Juli 2018

1 juli 2018

(8.09) Sovit länge men drömt rörigt som bara den. Nåja, så är det ibland och det är bara att gilla läget. Trivsamt fika med W och E och deras föräldrar i går eftermiddag. :-) Får se vad dagen erbjuder för inspiration och eventuella aktiviteter. Det är bara att åka med tänker jag, det brukar bli mest roligt då.

(9.38) Frukost intagen och jag har smugit mig tillbaka till sängen, lat- och mysdag känns som ett bra alternativ i dag. Vem vet, plötsligt kanske det spritter till och energipåslaget blir något större och då kan det hända att jag tar mig för något mer fysiskt än att knappa på tangenterna på datorn. :-) Det är skönt att kunna ha dagar som denna ibland, dagar när jag inte har lust att göra något förutom att bara vara. Känns som att det är ganska välbehövligt mellan varven och ger utrymme för tankarna att sorteras lite, jag får liksom möjlighet att landa i mig själv. Tror att alla behöver det, sedan har vi kanske olika förmåga att tillåta oss själva att ge oss sådana dagar. På morgonkvisten har jag plockat ut några bilder från juni på ägorna, de ligger på Åström-sidan på Facebook.

2 juli 2018

(17.04) Ännu en härlig semesterdag, trivsamt besök av morbror och moster på förmiddagen. En stund i solen under dagen och sedan lassat på lite på kärran. Nu njuter vi i skuggan på altandäcket. Det är inte tokigt alls. Vi väntar på hantverkare som ska komma hit och ge oss tips och förslag. Det blir intressant att se vad det kan resultera i, framför allt blir det intressant att se om han kommer. "Efter fyra" var tidsangivelsen - det är många timmar än som är "efter fyra". :-) Nåja, vi sitter inte i sjön men det kan vara ganska skönt att veta om han kommer över huvud taget. Tror nog att BK är i färd med att slänga iväg ett sms om en stund. Nähä, nu ska jag fortsätta njuta av svalkan och stillheten.

3 juli 2018

(6.39) Jodå, hantverkaren kom i går - strax före 18.00 vilket så klart var "efter fyra" som han sagt. :-) Lite mätning och prat, i dag kommer han över med prover som vi ska se över och välja från. Det blir säkert enkelt... eller också inte. ;-) Körde ett par vändor med kärran till morbror och moster i går kväll, kul att få bidra med lite till dem. Det blir nog fler vändor inom kort men i går fick det räcka med två. Vi har inga större planer för dagen, kanske en liten utflykt i geografin. Det känns som ett bra alternativ en fin semesterdag som denna. Sedan får vi komma hem och mysa på ägorna igen. Tror nog jag ska köra igång dagen med ett pass i källaren - svalt, uppfriskande och gott för både kroppen och själen.

4 juli 2018

(17.29) Senare på eftermiddagen och jag har slagit mig ner på altanen. Skön dag med många sköna timmar i solen på ägorna - en sommardag när den är som bäst. :-) Inga planer under dagen, bara ta varje stund som den kommer - det är livskvalité och ger energi i massor. Just nu stämmer verkligen textfrasen från Tomas Ledins hit "Sommaren är kort" -  ♫ "Inte ett moln, så långt ögat kan nå, inte en droppe regn på flera dar..." Ja, en stor del i den sången stämmer gott nu och det är bara att fortsätta njuta. Det ska tydligen fortsätta ett tag till, inte mig emot. Dock hoppas jag på de millimeter regn som förutspås på lördag. Både vi och växtligheten behöver dem och det får gärna komma regn ett par dagar på rad.

5 juli 2018

(8.25) Skön sovmorgon med lagom tempo för att komma igång. Andra koppen kaffe är upphälld och jag har placerat mig själv i fåtöljen i hallen med fötterna på puffen. Sval morgonluft fläktar skönt när ytterdörren står på vid gavel och fåglarna har börjat sitt dagsverke med skönsång. Pilfinkarna i båda holkarna har fullt skubb, de i holken vid carporten är snart inne på sin tredje kull för sommaren. Inte konstigt att det är så många pilfinkar varje år. :-) Jag njuter till fullo av att kunna börja dagen i makligt tempo - och sedan fortsätta i samma makliga tempo resten av dagen med gott samvete. I eftermiddag/kväll blir det en tur för mig till "förorten", det är dags för massage och det ska bli riktigt skönt för kroppsdelarna. Under dagen gissar jag att det kan bli en stund i solen för min del, toppen att ha ägorna att räta ut mig på. Behöver inte fara iväg någonstans för att hitta en plätt, det är bara att kila ut och njuta. Jag har heller inget behov av att komma till vatten för att kunna njuta, trädgårdsslangen finns på norrgaveln om behov uppstår. :-D Där blir det ingen längre dusch, men en avsköljning för att svalka lite går hur bra som helst - även för en badkruka som jag.

6 juli 2018

(7.27) Ah, ännu en härlig sommardag att njuta av. Var upp till "förorten" på massage i går kväll - det var välgörande för varenda muskel i hela kroppen. Hon är en fena den där P. :-) Väl hemma igen hade BK fixat middag som vi avnjöt på altanen. Sedan var det väldigt svårt att lämna altanen - skönt som bara den ute och trivsamt att bara mysa. Nåja, jag kom i säng småningom - inte allt för sent, det fixar jag inte. Har sovit gott som bara den och nu är morgonkaffet urdrucket. Planerna för dagen, är som sig bör på semestern, inte stora. Ta stunden som den kommer och njuta av vila och ledigheten. I dag är det något fler tussar på den blå himlen, men det gör inte något. Vi håller tummarna för morgondagens utlovade nederbörd.

(16.24) Eftermiddag på yttre altanen, här är det skugga och lite svalka. :-) Har njutit av solen en bra stund i dag också och stundtals har det varit lite skyar som skymt solen. Men skönt som bara den och nästan 31 grader i skuggan. Tidigare på eftermiddagen körde jag ett cykelpass i källaren, segt efter solandet men skönt och givande för hela systemet. Vi startade morgonen ute med att ställa upp en ny regntunna vid altanen, bra att kunna ta tillvara regnvattnet för att vattna med. Tidigare i sommar har vi ställt upp en likadan, 200 liter, vid ena husgaveln. Det blir toppen med två tunnor som har tappkran. Lätt att fylla vattenkannorna och vi får rejält med vatten - nu väntar vi ivrigt på utlovade regnet som ska komma i natt. Prognosen har pendlat från 12 mm till 4,4 mm, upp en bit till 10,3 mm och nu är den tillbaka på 12,3 mm. Vi håller alla tummar vi kan. Det är så välbehövligt med regn och skulle väl egentligen behöva regna flera dagar i sträck. Det börjar komma vindpustar med lite svalare luft, ah det är bara att njuta. Blir spännande att se och uppleva en förmiddag på altanen med regnet som porlar ner. Hoppas i alla fall att det blir så.

7 juli 2018

(9.21) Vädring pågår efter nattens regn. :-) Skönt att få in lite frisk luft och kanske får vi också några millimeter regn till på förmiddagen. Vi hoppas eftersom det endast kom 6 mm i natt. I och för sig bättre än ingenting men det skulle behövas lite mer för växtligheten. Wilma, det lilla busfröet, hade tänkt sig att kliva in i hallen nu på morgonen när vi vädrade. Plötsligt hörde vi hur dynan, som står för dörren, åkte ner i golvet. När BK kom ut i hallen stod Wilma på dynan och såg lite skyldig ut. De gick ut på trappen och hade en pratstund i stället. :-) Just nu har jag lite för mycket jobbtankar i huvudet för att det ska kännas som semester. Försöker tränga undan dem men de kommer tillbaka mellan varven. Nåja, de får väl ligga där och skvalpa så kanske de ger sig om ett tag.

8 juli 2018

(22.09) Kaffe på altanen efter en fysisk och givande dag. Började dagen med en lååång sovmorgon - vaknade först klockan 8... :-O Tog det lugnt, läste tidningen och drack mitt kaffe som vanligt - det gäller att hålla på rutinerna även då det är semester. :-) Innan frukost körde jag ett pass på gymmet, kändes behövligt efter gårdagens bärande av stenplattor på ägorna. Skönt pass som gjorde gott för kroppen och knoppen. Sedan blev det frukost, disk och planering av dagen med BK. Efter planeringen tog vi en timme på ägorna med fortsatt flytt av stenplattor, fixade till lite vid bärbuskarna. Vi blev inte klara men kom en bra bit på väg och vi känner oss väldans nöjda med resultatet så här långt. Efter en timme var det så dags att fixa lunch och matsäck för eftermiddagens aktivitet. Vi blev utmanade redan förra helgen att ge oss ut på cykeltur till Finnåker i dag. Självklart antog vi utmaningen. :-D

Efter lunch packade vi cyklarna och började vår tur. Vi hade bestämt att ta det i lagom takt, det är i alla fall drygt 2 mil till Finnåker. Det blev en väldigt trivsam tur med några stopp för fotografering. Sista biten, där det är skyltat Finnåker 7 km, var rena abret... tvättbräda de lux och inte ens en liten fåra för cykelhjulen att slippa eländet. Det kändes som att både cyklarna och vi skulle skaka sönder. Hm, märkligt att det inte ska gå att fixa till den vägen - där går det väl ändå rätt mycket trafik och till och med bussar. Nåja, vi tog oss förbi den sträckan och kom fram till Finnåkers kursgård som var målet för resan, parkerade cyklarna och slängde oss i sjön. Jodå, till och med jag som är en sådan badkruka badade och tyckte det var skönt. :-) Efter bad, matsäck och utomhusgudstjänst satte vi oss upp i sadlarna igen för att trampa hemåt. Vi valde en annan väg hem, för att slippa tvättbrädan. Det var klokt och samtidigt lite fiffigt eftersom vi på så sätt fick se en hel del andra vyer än vi gjort på ditvägen.

Jag måste erkänna att jag var rätt slak en stund på slutet, det kändes som att jag träffade varenda hål i vägen där det fanns några. Koncentrationen var märkbart avtrubbad liksom trycket i benen. Nåja, jag kom igen och vi kom hem - tidsmässigt tog det lika lång tid dit som hem och det kändes bra. Härligt att få göra utflykter med BK, varje stund av utflykterna känns värdefulla och ger energi till både kropp och själv - även om jag kanske inte låter så när jag blir riktigt trött. Men BK kan det där så hon bryr sig inte så mycket och det gör hon rätt i. Dags att packa ihop för i dag och låta kroppen få vila för vem vet vad morgondagen kan erbjuda.

10 juli 2018

(12.27) Kaffe innan maten, lite omvänd ordning - men det är nog bara bra för mig. I går blev det utflykt till Västmanland och bland annat brandområdet. Fascinerande, lite skrämmande och sorgligt men också hoppingivande hur naturen börjat återhämta sig. En eloge till all information som satts upp i området samt gångstigar som beretts och utsiktstorn. Bra utbildning för oss som besöker området och förhoppningsvis gör det oss lite mer medvetna om både eldens och naturens krafter och förmågor. I dag är det lite småplock på ägorna och småningom ivägforsling av skräp. Sedan tänker inte jag göra många knop till i dag.

11 juli 2018

(9.40) Uj, uj, uj... alldeles på tok för lång sovmorgon. :-O Nåja, det var säkert behövligt men det känns som att halva dagen har gått. Tur att det är semester fortfarande så att jag hinner det jag ska ändå. ;-) Inget planerat, så det ska nog ordna sig. I går fick min cykel fara till verkstaden för den årliga servicen, lite sent med tanke på att jag brukar lämna in den på vårkanten men nu behövdes även en liten reparation så då passade jag på att beställa service också. Får nog hämta hem den i dag eller i morgon kan jag tro. På verkstaden blev jag även utlovad trimning så att den ska gå snabbare och extra kondition. :-D :-D :-D BK övar lite på fiolen och jag får avnjuta det när jag morgnar mig, inte tokigt alls. Jag fick prova att spela på fiolen en gång, insåg då att jag själv skulle behöva hörselkåpor om jag spelar. :-O Insåg också att det är bättre att jag håller mig till gitarren och lämnar fiolen till BK. :-)

14 juli 2018

(8.46) Andra koppen kaffe efter frukost och disk, skönt att smyga igång dagen. Ska ta mig ner på gymmet en sväng på förmiddagen, känns att jag behöver få igång kroppen lite grann. I förrgår bestod gym-passet i att lasta på stenplattor på kärran för att köra till Måle och väl där, hiva ner dem i kontainern. Utmaningen blev att försöka hiva dem så långt bak i kontainern som möjligt så att de som kommer efter får plats med sitt. Två vändor med kärran eftersom vi inte får lasta hur mycket som helst på den och plattorna vägde 20 kg styck, eller lite drygt - det blev lite aktivitet för muskulaturen. Det är bra. :-) I går fick vi 4 mm regn, det var så skönt. Vi satt på altanen och njöt när regnet ömsom strilade ömsom vräkte ner - skönt som bara den med luftombytet. Det ska bli gott att komma ner i källaren och köra ett pass, det är så svalt och skönt där nere. Bra för både kroppen och knoppen.

(11.24) Ah, det var superskönt att köra ett pass på gymmet. Skönt för kroppen att få aktivera sig lite och skönt för knoppen med svalkan i källaren. Efter gymmet hade jag förmånen att få prata lite med katten W en stund i skuggan på trappen. Hon var nog lite nöjd med massagen, det verkade i alla fall så - hon spann och gosade som bara den. Ja, på tal om katter. Efter frukosten, när jag satt i fåtöljen i hallen med ytterdörren öppen och dynan för så att inte W skulle kunna kila in, knuffades helt plötsligt dynan ner i golvet. Hm, en annan katt från grannskapet tänkte ta sig friheter... Döm om kattens förvåning när det var en människa innanför som upptäckte den - den for iväg som ett skott. Näe, vi ska inte ha in några katter här på G4, helst inga i trädgården heller - ja, förutom Wilma alltså. Hon har VIC-kort. (VIC = Very Important Cat)

16 juli 2018

(8.14) Ännu en skön semesterdag, njuter massor trots att det gärna kunde få komma lite regn. I går började vi lite fixande i källaren, superskönt att greja där med tanke på temperaturen. Bra ser det ut att bli också, men extra hyllor och flytt mellan två rum. Vi har pratat om projektet ett tag men nu hade det mognat klart och vi var redo att sätta igång. Under förmiddagen i går klippte jag lite rosor samt tog en vända med maskrosjärnet i gräsmattan. Det är väldans lätt att se dem nu när gräset är så torrt och förvånandsvärt lätt att få upp dem med tanke på torkan. Blir inget i trädgården i dag, det är lite för varmt. Onödigt att utsätta kroppen för den påfrestningen. Näe, vi tar nog och slutför det vi påbörjade i källaren - skönt att få ordning och få upp lite mer lådor i hyllor. Dags för mig att masa mig upp och få i mig lite frukost. Kan ju inte greja en massa på tom mage - nej det går inte för sig. :-) Sovmorgnarna haglar under semestern, ovanligt för mig men skönt att kunna sova. BK har börjat nere i källaren hör jag, så jag får sätta lite fart på kroppsdelarna.

17 juli 2018

(22.04) Afton på altanen, nu när luften börjar bli lite mer andningsbar. I dag har jag faktiskt känt av värmen en del, tagit det relativt lugnt och mest varit inne under dagen. Det får helt enkelt bli sådana dagar mellan varven. Efter tre dagars fixande i källaren, i alla fall del av dagarna, känner vi oss rätt nöjda med resultatet och ordningen. Skönt var det ju också att greja i källaren eftersom temperaturen där är väldans behaglig. Tidigare i kväll for vi en vända till Hagaberg för att bli av med lite utsorterat från källaren. Väl hemma igen vid sjutiden kvicknade jag till så det blev ett kvällspass på gymmet, ovanligt för att var mig men skönt för både kroppen och knoppen. Det börjar nog bli dags att smyga in och krypa till kojs om en stund - skönt att inte sova för länge på morgnarna. För tillfället känns det nästan lockande att släpa ut en madrass på altanen och sova här. Vem vet, vi kanske slår till någon kväll och gör det - om inte annat så bara för att testa. :-)

18 juli 2018

(7.07) Kaffet är urdrucket, tidningen genombläddrad och sedan en stund pågår vädring av huset. Skön luft nu på morgonkvisten, det lönar sig att inte ha sovmorgon varje dag. :-) Ska strax svida om och gå ner på gymmet en sväng, i dag får det bli en tur på cykeln där nere. Skönt att få igång kroppen på morgonen, det ger en sådan behaglig känsla resten av dagen. Kanske ska lyxa till det och käka frukost på altanen på morgonkvisten - det kan vara bra temperatur för det och om vi hinner innan solen kommer fram över grannens tak. :-) Senare i höst kan det nog vara så att vi väntar till solen kommit fram för att kunna sitta där ute, men det är en annan stund.

19 juli 2018

(11.54) Förmiddagen är snart förbi och jag har fått lite gjort, en sväng med "medel" på ogräset i garageinfarten, längs trottoaren och gången upp till ytterdörren. Smidigt med införskaffad pumpbehållare, den gamla talade tydligt om att den var slut här om dagen. Det gjorde den genom att blöta ner mig genom osynliga munstycken, definitivt inte via det munstycke som vätskan skulle komma ut genom. Nåja, tur att det var varmt och att jag hade shorts. :-) Med den nya och betydligt större pumpbehållaren gick det smidigt som bara den och på "nolltid" som Herr FP skulle sagt. BK tyckte jag kunde erbjuda grannarna att jag kan göra jobbet åt dem nu när jag tycker det är så kul. Inga problem, får jag bara en korv med bröd som betalning är jag supernöjd. Både ha skoj och få gourmetkäk - två önskningar i en. :-D

I går var vi på utflykt, först en tur till Mullhyttan och på vägen hem spontanbesök hos gamla grannarna. Ja, vi hann faktiskt med ett par shoppingrundor också, både på dit- och hemvägen. Trevlig dag med trivsamt umgänge och god mat. I Mullhyttan fick vi uppleva en rejäl skur och svalkande vindar - det blev liksom bonus. Väl hemma på ägorna satt vi en bra stund på altanen medan huset fick en urvädring. Om jag sov kort tid natten till i går, 3 timmar, så sov jag betydligt längre i natt. Bra att kroppen själv jämnar ut sömntimmarna. Det var lite svalare i natt vilket gjorde susen. Nu är det dags att avsluta rasten och köra på med ett litet miniprojekt som BK och jag har, miniprojekt men skönt att få gjort ändå.

21 juli 2018

(17.44) Hemma igen efter ett och ett halft dygns utflykt. I går for vi till Rättvik för att vara med på konfirmation. Det var trivsamt som bara den och tur med vädret hade vi också, precis som för två år sedan när konfirmandens storasyster konfirmerades. Efter konfirmation och god middag föll jag för grupptrycket och badade i Siljan. :-O Jag hade en föreställning om att det skulle vara isande kallt, men "kors i Kapernaum", jag doppade mig före BK. Yes! Nu har jag badat två gånger i sommar. :-) På morgonen i dag tog vi en rask promenad innan frukosten. Sedan packade vi ihop och for hemåt. Ja, det blev inte direkt hem - vi var tvungna att utforska ett par ställen längs vägen. Det var skoj och kameran fick naturligtvis anstränga sig lite. Nu är vi i alla fall hemma igen och det är lika skönt som vanligt. Vi har landat på yttre altandäcket och njuter av fläktande brisar. Tänk vilken tur vi har som har ett hem att komma hem till och dessutom ett hem som är tryggt och ger oss harmoni.

När vi rullade in i gargeinfarten och steg ur bilen blev vi välkomnade av W med en gång. Det är mysigt och snacka om att vi kände oss välkomna. Vi hade fått rapport via sociala kanaler att det kommit regn här hemma under gårdagen. Naturligtvis var vi ivriga att se om vår montering mellan 200-liters-tunnan och den gamla 100-liters-tunnan fungerat. Alltså om vattnet runnit vidare till 100-liters-tunnan när 200-liters-tunnan blivit full. Vi förstod att den stora tunnan skulle ha blivit full efter rapporterna om regnmängden och jodå, vår montering hade funkat ypperligt. Den lilla tunnan på 100 liter var nästan full den också. :-) Känns superbra att vi kan utnyttja regnvatten till att vattna blommor, potatis och annat med. Sammanlag får vi 500 liter vatten om alla tre tunnorna fylls.

23 juli 2018

(8.45) Förmiddag i Metropolen, fixat och grejat lite inomhus innan det är dags att njuta av trädgården. Väntar på leverans till dörren, ny medlem till gymmet i källaren. Det ska bli spännande och superkul att se hur det funkar. Jadå, jag lär nog få montera lite men det ska väl inte vara så svårt tänker jag. Hm... får se om jag klarar mig från "Ooops, hur blev det nu?" och "Nämen, varför vill den inte som jag?". Självklart är inte det som kommer ut ur munnen lika ödmjukt formulerat som ovanstående - men det är väl tanken som räknas... ;-) Nej, jag ska försöka att besinna mig och ta det systematiskt med monterandet. Det får helt enkelt ta den tid det tar och sedan när det är klart får jag testa och känna hur kabelhissen samarbetar med mina rörelser.

BK har farit till jobbet, oj vad fyra veckor går snabbt. Nåja, vi har haft det superskönt och njutit massor och vi har även fått en hel del gjort här hemma. Jag får njuta av semester en vecka till innan det är dags för KH igen. Håller med BK, det känns lite som när man skulle börja skolan. Det är en härlig känsla och häftigt att få uppleva den så många år efter att skolgången är avslutad. Numera köper jag dock inget bokpapper, känns som överkurs att slå in datorn i det efter varje sommarsemester. :-D Det kanske heller inte blir så bra för datorn, fläkten blir instängd och så vidare. Däremot kanske det får bli någon ny penna, det hör till. Får se om jag hittar någon som passar min kräsna smak. Det är många faktorer som spelar in vid köp av ny penna. Det ska vara rätt färg, den ska kännas bra i handen och spetsen ska svara på ett behagligt sätt då jag skriver - det är några viktiga faktorer, sedan finns det säkert fler som jag inte ens reflekterar över själv. Avvägningen är numera automatiserad, ofta räcker det att jag tittar på pennorna som finns i affären och kan avgöra direkt om det eventuellt finns någon för mig eller inte. Vi får se om jag får lust och inspiration för en ny penna när det är dags för mig att börja jobba. Penna på jobbet har jag inte tagit på flera år, nej jag köper mina själv - det är lugnast så.

25 juli 2018

(7.17) I måndags kom den nya tillskottet till gymmet - JIPPI! Monteringen gick galant och jag utbrast inte i ett enda "Ooops, hur blev det nu?" eller "Nämen, varför vill den inte som jag?". Maskinen kom i måndags men blev monterad i går, då var vi ju också tvungna att testa den. Det blev ett sent eftermiddagspass med BK, maskinen funkade bra och det var givande som bara den att kunna köra både lats och triceps i den. Jag har saknat de övningarna sedan gymmet flyttad in i källaren för några år sedan. Nu är gymmet komplett för det vi har behov av och det känns toppen. I natt sov vi i gymmet, det var en markant temperaturskillnad mot här uppe på markplan. 20 grader på gymmet och 27 grader här uppe. Vi har sovit som stockar och satsar nog på ett par nätter till där nere i svalkan.

Hade förmånen att ha en heldag hemma med BK i går, hade helt glömt att hon hade ledig dag. Det var lyxigt och förgyllde min dag markant. :-) I dag har jag inget speciellt på agendan, kanske småpysslar lite och plockar i ordning i garaget så att jag kan börja med nästa projekt som ska målas - reglar till hallonhäcken. Ja, det gäller att inte vara sysslolös. ;-) Det känns i alla fall som ett lagom projekt i dag och källaren är väldans skön att tillbringa tid i när värmen är påtaglig utomhus. Just nu vädrar vi för fullt för att få in lite morgonsvalka i huset, sedan blir det att stänga till och fälla persienner för att stänga ute den mest ihärdiga värmen. Ser fram mot dagen och att bara göra lite vad jag känner för mellan varven.

(9.18) Fikapaus i plockandet. Lyxade till det med frukost på trappen i skuggan - hur skönt som helst. :-) Fick sällskap av katten W som också såg ut att njuta av skuggplatsen. Nu har jag i alla fall stängt till för att försöka behålla den svalkan som kom in. Persiennerna gör ett suveränt jobb att hålla värmen ute. Det är ganska fascinerande eftersom det inte blir någon luftkanal mellan dem och fönstret som det blir med markiser. Ska nog ge mig ner i garaget och plocka lite, men först måste jag så klart fika färdigt. :-) I morgon har jag, enligt veckodagarna och kalendern, haft fem veckors semester och ändå är det tre dagar kvar efter det. Lyxigt känns det. Jag har haft en fantastiskt skön semester och njutit massor. Som alltid blir det skönt att komma igång med vardagen igen, få de vanliga rutinerna och jobba med världens roligaste jobb. Jag måste dock erkänna att det inte är speciellt krångligt att hitta nya rutiner för lediga dagar, det går lättare för varje år. Nu kan jag känna mig lugn inför pensionen, som så klart är ganska långt borta, men ändå. Jag gillar ju att ha koll och nu vet jag vad jag ska pyssla med för hobby när jag en dag avslutar mitt yrkesliv. Ja, det förutsätter ju att jag får vara frisk och har orken.

Jag hoppas jag har inspiration att fortsätta med dagens hobbyverksamheter. Hobbyverksamheterna som för några år sedan nästan togs ifrån mig - i alla fall inspirationsmässigt. Herr och Fru FP har säkerligen jobbat på från sin sfär för att peppa mig att komma igång igen, så känns det i alla fall. De är mina inspiratörer från första början och har fortsatt att vara så hela sina liv - och de fortsätter även resten av mitt liv. Att BK stöttar som hon gör förstärker bara inspirationen, glädjen och kärleken till tillvaron, göromålen och livet. Det är väl så relationer ska vara, stöttande och tillitsfulla - då händer det spännande saker och samtidigt kan tillvaron få vara så där alldeles behaglig och lagom.

26 juli 2018

(7.18) Svalkande vädring pågår här hemma, skönt att få in svalare luft i hemmet. Det blev ännu en natt på gymmet, svalt och skönt som gynnar sömnen. :-) Ska strax svida om och köra ett pass där nere, men först lite mer vädring här uppe. Toppen att vi fick upp det stora fönstret i vardagsrummet också, det är lite kruxigt eftersom det sedan flera år sitter en extraruta på det. Ja, det blev ditsatt extrarutor på fler fönster men de är lite mindre så därför går de lättare att öppna. Extrarutorna kom till för att isolera mot järnvägsljud, vilket de också gör. Dock hjälper det inte när vi vädrar... konstigt. ;-) I dag får jag besök av en kompis från stan, det blir trevligt och vi har säkert mycket att avhandla - det brukar vara så. Ingen av oss lider av tunghäfta skulle jag vilja påstå. :-D Funderar lite på vad jag ska fixa till lunch, men det löser sig när hungern slår till kan jag tro. BK jobbar lång dag i dag men kommer hem en sväng senare på eftermiddagen. Hoppas det blir drägligt med värmen på arbetsplatsen.

(8.48) Ah, gympasset var superskönt och det känns så härligt att kunna köra lats och triceps i maskin igen. :-) Frukost intagen på trappen där det fortfarande är svalt och skönt - dock inget sällskap av katten W i dag. Näe, hon kan ju inte komma varje dag, det är fler grannar hon behöver kolla till mellan varven tänker jag. Nöjd med att jag plockade i ordning lite i garaget i går förmiddag. Nu är det snart redo för att kunna köra in bilen. Ja, det har varit lite verkstad där, först alla målargrejerna när altanen skulle målas och sedan för diverse trädgårdsprojekt. Ett par projekt är kvar att göra, därför är golvet fortfarande upptaget av de sakerna. Vi behöver gräva lite i landet för ett av projekten, men för tillfället känns det något varmt för att ta ut spaden och börja gräva. Det kan vi ta när det blir lite svalare. Alternativet är att göra det efter klockan tio någon kväll - men näe, det känns inte som ett alternativ. Det andra projektet med reglar till hallonhäcken ska nog snart vara fixat. Jag behöver grunda och måla reglarna innan de ska ner i stolpskorna. Bra kvällsprojekt när jag börjat jobba tänker jag - ganska skönt att göra något annat efter en hel dag där vindlingarna fått jobba. Om det nu kommer det utlovade regnet i helgen kanske jag till och med börjar grunda reglarna då. Ja, det visar sig - plötsligt slår inspirationen till och då går det undan. :-)

28 juli 2018

(7.34) Vädring pågår... Jag har vädrat i en och en halv timme sedan jag vaknade till och kom upp från källaren. Några grader har jag fått ner innetemperaturen i alla fall. :-) Sovit gott i källaren där det är betydligt svalare än här uppe. Nu väntar vi spänt på regnet. Ja, vi får helt enkelt se vad som kommer. Skönt i alla fall att få vädra lite på morgonkvisten. Inga större planer för dagen. BK ska jobba en sväng och jag får ta dagen som den kommer och göra vad som faller mig in. Jag ska i alla fall passa på att njuta av semesterkänslan och verkligen ta dagen som den kommer. :-) Får se om vi ger oss ut på en cykeltur innan det är dags för BK att rulla till jobbet.

(9.04) Ah, nu börjar det göra susen med vädringen, det fläktar skönt i hela huset. :-) Ovant att inte behöva fälla persiennerna för att hålla solen och värmen ute. Också väldigt skönt att ha en vilodag på ett sätt, kunna greja inne utan att bli genomvarm och bara vara. Kaffe på altanen lär det bli fram på förmiddagen. Cykeltur eller promenad tar vi i eftermiddag i stället. Helt okej för mig, det kanske till och med blir en promenad i regn. :-D Jag tar cykeln och rullar ner till kyrkogården om en stund, vill kolla till lite hos de kära. Ska först se till så att BK kommer till jobbet och får med sig allt som ska med. ;-) Nej då, det fixar hon så bra själv - men jag måste få retas tillbaka lite... :-D

29 juli 2018

(6.48) Skön morgon med vädring av friskare luft, småregn och betydligt högre luftfuktighet än på länge. I går fick vi 11 millimeter vilket var skönt som bara den. Jag tycker minsann att gräsmattan blivit lite grön med en gång. Misstänker att gräsrötterna jublade lite under gårdagen. Det har småregnat lite nu på morgonen men är utlovat mer under eftermiddagen - vi håller tummarna och hoppas. När BK kom hem från jobbet i går tog vi en rask långpromenad, det var väldans skönt både för kroppen och knoppen. Jag har "mark-service-tjänst" under dagen, BK kommer hem på lunch och mellis innan arbetspass nummer två. Ja, "mark-service-tjänsten" är självpåtagen - vill ju se till att BK kan vila lite när det för en gångs skull är paus mellan passen. :-)

I går kväll satt vi en bra stund på altanen, skönt som bara den och avkopplande. Väldig skillnad mot gamla altanen, då var vi tvungna att gå därifrån när det regnade. Vi är nyfikna på hur det kommer att bli till hösten, hur länge vi kan utnyttja och njuta av altanen innan vi stänger igen för vintern. Men än så länge njuter vi så klart av sommaren och att vi kan njuta varje dag och kväll.

(10.42) Paus för kroppen och knoppen, en stund för eftertanke och reflektion. Kroppen har jobbat en stund på gymmet, det gynnar hela mig. Jag är så nöjd att vi satsade på en kabelhiss för lats och triceps - nu är gymmet komplett och enda begränsningarna är fantasin. Ja,  och där finns ju inga större begränsningar om du frågar BK. :-) Geografin utanför blev lite mer blötlagd under tiden jag var i källaren, nödvändigt och livgivande. Ser fram mot kommande vecka då jag får återgå till min favoritsyssla på vardagarna. Semestern har varit god och energigivande, avkopplande och precis lagom. Ser fram mot kommande projekt på KH, ser också fram mot att få gehör för mitt önskemål vad gäller arbetsmiljön. Det handlar ju om att höja kvalitén på utfört arbete och till viss mån öka kvantiteten, men för att nå dit behövs förståelse från de som kan genomföra mina önskemål. Vad gäller det sistnämnda känner jag mig lite skeptisk och nästan lite pessimistisk. Utifrån min tidigare yrkesroll skulle jag vilja påstå att det handlar om bristande förmåga att förstå andra. Jag har väl nästan landat i att jag tycker det är på gränsen till nonchalant bemötande också. Jag ser i alla fall fram mot att börja jobba igen och håller alla tummar jag kan för att det ska ordna till sig på bästa sätt.

30 juli 2018

(16.56) Har varit hemma en stund sedan jag stämplade ut efter första arbetspasset efter semestern. Det har gått bra men i sakta mak. Tänkte det var lika bra att börja lugnt och ta lite kortare dag, ska nog göra det även resten av veckan - ja, både ta det lugnt och ta lite kortare dagar. Jag har timmar på flexen så det känns som en bra idé. Skönt att komma hem och koppla av utomhus en stund. För nästan en timme sedan började det mullra lite och så kom det en skur, den höll på ett tag så det blev extra mysigt att sitta på altanen och njuta av sommarregnet. Katten W var också med och gonade in sig på altanen, skönt för henne att slippa bli våt i pälsen. Nu har hon dock kilat iväg och spanar säkert runt på sina domäner. Det känns nästan som att det skulle kunna komma lite mer muller och någon skur - inte gör det mig något, bara skönt för hela systemet. Nu blir det ytterligare avkoppling, ja det får nog bli resten av kvällen faktiskt.