Augusti 2018

4 augusti 2018

(7.21) Morgonstund i soffan och jag njuter av regnet och mullret. Hade en tanke att ladda en maskin tvätt i går kväll för att den skulle vara redo att hänga ut nu på morgonen. Tur att vi ombestämde oss med tanke på mullrandet och blixtarna som varit på morgonen. Det hade inte varit speciellt klurigt att hänga ut tvätten heller, om vi inte gjort det i stället för att lägga den i maskinen så klart. Då hade den tvättats på torkvindan... :-D Vi sov i källaren i natt och det var skönt, svalt och tyst.

Första arbetsveckan avklarad, den har gått över förväntan. Jag brukar nämligen vara trött som bara den första två veckorna efter semestern. Inte konstigt när vindlingarna legat i träda i fem veckor, så ska de helt plötsligt börja jobba. :-) I år, för första gången, kom jag på den briljanta idén att ta kortare dagar första veckan. Det tror jag gjorde susen. Jo, jag var supertrött efter de två första dagarna men sedan gick det betydligt bättre. I och med att vi i år hade tidig semester så kom jag tillbaka ett par veckor tidigare än föregående år, det var inte så tokigt. Lugnare på jobbet eftersom många fortfarande har semester.

5 augusti 2018

(10.07) Fikapaus på altanen, skönt att sitta och bara ta det lugnt en stund. Nej då, jag har inte jobbat ihjäl mig på morgonen heller - lite småfix och också kört iväg soporna till återvinningen. Har grundat stolparna till hallonhäcken, äntligen fick jag inspiration att börja med det. Grundat på tre sidor och ändarna, bara en sida kvar att grunda som får vänta till i morgon med tanke på torktid. Efter att den sidan också torkat är det dags att måla ett par gånger. Färgen har kortare torktid så jag kan måla oftare när det är dags. :-) Eventuellt sätter jag inte ut dem i år, ska ta en dialog med BK och höra vad hon säger. Ja, sen gör jag som jag vill i alla fall... ;-) Skönt med helg och att bara kunna ta dagen som den kommer, det är väldans välbehövligt efter en arbetsvecka. Det ska dock bli spännande till veckan att se hur många fler som är på plats och hur det påverkar det lugn vi hade förra veckan. I dag kommer BK hem och äter lunch tillsammans med mig. Jippi! :-) Det är lyxigt som bara den de gånger det funkar i hennes schema. Å så får jag chansen att skämma bort henne lite extra också - det är livskvalité.

Fikapaus är inte att förakta. Vilan vi får under en fikapaus är så nödvändig både för orken och reflektion men också för att bara var en stund. Att få landa i eftertanke och stillhet gör så mycket mer för både kroppen och knoppen än vi någonsin kan ana. Bara en sån sak att kunna landa en stund och känna sig nöjd med genomförda göromål - det skulle vi inte hinna med om vi bara tuffade på. Att sedan kunna sitta i stillhet och tystnad är obetalbart, men kanske något vi måste träna på lite till mans (och kvinns). Vi är generellt så bra på att träna på mycket, men det som är lika nödvändigt som att äta rätt och träna (fysiskt) är vi lite sämre på att träna. Vila, avslappning och återhämtning. Vår förmåga att slappna av både fysiskt och mentalt förbättrar hela vår tillvaro. Jag hoppas att alla PT:er, gympersonal och alla andra ledare för fysisk aktivitet har med det i sitt tänk och förmedlande av vad som är viktigt. Jag menar, det vore väl idiotiskt att inte passa på nu när vi fått igång en hel generation att röra på sig genom att byta namn på, den för många, förhatliga "cirkelträningen" till "crossfit". Bara det, ett fenomen i sig. :-) Ett bra fenomen dock.

11 augusti 2018

(7.25) Helg, vila och återhämtning. Första två veckorna efter semestern är avklarade. Inför jobbstarten var jag väl medveten om att jag brukar vara supertrött i början, innan jag kommer in i rutiner och att både skallen och kroppen vänjer sig vid vardagen igen. I år tycker jag dock att jag varit extremt trött, första veckan gick bra men andra... Självklart är det inte lätt att jämföra från år till år, det beror på vad som står på agendan och andra delar så klart. I går for jag hem redan efter lunch, tänkte mysa i soffan en stund men somnade som en stock. Tre timmars middagslur, sedan var jag supertrött resten av dagen och somnade direkt när jag lade mig på kvällen. Har sovit gott hela natten. Ja, kanske ska det vara så och jag behövde sömnen men det känns som att jag var onödigt trött. Nåja, vila massor under helgen så reder det sig säkert till måndagen och ny arbetsvecka.

12 augusti 2018

(7.25) Morgonstund i hemmet, njuter av att starta dagen i lugnt tempo och ha känslan att vi bara kan vara hela dagen. Ta stunden som den kommer och njuta massor. I går blev det en utflykt österut på eftermiddagen, besök hos svärföräldrarna och trivsam samvaro. Ser fram mot dagen och att bara få vara med BK hela dagen - det är livet. Regnar ute vilket är efterlängtat och ger oss en mysdag som bonus.

15 augusti 2018

(7.23) Sovmorgon de lux, välbehövligt och nödvändigt. Unnade mig en senare start mitt i veckan för att bara få vara en stund på morgonkvisten. Hade ett inbokat möte med en kollega vid 8-tiden, men hon var bussig och gick med på att flytta det till senare på förmiddagen. :-) I går kväll blev det terminens första brasa här hemma - superskönt och värmande för både kroppen och själen. Semestern känns väldigt långt borta, trots att det bara gått två och en halv vecka. Hm, brukar inte känna så men i år är det en markant känsla. Tur att jag har mitt drömjobb. :-) Näe, nu ska jag bara vara en bra stund till innan jag svidar om och drar norrut.

18 augusti 2018

(8.16) Kaffe nummer två den här morgonen, myser lite i fåtöljen innan jag ska packa ihop lite grejer och hämta morbror. Vi ska fixa till en sten på kyrkogården. Det är väldans trivsamt att greja med morbror, han ger mig så bra tips och så är han väldans rolig. :-) Morbror och moster berättade i går att de har äppelpallare på kvällskvisten, en bäver som kommer upp från ån och mumsar äpplen. Så häftigt! Samtidigt väldigt bra, då behöver inte de ta reda på alla äpplen som faller ner. Bara inte bävern får för sig att börja klättra i träden för att ta frukt högre upp. Näe... ;-) Men det vore onekligen en häftig syn. När jag kommer hem igen ska jag greja lite här hemma, några grejer i trädgården jag skulle vilja få gjort samt softa lite på altanen eller inne. Jag får väl helt enkelt ta en sak i taget och göra så mycket jag känner för. Orken har säkert lite att säga till om också kan jag tro. Nähä, nu ska jag börja göra mig redo för att fara och hämta morbror.

19 augusti 2018

(11.20) Sen fikapaus i grejandet, men det ingår i dagens tidsplanering. BK kommer hem på lunch, men inte förrän vid halv två. Då går det inte för sig att jag fikar klockan 10 och sedan får vänta till halv två innan nästa måltid - hur skulle det låta. Hm, ingen behaglig upplevelse - vare sig för mig eller för omgivningen. ;-) Var en sväng till Vanneboda och tömde kärran på förmiddagen, superskönt och nödvändigt. Nu får golvet på kärran återhämta sig en stund innan det är dags att fylla på igen. Undrar om det kan vara värt att renovera kärran lite. Helst skulle jag vilja ha ett nytt golv, i alimunium den här gången, men vet inte om det är värt det. Får höra mig för med de som kan sånt, vore i alla fall skönt att få lite fräschare golv. Kärran har varit en trogen vapendragare i 10 år så den har skött sig bra. Den fick till och med beröm på besiktningen i våras, att den var så fräsch för att vara 9 år. Det kändes bra att höra från de som ser både det ena och det andra i kärrväg kan jag tänka.

Vad skönt det är att bara småfixa lite hemma och kunna bocka av på listan. Jodå, jag som trodde jag var "listfri" gjorde faktiskt en lista här om dagen. Det var lite nödvändigt, så att jag inte skulle glömma vad vi behöver göra. Bra träning också tänker jag, att ha en lista och inte tillåta mig själv att få för mig att allt ska vara gjort på en dag. Det har gått bra så här långt och listan blev till i förrgår. Jodå, BK ska också få greja lite. Men jag småplockar lite på helgen när hon är på jobbet. Jag kan ju inte bara sitta och lata mig. ;-) Nähä, dags att avsluta fikastunden och göra lite mer innan det är dags för lunch.

26 augusti 2018

(5.44) Har varit uppe en timme och myst med kaffe, tidningen och ljudet av regnet som slår mot fönstren. Ja, det är riktigt mysigt och berättigar att krypa ner under pläden för fortsatt mys. :-) I går morse klurade jag på om jag skulle fara till Eskilstuna för att kika på friidrott, det tog några tankevändor och dividerande med mig själv innan jag småningom bestämde mig för att åka. Trivsamt att kika på tävlingarna och extra trivsamt att möta gamla bekanta från "när det begav sig". I dag blir det dock inte många knop, lite smågrejande men inga större utsvävningar.