Februari 2018

4 februari 2018

(9.11) Förmiddag och vilodag, en bra kombination känns det som. Morgonens småplock är klart och även fåglarna har fått påfyllning ute på ägorna. Det är rogivande att kika på fåglarna när de kommer och äter. Här om dagen när jag var ute på morgonen för att fylla på fick jag uppleva något häftigt. Vanligtvis när jag kommer ut källarvägen hör jag hur fåglarna kvittrar, när jag närmar mig blir det rädda och flyger iväg för att komma tillbaka när maten är på plats och jag borta.

Den här morgonen var starten den samma, jag hörde fåglarna och de flög iväg när jag närmade mig. Jag började fylla på mat och vips satt en liten gråsiska vid mina fötter och mumsade på ett frö. Den satt kvar hela tiden jag var kvar ute, det var lite häftigt. Jag tror den försökte prata med mig, men jag kan ju inte "fågelspråket" så jag kunde inte svara. :-) Sådana små stunder av närhet till naturen gör att hela dagen lyfter. Tänk vilka skatter av lyckostunder vi har runt omkring oss, det gäller bara att lyfta blicken och se dem.

6 februari 2018

(17.46) Brasmys och helt muck. Ja, kroppen känns som en säck, vindlingarna som en trasa och tinnitusen lever om som om det vore värsta partyt. Vissa dagar är bara mer intensiva än andra. Missförstå mig rätt... dagen har varit bra men det har varit möten hela dagen och många intryck och nya lärdomar. Ja, så är det väl - hår(d)disken är bara mottaglig för viss yttre input per dag.

Jag är så tacksam för att jag får jobba med det jag gör och hoppas verkligen jag får känna den glädjen varje dag resten av mitt arbetsliv. Önskar att alla fick uppleva det, jag vet att det inte är så men önska gör jag. Då kanske vi också skulle ha en gladare och mer fredlig värld.

Jag har haft många bra och intressanta jobb i mitt liv och jag har fått med mig lärdomar från vartenda ett av dem. Men nu är jag där jag ska vara, jag har mitt drömjobb. Njuter som bara den. Kanske blir jag frustrerad de dagar när jag känner mig muck för att jag vill så mycket mer. Får nog ta mig själv i örat lite lätt och påminna mig om den mänskliga faktorn. "Jag är inte en robot, jag är inte en robot, jag är inte en robot..." :-)

21 februari 2018

(17.45) Afton på ägorna, kopplar av efter ännu en trivsam dag på KH. Har fått en hel del gjort trots att jag inte trodde jag skulle orka jobba så länge i dag - vaknade i morse och kände mig långt från toppform. Nåja, det verkar som att morgonkaffet satt fart på systemet. Sedan kunde jag jobba i lagom tempo vilket säkerligen gjorde sitt till. Vila är det som gäller för resten av aftonen. :-)