kunde vara ett bra alternativ. BK har en tanke om promenad i geografin på annan ort, det skulle kunna vara lite mysigt. Vi får dock inte glömma kaffe, mackor eller annat mumsigt som krävs när kroppen får röra på sig i naturen. Det ska nog bli bra bara vi skriver en liten kom-ihåg-lapp innan vi kryper till kojs i kväll. Hm... nu gäller det bara att komma ihåg att skriva kom-ihåg-lappen. Jag är fortfarande fascinerad över att jag fixade att köra på gymmet så sent och efter en så lång arbetsdag. Jodå, ibland funkar det även för mig trots att morgonpassen är mina favoriter.

30 april 2018

(18.03) Efter en lång men effektiv arbetsdag myser jag framför brasan, strax blir det god kvällsmat och mys med BK. Livskvalité! Under dagen har projektet i trädgården satt fart, byggarna kom i morse och har jobbat på bra. Plintarna är nergrävda och en ram är på plats, nu ser jag fram mot onsdag och nästa etapp. Det är så himla skoj att följa projektet och veta att vi kan njuta av det färdiga bygget småningom. Jag skojade lite med grabbarna i dag och frågade om de skulle vara klara på fredag. :-) Näe, lite längre tid än så tar det nog - om det nu ska vara nödvändigt. ;-) Jag ser fram mot att få börja måla, det är så skoj och rogivande.