December 2018

2 december 2018

(6.32) Kaffe, datorn och fötterna i högläge - skön start på dagen. Vila står på agendan för dagen, vila och ge kroppen en chans att orka tre dagar på annan ort i början av veckan. Någon sorts förkylning har spökat i kroppen och i går kväll satte den sig märkbart i svalget. "Jag vill inte!" "Jag har inte tid nu!" Inombords protesterar varenda del av medvetandet mot det som smyger sig på. Men det jag så klokt förmedlar till andra, när de uttrycker hur illa förkylninging passar tidsmässigt, gäller ju så klart inte mig själv. Jodå, så klart gör det det. Men jag reagerar precis likadant - att förkylningen kommer jädrigt olägligt. Nåja, gilla läget och kurera allt jag kan är det som gäller i dag.

3 december 2018

(5.44) Morgonstund och kaffet är urdrucket, det satt fint nu på morgonkvisten. Jag har sovit bra, det är positivt och gör så att kroppen kurerar. Satsar på att kurera massor under förmiddagen så att jag är redo för resan till annan ort efter lunch. Packningen får innehålla lite komplement som jag inte tänkt från början - nässpray, Alvedon och näsdukar. Ja, det är bara att gilla läget och göra vad jag kan för att hålla mig på benen. Det blir intressant att se hur kroppen känns när jag ska börja packa och greja lite inför avfärden. Tur att vi ska åka tåg, då kan jag blunda mellan varven och vila.

10 december 2018

(5.44) Morgonstund en måndag senare. Resan till annan ort förra veckan gick över förväntan, det blev ett ständigt prioriterande under dagarna på konferens men bra dagar med nyförvärvade kunskaper. Var en sväng till KH på torsdagen men vände nästan i dörren. Kände att det var nog bättre att jag for hem och vilade. Så har jag gjort sedan dess och fortsätter med det ett par dagar till. Kanske var det dumt att jag for på konferensen men jag gjorde det och får gilla läget så här i efterhand. Hoppas dock att förkylningen ska vända snart och börja dra sig tillbaka. Jag gör vad jag kan och får även öva mitt tålamod. Nej då, tålamodet är gott och jag kan inte göra så mycket annat än vila, få i mig vätska och låta kroppen sköta resten.

12 december 2018

(8.06) Rejäl sovmorgon i dag, välbehövligt och skönt som bara den. Snuvan hänger i och vill inte släppa taget men tycker mig skönja en bättring i dag på morgonkvisten. Inte samma ihärdiga huvudvärk och lite lättare med trycket i bihålorna. Det blir ännu en dag i kurerandets tecken, vila mycket och bara vänta ut förloppet helt enkelt. Får se hur dagen förlöper, kanske kan jag ge mig norrut redan i morgon för ett pass på KH. Nåja, jag avvaktar dagen och ser hur det känns framåt eftermiddagen och kvällen. Jag tror dock jag har blivit lite bättre på att inte vara så otålig när jag är knackig. Ja, det får jag vara lite stolt över i fortsatta kurerandet. Nu börjar det dock bli dags att få igång systemet, få i mig lite frukost och se hur kroppen reagerar på att röra sig lite grann.

13 december 2018

(6.47) Ny dag och jag konstaterar att det blir kurerande resten av veckan, KH får helt enkelt klara sig utan mig några dagar till - hur nu det ska gå... :-D Lite bättre i alla gångar i dag men inte redo för att ge mig iväg från hemmets lugna vrå. Körde på lite extra medicinering i går och jag tror det gjorde susen - hoppas i alla fall det. Nu ska jag göra mig redo för att se om årets Lucia-firande på "burken" kan vara något som passar dagsformen. Lite stämning kan ju inte skada tänker jag, så länge det är relativt traditionsenligt. :-)

15 december 2018

(10.23) Förmiddag på ägorna och jag vilar - kan inte göra så mycket annat. Gårdagen var så där... hade förhoppning om att det skulle komma en vändning till det bättre men det blev snarare tvärt om. Nåja, så är det väl med bacillerna, de skuttar lite hur de själva tycker. I dag testar jag utan Alvedon/Ipren så får jag känna hur jag mår utan mediciner. Går hyfsat än så länge, ganska lika - trött/matt som tusan och vila är bästa läget. Diskade för en stund sedan och det gick faktiskt över förväntan, men jag tänker inte jubla än. BK hade en teori att mitt "däckande" är en kombo. Ja, så kan det säkerligen vara. När väl förkylningen kom så passade den på att verkligen trycka till.

Behöver fixa till lite i bildgalleriet här på sidan, bilderna börjar bli på gränsen till fornlämningar. Det är ju inte så att jag inte fotat sedan i april, nej då, men jag har inte haft inspiration att fixa till några bildspel. Först var det för varmt för att sitta vid datorn någon längre tid, sedan tog semestern slut och jag jobbade och jobbade. Ja, då är det inte lätt att hitta längre stunder av inspiration. Nåja, jag deppar inte för det - bilder kommer när de kommer. Den här sidan är min egen utbildningssida, här kan jag testa sådant jag lär mig efter hand i kodandets fantastiska värld. Har lite funderingar på vad jag skulle kunna göra och hur jag skulle kunna utveckla sidan. Klurar vidare och du kommer att se när det sker en förändring.

16 december 2018

(19.02) Afton i soffan, vilar och vilar. Det går framåt men väldans sakta. Nåja, det är väl en chans att öva tålamod tänker jag. :-) Var till morbror och moster på förmiddagen, lika trivsamt som vanligt och energigivande till tusen. I kväll har jag varit ute en sväng och sopat lite snö, det var en prövning och jag får nog lämna resten till BK. Får helt enkelt inse min begränsning för tillfället och gilla läget. Innan jag for till morbror och moster i förmiddags hade jag lite inspiration och lade in några bilder från i höstas. Lite skoj när inspirationen slår till. Det är bara att passa på när de tillfällena kommer, jag vet ju inte när det händer här näst. :-) Nu väntar jag på att BK ska komma hem från dagens arbetspass, ser fram mot att hon kommer hem - det där med att det är nyttigt att längta är förskräckligt överskattat skulle jag vilja påstå.

17 december 2018

(11.06) Förmiddag och ännu en dag med vila, vila, vila. Kurerandet går förskräckligt sakta så tålamod är mitt ledord om dagen. Vackert ute med snön som började falla i går kväll och fortsatte under natten. BK fick ta skottningen i morse och hon gjorde det med bravur. Jag, som i vanliga fall njuter av att skotta snö, kände inte ett dugg för det i morse vilket bekräftar min känsla av skral form. Jag njuter av den vackra geografin, även om det är genom fönstret. I morgon blir det KH igen, nu är det dags att smyga igång med jobbet efter allt vilande. Jag får vara på mig själv mellan varven kan jag tänka, påminna mig om att ta en sak i taget i lagom tempo och inte ryckas med i tempot som kollegorna har. Ja, det blir säkert bra.

(19.50) Afton i hemmet, det känns faktiskt lite bättre i kväll. Jippi! :-) Energiboost i dag, BK har gjort hemmet så fint och rent och så har jag fått umgås med morbror och moster en stund på eftermiddagen. Ja, en positiv dag med mycket energi. Sedan är det extra bonus att BK är hemma en måndagkväll - jag njuter. Nu vilar jag lite till och laddar inför morgondagens tur till KH. Hoppas på en lagom dag i lagom tempo för att få grepp om göromålen efter några dagar i kurerandets tecken. Skönt att bara vara med BK på kvällskvisten, småprata lite och titta på lite elände (läs nyheter). Nu ska jag fortsätta vila en stund till innan det är dags för nattens skönhetssömn.

18 december 2018

(3.53) Känslan på morgonkvisten är lite som när jag gick i skolan och hade legat hemma en vecka eller två... ivrig att komma iväg igen. :-) Det är bra, hoppas dock att det blir en lugn dag med lagom tempo. Ja, jag får göra mitt bästa för att det ska bli på det viset. Nu myser jag i adventsljusens sken, smuttar på kaffet och är nöjd med att kurerandet gick över förväntan under gårdagen och natten. Känner mig helt okej, men får nog ha lite is i magen de kommande dagarna och inte förivra mig. En sak i taget i lagom takt - ja, då ska det nog gå bra.

20 december 2018

(5.25) Två arbetsdagar gjorda, den första tog lite på krafterna men gårdagen gick bättre. Skönt att känna att det vänder rejält i systemet. Har tagit det lugnt på jobbet, en sak i taget i lagom tempo - det skulle jag egentligen göra hela tiden. Får försöka ta med den känslan framöver och hitta den när den behövs som mest. Två arbetsdagar kvar innan julledigheten, skönt att få komma till KH och greja lite innan det är dags för några dagars vila igen. Trivsamt att träffa kollegorna igen och komma in i vardagliga sysslor. Jag är så tacksam för mitt jobb och tacksam för den process och de personer som gjorde så att jag hamnade där jag är i dag.

23 december 2018

(10.47) Julpyssel i makligt tempo och så passar jag på att mysa mellan varven. Har grejat lite med bilder på datorn, alltid rogivande och ger lite energi till systemet en helg som denna. Jodå, jag gillar julen men den tar lite väl mycket hjärnkraft kan jag tycka. BK började greja lite här hemma i går kväll och i dag ska vi fortsätta. Jag ser fram mot att "Toker" ska få komma upp ur lådan - min porslinstomte som jag haft sedan jag var 1 år. :-)

Förra veckan gick hyfsat bra på KH, de sista två dagarna gick bäst - kanske inte helt konstigt eftersom kroppen då fått chansen att återhämta sig ett par dagar till. Nu är jag i alla fall ledig nästan två veckor och det känns lyxigt som bara den. Det fina är att BK bara jobbar i morgon, sedan är hon ledig precis samma dagar som jag. Jippi! Skönt att vi kan vara hemma och mysa hela ledigheten och att vi kan göra det tillsammans.

27 december 2018

(15.02) Eftermiddag och jag har vaknat till efter en skön middagslur. Slöar lite i dag efter ett par dagar med trivsamma besök. Superskönt med dagar som denna, att kunna ta varje stund som den kommer och bara njuta av att vara ledig. :-) Har grejat lite med bilder på förmiddagen, hängt ett par laddningar tvätt och kommit igång med motionen igen. Bara att få vara en sväng på gymmet i morse fyllde mig med energi - härligt att kroppen är i fas igen och att jag får komma igång. Blev till och med peppad att dela styrkepasset på två dagar. Ben och rygg ena dagen och överkropp och mage den andra. I dag blev det överkropp och mage, i morgon satsar jag på ben och rygg. Jag räknar helt och hållet med att träningsvärken kommer som på beställning, men det är bara skönt och ett kvitto på att kroppen fått jobba. Behöver också meddela massören att jag är i fas igen så att jag kan få en ny tid, jag fick ju avbeställa den jag hade innan jul - hade ingen lust att få massage när jag nyss varit helt däckad av förkylning. Ingen höjdare för massören heller tänkte jag.

På julafton var vi med om en speciell händelse. Vi tog en promenad efter lunchen och rätt som det var reagerade vi på ett ljud som kändes lite fel för årstiden... ett gäng sångsvanar kom flygande i formation från norr. Det var en märklig och lite mäktig känsla måste jag erkänna.

Ska köra igång en brasa, men väntar en stund eftersom det för stunden är varmt och skönt med plädarna över benen. Kanske skulle aksa ur braskassetten innan jag laddar en brasa... eller också väntar jag med det till i morgon. Skönt som bara den att BK också är ledig de här dagarna, vi kan mysa och bara vara massor tillsammans. Det är kvalitetstid vill jag lova och känns hur lyxigt som helst. Jag tror minsann det börjar bli dags för en kopp kaffe så det är bara för mig att avsluta här och sätta på lite vatten.

28 december 2018

(10.15) Förmiddag och benen ligger bekvämt i högläge. Dagen började, efter sovmorgon, med ett pass på gymmet - i dag blev det som jag skrev i går, ben och rygg. Skönt pass och jag körde extra lätt med tanke på kommande träningsvärk i benen. Vis av erfarenhet körde jag extra lätt eftersom det var första passet för benen på några veckor. Jag verkligen njuter av att motionera och få kroppen att jobba. Det ger energi och goa känslor i hela systemet, både kroppen och knoppen. Skönt att jag kommit igång igen efter min förkylningsvända innan jul. Kul också att BK har hittat till gymmet och det sköna med att köra där. Det går tydligen även att fostra orienterare... ;-)

På tal om träningsvärk... En höst för många år sedan skulle pappa hämta mig vid tåget, jag hade två kvällar innan börjat träningen för säsongen och kört benböj. Jag tyckte jag körde väldigt lätt men kände redan under passet att det krampade lite i låren. När jag väl steg av tåget här i Metropolen kände inte pappa igen mig - så illa gick jag. Han trodde det var en äldre dam... jag var 24 år. Det var nog den värsta träningsvärk jag haft under alla år. Jag fick backa ut från tåget, de två trappstegen som var och sedan fick jag hålla mig i biltaket för att sätta mig i bilen. Uj, uj, uj... jag glömmer aldrig den känslan. Till pappas försvar ska jag väl tillägga att det var sent på kvällen och bäckmörkt så det var mer rörelsemönstret han inte kände igen. :-)

2018 går mot sitt slut, det är bara några dagar kvar. Vi rev gamla altanen och fick den nya på plats av suveräna snickare, målandet skötte vi själva. Sommaren började med buller och bång i början på maj, sedan låg temperaturen på riktig sommarvärme flera månader. Ja, vad gäller värmen finns det väl ingen som kan klaga på den här sommaren - om man vill ha värme vill säga. Vi njöt av att vara hemma och hade superskön skugga på norrsidan av altanen. Den delen av däcket blev utnyttjad massor i år. Till och med katten W njöt i det skuggiga läget en stor del av sommaren, ja när hon inte försökte se supercharmig ut för att försöka komma in i huset. Men vi stod emot! W bor ju inte här och då ska hon inte in i huset tycker vi. På altanen fick hon dock vara och hon gjorde oss sällskap många gånger under sensommaren och hösten. Vi hade så klart en extra stol till henne så att hon också fick vara med i gemenskapen.

Efter en skön semester började vardagen igen. För en gångs skull kände jag att jag inte var riktigt nere i varv när jobbet började igen - eller så kom jag upp i varv alldeles för fort, redan första eller andra dagen. Det var ingen skön känsla och ingen bra start på terminen. Lite upp och ner under hösten men småningom rätade värsta farhågorna ut sig och det blev ordning på saker och ting igen. Julledigheten kom och i år var den nog mer välbehövlig än någonsin. Jag njuter till fullo varje dag och laddar batterierna i lagom tempo. Hoppas att jag har förmågan att hålla varven nere när jag börjar jobba igen efter nyår. Det är i och för sig svårare att starta i lagom tempo när jag inte kan stänga in mig och ta saker och ting i min egen takt. Möten och avstämningar är nödvändigt men också att få tid för reflektion och göranden. Hoppas dock att det blir en lösning på det under våren.

30 december 2018

(8.08) Morgonmys i soffan med BK - tidningen är genomskrollad, kaffet urdrucket och jag börjar snart bli redo att svida om och kila ner i källaren för ett pass. Torsdagen och fredagens lätta pass känns i musklerna, skön känsla trots vissa svårigheter i rörelsemönstret. :-) Det är bara att köra på i dag igen, då lättar säkerligen stelheten markant. Det är fantastiskt vilken skillnad det är på stelhet och stelhet. Om jag varit inaktiv några dagar uppstår en stelhet som är mindre bekväm och relativt frustrerande. Om jag, som nu, har kört ett par pass för fösta gången på en stund uppstår däremot en stelhet som är betydligt mer peppande och trivsam - även om jag sjåpar mig lite och måste uttrycka den "plåga" som träningsvärken innebär. Jag vet ju att den är övergående och vad jag ska göra för att få bukt med den. Stelheten som kommer i och med inaktivitet är däremot inte det minsta skön, bara frustrerande. Med andra ord njuter jag massor i min, för stunden, begränsade mobilitet. Energipåslaget är så njutbart och jag längtar efter att få kila ner och aktivera fysiken ännu mer.

31 december 2018

(11.03) Ah, sköna lediga dagar. Jag njuter massor av att kunna starta dagarna i lugn takt och sedan behålla den sköna känslan hela dagen. Inget jäkt, inga måsten - massor av "bara vara". :-) Startade dagen med ett pass på gymmet efter kaffe och tidning. Tror minsann jag fick bukt med sista skvätten av rejäla träningsvärken, nu är det bara småkänningar kvar. Mest nöjd är jag med att jag kunde köra benpass i morse trots kraftiga krampkänningar i ryggslutet. Hoppas all töjning och massage på mig själv har gjort susen. Det känns i alla fall så men jag får vara försiktigt med rörelsemönstret en stund till. Det mest märkliga är att jag inte ens vet vad jag gjorde under passet i går som försatte ryggslutet i kramp. För det kan ju inte bero på åldern... Näe, det låter ju helt osannolikt. :-D

Vi har inga större planer för dagen, det blir mest att småpyssla hemma med vad vi känner för och bara vara tillsammans och njuta av tillvaron. Det känns som ett väldigt bra alternativ för nyårsafton tycker jag. Vi tar nog en tur till kyrkan i eftermiddag kan jag tro. Sedan blir det kvällsmat och stor spänning vad gäller om vi kommer att hålla oss vakna över 12-slaget eller inte. :-) Om det skulle gå att tippa skulle det nog inte ens ge pengarna tillbaka om vi tippat på att vi somnat innan midnatt. Nähä, jag tror nästan det är läge för en liten brasa här i vardagsrummet - få in lite skön värme i rummet och kroppen.